Petua Menegangkan Buah Dada

Petua Menegangkan Payudara

Petua 1 : Wanita yang sudah bersalin akan mengalami masalah buah dada menjadi kendur tidak bermaya seperti dahulu. Dapatkan beberapa helai daun sirih Melayu , ianya berdaun lebar dan berwarna hijau. Sapukan minyak kelapa (seelok-eloknya dibuat sendiri) pada daun sirih. Salaikan mengunakan api lilin dan tekapkan pada buah dada. Biarkan ia kering dan dibuat berulang kali. Menurut orang tua yang memberikan petua ini , petua ini dipanggil ‘Petua Sayang Suami’. Semoga kebahagiaan rumahtangga puan-puan akan bertambah seri lagi dengan kehadiran cahaya mata dan tubuh badan yang menawan. Bersama-samalah kita amalkan.

Petua 2 : Kupas setengah biji labu dan masak sehingga menjadi lembik. Ramas labu tersebut tika masih suam. Kemudian, sapukan pada seluruh payudara lebih kurang 20 minit. Lakukan 2 kali seminggu.

Petua 3: Sapukan putih telur pada sekeliling buah dada dan biarkan kering semalaman. Buat 3 kali seminggu.

Petua 4 :Amalkan meminum air kanji (air didih nasi) sebelum tidur malam. Insyaallah mujarab.

83 Responses to Petua Menegangkan Buah Dada

  1. kebayan berkata:

    macam mana ker ke nak tegang .. kalau abg mat dah pulun selalu ..

  2. kayeye berkata:

    leh aje..
    ckpla kat abang mat, kalu nak tegang selalu jgnla ganaih2 huhu…

  3. nuriman berkata:

    hehehe tumpang baca… lucu korang punya komen..saya selama ni menjadi pembaca aje kat sini……

  4. Zen berkata:

    buah dada aku dah tegang. tak payah guna petua. :)

  5. matt berkata:

    wahhh…kene belajar nih!!!!hu….

  6. Stalvy@ummah berkata:

    emm…. laman web ni mulaulah….just kidding…actully..petua2 ni mmg berguna buat nenek2….yg msh muda tu x payah sibuklah..tapi luculah jugak…oklah aja chayo!!!!! selamat malam pertama..!!

  7. Gelembai berkata:

    wow nampak tegang sungguh! sungguh!

  8. asal jangan ada yg beri idea ngarut2 udah lerr

  9. gerektua berkata:

    fuuh byk gak keje kena buat tu… sanggup ke?

  10. kucup berkata:

    kena senaman baru tegang berkekalan

  11. buah dada berkata:

    bagai mana kalau buah dada tegang trus hahah

  12. wanita berkata:

    sy try dlm sebulan

  13. kewa berkata:

    pastikan tdor pkai gogle slalu..ia dpt mgelek kendor..hihi

  14. zulaikha idris berkata:

    nak tegang pancutkan je air mani suami kat buah dada kita.

  15. jj berkata:

    betul ker boleh tegang kalau pancut kat situ zulaikha

  16. zulaikha idris berkata:

    betul la.

  17. SexyMom berkata:

    Ya, i setuju dgn pendapat Zulaikha..boleh cuba

  18. ahlifikir berkata:

    Aku ahli fikir selalu dok fikir org perempuan ni..rajin bagi tegang sana sini, bagi sempit sini sana tapi tolehhhhh2 laki cari lain juga…huhuhuhu..baru kwin 2,3 tahun tak pa lagi tunggu la..10 tahun kedepan baru tahu langit tinggi rendah..kesian aku dgn nasib org perempuan ni..mrk dah buat yg terbaik untuk suami tp suami ttp nak cari lain.Pelik2….

    • a berkata:

      sebab tu perempuan kena lebih berjaya dari suami, lebih cantik dan segala-galanye lebih. nanti suami ada org lain atau madu, si perempuan x rasa sgt. setahu saya, dh lumrah suami menyayangi isteri tp pada masa yg sama, ingin memiliki perempuan lain juga. jgn bimbang dulu perempuan, biar ada back-up baru tak termenung ;) kalau suami buat perangai, kita senyum “selesa abg xde”.

  19. Md Yussof Mattaim berkata:

    Buah dada adalah anugerah tuhan yang perlu dipelihara sepanjang masa jika boleh sepanjang umur seseorang wanita. Oleh itu, jaga dan usahakan lah dalam proses penjagaannya kerana ianya adalah sebahagian daripada tarikan seks pada seorang suami. Petua yang diberikan perlu dicuba dan terus mencuba. Wanita wajar bersyukur jika memiliki payudara yang gebu atau montok sedikit daripada menjadi wanita yang sedikit payudaranya seperti airport tentunya mengundang tidak begitu seksi malah merenggangkan hubungan dengan pasangan. Justeru, wanita perlu sentiasa menjaga kesihatan dan kecantikan bukan setelah bersuami segalanya diabaikan. Kembalikan keayuan wanita seperti mula berjumpa dengan kekasih meskipun sudah berumur, tidak salah jika kita mengamalkan kecantikan melalui facial atau rawatan muka hanya sebulan sekali. Beringat sebelum terlambat, bertindak sebelum terlanjur.

  20. aku ni berkata:

    betul ke air mani leh tegang kat payu dara pompuan aku cm tak caya gak ni

    • so what berkata:

      air mani ade banyak khasiat. protien pon ade. leh jd mask. tu pun aku bace dlm fakta la

      • saja2 berkata:

        rasanya betul..tak pernah cuba pn..tapi pernah baca putih telur dpt menegangkan breast..putih telur kan byk protein..mcm tu jugak air mani.. dua2 bila kering akan mengeras.. jadi.. betul la kot.. ada logiknya

  21. hadi berkata:

    betuullah,.

  22. kakak upin berkata:

    yeke? mcm tk caye jek…tp nk tnye payuda atika beauty tu ok ke? dh bli ni..

  23. aenieysha berkata:

    nak tny kpd sesiapa yg dah try payuda atika beauty tu…brp lama eh u all minum utk nmpakkan kesan dia?

    tq.

  24. aishah berkata:

    mmg btul breast bleh tgang bile disapu dgn air mani suami.coz mani itu seniri ada zat2 n protein yng mampu menegangkan breast pempuan.n sha pun dah try…ternyata berkesan…dulu ms anak dara breast sha mmg jatuh coz sha gemuk masa dulu.but ble dah kawin,breast brubah akibat air mani yg disapu..huhu….

    tp pastikan air mani suami je ye…air mani skandal/bf tak dibenarkan..hehe…

    • siti berkata:

      btol kew??

      • anggotasulit berkata:

        khakahkahakhakah,,,,,lepas ni ader lak suruh tembak kat muka supaya tak tumbuh jerawat,,, lepas tu ader yg suruh telan ,,,awek muda,,khahahahaha,,abis lah semua kedai2, facial,syarikat beuty products tak yah bukak kedai,,,

    • farah berkata:

      betul ke nie aishah.. aku sbnrnya dah lama cari cara tuk menegangkan blik payu dara aku nie.. baru anak 1 payu dara aku dah mcm nenek2.. he..he..he.. thanks ya sarannya.. nnt aku cuba deh…

    • bace2 saje,, berkata:

      erm,,nak tanye,,pas sapu kiter kene tunggu air mani tu kering kan?brape lamer jd kering eh?

    • zul berkata:

      banyak laa kau …pandai sgt..merata2 lah tembak air mani tu..kalau tembak dinding cam ner..cat bertukar warna kot..

  25. Ari berkata:

    ADAKAH ANDA SAYANG PAYU DARA ANDA?

    DAPATKAN PRODUK TERBARU DIPASARAN MENGGUNAKKAN TEKNOLOGI NANO, 100% NATURAL, GMP, FREE TOXIN DAN HALAL.

    CARA GUNA SEMUDAH ABC, SPRAY SAJA.

    DAPAT KESAN KANSER PAYU DARA DALAM MASA 2 ~ 3 HARI PENGGUNAAN.

    JIKA ADA KANSER DAPAT MERAWAT DALAM MASA YANG MAKSIMUM.

    JIKA TIADA KANSER, PAYU DARA KEMBALI ANJAL DAN MONTOK.

    DAPAT MENGHILANGKAN KESAN KEDUT, PARUT JERAWAT, PIGMENT,MELECUR DAN LAIN-LAIN PADA KULIT WAJAH ATAU DIBAHAGIAN LAIN.

    DAPATKAN HARI INI KERANA MENCEGAH ADALAH LEBIH BAIK DARI MENGUBATI SEBELUM TERLAMBAT ATAU ANDA AKAN KEHILANGKAN MAHKOTA WANITA ANDA.

    KETERANGAN LANJUT EMAIL jjb4601@yahoo.com

  26. juniet berkata:

    hahahha..lwak2..x malu ka ceta psal susu sndiri..eyu..hehehe..x smestinya la..law dah nak jtuh tu jtuh la..hahahahha..apa bley wat..hehehhee:p

  27. pelahan lahan lah sikit bang berkata:

    kalo mavam betik muda..size kecik tu aku suka kulum..

  28. nasib sama berkata:

    sya punye pun sma mcm ne yek nk tegang.biar ler cik abg kt tu x jeling yg lain

  29. gambir gurl berkata:

    huuhuuu….bnyakla mani lelaki boleh tegangkan ayu darah…potong jari la woiii zulhaikah…

  30. innocent gAl berkata:

    hahahhaha!!lawak la ceter2 korang ne…geli hati sesangat.hahahahhaha….petua tu turun temurun punya barang la..jdi lau nak hasil yang dabomb!kene la rajin2..konsisten lerh..hehhhehhe…gudluck!!

  31. kiki berkata:

    haiyyaaa…yg xberkaitan tu takyah la masuk cmpur…
    ni ruangan utk org yg nk jga diri jer,bkn nya nk malukn dri sndri,tp malu la org yg biarkn dri dia tu tak terurus,umur mc muda tp tgk bdn da mcm nenek kebayan da…pndai ckp jer yg bkn2 tp xpndai jga dri sndri…he2…sorry..thats all

  32. kamal berkata:

    betul ke ada produk yg boleh besarkn buah dada
    setkt mana kesannya dan produk ape tolong respon
    tq

  33. kamal berkata:

    klu ada testimonial yg berjaya blh hbungi saya 0134310579 pls..

  34. siti berkata:

    klu gne petua no.4 sahaja bleh x??
    and btul leh tegang??

  35. zyla norazilla berkata:

    sy try gne minyak sapi jek…pnskan minyak sapi dan urut la payudara..nk cbe gak petua lain

  36. gonzlla berkata:

    tetek yg kental molek sedap d sap dan kulum..nant malam den datang..get ready lah syg…h hi hi

  37. mofar berkata:

    beli pueratime dari aku.. money back gerenti.. lepas 2 minggu naik satu cup. bukan saja besar malah dia naik n segar.. mofar79@gmail.com

  38. rosnita berkata:

    mofar.. leh citer lebih lanjut tak?

  39. lann berkata:

    kalau kita isap puting isteri tia-tiap malam,ransang

  40. wa berkata:

    salam..tumpang lalu..i cme nk komen ttg air mani suami tu…betol tau!!mmg mujarab..i dh try 10 tawun…lg satu..pas isap..urut la balik…arah lwn jam..ngeee.selamat mencoba..!!=-))

  41. kongkekman berkata:

    kou orang cerita yg kotor jerr..jadi cerita lah kes2 warak ajerr..habis kou orang nie suka sangat menaikan shawat jerr..kalo yg lum kawin tu ato dah tak do mano nak kelik malei malei nie..

  42. e kerek berkata:

    besarkan konek mcm ner??

  43. erma berkata:

    petua air mani ni confirm kew b’kesan..???

  44. yg penting rajin lakukan push up.Cepatlah besar.

  45. asma berkata:

    bagi suami isap ja….tapi geli la kalo suami dok isap..tapi mmg besaq la dah 15thn dok guna taktik 2..

  46. myz.. berkata:

    protin memang betul rasenye..
    same mcm lelaki,
    minyak ikan belacak, tinggi protin..

  47. perempuan berkata:

    yg gunekan putih telur to an kne biar semalaman kne pakai bra or x payah??

  48. nazbee berkata:

    ANGUN dan JELITA dengan LOOK YOUNG COLLAGEN

    ANE’S LOOK YOUNG
    JANGAN LEPASKAN PELUANG, PRODUK TERHANGAT KAMI INI

    Kejelitaan seseorang wanita bukanlah hanya terletak pada solekan luaran sahaja tetapi kecantikan dari dalaman juga memainkan peranan penting. Ane’s Look Young sebagai makanan kesihatan yang membantu wanita merawat dan mengekalkan kecantikan. Terdapat banyak fungsi dan keistimewaan yang terdapat pada Ane’s Look Young, antaranya adalah:

    * Membantu menegang, menganjal, menghalus dan mencerahkan kulit.
    * Meningkatkan kadar metabolisma.
    * Membekal tenaga dan stamina.
    * Zat galian dan vitamin yang tinggi.
    * Membantu melambatkan proses penuaan.
    * Memulihkan semangat keintiman wanita.
    * Mengatasi masalah dalaman wanita seperti senggugut, keputihan, kegatalan dan kekeringan.
    * Sesuai untuk semua golongan wanita

    Gunakanlah Ane’s Look Young dan rasailah perbezaannya sekarang!

    Ane’s Look Young Jus Saffron dan Kolagen

    Harga : RM 30.00 SM / RM 34.00 SS
    ANE’S LOOK YOUNG
    JANGAN LEPASKAN PELUANG, PRODUK TERHANGAT KAMI INI

    Kejelitaan seseorang wanita bukanlah hanya terletak pada solekan luaran sahaja tetapi kecantikan dari dalaman juga memainkan peranan penting. Ane’s Look Young sebagai makanan kesihatan yang membantu wanita merawat dan mengekalkan kecantikan. Terdapat 11 kandungan yang terdapat di dalam Ane’s Look Young, antaranya adalah:

    Kolagen

    * Memelihara kecantikan kulit.
    * Membantu mempercepatkan penyembuhan luka.
    * Membantu memulihkan keanjalan atau menegangkan otot.

    Lobata

    * Membantu menganjalkan kulit yang telah melendut.
    * Menegang dan menghaluskan kulit.
    * Mencerahkan kulit dari dalam dan meratakan warna kulit.
    * Mengurangkan garis-garis halus di kulit.
    * Menyihatkan kulit yang tidak bermaya agar kembali berseri.
    * Menguatkan kuku agar tidak merekah dan menyerpih.
    * Kuku akan kelihatan bersinar dan tidak pucat.
    * Membentuk dan merampingkan badan tanpa bonjolan lemak yang kurang menyenangkan.
    * membantu menganjalkan kembali payudara dan punggung yang mengendur.
    * Mencerahkan puting dan menghilangkan kedutan di sekitar payudara.
    * Sangat sesuai untuk wanita selepas bersalin.

    Madu

    * Memulih, menyegar dan menambahkan tenaga.
    * Menjaga dan mengimbangi kekuatan badan.
    * Menambah tenaga batin.

    Saffron

    * Mencergaskan minda dan menghilangkan keletihan.
    * membantu membuang angin yang terkumpul di dalam perut.
    * Menguatkan ingatan dan menghilangkan keletihan.
    * Awet muda – Kulit menjadi cerah.
    * Menambahkan antibodi dan memulihkan tenaga batin wanita.

    VCO (Virgin Coconut Oil)

    * Anti Virus dan Anti Bakteria.
    * Anti Oksida yang kuat.
    * Pemangkin metabolisma badan.
    * Asid Laurik yang tinggi (Khasiatnya sama seperti di dalam susu ibu).

    Habbatus Sawda’

    * Penawar segala penyakit kecuali mati.

    Ekstrak Kacip Fatimah

    * Mengatasi masalah haid.
    * Sangat baik untuk wanita selepas bersalin.

    Ekstrak Manjakani

    * Menyembuhkan luka dalaman.
    * Baik untuk wanita selepas bersalin.
    * Melicinkan dan memelihara kulit.

    Temulawak

    * Mencegah dan pemangkin segala penyakit.
    * Agen pencegah penuaan.

    Garam Bukit

    * Mengimbangkan tekanan darah dalam badan.
    * Baik untuk tulang kerana mempunyai kalsium yang tinggi.

    Serapat

    * Menegangkan payudara.
    * Menegangkan dan mencantikkan kulit.
    * Memperbaiki dan menegang tisu faraj.

  49. nazbee berkata:

    Ane’s Look Young Jus Saffron dan Kolagen

    Harga : RM 30.00 SM / RM 34.00 SS
    ANE’S LOOK YOUNG
    JANGAN LEPASKAN PELUANG, PRODUK TERHANGAT KAMI INI

    * Menegangkan payudara.
    * Menegangkan dan mencantikkan kulit.
    * Memperbaiki dan menegang tisu faraj.

    CEPAT CALL KAMI 019-7399332

  50. Myra dnyea berkata:

    Sy mmg da bsar..n tegang..tap x de p0wn owg nk rase

  51. abg mus berkata:

    bapok sape la yg nk

  52. si ingin tahu berkata:

    apelah korang mengarut nyh.. huhu

  53. bff berkata:

    sedp tu kulum tetek isteri.. blh tegangkan

  54. putri nadia berkata:

    dah suruh my husband pancut……….tunggu result

  55. marinah berkata:

    untuk ibu yg menyusu kn boleh ke

  56. kamalu berkata:

    nanti pancut kena rambut satu hal lagi .hhmm ,tp nak cuba la. rasa bila dah lama macam boring pulak pasal dada da x kedepan. cuba xnak cari buah dada yang lain.

  57. dayang berkata:

    hahahaha….kelakar r….mcm ni punya owg pun ada….

  58. ina berkata:

    huhu

  59. ina berkata:

    pas bowjow pancut kat tetek memang cerut cerut

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 349 other followers

%d bloggers like this: