Isteri Tak Puas – Bagaimana Suami Tangani?

Saya seorang wanita berstatus isteri berusia 30 an bekerja dalam sektor perbankan dan suami berusia akhir 30 an, dia seorang eksekutif pemasaran, kami mempunyai dua orang anak, lelaki dan perempuan, Sepanjang tujuh tahun perkah-winan, saya tidak menikmati kebahagiaan dan kenikmatan dalam hubungan suami isteri.

“Kami sentiasa sibuk dengan urusan sendiri, hinggakan tidak ada ruang waktu untuk kami bersenda gurau. Suami tidak begitu memperdulikan saya dan urusan rumah tangga. Suami saya kurang memberi perhatian kepada saya terutamanya dalam hubungan komunikasi, kewangan, kasih sayang dan masa. Segala-gala urusan ru¬mah tangga tergalas di bahu saya.

“Kini kami saling menyayangi dan saya rasa bahagia kerana dia sentiasa mengambil berat dan memahami masalah saya, tetapi sampai bila hubungan kami akan berakhir saya sendiri tidak tahu “

Bukan seorang dua wanita yang menghadapi masalah seperti cerita wanita di atas, tetapi ramai isteri mengakui bahawa mereka bosan, tidak puas dan kurang mendapat perhatian dari suami, sehingga ada di kalangan mereka menjalin hubungan dengan lelaki lain untuk mendapatkan kepuasan dan perhatian insan begelar lelaki. Jika situasi sebegini bagaimana cara untuk mengatasinya?

Tentu sahaja mengatasi masalah dengan menjalin hubungan dengan lelaki lain hanya mengundang risiko dan ia jelas menyalahi agama dan boleh memberi tang-gapan buruk terhadap wanita itu sendiri.

Risiko lain yang mungkin terjadi ialah bila suami atau isteri lelaki mengetahui hubungan anda. Sebelum hu-bungan terlarang berlanjutan, hentikan segera hubungan dan cari jalan bagaimana mengatasi masalah dengan suami secara terbuka, penuh diplomasi agar hubungan yang dingin tidak terus dingin.

Apa yang perlu, sebagai wanita dan isteri, anda harus bersedia untuk berbincang, sedia bertolak ansur, dikritik. Masa yang sama anda juga harus tegas menyuarakan hak anda sebagai isteri demi-oienjalin semula keharmonian rumah tangga yang semakin lesu.

Apa perlu dilakukan oleh isteri :

1- Perbaiki kelemahan diri, kenal pasti apa kelemahan dan kekurangan pada diri sendiri sehingga suami sentiasa tiada masa untuk bersama anda dan kelat di rumah serta mengabaikan tanggungjawabnya sebagai suami.

2- Kenalpasti apa faktor menolak yang ada di rumah sehingga dia terlalu sibuk dengan kerja dan kerjayanya di luar.

3- Bersedia untuk berbincang, jika suami tidak memulakan, anda boleh mulakannya, tetapi gunakan pendekatan yang tidak menyemarakkan lagi kemarahan-nya atau menyebabkan suami enggan berbincang.

4- Bersedia untuk dikritik dan bersedia mempertahankan diri.

5- Tidak mencari kesilapan sesiapa, sebalik mencari jalan untuk menyelesaikan masalah yang dihadapi bersama.

6- Segera berdamai, jika sudah mencapai kesefahaman.

7- Baling memaafkannya dan tidak mengungkit cerita lama.

Apa perlu dilakukan oleh suami:

1- Apabila isteri ajak berbincang, itu tanda hubungan anda dengannya ada masalah. Maka beri peluang dan bersedia berbincang dengannya dalam keadaan yang tenang bukan tertekan.

2- Segala keluhan dan rasa tidak puas hati itu adalah tanda isteri menyayangi anda bimbang jika anda berterusan dingin terhadapnya itu boleh meretakkan hubungan suami isteri.

3- Sedia ditegur dan mengubah perlakuan jika untuk kebaikan bersama.

4- Jika tidak setuju, beri alasan munasabah dan jangan menyalahkan isteri. Sebaliknya beri cadangan yang lebih realistik yang boleh diterima.

5- Jika sedia berubah, jangan mengulangi perlakuan yang tidak disukai pasangan.


Super Isteri. Nak tau, sila klik sini

Info Menarik
Seni Melambatkan Pancutan!
Petua Seks Hebat! Hangatkan ranjang anda!
Isteri Dingin Seks? Rahsia mengghairahkan isteri!
Pelajari Teknik Rahsia Pancutkan Isteri!!
Seni dan Teknik Ciuman Hangat!
Rahsia Kecurangan Pasangan Terbongkar!
Rahsia Malam Pertama
Rahsia Doa Pengasih
Kamasutra Melayu Bergambar

59 Responses to Isteri Tak Puas – Bagaimana Suami Tangani?

  1. Adly berkata:

    “Suami saya kurang memberi perhatian kepada saya terutamanya dalam hubungan komunikasi, kewangan, kasih sayang dan masa. Segala-gala urusan ru¬mah tangga tergalas di bahu saya.”

    Dalam hubungan suami-isteri , komunikasi adalah amat penting. Tanpa komunikasi atau “empathy” agak sukar bagi kedua2 pihak nak capai kepuasan dlm hubungan. Cam kurang kemesraan la…

    Kadang2 suami/isteri tak aware atau sedar akan masalah ini…….so bagi wanita kena pandai curi hati suami….kena sexy2 la bila sama suami………………suami lak….u kena be aware kalau2 isteri tak puas…….u kena buat something….kena pelbagai…kena ada innovasi..kena cuba sesuaut yg baru setiap kali…..

  2. Adly berkata:

    Yang penting sini imaginasi………

  3. kayeye berkata:

    walaupun ade prob, jgnla carik kat luar untuk selesaikannye..

    da la benda tuh haram, menambahkan dosa jek…

    seelok2nye carikla jalan penyelesaian yg tidak salah di sisi islam…

    bukannye elok pun carik kat luar, bestnye kejap jek, dosanye sampai ke mati…

  4. Adly berkata:

    Betul tu kakaye. Semoga yg ada masalah ni dapat panduan dan dipelihara Allah.

  5. arabella berkata:

    saya setuju yg komunikasi ni mmg penting dlm hubungan suami isteri bukan komunikasi dlm hubungan intim sahaja malah dlm kehidupan harian.
    kalau suami/isteri mendiamkan diri mmg tak bahagia la rumahtangga tu..suami maybe x perasan mende2 ni…tp yang akan makan hati ialah si isteri..

  6. manja berkata:

    Yup, communication is the main thing….

    i ngn hubby ada cara nk luahkan perasaan klo rasa cam ada benda yg x leh
    nak luahkan bila berdepan….

    kami ada satu buku kecik utk wat catatan… or klo ada apa2 nk complain between us.
    buku tu kmi simpan dlam drawer kt blik tido…..
    So klo buku tu ada kat atas katil ke… bwah bantal ke….
    Mesti ada satu pihak yg nak luahkan perasaan or
    Ada sumthing nk discusss….
    Kena rajin belek la……

    So kita set satu masa n discusss, or reply jer kt dlm buku tu…
    percayalah…. berkesan…

    Kita ni sbgai manusia kekadang tu ego nak cakap face to face…
    So tulis le apa jer nk tulis kt dalam tu…

    sbb kekadang tu klo free
    I baca balik catatan2 kami tu…..lucu ader… sedih ade…..
    Macam diari perkahwinan plak….
    Terutama klo baca berdua……hehehe

    Try le… gud luck!!

  7. erin berkata:

    sy ni l/kurang mcm cite d atas, dah mcm2 care sy buat utk ambik ati suami, tp tetap mcm tu :
    seksi, ambik ati suami, sabar mdengar keluhanya, masak, sy gak suke bkomunikasi, tp tetap mcm tu gak, suami wat x tahu je.. sy rase boring sgt, blik kje msk, mkn bsama pastu tido awal, itula rutin sy setiap ari.. kdang2 sy rase sy yg beria2 sgt mencipta suasana romantik bsama suami.. hasilnye hampeh, alasan d beri cbuk, penat kje, n ngantuk.. boringkn ?? bile tnye pendapat ramai masalah ni, sume bagi jawapan isteri kena pandai ambik ati suami la, isteri kena wat tu la, wat ni la, sumenye isteri, abih d mane perasaan suami ?? nak kate suami ade org ketiga xder plak, ape masalahnye ni sbenarnye??

  8. kebayan berkata:

    erin .. suami yang dingin .. berkemungkinan dia mengalami tekanan , ada sesuatu yang menekan jiwa nya .. mungkin ditempat kerja , atau mungkin ada sesuatu yang disorokan dari pengetahuan si isteri .Tekanan ini memberi impak kepada dirinya , membuat ia merasa letih dan kurang bernafsu .. cubalah bertanya secara berhemah apa masaalahnya … dan cuba dapatkan makanan makanan tambahan untuk dirinya .. agar dirinya segar dan bertenaga selalu ..

  9. pucuk paku berkata:

    hehe..

    Salam manja..

    oo.u pakai buku catatan..Saya ngan my hubby palk..kalu ade perkara yang tak puas hati..or easa malu nak komplen face 2 face..kami biasanya luahkan melalui e- mail…
    pagi-pagi jer..sampai opiz terus send komplen ngan hubby dalam email..hehe..

    Tapi memang berkesan.. coz hubby akan reply balik..kalu tak pun dia call n cairlah tu.. bila dengar suara dia..

    Tapi memang berkesan…

    Try lah..

  10. si tua berkata:

    mcm mana eks….nk tau perempuan tu tk puas

  11. farahani berkata:

    setau farah la..sok paginye dia masam,buat muka,moody..hikhikhik

  12. laila_ilya berkata:

    best betol la pakai tips gune buku ngan email..
    rasanye sy nak guna yg pakai buku lah sbb dia ni tak berapa tau sgt email2 ni…
    hehehe.. nak test lah nanti… farah taknak try gak ke??
    hehehhe

  13. kayeye berkata:

    oo camtuh ek kalu bini x puas huhu…

    untung la laki farahani nnt, leh tau bininye puas ke x soknye haha… :P

  14. Adly berkata:

    Betul apa yg farhani cakap tu. generally, selalu memang macam tu………bila tak puas selalu kurang seri la…..

  15. farahani berkata:

    farah klu xpuas hati dgn bakal ni senang jer bg sms..pastu dlm sms tu ade “ayat signal”..so dia fahamla kite ni xpuas hati..pastu trus dia call bincang..klu xfaham gak, mrajuk la..pandai2 la dia pujuk.. mrajuk kejap jer..hehehe saje nak manja.. tp praktikal gak pkai buku ni kan..bakal husband xpandai nak bertenet..

    kayeye..
    untung x untung tggu je lah..hehehe.tp beware la sb ade gak bini pure2 puas sb nak jaga hati suami..

  16. kayeye berkata:

    em bab pure2 puas tuh sbb nak jaga ati suami, tp aku sbg bakal suami xnak la bakal bini aku camtuh…

    kalu leh dalam bab2 nafkah batin nih, kenela jujur, bukannye ape, sehidup semati sampai bile, so kalu leh biarla jujur.. :D

    pure2 tuh kejap je bagusnye, nnt lama2 leh ke pure2, seksa jiwa n perasaan..

    aku nih selalu tegur tunang aku, kalu nak sesuatu, cakap, jgn mengalah je ngan aku, sbb aku tanak die pendam ape yg die nak, nnt lama2 leh teruk jadinye..

  17. farahani berkata:

    bertuah badan tunang kayeye…

  18. kayeye berkata:

    nak wat cane, sayang bakal bini cgt2 hehe :D

  19. lailatul berkata:

    saya pun menghadapi masalah yang lebih kurang sama. Tak tahu nak mengadu kat siapa. Takut-takut bila bercerita, kene pulang paku buah keras, sebab pilihan sendiri…..

  20. comel berkata:

    sy pun ada gak masalah yg sama mcm erin…husbnd suka buat x reti dgn sy…kdg2 rasa bosan bila bersama sbb kami x byk berbual…dlm 1 jam, paling lama berborak pun 3 minit…mmg borink…pastu hsbnd pun mula cari privacy sendiri lepak dlm bilik sorang2 mcm kita ni x wujud plak…org kata masa nk tido tu la waktu yg sesuai utk luahkan perasaan…tp sy x penah ada peluang utk berkomunikasi waktu tu sbb waktu hsbnd nk tdo dia xnk ada org yg ganggu….so, xde peluang nk bgtau dia ape yg kita x puas ati dn ape yg kita inginkan…email dh, surat dh, note pun dh…tetap x berkesan…tetap mcm tu jugak! sedih sgt rasa mcm diri ni x wujud dan x di hargai…:’-(

  21. laila_ilya berkata:

    hehhehe… mcm2.. buatnye si suami tu garang, isteri pun takut nak cakap yg dia tak puas lg.. kalo tak cakap tak pasal2 kene marah.. ciaaan kan..

  22. ek ele berkata:

    mintak maaf lah ya kalau statement aku ni macam action sikit….

    tapi aku ni…gaduh camne…demam ke….tension keje ke….kalau bab katil ni takde
    dingin nye….ok aje….camne tu kebayan…he he..so aku cam heran jugak lah bila ada
    suami yang dingin ni…adus2

    pastu….bini takde lah pura2 puas….tapi 2 – 3 climax dah kata surrender dah….tu yang aku nak suruh dia makan jamu…tapi takmo alergy lah pulak…

    Kayeye…ko sayang bakal bini ye…bagus tu…..sayang sampai tua tau..jangan lepas kawin pi sayang org lain lak…kalau aku tau…aku org pertama lepuk tempeleng kau…he he

  23. kayeye berkata:

    hhehe insya allah, x penah terlintas nak syg org len, sampai ke mati syg die sorang je :D

  24. farahani berkata:

    pas ek ele tempeleng,pas kat farah lak yer..hehehe

  25. laila_ilya berkata:

    yeke… boleh cayer ke laki sekarang ni???
    hehhehe…
    cerita2 dlm ni yg mana ada suami curang lah, isteri curanglah.. buat kita kene lebih berhati2.. takut jugak ni nak tempoh alam baru..

  26. kayeye berkata:

    yg penting kene ade trust ler…

    amboi, sume x sabo nak tempeleng kayeye ek, nnt bertambah chubby la muka ensem nih huhu…

  27. kirana berkata:

    cian ko kayeye,

    kirana tok leh tlg walaupun se-muar………mmmm…. tapi kalu jadk ape..kirana yg tempeleng ko dulu sbb dekat!

  28. farahani berkata:

    semlm bakal suami mintak farah janji..klu ape2 berlaku kat dia atau dia xleh sembuh..dia mintak farah janji supaya truskan hidup and xbuat keputusan yg bukan2 & singkat.. terpana rasanyer.. betapa hebatnya ujian Allah ni..

  29. org muda berkata:

    cuba awak citekan masalah sakit bkal husband u….mana tau kita org ada tmpt or ada ikhtiar…. emmm betul tak..tk leh cra moden kita cuba cara kg

  30. laila_ilya berkata:

    pastu apa kata awak farah??
    sedihnyeeee…
    kita dh impikan hidup bersama dia tapi dia cakap mcm tu… terkilan rasa kan…
    bersabar lah farah.. mgkin dia malu ngan awk kot..

  31. farahani berkata:

    org muda leh bc kat chatroom.. kat ctu sy ade explain bakal husband saye sakit ape..

    laila..klu dia malu, dia xkan bgtau sy perihal sakit dia..dia teruskan juga hubgn ni sb dia ckp sy sorg jer yg nak kat org sakit cam dia..dia kuatkan gak semangat dia pi berubat..dah berpuluh ribu duit habis serata negeri dia pegi cr ubat..usaha tetap usaha..

    sy dah bgtau kat dia, klu berpisah pun biar la bercerai mati..skg sy letakkan segala keputusan kat dia.terserah la pd dia skg…
    right now, sy akan jalankan tugas saye cam biase..bg dorongan and ikhtiar same2..

  32. azitamusa berkata:

    Pengorbanan seorang wanita…adus …. begitu suci. Cuba kalau yang sakit tu wanita, yang lelaki sanggup buat ccam tu ker ;)

  33. laila_ilya berkata:

    rasanyeee kalo puan yg sakit mcm ni, org laki takkan tggu lama…
    mgkin dia akan angkat kaki terus…berdoa byak2 yee farah.. sy akan doakan yg terbaik dlm hubungan awk berdua..

  34. farahani berkata:

    thanks laila…May Allah bless u and ur partner 2..

  35. org muda berkata:

    sya dh baca….sabar la tau…”ada hikmah disebalik kejadian..”mati pucuk akibat kemalangan susah sikit nk cri penawar.sbb libatkan kecerderaan…tpi percayala,,,allah uji manusia itu mesti ada hikmah disebaliknya…

  36. kayeye berkata:

    amboi2 jgn cop sume laki camtuh ye..

    x sume laki ke pompuan ke sama tau…

    bakal hubby u kire bagus la sbb bgtau u ape yg u ptt wat, xdela paksa u kahwin gak ngan die walaupun die x mampu..

  37. kirana berkata:

    sampai macam tu ler kuatnye cinta! kalau kita dah sayang kat org, sampai apa pun sanggup kita korbankan. Semoga farah & partner hidup bahagia 4ever. Semoga sakitnye cepat sembuh! insy………

  38. org muda berkata:

    betul………………..

  39. farahani berkata:

    tq org muda, kirana, kayeye..bagus la korg ni..

    syukur coz lom kawen..so leh la prepared seadanye…belajar menerima kekurangan pasangan..

    farah sedar setiap org ujian nye berbeza…so hidup mst diteruskan.. ;-)

  40. farahani berkata:

    btul ckp kayeye..setiap org lain penerimaan nye..
    ade yg sanggup bersama sampai bile2..
    ade yg ter paksa berpisah walaupun syg..
    ade yg bersama tp curang.. dll..

  41. zackdaniel berkata:

    kembalilah kepada Al Quran dan Sunnah Rasul Allah,nescaya ada jawapan didlmnya

  42. orang_kg berkata:

    dah sekian lama membaca nih 1st time baru nak taruk komen.

    Aku pon belum kawen lagi, baru jek bertunang, tapi skang dah mula nak buat persediaan. Tahun depan insyallah aku kawen.
    Skang banyak menuntut senaman dari kawan2 yg dah lama kawen, termasuk lah dari internet neh.

    Aku pon suh gak tunang aku belajar senaman nih, siap bagi buku The Missing Gem (permata yg hilang). Naseb baek dia jenis open. Boleh terima benda cam nih.

    Ye lahkan.. untuk kesejahteraan bersama :D

  43. cempaka berkata:

    sedih la dengar cite farah ni…sume ni dugaan Allah utk hmbaNyer…so pengalaman dan pengajaran menjd 1 tauladan yg hebat… idup wanita

    slamat menyambut ramadhan al mubharak…Amin

  44. pucuk paku berkata:

    SALAM..

    Maap kalu mencelah silap topik..

    Boleh tak kalu saya nak taye pada sesiapa yang duk kat Area Port Dickson, area teluk kemang kat mana biasenye dibuat sambutan kemerdekaan. maksud saya nak tengok bunga api kat situ coz saya and family akan berceti kat sana saja nak sambut kemerdekaan bersama anak… Tlg yek..

  45. azitamusa berkata:

    Cintailah pasangan anda kerana Allah….. Kerana ia akan kekal abadi. Jika cintai kerana idungnya, satu hari, idung dia dah tak cantik, cinta akan hilang jua.
    Yang penting kerana Allah, so bila kita berkorban pun kerana Allah. Bila kita sedih tak la rasa teruk sesangat sebab kita tahu pengorbanan kita kerana Allah.

  46. kirana berkata:

    kak jie,

    kirana nak ucap byk2 trimas pasal hari tu, Sebenarnya kirana yg salah sangka. Alhamdulillah… semuanya dah ok! Betul kata kak jie, sampai 1 phase yg hubby kita akan jelouse kat kita balik…….keh…keh…keh……….. kelakarnya kalau lelaki jeles & merajuk…………….

  47. farahani berkata:

    its ok cempaka..farah dah leh terima kenyataan…
    btul ckp kak jie..cintai seseorg kerana Allah Taala..
    baru hati tenang..

  48. manja berkata:

    Kagum ngan farahani….
    sentiasa berfikiran positif & matang
    Manja pun lum tentu leh jadi setabah farahani….
    semoga farahani & future hubby x patah semangat & bahagia selalu.,
    InsyaAllah….

  49. rm1juta berkata:

    Pakai gelang edymium boleh tambah power….extra time….
    CUBALAH!!!!

  50. Pembebel berkata:

    Adeh. Ade ke kena pakai gelang tu. Haha.

  51. massbakulli berkata:

    ███████████████████████████████████████
    ███████████████████████████████████████
    ███████████████████████████████████████
    ███████████████████████████████████████

    KINI TELAH DIBUKA..
    PUSAT DOWNLOAD MELAYU

    MACAM-MACAM ADA! DOWNLOAD SECARA PERCUMA!!!
    ►Audio Muzik
    ►Ceramah & Motivasi
    ——Audio
    ——Video
    ►Ebook
    ——Majalah
    ————————Majalah PC ada,
    ————————Majalah PC Xtra ada,
    ————————Mangga ada,
    ————————Ujang ada,
    ————————Mastika ada,
    ————————Gila-Gila ada,
    ————————Majalah Apo? ada,
    ————————Majalah Gempak ada,
    ————————Majalah Utopia ada,
    ————————Majalah Mingguan Wanita ada,
    ————————Majalah Mastika ada,
    ————————Majalah Wisel ada,
    ————————Majalah Arena Bolasepak ada,
    ————————Majalah Hai ada,
    ————————Majalah Maskulin ada,
    ————————Majalah G3 ada,
    ————————Majalah Max It ada,
    ————————Majalah Star Soccer ada,
    ————————Majalah Klik ada,
    ————————Majalah Remaja ada,
    ————————Majalah CHIP ada,
    ————————Majalah Aliran Informasi Pertahanan TEMPUR ada,
    ————————Majalah Rasa ada,
    ►Filem
    ——Versi DVD
    ————Cerita Indonesia
    ————Cerita Melayu
    ————Cerita Orang Putih
    ——Versi VCD
    ————Cerita Indonesia
    ————Cerita Melayu
    ————Cerita Orang Putih
    ►Rancangan Televisyen
    ——8TV
    ——Astro Ceria
    ——Astro Prima
    ——Astro RIA
    ——AXN
    ——NTV7
    ——RTM
    ——TV3
    ——TV9
    ►Video Muzik
    ——Muzik Indonesia

    dan banyak lagi..!!!

    Masuk sini= http://media-melayu.notlong.com/

    TENGOK DULU BARU TAHU, CAKAP SAJA TARA GUNA

    ███████████████████████████████████████
    ███████████████████████████████████████
    ███████████████████████████████████████
    ███████████████████████████████████████

  52. NINI berkata:

    LA SAYA INGAT SAYA SEORANG YANG HADAPI MASALAH MCM NI RUPANYA RAMAI LAGI SENASIB DGN SAYA…MCM HUSBAND I ASHIK TDO JE…SEMBANG KEJAP PAS TU MATA NGANTUK TRUS TIDO SAMPAI PAGI…KALO SEHARI DUA HARI TAKPE LA NI TIAP2 HARI MCM TU…ISTERI YANG ADA KESABARAN PUN BOLE TAK SBR KALO MCM TU KAN….SAYA DAH CUBA BERBINCANG DENGAN HUBBY , MULA2 OK LA PAS TU JADI BALIK…TAKAN KITA NAK MARAH DIA TIDO PLAK BUKAN DIA P MERAYAP MANA2 BETUL TAPI KUALITI TIME BERSAMA ISTERI TU TAKDE…BILA DAH JADI MCM TU AUTOMATICALLY HUBUNGAN ANTR SUAMI ISTERI TERASA JAUH…SY PUN TAK TAHU NAK WAT MACAM MANA…APA YANG SAYA TAHU TIAP2 HARI TENSION

  53. MYJODOH.NET berkata:

    ITU PASAL MAT SALLEH TUKAQ SUKA SAMA SUKA BINI…MISTI BERAHI..HARI2 MAKAN AYAM PUN JEMU JUGAK….MEMANG BAB “BERAHI NI ‘ TAK PUAS2 HINGGA HILANG RIWAYAT….

  54. MYJODOH.NET berkata:

    perempuan yg tak puas puas tu ‘laksana menimba perigi yg tak kering kering ..ahkirnyo penimba yg letik …kurus kering sakit dan mati..perigi tak apa2..kalau perempuan tak puas tu..sumbat aje dgn brinjal atau bagi puas dghn dildo…putik jagung boleh di fikirkan……selok kedalam dgn tangan…kot2 jumpa belian di dalam ..buat aje apa2 cara yg boleh memuaskan nafsunya supaya dia tak melencung di siang hari……tetapi ade juga berkelakuan btg pisang…lelaki pula menderita…dunia dunia …..wallahuallam

  55. MYJODOH.NET berkata:

    isteri aku pula suka jaga badan..naki ‘tala’ tak bagi….merana lah aku….kata man….

  56. JO berkata:

    HAY.MAN APA PULAK MERANA NI.KAN SKRG NI BELAMBAK -BAHAN- PETIK SATU SEPULOH MALI HOI…APA PUNYA LAKI LAKI NI MAN….FACE UP …..

  57. JO berkata:

    KALAU HUSBAND BUAT DONT KNOW AJE .MISTI ado masaalah atau udang di sebalik batu.mungkin isteri pentingkan diri,kegoaan,dia dapat bau’peristiwa atau lakunan di sebalik takbir’ laki manao tak sayangkan bini.bapak ayam pun sentiaasa berwaspada,kalo dah ada bau ‘tahi’ memang lah berduka lara lah dimalam hari.kadang kala kita kena give and take jgn telanjang bogel atas katil bersendirian hingga ke pagi untok di kerabati,,cuba rapati -dakapi laki -yg berkeadaan btg pisang tu-yg sedang berduka lara tu -yg ado sesautu terpendam di sanubari nyo,,,,,/ahkibat tindak tanduk anda yg tidak di sedari sendiri-//misti ado reaksi.//keuntongan diri sediri-kegoan lelaki memang hebbat, tak kan dia nak tunjok kan kelemahan diri.kalu u dakap dia dlm keadaan bogel-tampa ‘peta’ kulit licin putih melepak …wah ….laksana boya tak do gigi pun ///akan tumboh gigi.nyo .. dan tentu mula beraksi……always give and take…..kalau dah kawin nilai diri dah kurang…kalau ado pun apa yg ‘boya darat nakkan -ada lah setakat simpanan aja-diri -harta yg ada,,,,, atau spare part……aku dah 56 tahun kalau aku nak cari pun yg ada harta benda,,klu boleh bior single,tua pun tak po,,tak do tanggongan,,buat apo kito nak jadi pak sanggup,,,deritakan diri untok jago anak bini demo yg telah menyodap kan diri,,lalu menghilangkan diri,,,,,,yg menghilangkan diri,,,

  58. abgterbaek berkata:

    isteri2 yang mencari sesorang untuk dipuaskan? sila lah email kat abg ok.. abg jilat smpai klimaks banyak kali pun takpe..

    abgterbaek@yahoo.com

  59. pacak7557 berkata:

    Sila baca fakta-fakta yang merisaukan ini :

    70% isteri mengatakan mereka TIDAK PERNAH mencapai

    puncak orgasme/klimaks semasa melakukan hubungan seksual dengan suami mereka.
    65% isteri mengakui sering BERPURA-PURA MENCAPAI ORGASME untuk me

    muaskan hati suami mereka.
    Hanya 15% isteri yang mencapai orgasme lebih sekali dalam seminggu.
    78% daripada isteri mengaku yang mereka lebih suka dibelai-belai sahaja dari melakukan seks memandang mereka tidak mencapai kepuasan dari hubungan seksual dengan suami.

    ANDA PERCAYA ATAU TIDAK, FAKTA TETAP FAKTA.
    KINI PRODUK PACAK LANGIT-VIMAX-EXTEND GEL BERADA DIBERA
    PM SAYA JIKA BERMINAT/facebook pacak pacak bera

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 343 other followers

%d bloggers like this: