Jodoh.4U.com

Aplikasi teknologi maklumat merupakan salah satu alternatif yang popular untuk mencari pasangan hidup. Bagaimanakah Jodoh.4U.com membuka peluang kepada ramai individu bertemu pasangan yang sesuai?

jodoh.jpg

SEBELUM diijabkabulkan, pasangan mempelai terlebih dahulu perlu mencari cinta sejati. Mereka yang sudah bertemu pasangan hidup yang sesuai menjadikan segala urusan perkahwinan lebih mudah dan boleh dilangsungkan pada bila-bila masa sahaja.

Tetapi kepada mereka yang masih tercari-cari dan sukar menemui pasangan yang sesuai, bagaimana untuk melangkah ke alam perkahwinan?

Antara jalan penyelesaiannya ialah ibu bapa akan mencari sendiri calon menantu atau bertanyakan teman-teman sama ada memiliki anak gadis atau teruna yang masih belum berpunya.

Ibu bapa memilih sendiri menantu merupakan situasi yang biasa dilihat pada zaman dahulu. Malah, anak-anak juga tidak pernah membantah pilihan suami atau isteri yang ditentukan oleh orang tua.

Namun, hari ini zaman dan cara telah berubah. Golongan muda kini lebih selesa mencari pasangan sendiri. Hakikatnya, usaha mencari jodoh masih diteruskan.

Ada yang lebih selesa mencari pasangan di pejabat, di dewan kuliah ketika masih belajar atau sebagainya. Terdapat juga segelintir individu menggunakan medium agensi mencari jodoh.

Kewujudan agensi mencari jodoh di negara ini merupakan satu usaha untuk membantu individu yang sukar dan masih tercari-cari pasangan yang sesuai.

“Tetapi, ramai yang berpendapat mencari jodoh menerusi agensi hanya untuk mereka yang terdesak. Menyedihkan lagi individu yang menggunakan agensi cari jodoh dipandang rendah dan dilabel ‘tidak laku’ sehingga terpaksa menggunakan agensi cari jodoh,” ujar Pengerusi Soulmate Finder Agency (SFA), Mohd Shiraj Zainal Abidin yang mengendalikan agensi mencari jodoh jodoh4U.com.

Tambah Shiraj, 30, seiring dengan peredaran zaman dan kecanggihan teknologi, agensi cari jodoh juga menemui revolusi terbaru iaitu menggunakan internet sebagai alternatif mencari jodoh.

Ini terbukti apabila agensi SFA sendiri mempraktikkan pencarian jodoh menggunakan internet.

“Sebelum wujudnya internet, orang ramai perlu ke pejabat agensi cari jodoh untuk mendaftar, memberikan foto dan memberitahu agen, kriteria dan ciri-ciri pasangan yang ingin dimiliki.

“Tapi menerusi Jodoh4U.com, individu hanya perlu duduk di hadapan komputer, menaip butiran yang diperlukan dan klik tetikus mengikut arahan yang diberikan,” ujar Shiraj yang mengusahakan agensi tersebut bersama isterinya, Suriana Sabli, 25.

Ditubuhkan sekitar bulan April 2004, objektif utama agensi ini adalah untuk mewujudkan peluang kepada individu mencari jodoh menerusi internet.

Oleh IZYAN LIYANA MOHD DARIF

Petikan: Kosmo


Rahsia Doa Pengasih. Keterangan lanjut, sila klik sini.


Panduan Memikat. Keterangan lanjut, sila klik sini.


Pikat Awek. Keterangan lanjut, sila klik sini.

531 Responses to Jodoh.4U.com

  1. yasirah sehat berkata:

    ingin mencari jodoh

    • ariff berkata:

      sy ingin berkenalan dg saudari mana lah tau klu kita ada persamaan n bersesuaian untok kita hidup bersama klu sudi dan terima pelawaan sy blh lah hubungi sy di no sy 0164713039 sy menunggu jawapan dari saudari tk

    • kyril berkata:

      sy pon kenalan jgk…mana tau kot2 ada jodoh….msj atau call 0174800283

  2. SAHIPUL BIN SALLEH berkata:

    INGIN MENCARI JODOH,TEMAN HIDUP

  3. Daud berkata:

    Jodoh ketentuan ALLAH.jadi kita harus berusha untuk tujuan itu.seharusnya kita redha diatas ketentuanya..

  4. zaliaAWANA berkata:

    ingin mencari teman hidup.saya redha atas apa yang di tentukan ALLAH. memang kita harus berusaha.perempuan usahanya ada batasan.bagi lelaki lain.saya pun tak pandai nak komen. melainkan sabar dan berserah pda ALLAH

    • ariff berkata:

      sy ingin mengenali saudari untok perkenalan yg jujur n ikhlas klu sudi blh lah hubungi sy di no mobile sy 0164713039 sy menunggu panggilan atau msg dari saudari tk

  5. norhanim karim berkata:

    mencari jodoh memang digalakkan,tetapi biarlah seiring dengan Keredhaan Allah.Sesunguhnya setiap yang berlaku ada hikmahnya

  6. norita safar berkata:

    ingin mencari teman hidup

  7. yazid berkata:

    ada rezki kahwin la..

  8. rosziani berkata:

    klu bley nak pasangan yg btl2 syg kt kta, bley jga kta seperti mak n abah jga kita…….. ley bimbing kta…

  9. Rina berkata:

    Ingin mencari pasangan hidup yang berumur 45 tahun ke atas. Yang baik, kuat ilmu agama.

  10. ek ele berkata:

    Rina….tu sume laki org aje rasa tu…

  11. kebayan berkata:

    ek ele .. mana hang pei .. lama tak mai ..

  12. Affyza berkata:

    Aslm…saya nak cari jodoh cos umur dah 26 tapi biarlah yang beriman, ada skit pelajaran and ada kerjaya skit

  13. AHMAD ARIFF berkata:

    SAYA SUDI KENAL AWK

  14. AHMAD ARIFF berkata:

    NAK CARI TEMAN HIDUP…SAMPAI BILA2

  15. nina berkata:

    selamat berkkenalan

  16. xxxxxx berkata:

    nak cari spare income and parts..ok lah tu happy new year

  17. Fauzi berkata:

    Salam..saya pun sudi kenal

  18. syiqah berkata:

    i nk cari sum1 yg paham i…caring…..loving…romentik….

  19. gadis sepi berkata:

    i nk cr teman hidup yg jjr ikhlas dan sekiranyer diizinkan hingga ke jinjang pelamin…sy ingin berkenalan ngn sesiapa shj…

  20. hayati berkata:

    salam…nak cari teman yang ikhlas sehingga hujung nyawa…

  21. linda berkata:

    salam…nak cari suami yang penyayang..

  22. ahlifikir berkata:

    pakat nak cari pasangan tapi email, no tel tak bagi so nak kenai mcmana. Pening kalau jd ahli fikir

  23. malem dewa berkata:

    Betul cakap ahli fikir….! so bagi lah no email or tel……?

  24. hanim berkata:

    cari jodoh salah satu usaha

  25. surimanja berkata:

    ehh summer nak kenalan ermm add me

    surimanja@yahoo.com.my

  26. balqis berkata:

    salam ….nak cari teman hidup yang penyayang, ikhlas, beriman

  27. murtadho berkata:

    salam..
    sy fmale.38
    mencari teman hidup… jujur,beriman,pnyayang

  28. norlavendar berkata:

    salam perkenalan..Jika doamu dimakbulkan, tanda Allah menyayangimu, jika doamu lambat dimakbulkan, tanda Allah ingin mengujimu, jika doamu tidak dimakbulkan, tanda Allah merancang yang terbaik untukmu……..

  29. mat kerbau berkata:

    +)*(**&^%$$#@@ tapi nafsu memberontak tak menentu..kegilaan ‘mahu’ dtg tak menetu..

    • taiko mabuk berkata:

      aku leh tlg ko..ko taip doll sex.com,ko beli patung 1..same jer rase dgn yg real..smpai pencen ko leh guna benda tuh..dah,takyah nak cite nafsu ko tuh kat sini,,takut aku..gi beli cepatttt..harharhar

  30. nor shahida zakaria berkata:

    saya nk cri pasangan hdup

  31. dara berkata:

    you all nak cri suami ke?

  32. suami miang -kawin lagi-syok berkata:

    tapi kalo belum nikah 2 jgn bagi mat kerbau tonyoh dulu..dah selesai semua baru lah mula malen pertama..pesan otok korbu kou lah

  33. mat kerabu berkata:

    Wah..atok dah jadi penyelamt plak nampak nyei..masa siang aje kot tok..dalei golap kot . bila lampu golap..kot tok pun diam2 ajo dah berisi..macam mano pun tok allahamdullilah lah tok..

  34. tongkat ali berkata:

    My dearest balqis i am sweet 88 ,would u likes b my mate..

  35. Minah Jambu berkata:

    Hmmm… nie tempat cari jodoh ke?? Dok cakap nak kenal sana nak kenal sini tapi cuma 1 2 jer yang kasi email add. (pandai jugak) yang lain tu agak dengan tulis nak kenal tu takdo kasi email add mungkin ada yang datang melalui mimpi kot??? hehehee.. camna nak dapat?? jangan ada yang marah sudah le.. saja nak bergurau…

  36. BUDIN berkata:

    nak kawien…hahaha

  37. kluklax berkata:

    myjodoh.net dgn jodoh4U.net lebeh krg adik beradik agak nye…yg kedua klass sikit kot

  38. intan_m berkata:

    salam…nk cri kenalan bole…

  39. intan_m berkata:

    Jodoh pertemuan ketentuan tuhan…tp usaha tnpa putus asa harus ader selagi jdoh blum ketemu…jgn berenti berusaha…:)

  40. mohd berkata:

    nak cari pasangan hiduppp..amin

  41. Minah Jambu berkata:

    Hai si budak mamat mohd nie.. cian aku tengok.. sana sini dok cari teman.. siap kasi nombor lagi! meh lah I call u…

    psst.. dilemma… boleh ke?

  42. fen berkata:

    perempuan skrg ni,boleh di percayai ke.

  43. NY berkata:

    salam…sape yg nak berkenalan ngan saya bole jek saya maseh mencari..;)nak pinjam duit pon bole…saya keje bank… just call me 0122839042;)

  44. NY berkata:

    ooo yea… ym saya adek_babe

  45. zamani berkata:

    asslamualaikum salam perkenalan

  46. zul berkata:

    salam..nak cari teman hidup..

  47. aleeya sakinah berkata:

    sy nk cari laki yg yakin mampu setia n takkan curang ngn sy……..tension!

  48. NAIMAH berkata:

    ina sedia berkenalan. tapi kena jujur yap
    0199044965, terutamanya still kat pantai timur

  49. NAIMAH berkata:

    muga ada yang jujur sudi menemani

  50. za berkata:

    sesiapa yang jujur sahaja email ke
    zara24@ymail.com

  51. nie berkata:

    selamat berkenalan , 0179387267

  52. rahman berkata:

    Saya duda 46,0193091016

  53. innna berkata:

    kalau dah ade wife tu jangan ngaku duda , kesian aku yang nanti mhrp, nanti susah pulak jdnya, jgn jd mcm saifuljoe tu bini dah ade 2 ade ke dia ngaku duda, kesian nga bini dian nasib aku tak jd 3rd..
    penipu,,,,,,,,,, 017938xxxxxxxxxx

  54. innna berkata:

    kesian aku dah tempah baju pengantin,,,,,,,,,hu…hu…hu

  55. innna berkata:

    dasar jantan tak betul …biol kut,, jd duda betul tau la langit tu tinggi ke rendahnaya

  56. Nourul berkata:

    Salam…semoga ruang ini ketemukan jodohku..Amin

  57. reen berkata:

    salam..saya ingin berkenalan pada yg jujur dan ikhlas je…

  58. pakcikli00 berkata:

    kalian semua ni kena jumpa Dukun Asmara kirana jom ikut Pakcik ke >> http://pakcikli00.com/ kita jupa disana…disana…..disana selamat belayar.

    sakit jiwanya sakitlah raga
    mula terasa tak tentu hala
    jika hingga tenggelam punca
    jika tak mati separuh gila

    jangan main main letih nanti…..acah aja tu.

  59. pakcikli00 berkata:

    sorry alamat diatas tak tepat. susah sangat nak tiba ke halaman Dukun Asmarani, kalian tak selawat kot ?. ok kita ikut pula laluan yang ini selawat !!!!!!
    >>>>> http://pakcikli00.wordpress.com/ zam zam ala kazam.

  60. innna berkata:

    dukun biol kot,,,ha,,,ha ha…

  61. innna berkata:

    emmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm letih tunggu

  62. abd karim bin shariff berkata:

    salam..pada kaum hawa..sekiranya anda dlm golongan wanita yang berkongsi kasih,janganlah berasa terhina atau bersalah..lakukan solat istikharah untuk dapatkan petunjuk..

  63. roslinda bt mat hashim berkata:

    hyai

  64. MAN berkata:

    BRAPE UMUR AWK??? ROSLINDA

  65. BALLY berkata:

    HI THERE!!

  66. qistina berkata:

    saya nak jadi isteri kedua. tp dgn syarat 1st wife setuju. bakal suami mesti ikhlas dan beragama.

  67. joko berkata:

    biasa di atur..

  68. hazzin berkata:

    salam perkenalan..sy 27/female. mencari teman yg jujur. jika anda merasakan anda dalam kategori jujur, email saya di ejah_4943@yahoo.com.

  69. hazzin berkata:

    bg sy kejujuran adalah sgt pnting dlm satu2 p’hbgn..so, sy tak perlukan lelaki kaya-raya atau mamat2 hensem..sape2 yg kaya n rase dier hensem giler, anda TIDAK DI ALU-ALUKAN ye.ngah cari yg single jer..mksudnyer x penah kawen atau dulu penah kawen, tp isteri dah meninggal..yg cerai idup?? hmm..

  70. salju berkata:

    saya ingin mencari kenalan..seorang duda yang bercerai mati or bujang..umur dlm 27-32 thn..dan staf kerajaan…

  71. nasirzaibal berkata:

    i am male,42,seremban tak gemuk ,kulit putih,kerja dah berhenti dr kerja hotel di KL..sekarang tiada kerja.Cari jodoh yang tak kira usia samada lebih tua,atau muda,apa bangsa asal Islam ,…kalau boleh yang pandai masak…i rasa kalau kawin bini tak pandai masak lebih abik yak usah kawin…i am simple ..i suka org yang sabar dan tak gemuk.kalau tembam tak pe juga..he he …seremban_n966@yahoo.com

  72. salju berkata:

    sesiapa yg ingin mencari kenalan, bakal isteri dan teman hidup..blh la kan bg emel kat sini kan

  73. ghoster berkata:

    I am sweet 90 can u help me, i want loaded galz..good cutting.. misti cun..

  74. sam puchong berkata:

    sy sam dr puchongg..umur 32 thn..
    sy mencari calon isteri yg soleh dan penyayang..
    klu buleh umur dlm 27-32thn..

  75. ha ha ha berkata:

    sweet56 tak kisah sangat umor 0 sampei 99 rupa tak kisah sangat asal tip top..call lah .0123155395

  76. aku berkata:

    I 50an nak cari yg beriman penyayang ada kerja tinggi paras rupa tak kisah janda dara welcome

  77. sam69 berkata:

    Saya duda anak dua umur 40 ingin mencari teman hidup keje swasta

  78. sam69 berkata:

    no hp 013-2267703

  79. nurkasih berkata:

    salam….ingin mencari teman hidup yg beriman, penyayang dan jujur.

  80. baeymr berkata:

    Askummm…sy seorg guru 35 thn,dr Sabah mempunyai 3 org ank..ingin mencari teman untuk berkongsi masalah,perasaan dan menjadi penguat semangat untuk meneruskan kehidupan ini…

  81. abutausijeha berkata:

    u nak cari macam mana ,umor berapa, tinggi berapa,korjo pa,rupa macam mano,.. skull@priest.com

  82. abutausijeha berkata:

    Kebiasaan nyo ..zaman nie..kalo dah ado anak tu orang mau himpit..kalo ada harta atau gaji bosa aje atau geranti ado kesenangan,kalo yg inginkan.. lak orang tu dah loaded tak tau nak buang kan duit harta nyo.. kawin sambil buat amal jariah untok diberkati oleh illahi atau hati nye memang mulia..buat apa nak jadi pak sanggup membebankan diri atas kejadian kesedapan terbikin atas kesedapan insan lain..atas tapi ado juga segelintir abang aji walau tampak warak diri..pasti nak cari atau tumpang kesenangan sekaki aje..itu dah jadi keinginan diri.
    Tapi biasa nye, org biasa gaji kecik -belanjo bosa nie atau tak ado korjo akan cari yg maseh solo takdo tanggongan, maseh original..bukan takok orang…berkemingkinan kalo yg muda misti nak yg sempit – asal punye..sapa nak makan sisa sepinggan..bah kan yg tue kerepot pun akan gah menyokong sama..nak yg asli nye..melainkan dia nak tumpang kesenangan-nama di hari hari menanti aja….di waktu zaman tak menentukan ini,barangkali ada yg tak ingini.. biaso nya lah..tak kekal atau pun bikin “sampingan” atau pendua…yg muda tetap akan mencari yg lebeh muda di waktu mendatang.. Kadangkala silap kawin anak dara di tala sekali..kan gerun dogar ni..mak anak dipakei samsekali. syok nya..tembak satu burong dapat dua sekali ni..memang ada yg dah terjadi..’orang luar’ bukan bapak asal, mungkin tidak mempunyai naluri ‘anak sendiri’..bah kan zaman nie bapak hareuan makan anak dah menjadi jadi…gerun betul aku nak tulis nie..nanti ado yg hilang mood nak kawin lagi,dosa aku..menghidari diri demo drp keinginan yg sentiasa berapi api mencari cari serta ternanti nanti untok ‘diselami’ malam…tapi ini ada lah kata kata sebagai lakisah intok dilalui ..tidak semisti nya kan terjadi samasekali…syok syok aje nie dipagi hari..take cares

  83. OvO berkata:

    ..pening kau baca samasekali..tapi perjalanan hidup sesaorang insan itu telah di tetapkan oleh illahi,jadi kita jangan lah hendak berkecil hati atau putus asa untok terus mencari pengganti,semoga akan ditemui. alluhu akbar.

  84. Me berkata:

    Saya handsome ,tak tinggi, kerja lum ada lagi,nak cari lebeh tinggi,yg menyayangi,rupa tak kisah sangat,pandai menjaga diri sendiri..0123155395

  85. matspanner berkata:

    abutausijeha..bini dah ada 3 anak pun orang muda himpit..tapi bila dia mengakui janda 3 anak..dunia dunia…

  86. ___W_____ berkata:

    aku orang dua alam nie,betul betul kecewa untok ber kawin,keinginan ada tetapi penoh dengan kekechewaan dlm keinginan tampa dapat boleh menikmati ,bila nyengok orang bersuka ria dgn anak anak,tambah lak silelaki berpegangan tangan bini yg cantik gebu tersenyum menarik ,macam betmyr’s atas tu cun betul dia bertutop kepala kuning tuelak tu..ayu manis aje ..mengapa agak nya..perpisahan ahkir nya. sedeh jugak perjalanan idup ni, berkenalan -jumpa-berasmara-kawin-berumahtangga- perpisahan tampa diduga-derita…apa kah sebab nya..ya ?.

  87. XXray berkata:

    Perpisahan memang kadang-kadang terjadi tanpa didudga…kehidupan yang dulunya dirasakan paling bahagia didunia ini,sekelip mata hilang begitu sj…segala harapan hancur berkecaiii…kerana Allah lebih tahu apa yang terbaik buat umatnya..dan Dia juga tahu kemampuan kita untuk menangunggnya…redha dengan apa yang ditakdirkan…

    • Noorhayati Bt Zakaria berkata:

      awk ni mcm org kecewa je ni…sabar le ye..mmg btl Allah lebih tahu segalanya..yg penting kita kena sabar dan yakin segala yg terjadi ada hikmah yg tersembunyi..jika tdk keberatn blh kita kongsikan bersama…
      mungkin kita serupa tapi ceritanya yg berbeza……

    • Noorhayati Bt Zakaria berkata:

      semoga tabah menghadapi ujian ini..setiap apa yg terjadi ada hikmahnya…kita mgkin sama tp cerita yg berbeza..

  88. Az berkata:

    Assalamualaikum,

    Saya sedang mencari suami yg soleh, bertanggungjawab, rajin berusaha, penyayang,menghormati,pemalu,soft spoken,ringan tulang,penyabar dan dapat membimbing perkara dunia dan akhirat.

    Berkenaan dengan diri saya, jiwa dan hati saya hanya untuk Allah..
    Saya berkahwin kerana Allah dan melengkapkan sebahagian lagi iman saya kerana Allah.
    Semoga saya dipertemukan dengan lelaki yang Islam yang mentaati perintah Allah dan tidak terlalu obses dengan agama juga.
    Biarlah sederhana mengejar agama dan sederhana mengejar dunia.
    Diri ini tidak la sempurna tetapi akan cuba belajar menjadi yang sempurna kerana mengejar syurga yang dijanjikan Allah..

    Sesapa yang ikhlas,boleh hubungi saya di hech_em_vee@yahoo.com.

  89. sam puchong berkata:

    sham 0132744474

  90. sam puchong berkata:

    klu ada sesapa nk berknalan sms la yea…ok

  91. Tanpa Nama berkata:

    nak yg yg loaded misti ada rupa sedap di pandang berkerjaya banyak harta kalau buleh puteh melepak nampak dlm gelap tampa lampu…zero one two three one five five three nine five..

  92. fatiemahh... berkata:

    SY NK CARI TEMAN IDOP YG BERUMUR DLM LINGKUNGAN 42-47…
    SY HNYE PKERJA KILANG…KULIT SY SAWO MATANG..UMO 42TAON..MMPUNYAI SOWG ANK…SY NK CARI YG BAEK ATY..IKLAS MNERIMA SY SEADANYER…XNK YG PANAS BARAN X BERTMPAT..XKESAH LAKI TU KEJE APE PUN JNJI HALAL…

  93. ruki berkata:

    tujuan saya joint nak cari teman kalau ada jodoh ALhamdulillah,lelaki tu biar lah penyayang bertanggung jawab.dapat terima saya ape ada,nya.umur saya 52.waktu saya di ceraikan talak tiga suami pernah kata tak ada yg nak saya selepas 11tahun rasa mcm betul kata2 dia,saya hanya bwedoa perkara tu tak b enar,sesiapa yang sudi bo;eh email angel590@yahoo.com/ boleh col 91977235

  94. xman berkata:

    dah 11 tahun pasti semacam anak dara ..leh test dulu..hahaha ampun maaf ku pinta..okey

    tapi hairan jugak aku u leh tahan keinginan diri sampei 11 tahunn…good lucks
    (rugi benor teman raso..lagie pun kalo talak 3 ini pasti ada adengan2 peristiwa2 yg tak dapek di padamkan dlm perasaan di hate..wallahuallam)

  95. mat solo berkata:

    ruki u kerja pae, ada rumah kereta tak, duit kat bank banyak tak, kerja steady ke, potomgan rupa mu semacam ..meriyn monroe tak..kulit putih ke..askat ade brape ye…yes kena soal selidik dulu kalo nak li …

    • ruth berkata:

      you mata duitan,sepatut nya i tanya u semua tu.spell asset pun tak betul,i tanya u pelajan dunia sampai mane n akhirat mcm mane.anak i semua kahwin i tak letak harga faham

      • jo berkata:

        tak pe lah ruth mungkin die dah rabun malam kot mengeja….i tetarik dgn kata2 ruth ..kat mat solo tu tapi tegoran secara lembut ..walau pun dah tentu ada manusia tak akan menerima nya..akan terasa di hati yg membara ..seolah olah membahangkan dalaman diri sesaorang insan …macam tertelan badam…maaf ku pinta dulu ya..ruth…

        Biasa lah ruth ..kadangkala ada manusia yg sengaja mengutamakan jasmani drp rohani,ada yg pandang ‘yg lama’ dah tak berkualiti lagi, misti ada saham kebaikan sebagai geranti..contoh aje ruth …tak de kaitan dgn peribadi u ni atau mana2 manusia..dulu kawan aku kata dia suka kereta yg baru aje lari kencang,sedap di hati dipandang.. walau pun dia tak berjaya dlm idup serta umor nye dah meningkat…..

        (gitu jua datuk2 yg dah keremot yg ketagihkan muka licin licin…kata mereka ikan bilis kecil2 jika di goreng ..enak rasa nye drp yg besar2)

        ….. pandang senang di ati ..kereta lam ini banyak bermasaalah ..kalau nak beli jual timbang kilo aje..tetapi kadangkala jagal jugak kalo yg umor meningkat tu.. berpakaiaan cara org muda ya…

        Hadi dkm bab mengejar masa kesunyian nie secara ala kasar aje laa yee..give and take…

      • shamsuddin berkata:

        sy sue..sy mncari isteri untk abah sy..klu blh time abh sy seadanya..abh sy xde harta..kije biasa je..

  96. lelaki sejati berkata:

    sapa nak kan i ini call la 0123155395 kocokman@yahoo.com, dah pasti di balas…

  97. ruth berkata:

    kalau boleh saya nak cari yg umur 50tahun ke atas.bukan yg muda2

  98. x berkata:

    I am sweet fifties tip top, no specialities honest and reliable , am looking for any galz, to the last of my breath…sweet565656@yahoo.com

  99. sufi berkata:

    Salam….mencari insan yang ikhlas dan jujur dalam perkenalan. Pernah kecewa dan merasakan insan yang bernama lelaki banyak yang berpura-pura. Bukan utk menyalahi tetapi pengalaman mengajar siapa itu lelaki….

  100. sufi berkata:

    Semoga ada lagi insan yang bernama lelaki yang tidak berlandaskan hipokrit dalam diri….dan mempunyai niat yang ikhlas…shaflinda@yahoo.com.my

  101. sam puchong berkata:

    boring lah idup sesorg nei…ari2 keje..ada duit x tau nak wat per… ada bini ok gak..heeee

  102. sam puchong berkata:

    ada maner2 awek nak berkenalan ngan sy silakan..
    ckp awal2 sy duda x der anak yea..hensem x da manis ada..okeh2…my private line..0133515140 my busy line 0132744474

  103. sam puchong berkata:

    umur den 33 thn…kojo jual ketoo…org lom
    jual lg…heee

  104. azhari berkata:

    assalammualaikum saya azhari
    saya nak cari kenalan.
    sila hubungi saya sekirany
    nak kenalan gan saya
    0125908649,0192562586

  105. ujang berkata:

    salam, saya nak cari calok kedua, sesiapa sudi email lah kat saya k,

  106. ujang berkata:

    sianlah saya ni, kalau boleh email kat saya uj_ang4142@yahoo.com.my

  107. raudhatunnur berkata:

    salam perkenalan untuk anda semua

  108. hairulXVI berkata:

    im just try to seek for my soul mate..im tired to get all alone….i wish i could find somebody… :(

  109. psyco berkata:

    ingin m’cari jodoh???
    email sy psyco_taiko@yahoo.com.my

  110. raudhatunnur berkata:

    assalamulaikum hairul, sy berminat nak kenal awak. sy ingin tahu cara bagaimana untu saya dapat cntct awak. tq.

  111. psyco berkata:

    anda ingin mencari jodoh????
    sila ke laman web carijodoh.net

  112. psyco berkata:

    smoga smua menemui jodoh yg di cri masing2…
    @};- ;)

  113. keinginanmalam berkata:

    call lah i nie ..0123155395

  114. xman berkata:

    i sweet 66 nak cari ..tak kira lah umor berapa asal okey semue nye…sweet565656@yagoo.com..cepat sikit dah nak havis masa nie

  115. salam… saya ingin mencari calon suami tapi hingga sekarang masih takada yang sudi yang dekati saya

  116. kong#ekman berkata:

    I dah nak senja ni..kalo sudi tulis lah kat i sayang..amboi .. mula2 macam tu lah blum dapat.. ampun maaf lu pinta … nama email tak bagitu sedap di dengar.. ye intan..kongkekman1111@yahoo.com….adios senorita..c yerr

  117. kutuberahak berkata:

    kutuberahak@yaoo.com..am eli sweet 57

  118. ....... berkata:

    nak kan pokok ajo leh dak ..tapi tak panjat makei raso .. leh dak..den gigi dah tak do..selera pun dah tak mau raso..dah ponat naik turun lurah..leh dak…

  119. sham berkata:

    ingin mencari teman hidup…….sham pnah putus tng dulu…smpai skrg still xdapat gf…mcm badi plak..huhu….

    kalo ada sesapa yg sudi…leh add sham

    sham4369@yahoo.com

    -cheers-

  120. aniskhairina berkata:

    salam buat semua…

  121. aniskhairina berkata:

    nk cari kenalan..umo sy 30thn bekerja dan skrg di alor star…

  122. dayah berkata:

    salam…sy ingin mncari kenalan seramai yg mgkin,sy b’umur 25 thn….sesiape yg brmnt brkwn dgn sy sila hubungi sy 013-4291344 @ 013-9294834

  123. Hai berkata:

    atok..pun nak cari yg steady.umoq 2 kali gando campur suku drp cik dayah..nak cari kawan2 ajo ko,,,steady ajo ko tak kesah sangat…tak steady pun tak pa laa..kawan2 ajo..bukan semua kawan2 tu pasti dikawini…ambil kesempatan lah..kawan ajo drp sendirian…jgn lak ado nak menagih kaseh lak..

    kucikuro@hawab.com

  124. yana_6690 berkata:

    sape nak berkenalan ym la saya di alamat liyana_6690@yahoo.com

  125. yana_6690 berkata:

    Kalau boleh nak berkenalan dengan lelaki yang berasal dari kedah especially dari alor star…seorang yang beragama,boleh membimbing baik,caring, romantik, dan sudah bekerjaya….

  126. puteri berkata:

    salam..nk b’kenalan dengan seorg lelaki yg berumur dlm 25 thn,beragama,penyayang,romantik..

  127. kucingjantan berkata:

    puteri..just leave ur email here…huhu

  128. Mawar berkata:

    nak cari suami tapi tak percaya pada lelaki kat internet ni. macam mn? tp internet adalah saluran pertemuan terkini. ada ker yg sudi berkenalan dgn sy. email mawarkuning@gmail.com

  129. kucingjantan berkata:

    kucingjantan09@yahoo.com
    sape nk knl..nk kwn ngn sy..just ym me ok!

  130. nak kenal berkata:

    ha..ha..kat sini pun jadilah nak cari calon masing2..so sape nak kenal saya leh send emel je kat sy..sy pun nk carik kenalan lah jugak..maziana_ipip07@yahoo.com

  131. sham berkata:

    salam saya ngah mencari calon isteri yang solehah yang tingal di kawasan besut terengganu lau ader email sy smwork26@gmail.com

  132. mama berkata:

    Saya nak cari kenalan umur 47 ke 50.Duda tanpa anak atau bujang. Mesti yatim piatu.Penyabar,beriman,penyayang,sihat fizikal & mental,wajah sedap di pandang (manis), ada kerja tetap yang halal,setia kepada pasangan dan tidak kedekut dari segi kasih sayang dan kewangan.Berminat email: aura_ffira@yahoo.com

  133. mia86 berkata:

    Sy nk cari suami yg lebih tua dari sy(25thn-30thn)yg baik,yg berkemampuan dari segi kewangan,berpendptn tetap,at least degree holder, yg hormat pd org lain terutamanya org lebih tua,tak hensem takpe asal hati baik,xpanas baran, bleh syg sy sepenuh hati, bersedia utk berumahtangga dan nk idup dgn sy smpai akhir hayat..emel la : cintahatiku2010@yahoo.com

  134. wadi berkata:

    salam…saya umur 31 tahun..ingin cari gadis yatim piatu muslimah untuk dijadikan isteri.

  135. syuhada berkata:

    Ingin mencari teman… tak kira lelaki atau perempuan… sesiapa shj. 0193791858

  136. eija_p8 berkata:

    salam,nak cari teman idup yg boleh menyayangi diri ini & keluarga seadanye..i’m simple women,25 yrs old duk kat damansara..kalau boleh nak cari lelaki yg mtg n yg happy go lucky but simple…nak cari kasih syg yg tulus dr seorg lelaki especially yg jujur dlm p’hubungan…email k effababycute@yahoo.com

  137. pakej jenazah 0123978779 berkata:

    aku lak nak mak we bawah 50 an..kalu lebeh pun tak pe asal solo..manbai56@innocent.com

  138. fauzi berkata:

    aku mencari teman janda atau dara. umur 35_ 44 beriman and penyayang

  139. iezza berkata:

    salam
    just a simple girl…sy nak cari calon suami tapi tak percaya pada lelaki kat internet ni. macam mn erk? tp internet adalah saluran pertemuan terkini& xsalah kalu nk mencuba jnji usaha ada ker yg sudi berkenalan dgn sy. email iezza_2201@yahoo.com

  140. nuur berkata:

    fauzi kasi lah fon number or email

  141. ...... berkata:

    nak kan pompuan tip top segala gala nya umor rupa tak kesah sangat..100 tahun pun buleh terima..asal loaded..sihat rupe pun tak pe..asal memahami

  142. rie ALI berkata:

    nak mcncari janda yg tak ada anak
    umur25 hinga 35 sya dudah anak 4 3 lelaki 1 p.puan
    haslkan hati iklas.
    saya bekerja sebagai engniring di nestly sekn 16 s.alam..

  143. luthuansa berkata:

    saya nak cari umi kepada anak2 saya 2 lelaki 1 perempuan

    kalau boleh seorang guru n isteri yang memahami

    janda anak seorang atau tanpa anak dialu-alukan

  144. Aina berkata:

    Saya liza. Ingin brkenalan dgn siapa sja. Masih bujang. Umur 38. Baik. Penyayang. Pandai masak dan mengemas. Kalau sudi email saya

  145. Saya umur 38. Masih bujang. Cute. Comel. Pandai masak. Rajin mengemas. Penyayang. Ingin mencari calon suami dunia dan akhirat. Teruna atau duda. Diterima. Yg penting solat dan brtangungjawab. Blh email saya. norlieza08@yahoo.com berkata:

    Saya ingin mencari calon suami dunia dan akhirat.
    Brumur 38 thn masih bujang. Cute. Pandai masak dan mengemas. Blh email saya. Teruna atau duda. Ni email saya norlieza08@yahoo.com

  146. Lina berkata:

    Salam. Saya nelina. 30an. Penyayang. Baik. Suka kanak2. Mencari calon suami. Duda atau teruna. Solat dan brtanggungjawab.. Blh email saya. nellina48@yahoo.com

  147. Max berkata:

    Hai., 0137171532

  148. amy berkata:

    saya lelaki cari teman wanita jujur ,setia dan ada ilmu agama

  149. amy berkata:

    kalau diri anda ada ciri2 yg saya cari sila
    email zaimiamy77@yahoo.com.my

  150. s3ri berkata:

    salamm….

    nak cari kenalan umo 30 keatas hehe

  151. oozeman berkata:

    ingin menemani dan ditemani

  152. munawwarah berkata:

    Ingin berkenalan dengan lelaki yang menetap di kawasan lembah kelang.. :). Seorang yang masih bujang dan berumur diantara 28-35. Lelaki tersebut mestilah berpewatakan baik, ikhlas, jujur dan ada ilmu agama sebagai seorang islam. Sekiranya sudi berkenalan dgn saya boleh email ke munawwarah_82@yahoo.com.

    Jodoh pertemuan..ajal maut.. Semua di tangan Allah Yang Maha Esa. Dia sahaja Yang Maha Mengetahui siapa yang terbaik untuk kita.

  153. ida berkata:

    ingin mencari lelaki yang baik dan jujur, seorang yang bujang, mempunyai pekerjaan yang tetap, bertanggungjawab dan boleh menerima diri ini seadanya, hubungi saya zuraidah_ak@yahoo.com. wsalam.

  154. akuniee berkata:

    kalo leh naek cali batu permata yg lum di culi olang

  155. sweet 66 berkata:

    aku dah setahun berposa nie..sape leh tolong reda kan tak..

  156. ADAM berkata:

    sweet66>male 0r female??x kan gersang kot..cr la bahan.

  157. iskandar berkata:

    salam..kawan minta tolong carikan teman utk dijadikan isteri.
    email: iskandarbijak@gmail.com

    thanks.

  158. Sayudeda berkata:

    Saya ingin mencari kenalan yang boleh diajak berborak dan selesa for companion.. coz i don’t believe love at first sight.. saya suka berkawan dan kenal hati budi dulu.. kawan yg baik boleh jadi teman yang baik jgk.. Insya Allah..

    • jo berkata:

      ..tetapi keadaan semasa dah banyak berubah daripada zaman aku kecil kecil .. 60an,memang ado nilai nilai sapert di hajati,tetapi masa kini dah banyak berubah…tentang keaslian cinta sejati.. .kini.kesempatan.. tetap terbayang-tersirat-keinginan sentiasa terpahat di pelusok ati sibelang..ringan ringan pun dah jadi kebiasaan ,, tak sah kalo tidak disempurnakan..mungkin trade mark untok di kenangi..walau pun tidak menghajati seabadi..apa apa jua tanda kenangan pasti di lalui..tapi tidak lah keseluruhan insan itu ..berniat.. untok menzalimi…dah pasti ada ada yang bercahayakan NUR …illahi dalam diri

      Kata u tu seolah olah impian seorang insan yg berhati murni ..kejujuran diri..terhadap illahi..

      • man berkata:

        Yeah, u dont believe in love at first sight..alrights, unfortunately most peoples fell in love at first sight..

  159. A Man berkata:

    am looking 4 friends at any levels..am sweet 59..not working stayed alone..in perak..pojieachie@yahoo.com

  160. bunga berkata:

    hi..sy amani..nk cr teman 30 ke atas…emel sy di bungaamani@yahoo.com

    • maafkupinta berkata:

      aduh hai bunga yg ku minati..yang sedang mekar..segar begar..ternanti nanti dalam ingauan mimpi..pasti harum semerbak.bau nye..di cium nanti…umok 30 ke atas tu brapa..tak kan 99 pun leh kot..kalo tempoh hri ..ista..kayangan tu tak pe lah loaded..geranti idup semati kot kot kot..dah tak dongar berita lagi

      mus@saintly.com

  161. alya berkata:

    nak kenal..ok..ikhlas dan beriman

    alya_azman81@yahoo.com

  162. Duda berkata:

    hi..sy duda ingin mencari pasangan , terutama janda berumur 30 tahun ke atas , negeri kedah sahaja , hubungi sy mustaparomli@yahoo.com

    • Qaseh Hanna berkata:

      Salam. Sy single mother.punye kerjaya tetap. Tp bukan org kedah asal dr selatan semenanjung. Ingin menjalin ukhwah dgn awak jika diizinkan Allah..mudah2an

  163. tongkat pak ali berkata:

    umor tak kisah tapi misti cantik menawan..potongan menyiurkan bila memandang…

    abang aji@usa.com

  164. siti halimah berkata:

    saya seorang janda ingin mencari teman hidup.
    siapa yg sudi sila hubungi saya..
    0126967658

  165. 0ozeman Sulaiman berkata:

    kesunyian setelah ditinggal untuk kembali.
    mencari teman hidup 45 up up up and away

  166. hartina ayu berkata:

    salam..

    saudara/saudari..brhati2 lah di laman web sprti..bukan sumer ikhlas..tapi ramai penipu dan hanya untuk ambil kesempatan..jgn menyesal di kemudian hari..

    • stalkertakd0gigie berkata:

      ala kalo dah kesunyian tak perlu berhati hati..tampa masuk ruangan web siber..di luak sana kalo nak jadi..dah bisa terjadi..lebeh dashat lagie…kalo kat laman web nie kite leh menapis lagi..benar atao bau bau penipuan…kalo kat luar tu dah tersentuk current siot…bawa makan makan raba raba dah tentu sebati dan green light untok di gali..

  167. kucingjantan berkata:

    hai…..sy adam…add my ym: abgc2c

  168. Arielham berkata:

    salam..sy ilham, sy ikhlas ingin mencari kenalan dan pasangan hidup..0192582655..

  169. kluklax berkata:

    ..nak cari (-) yang boleh tahan 5 kali sehari semalam..

  170. rina berkata:

    kluklax..

    org aper tu awak nie..i nakk ..i boleh lebih ckit..5 kali setengah sehari semalam..ok ker..hehe

  171. lotsoflove berkata:

    i tak kerja oku nak makwe yang ade potongan dan rupawan kalo buleh biar poket berisi..tapie di sebalik nye i tak lah memilih sangat asal sedap mata memandang dah lah..kalu tak pakai tudung pun ta’pe asal bertakwa selalu kpd Yang berkuasa,faham akan sal usul dan sekembalian kelak..

  172. Diari Hatiku berkata:

    ….kat opis td tersentap ader org sound this year da 30 tahun…but still single…
    Saya seorang yang kerashati..moody..tp cpt cool…peramah…taktau nak citer aper…klu leh nak cr lelaki yg penyabar and sweet looking…
    klu rase nak knl leh arr email:
    kerashati@yahoo.com

  173. amani berkata:

    hii..nk cr teman lelaki 30 thn ke atas..emel at bungaamani@yahoo.com..

  174. anisalina berkata:

    ingin mencari pengganti teman hidup .

  175. .tarasbulba berkata:

    sweet 88 nak makwe yg boleh tanggong,,….sweet565656@yahoo.com

  176. matkerbau berkata:

    call me 0123155395

  177. za berkata:

    Call tak angkat pun bunyi ade

  178. Abg_Zei berkata:

    Abg_Zei perlukan teman sesangat sekarang nie, kalau boleh tu jenis yang caring, understanding, pandai bertolak ansur dalam semua hal serta berugama. Abg_Zei akan penuhi hidup awak dengan telatah kelakar Abg_Zei . emel saya di abgzaiedysalem@yahoo.com.my

  179. wunny berkata:

    salam..sye se0rang wanita yang ingin mencari se0rang lelaki yang memahami hati dan perasaan saya.dah lame saye single.kawan2 yang lain semua dh kwin 0r da de b0yfrenz..nak cari teman lelaki berumur 25 – 35.

  180. kyril berkata:

    hi kpd gadis2 area utara….lau bleh sy nk cari gadis yg iklas dan beriman..loving n romantik..sy umo 27 keja sendiri bka kdai makan nk cari bkal isteri lau bleh org kedah umo 20-25(dara)ok lau sudi email/ym khairilamri_buz@yahoo.com askum..

  181. sweetman 58 berkata:

    nok yg permato bukei kaco..teman nak yg 45 thn ats,,kucikuro@gawab.com,,single ko jando ko,,yeing iklasjerr..leh ketengah ketepi atas bawah..okey

  182. irfan berkata:

    assalammualaikum…. kpd gadis2 yg masih mencari kenalan… bleh hubungi saya di talian 017-3022278… terima kasih…

  183. azhar berkata:

    asslmuakaikum..kpd semua gadis..,sy ingin mncri calon isteri yg sesuai..yg ikhlas..dn menerima sy seadanye..,sy masih bujang…kiranye ada kesudian..bleh hubungi sy di 0179930113 atau di fb azharsaleh75

  184. Nurul Iman berkata:

    Ya Allah…
    Tidak kupinta yang menawan
    Tidakku harap yang hartawan
    Bukan jua kerna kedudukan
    Cuma kuharap insan yang sepadan…
    Kasihnya Sejati…
    Bukannya keterpaksaan,
    Biarpun derita yang menjadi rintangan
    Ketulusannya yang tiada bandingan
    Tercipta ayu indahnya peribadi insan…

    • klulax berkata:

      rintihan ati kedukaan kekechewaan keatas kertas putih,yang blum empunyai, yg ternanti nanti bereinginan ..mengikuti suasana sekeliling ,mana manusia nak cari yg tak menawan..maaf ya..kalo galz tak cantik menawan bogel pun ..tak naik selera..melain kan tutop mato ..bayangkein brigatte bardott..kalo lelaki tak menawan mano leh terpaut..stem pun tak do..kalo lelaki menawan berkepit ,senyum selalu.. gaji habiq kat dio pun tak po ..tak do harta hidup merana tau..kata2 mendoa yang menempah duri ranjau sepanjang idup…

      • Nurul Iman berkata:

        ini cuma kiasan shaja..maksud sy biarlah sederhana dalam smua keadaan…:)

  185. Nurul Iman berkata:

    salam kenalan semua…sy nurul iman,,nak cari calon suami untk dijadikan zauj sy,dunia akhirat..amin..saya sudah yatim..hrap ada yg sudi myayangi sy..sesiapa yg sudi knalan dgn sy silakanla..sy blum kerja,still a student..sy ikhlas di ruangan ni..so sy hrap anda smua jgk ikhlas..ni emel sy – puterisalju37@yahoo.com.

  186. humaira berkata:

    asslkum..mencari jdoh utk djadikan calon suami..slmt brkenalan semua..

  187. z berkata:

    ni no sy. klu sudi sms 0122841057

      • steamman. berkata:

        xemacei mengong…baru nok masuk dah batal ..terkehel tengoh jalei.. lum seatap sebumbong bertahun2 macei nok pakei buang..doh lagu 2 nuok buek lagu mano kein..batal aopo nie ?..

  188. humaira berkata:

    asslmkum,sy ila dr kl..tjuan msuk ke sini ialah utl mncari psgan yg blh djdkan suami.sy xpunyai apa2,,cuma ksh syg n keikhlasan aje yg sy ade..kpd ssiapa yg ikhlas nk mgenali sy,blh la sms/hubungi sy-013 3768575

  189. sha berkata:

    salam..tjuan msuk ruangan ni nak cr jdoh utk djadikan bkal suami..kalo blh nak yg ikhlas dpt mnerima sy seadanya..yg blh bg ksh syg dunia akhirat sbb sy ni ank yatim..kalo dpt mreka yg dh yatim pn xpa..jujur,xnak suami org ya..sbb sy pn muda lg..kalo cikgu pn xpa mgkin lbh mmahami diri&jiwa sy..insyaAllah….wslam..

  190. ila berkata:

    mencari kenalan yg blh dijadikan teman sehidup semati :)mudah-mudahan dimakbulkan.

  191. ila berkata:

    just email hazila_868@yahoo.com mencari kenalan. lg best klu dpt kenalan dlm bidang yg sama ( pendidikan )blh berkongsi pendapat :)

  192. jibon mat berkata:

    salam perkenalan keapada yg sudi kenal dgn saya , saya dah veteran ni no pon saya 0123368810

  193. pakkochok berkata:

    Am sweet 60’s anyone can be friend’s with me..on straight’s path of eternity…am ordinary kaki lima guy .. street’s soul, have nothing in achievements in life…0172766193

  194. tongkatlangit berkata:

    Am sweet 50 my wife sweet 50.. nafsu tok mau mau punya,dok tunjok langit selalu, bila nengok muka licin sikit,dia dah monopause hilang rasa nak nak main,kadang kadang kena paksa jugak bila johnny menegak,jadi i nak cari spare part, nak let go takut keharmonian – keluarga, anak maseh belajar lak takut tergugat atau kradaan bot pecah yu kenyang…hanyut tampa haluan…penyelamat@hotmail.com..

    • man berkata:

      lain kalie mu olang carie had mudo mudo selalu..mu 30 dior had 18… bilo tua tak yah bertukaq ganti…1 sampei kematie…

    • ? berkata:

      Maen yang dah hilang nafsu ini..monopause..semacam main dgn patung..itu sebab lelaki yang sehat alfiat di kata ‘miang’ gatal tercari cari yng maseh ‘berisi’..semoga dapt mengkecapi pelayaran yang licin lagi sempurna.

  195. suzana berkata:

    aduhaii…ksian2 dengar luahan para suami nie..nasib kau laa labu..hehe..cari laa yg halal buat pelepas tekanan tu..pujuk2 laa is3 yg ada..jgn la di iklan2 kt sini…nikmat nyer sekejap…merana sepanjang zaman..jgn laa dikenang2 sgt nikmat dunia yg seciput tu..

  196. nurul berkata:

    asalamualaikum.. salam bekenalan ye?

    • zain berkata:

      leh pekenal lah sikit umok brape belajar lagi ke dah berkeja ke email phone nos ke.. macam tu jerr masuk..agak agak macam juagak keluar

  197. zack berkata:

    33 yrs, 5’4″ all are welcome

  198. NURUL AIN berkata:

    Assalamuaikum semua…..nak berkenalan pada yang sudi…..

  199. NURUL AIN berkata:

    sesiapa yang nak kenal email ataupun tinggalkan no phone……insyallah sya msg atau call ye….

  200. yus berkata:

    salam,
    saya ingin mencari lelaki soleh calon suami. umur saya 32 tahun masih belum berkahwin.kalau ada yg sudi dan ikhlas, harap dapat hubungi saya.

  201. chempaka berkata:

    salam..kalau sudi ikhlas..email lah saya..Insyallah saya reply nanti..selamat berkenalan..
    nur.chempaka@yahoo.com

  202. lili berkata:

    selamat berkenalan.ade ke yang sudi entahlah.life must go on kan.

  203. man berkata:

    hai saya nak cari kenalan wanita….

  204. suhaimi berkata:

    as salam
    nk berkenalan dan mencari calon wife

  205. cik dream-o berkata:

    salam..
    nk cri teman yg ikhlas,hdup berlandaskn syariat agma,dn jujur dlm perrhubungan..wanita pny hadnya dlm mencari jodoh,dn terlalu brhati2 spy xdigelar ”perigi cari timba”..sy hrap dpt lah brtemu dgn ”timba” sya..:)

    • aku berkata:

      terang lah sikit umok brape.. korjo apo kegemaran apo olang mano..tak kesah sangt ko …nok macei mano…adoi seksa nya di malei harie…jealous nyo dehatie melihat olang berkepit sano sini…bersabor laah yang..take care..

  206. lili berkata:

    teringin ingin punya pasangan tapi takut disakiti dan dilukai.biarlah mereka berdua kerana besok disana kita sorang sorang gak.amalan kita juga akan ditanya.betul tak.

  207. Mohd. Ariff berkata:

    Assalamualaikum…. Semua,

    Saya ingin mencari wanita yg blh dijadikan teman sehidup semati
    Pada Yang sudi.
    Ni e-mail sy. mohd_ariff79@yahoo.com.my

    Selamat tahun Baru.

    Salam,

    Ariff

  208. rozana berkata:

    ingin mencari teman dan jodoh

  209. Mohd.Ariff berkata:

    sy ingin berkenalan dg saudari mana lah tau klu kita ada persamaan n bersesuaian untok kita hidup bersama klu sudi dan terima pelawaan sy blh lah hubungi sy di no sy 019-2947934 sy menunggu jawapan dari saudari tk

    • nor syuhadah berkata:

      slm hye sy nor syuhadah…ingin mncri psangn hdup yg jjur n responsible…dpt time sy seadanya..lau ad yg sudi msj n kol my num 01129478580

  210. fatimah berkata:

    salam .

  211. fuad berkata:

    0194110180 Fuad

  212. winda berkata:

    salam..sy winda..seorg ibu tunggal ank sorg..seorg guru. mencari calon2 suami yg dapat terima diri seadanya..

  213. sharif berkata:

    salam semua saya sham mahu mencari calon isteri,jika ada yg duk dkt area kuala terengganu msj no sham 0139033188

  214. winda berkata:

    winda ngajar kelas masak memasak diwaktu malam…

  215. winda berkata:

    itu cikgu shaari ke??..

  216. shah berkata:

    salam shah tengah cari calon isteri skrng kalo ada sapew2 yg mahu msj shah yg serius jew,kereta,rumah n moto semua ada,cuma yg blum ada calon isteri jew,shah kerja sebagai olter semua pakaian,bisnes sendiri…sila cll 0139033188

  217. winda berkata:

    shah & sharif ni org yg sama kan…hehe..u all ni sharif dol dari kg pinang sebatang kan..betul tak??

  218. aunur berkata:

    dah dpt ke lum????????????

  219. Siti berkata:

    Assalam ingin mencari calon suami yang menjaga hubungan dengan ALLAH SWT..yg bleh bg izin saya pakai niqab.n berumur antara 23-30…;)..ni no.saya 0134260048

  220. Kawe nak cari yang faham jiwa?

  221. bisskoot berkata:

    siti – boleh tak kita kenai

  222. zu berkata:

    usaha usaha dan usaha …. semoga ada hikmah di sebaliknya …. amin …

    • Farah berkata:

      Assalam. Saya farah. Umur 35 tahun. Asal kajang. Ingin mencari teman hidup yang sederhana dari semua segi. 014-660-3828.

      • ahmad berkata:

        salam.saya aidil.nak berkenalan lah dengan farah..harap sudih terima aidil sebagai teman baru.

  223. lara berkata:

    rindunya pada si dia..

  224. Linda Daru berkata:

    Assalamualikum.

    Susah nak cari jodoh ape tah lagi dgn org yang ikhlas di zaman ni

  225. musmun88 berkata:

    amb0 lelakie gigi dopan dah tak do..umok 88 leh terimo ko..maseh berjalan lagie..tak lah merangkak.. kalo noak leh..paknandek@yahoo.com..only for serious minded galz only…maaf zamei mu orang nie..ibarat pakei buang jerr..maaf..Selamat Harie Raya ..maaf zahir batin

  226. hanna berkata:

    Saya nak cari kawan business……

  227. hana berkata:

    “SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDIL ADHA.” UNTUK SEMUA UMAT ISLAM

  228. pacak 7557 berkata:

    ila baca fakta-fakta yang merisaukan ini :

    70% isteri mengatakan mereka TIDAK PERNAH mencapai

    puncak orgasme/klimaks semasa melakukan hubungan seksual dengan suami mereka.
    65% isteri mengakui sering BERPURA-PURA MENCAPAI ORGASME untuk memuaskan hati suami mereka.
    Hanya 15% isteri yang mencapai orgasme lebih sekali dalam seminggu.
    78% daripada isteri mengaku yang mereka lebih suka dibelai-belai sahaja dari melakukan seks memandang mereka tidak mencapai kepuasan dari hubungan seksual dengan suami.

    ANDA PERCAYA ATAU TIDAK, FAKTA TETAP FAKTA.
    KINI PRODUK PACAK LANGIT-VIMAX-EXTEND GEL BERADA DIBERA
    PM SAYA JIKA BERMINAT di fb pacak pacak bera

  229. arnol berkata:

    Msg me. 0199413995 im boy

  230. ZAHOOR Ahmad khan berkata:

    Orang Pakistan
    Umar 30
    Tng 170m
    Hansome

    Nk cari jodoh
    Mau nikah sini
    01111955422

  231. ZAHOOR Ahmad khan berkata:

    O1111955422

  232. fara berkata:

    hye..sy nk mencari kenalan.sy 19 sktar kl.tnggi 157.berat 45.bertudung dan mudah tersenyum.sy xksh sal psgn.xpndng rupe paras.jnji ikhlas,,,bertanggungjawab..penyayang.umo 23-33.bujang.xkn suami org dan yg sdh berpunye.de kje ttp.nk kan abg2 rider moto kuase tinggi.nk berkwn dan mengenali…laki puang,sy xksh.xske bngga diri dan riak.xske yg pns baran dan pemarah/

  233. lieez berkata:

    saya lieezz ingin mencari teman hidup hingga ke akhir hayat sy….umur sy 28…..tlalu byk kekecewaan yg sy alami….sy ingin mncari seseorg yg blh mnerima sy seadanya,sy inginkn seorg llki yg jujur,ikhlas,dn tak memilih paras rupa…..hidup sy sunyi,dn sy cemburu bile tgk kwn2 lain yg dh berumah tangga dn mmpunyai ank….
    ezza1984@yahoo.com

  234. lieez berkata:

    saya lieezz ingin mencari teman hidup hingga ke akhir hayat sy….umur sy 28…..tlalu byk kekecewaan yg sy alami….sy ingin mncari seseorg yg blh mnerima sy seadanya,sy inginkn seorg llki yg jujur,ikhlas,dn tak memilih paras rupa…..hidup sy sunyi,dn sy cemburu bile tgk kwn2 lain yg dh berumah tangga dn mmpunyai ank….sesiapa yg ikhlas n sudi bkawan dgn sy,email kat sya
    ezza1984@yahoo.com

  235. hafiz berkata:

    Saya hafiz dari seremban mencari kenalan wanita untuk menghilangkan kesunyian hidup..part time di ranjang. emailkan minta anda ke mystar828@gmail.com dan saya akan menghubungi anda. Yang penting, perhubungan kita ini adalah rahsia antara kita sahaja.

  236. dheeya berkata:

    saya student bachelor(arabic language),umur 21 ,anak ke 4 dari 4.lahir 25/4 ..saya anak ayah n mak..nak cari calon yang sesuai yang dapt menarik hati mak n ayh saya,,agama no 1,,ni no ayah sy..sila contact ayah saya k jika sudi.. 0129174891..nak yang encem2 je k..=P joke*

  237. norlela md.nasir berkata:

    slm,saya leyla umr 39 thn,ibu 4org anak cari insan yg beriman,bertanggungjwb serta ikhlas terima kami seadanya,umr40thn keatas.kerja di hospital.

  238. norlela md.nasir berkata:

    jika ada yg ingin berkenalan sila email leylanor_74@yahoo.com.

  239. Zulkifli Bin Yaacob berkata:

    Assalamualaikum wbt …
    Saya Zul, ingin mencari calon isteri …
    Ciri-ciri yang saya cari ialah sepertimana yang disarankan Rasulullah SAW iaitu … CANTIK … HARTA … KETURUNAN … AGAMA …
    InsyaAllah … kiranya ada sesiapa yang sudi untuk mengenali saya … sudilah email ke cbk463@yahoo.com.my

    Sekian, terima kasih.

    Yang benar,
    Zul

  240. hafiz berkata:

    Saya hafiz dari seremban mencari kenalan wanita untuk menghilangkan kesunyian hidup… emailkan nama dan no tel anda ke mystar828@gmail.com dan saya akan menghubungi anda. Yang penting, orang seremban n9

  241. Mohd yaacob berkata:

    Salam sy ingin mncari teman hidup dan blh kongsi suka duka bersama 0139647444

  242. Mohd yaacob berkata:

    Salam sy ingin mncari teman hidup dan blh kongsi suka duka bersama 0139647444,,nak yg beriman ,, berbudi bahsa , baik hati ,,tingi budi pekerti

  243. azren berkata:

    mcari ssorg yg jjur & ikhlas dr segi kata2 mahpn pbuatan…mcari pd org yg benar2 mcari…0123002026

  244. rashid berkata:

    sy nak cari pompuan yg jujur dan ikhlas serta memahami hidup sy… umur 22 thn hingga 28 thn 0193645821.

  245. rashid berkata:

    sy rasa mcm sunyi sepi jeh bila takdeh org yg speacial utk sy, anthing this my no 0193645821….. slamat brknalan.

  246. ct berkata:

    saya nak cari kenalan…umur 38-43 tahun..saya memiliki 2 orang anak dan bekerja biasa sahaja.

  247. ct berkata:

    saya nak cari kenalan sebagai teman hidup sepanjang hayat saya yang berumur 38 hinga 43 tahun…memiliki kerja tetap, memahami, bertanngungjawab, menjaga solat, penyabar.. saya mempunyia 2 orang anak hasil perkahwinan yang lalu dan bekerja biasa sahaja…

  248. tengku shahril berkata:

    salam.saya nak cari teman hidup x kira gadis otau janda yg penting setia dan terima aku seadanya

  249. bulbul berkata:

    nak yeing umok 50 keatas jerr..loaded nye…rupa toak kesah..bior susoh di matao ..sonang di atie…Happy New Year.. take cares paknandek@yahoo.com

  250. Ida berkata:

    Hi saya berasal dari Indonesia punya dua anak hasil perkahwinan yang lalu. Sekarang berkerja di Selangor .Terlalu kesunyian dan ingin mencari teman bicara dan kalau cocok teman hidup. Boleh hubunga saya 014 6467806

  251. mohd noor berkata:

    salam ,saya mohd noor,ingin cari calon istri,umur 35 kebawah,jururawat atau guru,org kelantan sahaja,tel 0199352636

  252. sharipah ali berkata:

    ingin mencari teman

  253. paknandek berkata:

    amabao lelakie sweet 60’s naoka carie had loaded selalu..cuci kakaie selalu..paknandek@yahoo.com

    • ssssssssssss berkata:

      Salam Paknandek..aisei men…dooh sweet 60’s nie dook tak tunjuk langait lagie dah..kalau berisi leeh dipertimbeikan dari katie..kaluo koson oapo ko bondo tu toak operasie..maknao pikul biawak idup ajorr laah..hie hie hie…maaf zahir batin..ampun maaf ku pintao..key…ha ha ha (smiles)

  254. mat piah berkata:

    Selamat Hari Raya..Maaf Zahir batin..

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 345 other followers

%d bloggers like this: