14 Tips Tarik Suami Ke Ranjang

1) Tarik perhatian suami dengan melakukan teknik yang berbeza dan mendebarkan. Contoh : Membuka pakaian secara perlahan-lahan, bermula dengan butang paling atas dengan aksi yang menghairahkan.

2) Cuba rapatkan dada anda ke dada suami dan dakaplah suami anda dengan dakapan penuh nafsu.

3) Mainkan rambut anda ditubuhnya. Belaian rambut anda mungkin dapat membangkit ghairah suami. Jangan lupa belai juga rambut, misi atau bulu dada suami anda jika ada.

4) Buat gigitan manja di leher atau bahagian lain tubuh. Gigitan ini boleh merangsang keinginan suami. Selain itu, suami akan ingat anda apabila melihat bekas gigitan itu.

5) Isteri juga boleh meninggalkan pakaian dalam di tempat tidur kerana suami sering ghairah apabila melihat benda-benda itu.

6) Tatap mata suami dengan pandangan yang mempesonakan.

7) Usap bahagian tubuh suami anda dengan usapan manja dan mesra dengan menggunakan hujung jari, dari dahi hingga ke belakang leher.

8 ) Hembus nafas anda ke telinga suami kerana hembusan boleh merangsang suami dan membuat dia tidak sabar mendakap anda.

9) Elak menyentuh kelemahan tubuh suami. Tumpukan pada bahagian lain seperti dada, puting atau lengannya yang sasa.

10) Sesekali pakailah pakaian dalam yang jarang dan menampakkan tubuh anda yang seksi atau memakai pakaian yang singkat dan menggiurkan.

11) Selepas mandi atau sebelum mengadakan hubungan seksual, pakai pakaian di hadapan suami. Ada lelaki yang suka melihat isteri memakai pakaian, bermula daripada pakaian dalam, coli dan bahagian-bahagian lain.

12) Jangan lupa, ketika hubungan seksual, selain dari alunan lagu yang syahdu atau klasik, haruman ditubuh juga boleh membangkitkan ghairah suami. Cuba menggunakan minyak wangi yang boleh menyeronokkan suami.

13) Usah terburu-buru dalam hubungan seksual. Ambil masa dan nikmatilah sepuas-puasnya.

14) Jika ingin lebih agresif. Tarik suami ke katil dan bertindak dahulu bagi memberikan suami suatu kejutan yang berbeza.


Rahsia Doa Pengasih. Keterangan lanjut, sila klik sini.


Rahsia Kecurangan Pasangan. Keterangan lanjut, sila klik sini.


Seni Ciuman. Keterangan lanjut, sila klik sini.


Super Isteri. Nak tau, sila klik sini

1,203 Responses to 14 Tips Tarik Suami Ke Ranjang

  1. isteri dahaga berkata:

    apsal semua yang di atas telah saya lakukan tapi suami tetap “dingin” alasannya penat…padahal tetiap malam pon penat….

    • Jas berkata:

      agaknya…xxxxx…bek u cek hp dia!!!

    • aduka berkata:

      mungkin dia ada masalah..cubalah bertanya dengan suasana yng mengizinkan..

    • belumkawin tapi teringin nak buat aksi berkata:

      saya naik ghairah tengok tips2 diatas.. mcm saya pulak nak cuba untuk suami2 yang tak dapat layanan isteri .. maybe isteri2 kamu malu kot nak lakukan.. meh meh meh nak tolong buatkan tapi jangan marah kalo suami kamu semua jadi milik i nanti

      • abg khan berkata:

        KALAU U SUDI, I ADA MASAALAH SPT 2. JIKA SUDI MSG I…..019-5563390. NANTI I CALL U OK. KITA BLH SEMBANG BEST NANTI.

      • lan berkata:

        ok i kt sabah ni email sy kulau u nak i boleh bgi u puas jackakmal67@yahoo.com

      • papabaik berkata:

        betina gatal.kalau dah ada niat tu hidup mula dah tak berkat tau.hati2 dengan menjaga kalbu. Perempuan baik untuk lelaki baik. lelaki baik untuk perempuan baik. Kalau nak jadi perempuan yang menjahanamkan dan meruntuhkan akhlak, baik terus terjun lombong. Merosakkan dunia je.rosaknya lelaki kerana perempuan. Adam dihumban kedunia kerana Hawa yang dipengaruhi iblis. Sadar dan insaflah wahai perempuan yang menjadi acuan kehidupan insan.

      • sam berkata:

        msg i..0148110604/0137012513

      • farid azril berkata:

        hahahaha..i bole jew tlg lau u nk..

    • saya seorang suami yang suka ramas bahagian sensitif tertentu pada anggota isteri saya sebab saya ada resipi sendiri memulihkan tenaga sexsual saya secara berterusan .segar selalu sampai isteri saya pula tak larat

    • ali berkata:

      awk x pegang kepala gear dan masuk gear dulu kut……klu sya sya mesti suh pompuan pegang gear sya dan masuk gear …bru lancar perjalanan…..emmmmmm..

    • keras berkata:

      kalu cam tu suami u x berapa……i bleh tolg if u x puas…..

    • koza zako berkata:

      iam koza…
      sedia untuk memuaskan para isteri yg ketandusan..
      contact me at my fb…

    • wahida berkata:

      sbenarnye penat sbgai alsan, cube time die blik kejer, sambut, bukakn butang baju yg paling atas, ambilkan air suam, picitkan bahunyer, hingga die rse lega, ble die msuk ke bilik, bukakan baju dengan aksi ghairah, watlah ape yg patut :)

    • IBU WATI DI MALEISIA berkata:

      Alhamdulillah berkat bantuan angka yang di berikan oleh AKY DEDEN ,akhirnya saya bisa menang angka 3D sebesar 47jt dan saya bisa membayar utang-utang dan akhirnya bisa buka usaha sendiri.Jadi saya cuma menyampaikan melalui pesan singkat,bagi anda yang ingin menang dengan angka hasil ritual yang sudah di jamin tembus silahkan hubungi AKY DEDEN di nomor 082 317 877 734 .Bagi anda yang sudah menghubungi AKY DEDEN semoga bisa berhasil seperti

  2. rini berkata:

    suami sy mmg sntiasa ‘nak’ jer bla tgk sy
    saya hapy sgt bsma ngan husband sy
    sy syg sgt2 kat dia

  3. isteri gersang berkata:

    saya dah buatsemua ang diatas tapi suami tetap menolak dengan alasan penat dan letih padahal saya juga bekerja.

    • suamisukaintim berkata:

      salam sejahtera isteri gersang..

      kebiasaannya kucing tak pernah tolak ikan,tapi kes sedari ni pelik juga…rasanya antara 2,

      1. mungkin suami u ni jenis workaholly, terlalu komit dengan kejayanya, dan kerjanya banyak memerah otak,sebab tu bila balik, dia dah exhausted, dan kepala otak dia dah tak nampak bende lain …melainkan bantal.

      2. atau ada sesuatu yang pada badan anda yg menyebabkan nafsunya boleh terpadam sekelip mata…contohnya bau badan ke atau lain2

      3. atau ada percakapan anda yang dia tak suka dengar..menyakitkan hati dia….ini juga merupakan ubat pemutus nafsu yg paling berkesan.

      4. mungkin dah ada yg lain…harap2 tidaklah sampai ke situ.apa-apa pun jgn fikir yg negatif

    • abg khan berkata:

      KALAU BLH SY TOLONG…MSG SY….019-5563390. NANTI SY CALL U BLH SEMBANG PANJANG BEST.

    • Rashid Selamat berkata:

      brrapa umur suami tu.apa kerjanya

  4. ahba berkata:

    salah satu tanda suami tu apa pasang lain!

  5. Airul berkata:

    berlainan dgn saya.. x pernah kecapi isteri yg menggoda…Asyik kita je yg nak mulakan .. Aduhai….. Kalu mau ok juga ni tolak alasan esok ada meeting dan hal-2 kerja..Kita ni nafsu dah membuak-2… Bole d kira.. nak dptkan susah bebbbb

  6. azly berkata:

    berlainan ngan saya..klau blh tiap2 hari nk benda tu..tpi syg x dpt..

  7. arch berkata:

    my wife lain pulak, asyik beri alasan bila i nak.
    sampai i dah jemu nak minta lagi.
    seminggu sekali pun susah.
    harap dapat beri nasihat what should i do?

    • Jas berkata:

      rmi sgt wife2 mcm ni,,,,jwbnya laki psg lain..

      • selimut berkata:

        betul2..mari cari lain

      • isteri yg puas berkata:

        anda semua tak pandai nak memberangsangkan isteri anda…. cuba try buat isteri anda masing masing ghairah… mesti anda tak tahu sebab itu isteri anda malas/tak mahu sebab asyik anda sahaja yang kepuasan. Jawapan anda untuk memasang yang lain adalah tersangat salah. Ghairah kan isteri anda dahulu baru la dia mahu tiap2 hari. Suami saya pandai!

      • FiZZ berkata:

        lelaki bleh psg lain klau xpuas .sbb pantat dah kurang sedap..lagi 1 klau istri curang or xde nafsu seks..

      • mie berkata:

        dah macam2 aku belikan utk wife aku pakai ato makan, jamu. sendayu tinggi, kacip fatimah, ombak besar, libido gel dll lagi.. tapi seks dia tetap dingin…sejak kami kawin aku je yang mulekan dia tak pernah… time aku balun die baru 20 minit dia dah mintak aku pancut… tak lalu katenye… dah la tuu.. time main dia cume suka style aku atas dia bawah.. style2 lain die taknak cube.. tambah doggie style langsung dia taknak sengal katenye… huuhhh frust betul macam nie…

    • Rashid Selamat berkata:

      bahaya tuuuuuuuuu kena cari ubat.

    • sedapnya berkata:

      hahaha, korang sume salah, senang je, beli produk ni http://goo.gl/d4lGW, comfirm trangsang, hahaha, sy dah try..wow, sehari 5 kali dpt,

      isteri cepat terangsang cpt klimax, wow!!!

  8. mawar berkata:

    i and husband i selalu wat…i memang love “s”…i selalu goda dia..walau dia penat n i penat…i tetap nak..tapi yang penting kena jaga bdanlah…baru ummpph…

  9. nana berkata:

    tips nie semua sama je. Ade ke tips lain yang kaw-kaw sikit? I dah cuba semuanya. Memang le gempak, tapi kalu boleh nak yang lebih menyengat- first class nye.

  10. darkness berkata:

    suami aku pun sama..tak penah cukup2..heran tul..kadang2 mcm takut lak nak jumpa dia..sure dia mintak..tak bagi kang berdosa lak..DELIMA LA JADI POMPUAN NI

  11. pisang goreng berkata:

    btul tu….isteri zaman moden ni mmg tak suka seks. taktau ler nak buat cemana lagi dah. kena buat tarian naga bogel ke? org dedulu jugak untung…tv tadek, dok jauh dari rumah orang, takleh nak bergosip gi jusco ke..sales ke…so, tenaga banyak, leh buat di pelbagai ruang, leh menjerit kuat kuat.

  12. kaktustandus berkata:

    i ni isteri gersang…mmg kuat main tapi main sorang-sorang, puaskan diri sendiri. Bukannya boleh nk layan lama-lama ngan suami sendiri. Terkilannye…tapi nak buat camner. Sama la mcm azly, kalau boleh nak je hari-hari…x kesah pun..

    • Jas berkata:

      untung dpt wife mcm u..huby u je x tahu hargai u…
      jasmani75@gmail.com

      • isteri sengsara berkata:

        nasib u sama mcm i kaktustandus..dah 3 tahun kawen tapi tak penah rasa klimax..asyik i je yg slalu mintak..tu pun susah nak dapat..kadang siap kena marah lagi..tak faham lelaki zaman skrg ni..i pun keje jgk..nafkah zahir i tak kisah..tapi nafkah batin nak carik kat mana klu hubby sendiri x bleh bagi..

    • amir berkata:

      nanti kita bincang k

    • isteriVSsuami berkata:

      semenjak kawen,blh dikatakan i nie wife yg amat2 memahami n blh bertolak ansur.Pasal seks hari2 pun i xksh,10x shari lgi i xksh.tp klu xder pun i ok je.faham keadaan suami i msti penat.sbb tu kite org bahagia.suami i dah xder alasan tok cr pompuan laen.sbaliknye dia plk yg takut i cri jantan laen..hahaha bru dia tahu.

    • RAZLAN berkata:

      MSJ SAYA 0196364970

    • isteri sengsara berkata:

      tak suma isteri zaman skrg camtu..i mengharapkan rumahtangga yg hangat..tapi susah sgt nak dapat..klu dapat pun tak puas..macammana agaknya nak bagi hubby kuat seks dan start goda kite dulu..ni balik2 kiter je yg start dulu..

    • lara berkata:

      sama la kita kaktustandus. i dah 4 tahun kahwin. sepanjang kawin bru skali klimax. sedih x dpt bayangkan..skarang dh malas nak layan suami..

      • nash berkata:

        kesian u lara… i pn dh lame kawin. tapi my wife ssh nk kasi la. I ni nk aje bende tu tapi dia asyik letih je

    • immemyself berkata:

      cm sama je kite ni kn…i pn cmtu gak…suami blk hjung mnggu je tp kdg2 tu xdpt pn…cm kecewa gak…bile i ckp nk, die blh wat xtau je…klau nk kate i ni xmnarik, tp nape rmai je org yg msih ngorat n ckp i cm anak dara wpn dh ade anak 1…tp hakikatnye, suami xnmpk sume tu…sdihnye…

  13. api berkata:

    habis tu nak wak macam mane tak semua manusia sama ,ada yang suke ada yang tidak suka make love…so kita hendak lah memahami pasangan masing2…

  14. main ajer berkata:

    saye tak pernah mintak kat suami…cume main peranan tarik perhatian die jer…die tak ckp,terus ragut bdn saye…huhuu…berjaya..!die jenis agresif so sng tarik….
    pakai baju dalam nipis dgn pendek tiap2 malam,dgn tinggal coli..geenti die naik punyer…

    • immemyself berkata:

      untungla awk, sy ni klau goda suami pkai seksi2 siap die tnye nape pkai cmtu?g pkai bj lain…wat xreti je…mkn ati je slalu…

  15. cna berkata:

    bagi jer bila dia nak, bila kita nak lak dia kena bagi.if tak der give n take halau jer tido jauh2.kalau tak pun, bagi bini bini yang tak nak bagi kat laki, rugi tau….tua dalam kain sia2 jer. laki cari lain jgn nak meraung

  16. Ayuni berkata:

    Mm.cmne nk cite.sy n suami 1 kpala.bab sex ni.tiap2 hari hgat je.wt bnda lain2.dlm smggu ada la.1 hari kte org bogel bdua dlm umh.k.cuali time smayang tutup aurat.hari2 lain sy pkai bju yg jarang, nipis dn pkai mini skirt pndek yg ckup2 je tutup bontot.time suami blik la sy myapu.sje tonggeng2 bg dia geram.sy x pkai suar dlm pn.x ada slhnye sy pikat suami sy.best dia yg suke mraba.mmg suami sy giler sex.yg pasti dia mlanyak sy.apa yg sy wt hye utk suami.suami happy.sy pn hppy.x pnah gaduh pn.

    • Jas berkata:

      bgs u n huby u ni….btuah badan huby u dpt u….
      jasmani75@gmail.com

      • isteri sengsara berkata:

        dah macam2 i buat utk goda my hubby tapi dia susah nak hargai..i mmg dahagakan kasih sayang dan nafkah batin yang teramat sangat..selalu berendan air mata..sape2 ade cara tlg la i…i dah terlalu gersang sebab selalu diabaikan..nak kata body tak cukup seksi tak jgk..

  17. azimhakim berkata:

    tolong beri tips utk bangkitkan ghairah isteri..susah la nak ajak make love sejak akhir2 ni..please

    • isteri sengsara berkata:

      bleh tak u bagi tips nak ghairahkan lelaki sbb susah betul nak ajak my hubby make love..i klau bleh hari2 pun nak..tapi slalu i yg mula goda dia dulu..tapi dia tak penah nak buat benda yg sama mcm i buat..

  18. amirah berkata:

    suami saye sering tergoda ngan saye bile saye pegang puting suami saye…salah satu tips yang mujarab adalah…kite kena pakai pakaian jarang2 dan belai tubuh suami kite supaye dia cepat naek

  19. zamri berkata:

    i ngan wife memang ngam. satu cara nak bagi isteri klimaks cepat, wife diatas, batang masuk, tangan kaan main buah dader n tgn kiri main klentit, confirm 4 kali ejaculation nyer, try test tak caye

  20. kaktustandus berkata:

    I pun faham situasi isteri2 yang gersang sama ngan i. Dah ditakdirkan i pun jenis yang kuat seks (sorry, direct cakap la). Kalau boleh, tiap2 mlm pun tak kesah. Tapi kita jugak la yang terhegeh2 bermanja, gesel situ gesel sini.. lama2, mulalah boring, iyer la suami dah ‘sejuk’, kita je yang ‘panas’, lama2 mesti suam2 kuku jugak akhirnya..

    • isteri sengsara berkata:

      hai kaktus tandus..problem i exactly sama mcm u..i mmg slalu berkeinginan dan bernafsu..tak tau sampai biler bleh bertahan..tak kisah klu hubby tahu kelemahan dan cuba utk improve..ni tak..ego je lebih..

      • prihatin berkata:

        bkn nk kata apa , tpi ada kemungkinan yang suami akak berdua da tkde nafsu kt perempuan . ada kwn saya , bapa dia cri laki lain . bkn perempuan lain . cuba check kot2 die ada rpat sgt2 dgn mne2 laki . suke outstation due org je . baik akak berdua check . saya bkn nk tduh cuma prihatin . saya pham prasaan akak . saya pun perempuan jgk . prlu kn belaian suami .

  21. ExecutiveMuda berkata:

    Hi girls…u all gi la outstation lama2 siket…bila balik umah sure hb u all menunggu..sure berhasil….xkan timbul lagi wife gersang n mcm2…
    cuma bila balik..persiapkan diri u all untuk HB….sure meraung semalaman…
    try la cuba

  22. ujang berahi berkata:

    aku senang jeee nak kasi my wife cepat climax. Aku jilat dulu dia punya kelentit sampai dia tak larat…baru lah masukkan batang aku. Dia memang suka buat macam tu. Memang dia selalu minta buat macam tu..kadang kadang sampai panjang lidah aku dia buatnye… (nak buat macam mane…sayang bini)

    • mie berkata:

      wife aku pun macam tu… tapi bro wife aku nie suke time aku jilat die punye jee… time aku nak dia aiskrim aku fail laa… asyik gune tangan die jee bosan aku..

  23. tim berkata:

    cite saya pulak lain…suami tak suka kalau saya start dulu saya dah cuba…dia suka jenis pompoan yang tak agresif dia biar dia yang start dulu…entahlah ego laki nak tunjuk yang dia lebih pandai dari kita…..tapi kami bahagia dan saya pun bahagia dengan cara dia…oklah tuu

  24. tyy berkata:

    masalah i dua-first, i kuat nafsu, sentiasa teringin! walau letih & tertidur, tetap nak tp hb pula yg tak nak kejut, kira hb ni memang ala-ala slow ckit nafsu dia. jgn la nak bg tips suruh pakai baju jarang, apatah lg bogel mcm si ayuni tu, dok berbogel dlm rumah, tak de anak tak pelah, ni maid pun ada, so tak logik la nk praktik kan? masalah kedua, i lambat puas, sampai hb jai bosan nak tunggu lama. bila dah berumur ckit ni, (43 thn), dia ambik jalan mudah, prinsip ‘wham,bam,thank you mam). . 2 isu ni selalu jadi gaduh. ada sesiapa nak bagi petua?

  25. armangs berkata:

    i suke kalo isteri pakai baju jarang kat umah… hehehhee.. boleh buat pahala free.. heheh

  26. maz berkata:

    yang penting kualiti bukan kuantiti, bagi i main 1 x seminggu sahaja tapi kesannya boleh cover 1 minggu. nak kata power tu taklah, tapi kalau sape-sape nak cuba boleh juga….

  27. nazrida berkata:

    Setuju dengan Maz…..

    memang la sex life ni ada turun naiknya..suma orang begitu, lain la kalau yang usia perkahwinan 10 tahun ke bawah. Suami yang melebihi 40 tahun, memang kemahuan seks akan menurun, keadaan ni jadi teruk bila jarang buat sex kerana hormon sex sendiri akan menurun membuatkan keinginan untuk sex berkurang. Stamina juga mempengaruhi..lelaki yang berusia 40 an, bila dah ejakulasi, memakan masa lebih seminggu untuk ada nafsu lagi! Kenapa? itu sudah semulajadi, tapi boleh diatasi.

    Ini tips yang saya perolehi dari program Healthy sex kat TV baru-baru ni :

    Pertama, kena rajin exercise – bila badan sihat, perjalanan darah lancar, stamina pun selalu ada!

    Kedua- diet yang seimbang, kurangkan makanan yang berlemak tinggi, banyakkan serat, sayur dan buah2an – supaya badan sihat!

    Ketiga – kalau perut buncit, kena kurangkan sebab bila perut buncit, alat sulit akan memendek satu inci bagi setiap 7kg lemak yang terkumpul dalam perut, jadi mungkin akan menjejaskan kepuasan pasangan…nanti pasangan malas nak bersama!

    keempat – berhenti merokok – punca banyak penyakit!

    kelima- periksa untuk memastikan tidak ada penyakit kronik – jantung, kencing manis, darah tinggi, kolesterol tinggi, kenalah makan ubat kalau dah sakit, bagi yang belum ada sakit, elakkan la…

    Lelaki memang susah dinasihatkan sebenarnya, kerana ini melibatkan ego mereka tapi sebagai isteri, kita berhak menyedarkan mereka. Kerana, sex itu penting dalam perkahwinan. Lelaki kena fikirkan tentang wife jugak.

    Isteri-isteri yang tak dapat tu, kena la bersabar, kena kenalpasti di mana punca masalah suami. Kalau masih muda tu tapi dah dingin sex, ade la masalahnye tu…..

    ..tapi kalau isteri yang tak kasik tu, suami pulak kena tengok diri sendiri. Mustahil isteri tak nak kalau benda tu dia rasa syok….mungkin suami tak berapa expert dalam foreplay ke, salah teknik ke, atau kurang kebersihan diri waktu nk bersama,…atau pun isteri selalu dalam tekanan! Wanita yang sihat dn gembira mesti nak kan sex selalu, jadi tengok la diri sendiri dulu mungkin masalahnya berpunca daripada diri sendiri.

    …….i dah kawin 16 years,..tapi alhamdulillah, kadang seminggu tu 3-4 kali …. he he,i rasa bukan kuat nafsu tapi memang kerap, paling kurang 2 x seminggu ….. biasanya, sama-sama yang mintak le, kalau i penat i kasik jugak tapi kalau suami penat, i kena picitkan badan dia dulu….dan wife kena kreatif jugak le, i tak la kreatif tapi banyak mencuba, alhamdulillah, suami pun jadi suka dan dia pun pandai jugak teknik baru……..! Pendekata, sama2 berusaha dan berbincang untuk mengatasi sebarang masalah.

    Oye, satu teknik urut yang boleh meningkatkan nafsu ialah mengurut belakang kaki…ada satu point sebenarnya kat situ. Jadi, rajin-rajin la mengurut suami selalu, mesti dia nak selalu!!

    tapi memang kena jaga badan jugak le…tapi sebenarnya, terlalu aktif sex pun tak boleh sebab boleh menyebabkan penyakit!

  28. zaliaAWANA berkata:

    saya belum bersumi lagi jadi no komen

  29. kst berkata:

    kadang2 hubby ni dingin kt ranjang sbb mcm2 masalah..
    tp bile kite cube selami,dia marah2 kite plaks..
    last2 kite juga yg mrana..bingung sorg2..
    what a hard life T_T

  30. qadija berkata:

    aku n hubby hari2 make luv.. kalau t’tdo malam.. lepas subuh pg besok pun kira jadi.. tips nak best.. masing2 kn pandai mainkan peranan.. kalau aku berlakon dulu .. jadi nurse ng petient ker.. jd perogol dgn mangsa ker.. tiru dlm film ker.. titanic.. etc… y penting kn kreatif… baru lah x bosan..

  31. makbuyung berkata:

    hubby i umur muda lg 30-an…tp skg jarang dh nk make luv…kdg2 smpai 3 minggu x make luv…padahal i sentiasa nk even i skg tgh pregnant 5bln…i terfikir nape dia jarang nk make luv…kdg2 tu dia buat i smpaikan terfikir mybe my hubby ade pompuan lain kt luar kot…kdg2 sakit je ati ni bila time kita nk xdpt…i x tau ape masalahnye..ade sape2 leh komen x??

    • OrangMudaBaruNakBelajarSeks berkata:

      Kalau start x make luve tu ialah bile awak start mengandung..i think myb laki awak igt bahayakan kandungan kalau buat seks tym ngandung..

      Cakap elok2..carik masa berbincang yg seswai..lagi satu kalau berbincang jgn emosi, nnt jadi lain pulak..

      Mgkn dia stress..masalah ke..sape tau? XP

  32. nazrida berkata:

    makbuyung, takde ke tanya kat hubby kenapa dah jarang nak?…. mesti ade something. Tapi, sebenarnya tak ape tak make love begitu lama, Jangan terlalu susah hati…ada jugak masanya tu nanti buat selalu, ada up and down. Bersyukurlah, sekurang2nye ade jugak buat sex dengan husband, cuba fikir kat tempat tak aman macam iraq tu?….jangankan nak make love, nak tidur pun susah, takut nanti tengah sedap2 projek, bom meletup kat atap rumah!

    make love hari2 sebenarnya tak baik untuk kesihatan, especially wanita. One of punca kanser ovari ialah aktif sex! So, everything kena sederhana.

  33. izzam berkata:

    aku ni jumpa sminggu skali je ngn hb..
    tapi,bila jumpa penat, nak make over pun gitu2 je..
    blh sape2 blh tlg cmane nk bagi lebih bsemangat time tuh?
    sdgkan kami kawin x sampai setahun..

    • lara berkata:

      Senang je, bile berjauhan, selalulah sms dia. . .tanya yang manja-manja. . .minta dgn manja. . telefon skali-skala , , cakap dengan manja. . .goda-goda lah dia. . ha, by the time nak jumpa. . dia mesti dah tak sabar nak sambar tubuh you tu. . . selamat mencuba!

  34. ek ele berkata:

    best nye dengar ada sebenarnye isteri2 gersang…..

    ingat kut ni masalah suami2 aje…

    I am in my late 30s…so what we did….start jogging dgn wife sekali….kasi sihat sikit badan…and noticed that the feeling nak have sex increase as well…

    and to all husband….”starter” is very important..kalau setakat suruh bini kangkang dan
    sumbat aje..alamat merana lah kawan tu…

    dan to all isteri2…kalau laki nak dan tak kasi…agaknye kat mana lah si laki2 ni
    nak layan nafsu ni….bleh membawa kepada maksiat nanti…and ingatlah..
    di zaman ni bagi seorang lelaki/suami nak menahan nafsu lama2 memang susah..
    tengok kat luar tu..sana sexy sini sexy…di takdirkan ada perempuan terus telanjang
    depan mata kat opis rasanye bergegar iman….tambah kalau pikir kat umah susah
    dapat…kalau yang puas kat umah tu mungkin waras lah lagi…

    and to all…kalau partner dah nampak sangat tak tak main dgn kita…elok lah buat penyiasatan lebih sikit..selalunye instinct kita ni betul belaka…especially lelaki..
    rasanye jarang sangat lelaki di ajak main tapi dia tak mau…posibility nye ada sikit aje
    1) Dah jadi gayboy
    2) Stress keje
    3) masalah erection…tak tegak dah..tapi tak mo cite sebab malu

    selain di atas tu…rasanye dah dapat ikan sepat lain kat luar lah tu…

    Sex memang tanggung jawab laki dan bini…tapi jangan sesekali anggap sex kat tahap
    tanggung jawap aje….anggap macam ice cream penuh dengan topping yang
    sedap..enjoy…takde sex tak complete lah kasih sayang laki bini..

    sume mesti terima kenyataan..dah jodoh…cuba penuhkan kemahuan sex
    partner…pasal..sama ada suka ke tak suka..ini adalah penyebab besar laki ke bini ke gi main kat luar…

    Salam sume..

  35. nazrida berkata:

    setuju sangat dengan ek ele……. !!!

    kepada izzam, cubalah exercise sama-sama hubby, insyallah stamina bertambah, tak akan cepat penat dan letih.

    Baru lagi kawin tu kalau tak enjoy sepenuhnya sex life, camana nak teruskan 10-20 tahun akan datang? Kahwin bukan sehari dua! Nanti bila dah nak menopos, menyesal tak buat sungguh2….

    Lagi pun, kalau kemahuan sex tak sempurna dipenuhi nanti kat luar sana banyak yang nak menunggu nak ambil peluang!

    Cuba bawak hubby tinggal kat hotel hujung2 minggu. Mungkin suasana berbeza akan memberikan kesegaran kepada anda berdua!

  36. wati berkata:

    aku lagi gersang, suami kerja kat kl aku d sabah… stiap x suami balik kk…mesti aku hapy….sbb aku gersang akan banjir.

    caranya sentiasa sayang kan suami cium peluk dan bisik ” abg…mama nak batang keras yang tumpul ni…ha suami pun mesti gembira sb dapt memberi kepuasan pada isteri.

    cuba hisap dan jilat batang abg mesti dia x lupa kan isteri. selamat mencuba.

    • akuhensem berkata:

      nak tanyaskit, kalu sudi berkongsi: mcm mana nak rangsag is3 supaya dia mahu mengulum dan menjilat batang. Sepanjng 10 thn perkwhinan sya (3 anak) itu shaj lagi ‘stage’ yg dia enggan lakukan untuk saya ketika kami bersetubuh.

      • CiePudhan berkata:

        cb u x kasi istri sex dl, kat dia nak, biar dia berang, abiz tu barulah u cite kat dia, if u rase ada yg kurang, x puas rasenye, nak minta istri u kulum or jilat u punya btg, if istri u enggan jua, u cakap ja istri u friend mau buat tu kat dia, n u juga mau, if istri u enggan jua u ancam ja u kan main pompuan lain, buat istri takut ja, but jangan betulan, kasihan istri u nanti, cuma buat ancam dia ja, biar dia mau lakukan yang u nak kat u berdua lg “stage”. nah slmt mencuba…

      • lol berkata:

        akupun sama… hb slalu suh, tapi aku tak leh lah.. nak muntah, geli.. sumer ada… tapi kadang² hisap gak laeh walaupun terpaksa..

      • mie berkata:

        wife aku start kawin dah 6 tahun boleh kire dan jari berapa x die aiskrim aku itupun tak sampai 30 saat.. dah kate nak wekk…. sedangkan aku tiap x main aku lick cipap die sampai terangkat2 punggong die klimaks dan asyik nak jeee aku lick… aku.. die langsung tak kisah.. sedangkan aku teringin sangat nak pancut dalam mulut die…..

  37. ek ele berkata:

    jauh nya duduk….besar belanja ni bila nak bersama….he he

  38. erin berkata:

    aduiiiiiiiiii……pasal ni memang masalah suami isteri.kalau takde sexs hidup tak ceria…aku ngan husband hari2 buat..sama smaa kuat..makanan ni penting juga untuk kuatkan sexs,seperti labu air,pedal ayam,keraskan batang tu..hehhee ini mentua aku yang tunjuk ajar…kalau nak um lagi makan daging kambing..fuyooooooooooo suami aku hebat diranjang….aku puas tak menentu.hheheh..kadang2 tu suami kite ni malas nak hayun,apa kata cuba tips ni si isteri pula yang mendayung…hehhehe selamat mencoba

  39. aryana berkata:

    emmm…i plak memang bhgia 4 eva wit my hb…dia manja sgt..smpai sjk mula kawin tiap mlm msti tdo lik breast i smpai pagi..mcm baby tau tak.mcm2 la yg ,buatkan i dgn hb rase mcm baru mlm pertama sdgkan dah kawin kat 14 tahun. now i ade ank sepasang boy n gel umo 12thn but im stil make lov…4 all member, jgn abaikan bnda yg “remeh temeh” sb bnda yg “remeh temeh” ni lah yg bhgia…selamat mncuba..

  40. awek comel berkata:

    salam sume..i ni de problm la i hrp de yg leh tlg..i dh khwn bru je..i ni nk kta kuat sex pun ye gak la klu leh nk hr2 je..tp problm nya sjak i khwn ni i cam xde nfsu la plak wit suami i..nk transang pun susah jauh skali nk rsa climx pd hal dia dh bt mcm2 pd i…i just rasa sdp n geli je tp bla tym nk mndayung tu i dh jd cm enth la susah i nk trang kan..cam i xde nfsu la nk bt bnda tu tp i bt2 la cam ghairh sgt nk sgt….camna ek?i bru khwn so xnk la hpokrit je wit suami i..lgpun i yg tggung skit nya..ape hrs i bt ek?

  41. alle berkata:

    Salam..utk awek comel, i dulu penah terbca tau..kalau pompuan br kawin ni…ada fobia mlm pertama…dia terangsang n then kering…mayb tu yg u sakit kot…i baca doctor tu ckp cuba letak vaselin…or u can try oral…i think u will be ok…just don’t think too much…n communication is very improtant…mayb malu…tp trust me…kena bnyk communicate….tell ur hb about it…u’ll be ok

  42. rantai berkata:

    awek comel…kalau sudi..u email la i rantaiii@gmail.com…maybe kat email kita buleh cite2 sikit n berkongsi pengalaman..itupun kalau u sudi…

  43. ek ele berkata:

    ko ni zamree…kang ada lelaki yang menyamar jadi perempuan layan kau baru padan muka kau..ke lelaki yang minat lelaki ke….he he…

    ..he he

  44. kebayan berkata:

    tak payah nak tips tips lagi … kalau nak tarik suami keranjang.Kalau dah nyondol nyondol .. mengesel gesel (macam kucing lah pulak) dah tau dah …

  45. ek ele berkata:

    pandai ko kebayan…kalau dah nyondol2 korang buat tak tau jugak…bahaya lah jawabnye…kang sondol kat lain bahaya

  46. azitamusa berkata:

    Adus…. semua sudah begong rupernya. Sabar esok Khamis malam jumaat.

  47. Jiwa Yang Terseksa berkata:

    kita lagi teruk….sebulan sekali je…since kawin…bulan pertama je dia mintak….lepas tu……kalau kita nak …kita kena mintak….kadang-kadang bila mintak, dia tolak…alasannya letih….betul ke letih..?…saya pun letih juga ..balik keje kena buat kerja rumah…masak dll lagi…tapi saya sentiasa siapkan diri untuk suami…kenapa tidak dia…macam bertepuk sebelah tangan ….so our sex life cuma sebulan sekali….pernah juga berlaku 2 bulan sekali baru dapat bersama…normal ke situation macam nie…kadang-kadang tu terfikir juga nak mintak cerai….kami dah setahun berkahwin……kenapa suami saya jadi macam tu….

  48. kayeye berkata:

    tu ade sumthing wrong tuh…

    bape umur?

    sekali sebulan? mak aih terseksa batin kak oiiii kalu camtuh…

    baik cek, mesti ade sumthing wrong nih…

  49. kebayan berkata:

    selalu kes kes macam ni yang aku tengok kan .. sebab hatinya tidak ader pada isterinya .Hubungan intim ini bukan setakat peranan badan saja tapi ianya melibatkan hati dan perasaan .Jiwa yang terseksa… baiklah berterus terang dengan suami , mungkin dia ada sebab lain ..

  50. Jiwa Yang Terseksa berkata:

    betul ke kebayan…habis tu …kenapa masa belum akad dulu dia tak tolak saya awal-awal….atau…mungkin ada org ketiga….atau mati pucuk…..???

  51. Jiwa Yang Terseksa berkata:

    umo suami 33 tahun…..

  52. Jiwa Yang Terseksa berkata:

    setiap kali keinginan ditolak…jiwa saya mesti menangis walaupun air mata tak keluar…..setiap kali ditanya…jawapan yg muncul ialah…penat…letih…tak larat….tapi yg pelik…keluar dgn kawan sampai 1- 2 pagi….tak pulak dia penat…..kalau tak keluar dengan kawan, pukul 12 malam mesti dia cakap ‘hari ni penat betul, saya nak tidur awal..’…

    last kami bersama ialah pada pertengahan Julai 2008, saya rasa kalau nak bersama pun mungkin lepas raya kot…….(sbb tahun lepas macam tuh)….saya betul2 tak tahan lagi….saya takut saya jadik murung dan stress sampai mengganggu kerja saya……sampai saya fikir……lebih baik kami tak bersama….

  53. kebayan berkata:

    so far .. masa you bersama dengannya .. ader ke rasa macam kekurangannya .. tak bertahan lama ke.. mungkin dia juga ada sesuatu yang di pendamkan nya ..

  54. sepi berkata:

    Jiwa Yang Terseksa, I pernah mengalami situasi yang serupa…apa sebabnya? Suami buat dengan orang lain padahal dia sendiri tak kuat mana pun…I pun tak faham, kalau kuat tu lainlah, ini tak tahan lama tapi masih boleh cari orang lain

    • huda berkata:

      minta maf i memg kuat gersang kuat nafsu gle2 i ske nafsu sbgai seorg istri p ble ajk suami dia ckp pnt la bosn la pe la sb dia memg xske sex. ank bru 1 kitrog umo mda ag bru je kwin 2thn p ble nk buat lgi dia xnk .emm sush la hsbn cmni bengong! i geram je dgn dia cantik pon da body pon ok buah dada pon besar klau isap batang tu puas2 i isap jilat n selalu pkai jrg2 tipis bogel dlm uma pon dia xnk xphm la .aduhh tolg la bnci ye hsbn cmni kje2 ..i pon kje gak .gram kang i buat dgn laki len bru tahu ishh .dlu pecah dra pye la semgat pastu main skli je n da xnk buat lgi smpi skg .xphm pye lki em. seumr hdp sekali je buat itu pon time pech dra .em ksian an i .. ini demi tuk kpuasan i .mtk maf la i terpksa open .

      spe bleh bntu pe tips i 0176526730 huda s.alm slgor . hsbn ku bengong!

  55. abg bulu berkata:

    Itu adalah tanda2 dia dah xda feeling dgn u..sebab tu nyata krn dia blh buat dgn org lain..that mean dia ada perasaan pada org lain tapi xda perasaan pada u..

  56. kayeye berkata:

    mak aih, julai lepas, nih da sebulan x dpt? sian lak aku dengor…

    x cuba bincangkan ke? nih kes serius nih, leh bwk ke benda yg x diingini kalu diam je..

    apenye laki da, xkan x suka benda2 cani kot, musykil aku hmm…

  57. ek ele berkata:

    bak kata abg bulu…tu ada betul..dah takde minat….kene cari puncanya…atau tak berupaya (sakit)….

    tapi kalau minat…cam aku ni..demam pun aku sondol je…ha ha…

    si jiwa…gi siasat sikit apa activity dia tu…suspen gak dah sebulan tu…mak oi

  58. ek ele berkata:

    maksud nya aku lah yang demam ya….bukan bini den…kang adalak yang telepon teledera…

  59. Jiwa Yang Terseksa berkata:

    macam mana nak tau dia main ngan pempuan laian….?

  60. kebayan berkata:

    syabas .. nisha .. O oo.. macam tu ke .. caranya .. pada siapa yang tak tahu tu .. ikut cara nisha ..

  61. kebayan berkata:

    perhubungan intim suami isteri ini .. sepatutnnya berlandaskan kaseh sayang dan cinta bukan nafsu semata mata .. bila cinta dan kaseh sayang itu telah berpaling makin terjadilah perhubungan yang hambar .. ibarat kita bersama dengan orang yang tidak kita kenali .. itu yang kadang kadang” tak bertahan lama “.. sebab seolah olah terpaksa melakukannya .. tidak dengan sepenuh hati ..

  62. ek ele berkata:

    sonang aje Jiwa…kalau dah debulan tak main tu sepatutnya air mani yang keluar nanti
    satu liter bertabur sana sini….so kalau nanti you bersama…..tengok air mani dia kuar sikit aje….tu maknanya kalau tak dinding bilik air yang dapat mesti awek lain yang dapat tu….atau sakit ,,,,itu aje rasa

  63. Jiwa Yang Terseksa berkata:

    kalau mati pucuk….usik pun tak naik kan….

  64. kayeye berkata:

    kalu usik x naik tuh, either mati pucuk or die mmg da xde selera or nafsu da kat u… jgn kata usik, u da tala2 kat u punye pun die wat bodo jek, mmg da xde minat la tuh…

  65. ek ele berkata:

    weh ko ni kayeye….kalau takde minat…tapi dengan teknik yang betul…changes benda tu naik ada jugak pasal ada sikit unsur2 luar kawalan….tapi langsung tak naik…itu sakit dah tu…kene berubat tu

  66. kayeye berkata:

    oo ye ke, ingatkan kalu da x minat, kocok cane pun xnak naiknye hehe :P

    leh naik lagi rupenye huhu :P

  67. Jiwa Yang Terseksa berkata:

    takpelah…kita cuba beranikan diri tanya kenapa dia camtu…

  68. kayeye berkata:

    tanye nye, jgn x tanye….

    benda2 cani jgn berdiam diri, nnt merana jiwa.. seelok-eloknye bawak berbincang, untuk kebahagiaan rumah tangga gak…

  69. ek ele berkata:

    tapi jiwa….tanya tu biar pandai sikit tekniknye….ala2 dgn nada yang sepatutnya…
    jangan confront….

  70. pucuk paku berkata:

    iye.. betul tu ek ele.. kalu silap tanyer mahu perang dunia ke2 skgi.. orang laki nie lain siket.. ada cara die nak bertanyer.. jangan main redah jer.. lagi makan hati berulam jantung nanti… tengok jugak mood die.. jangan ler p tanye die time die balik kerja ker atau time dia penat… aku rase.. seelok eloknye tanyer dia time kita dah masuk tido..time tu mood die kira cool ke siket.. cakap selembut yang mungkin.. tu cume pandangan aku jer…

  71. Jiwa Yang Terseksa berkata:

    tima kasih di atas seme pandangan..InsyaAllah…..

  72. kiranto berkata:

    abang ni..asal balik je penat..penat je balik…banyak keje ke bang?

    atau

    abang baru balik keje dan penat… takpe lah abang rehat dulu

    cara ayat ke-2 tu more on physo si jantan… ala2 negative dan
    mudah2an result nya positif suatu hari…

    its all about APPROACH !!

  73. kebayan berkata:

    cayalah kiranto .. siap skrip sekali ..

  74. kiranto berkata:

    kebayan

    hahaha kan kiranto lurus bendul

    hik hik

  75. pucuk paku berkata:

    nak pecah perut aku gelak..hahaha..naik geleman aku dengar skrip kiranto..hahaha..silap ari bulan si jantan terbarai gelak..hahaha

  76. kiranto berkata:

    pucuk paku

    hahaha… kalau dia dah gelak tu kira ok la tu ;-)

    maksud kiranto… bak kata farahani dilain topic..lain orang lain
    ragam…. so terpulang pada pasangan2 individu cara2 nak
    encounter… ni dah tau orang tu balik dari keje penat… takkan
    nak tanya dia penat lak..silap2 lain jawapan dia dapat

    ( teringat suatu ketika cerita lawak diTV ..kurang lebeh
    camni la… suami nya pagi2 dah siap2 nak g keje cam biasa
    smart nyemart je..abistu bini lagi mau tanya.. abang keje ke bang?..
    terus suami dia jawab tak ehh.. abang nak g jalan2… ) hehehe

  77. kirana berkata:

    Kiranto,

    kirana rasa kalau hubby Jiwa… tu orgnya selamba & suka joke tak pelah, tapi kalu yg serius susahle. takut gaduh pulak.

    Kirana rasa masa nak tido paling sesuai. Jiwa… kena usap2 & belai2 rambut, badan & anu hubby jiwa… pas tu bila dia tak terangsang, baru tanya dgn lembut. Kenapa jadi mcm tu? Tak rindu kat jiwa… ke? Tak sayng kat jiwa ke? Masa tu peluk lah dia. Maybe masa tu terbukalah hati dia nak berterus terang. Sebelum tu, bacalah selawat byk2 . Bukan senang nak ckp benda yg sensitif dgn org yg mcm tu.

  78. pucuk paku berkata:

    wow..more expresion kirana punye suggestion.. itu lah.. kalu hubby Jiwa seorang yang jenis lawak.. ok gak gune cara Kiranto..nie dah le kita berkias2 ngan hubby..tpi kalu hubby buat dono jer tak ker bertambah sakit jiwa…Yup..time nak tido saya rase time yang paling sesuai untuk bercakap hal nie.. Tapi jangan lah bercakap time lampu gelap atau dalam gelap gulita..silap ari bulan bercakap sorang2.. kan dah kes naye..suasana bilik mau romantik siket..agak malap2 terang.. bagi naik mood die sket.. cube Jiwa belai rambut dia tp bukan niat nak bersama..cuma nak naik kan mood dia untuk bercakap..tapi kalu dah mood dia lain mcm jer..apa lagi..sendiri mau ingatlah…hehehe

  79. kirana berkata:

    pucuk paku,

    bukan apa, dulu2 kirana pun pernah alami masalah yg lebih kurang sama ngan jiwa. So, memang hal ni mesti nk kena tanya ngan hubby, kalu tidak merana diri! Hubby kirana kata dia penat bkerja. Kat kilang kena byk jalan. Kilang tu besar, satu hari tah berapa kali tawaf da…
    so, barulah kami cari jln tuk selesaikan masalah ni. Sambil2 tu, check keadaan diri, cukup wangi ke? Cukup makan ke? Cukup seksi ke? Betulkanlah apa2 yg patut.

  80. manja berkata:

    Setuju ngan Kirana….
    Diri sndri pun kena check jugak…..
    Kena betulkn apa2 yang patut….
    Kdg@ sebagai manusia biasa, kta pun ada
    kelemahan yang kita mungkin x sedar……
    Sama2lah kita saling ingat-mengingatkan satu sama lain…..

  81. ieja_908 berkata:

    aku lg lar
    selera aku klu ble hr2 nk.wt ms skng nie ktorg stay kat umah mak cai.
    x ramai pun.klu nk maen dpn tv pon ble
    pna skli mak die blk..
    x tentu arah lar ktorg
    dlm blk, uh kjp2 main….syoknyer

    • luffy berkata:

      tpi aku len plak…kat kg kjap,kat blik pun kjap…tp klu hotel g holiday…lame2 smpai 2 jam pun lrat..smpai lenguh..peluh xyah ckp la..tp mmg nikmat bile husbnd dapat bg aku puas….pkai bju yg pendek2 klu korg tonggeng skit2 pun boleh nmpak kelentit….xyah pkai bra…biar husband nmpak puting yg ngah tejonjol tu..pastu saje jalan2 nk tukar tv ke…carik vcd ke…tonggeng2 skit bg nmpak kelentit…hsband turus raba2 kelentit aku..dlm posisi tonggeng tu die jilat kelentit aku…ramas2 tetek…aku pulak hisap batang die..sedut2 telur die….slalu aku yg byk begerak sbb husband suke tgok bontot aku..baek kot bontot aku…hahahaha…aku suke dok atas bg husband tgok badan aku…slalu kitorg suke main style gnas2…baru puas…biar rase nk tercabut batang husband korg….so, far hari2 aku main….sbelum tito ngan nk g kje…kalau korg nk tw…kalau nk besh swuh husband jilat kelentit laju…mcam tornado skit….try la….besh tw hari2….puas….

  82. ieja_908 berkata:

    laki ni kene belai hr2
    aku ngn suami aku mmg make luve
    ktorg teringat mlm pertama ktorg dl
    bhgienyer

  83. pucuk paku berkata:

    yup..always make your hubby like babby..tapi aagk-agak ler..

  84. kiranto berkata:

    yup need to be pampered guess so..
    jgn sampai pakikan PAMPERS dah la

  85. lavender berkata:

    sebenarnya…xsengaja termasuk dalam ruangan ni..(tgh cari bahan untuk asgment i)
    tapi…betul jugak la…komen2 akak-akak nga abang-abang kita ni… bagusla… share pengalaman…. bagi i…. yg belum kwin ni… bila dah baca suma ni… takutla jugak nk menempuhinya…anyway, i nk ucaplah selamat berbahagia kepada suami isteri dalam ruangan ini… pesanan i lah …setiap masalah tu…mesti ada jalan penyelesaiannya… carilah jalan keluar… mesti dapat punya… kalo yg patut berterus-terang…berterus terang aja…lagi cepat lagi baik.. kalo x..kita xtau apa yang pasangan kita rasa.. dan sebaliknya…dalam hal ini, pendapat i.. kene berterus-terangla…watpe nk segan…
    dah suami isteri kan… lastly,,, all the best la kepada semua…
    buat yg terbaik …semoga kebahagiaan menanti anda dan pasangan anda.. <<>>

  86. mrslingerie berkata:

    Lelaki ni mudah diumpan melalui mata. Pakailah pakain yang seksi-seksi yang lain dari yang lain. G-string, Thong Babydoll Teddy. Dah ramai yang memberikan komen positif melalui pemakaian lingerie seksi untuk menggoda suami.

    Kalau nak tips. LIhat kat blog saya. Hasilnya anda sendiri akan alami nanti…

  87. mimie berkata:

    jgn ler sedih,saya pun alami hal yg sama,tiap kali kene reject,tuhan jer yg tahu betapa hancurnyer hati di dlm…sampaikan saya berkali-kali minta di lepaskan.sb takut kesabaran saya tercabar.pelbagai benda & petua saya dah buat,kdg2 slalu saya terfikir apa dosa saya,knapa la saya kahwin dgn suami yg bersama dgn kite 2kali sebulan.dia ingat kita ni takde perasaan ke..kalau saya tahu lah begini dulu saya takkan terima dia,sb dia yg terhegeh2,,…

  88. Jiwa Yang Terseksa berkata:

    yelah mimie….kenapa diorang macam tu…nak kata tak bersedia….kita dah bersedia….tapi…

  89. kayeye berkata:

    kesian saya kat akak2 yg ade prob nih, saya pun turut bersimpati…

    yg laki nih pun satu, tlgla jaga bini tuh bebaik, sematkan la dalam hati yg kite kene pimpin diorang, menjadi tanggungjawab kite jaga diorang…

    isteri2 sekalian, bersabar je la… even if ur hubby camtuh, still its ur hubby…

  90. sukajadi berkata:

    aiseyman…byk nye komen yg memberangsangkan @ berguna…actually sukajadi pon nk share sesuatu ngan sume…sian tau kt hb sukajadi….
    penah b4 this….hb sukajadi da smpai buh gambir kt anu dia utk thn lama…tp 2 hari berturut2 sukajadi tertido…sukajadi bkn sengaja….mmg umah sukajadi ngan opis jauh…dlm 2 jam travel tetiap hari…
    mmg nk tgu main dulu b4 tido…tp lepas jer mndi…solat…baring atas katil..mesti tertido..letih sgt kot…
    so skg nih nk tau aper sukajadi buat..lepas jer mdi….x baring da atas katil…..sukajadi g kt hb…isap nenen dia sket…goda2 sket…trs g katilll…
    da main br laa tido..kalu x…sian tau hb sukajadi…smpai majuk kdg2 tu…da ready baik nye…sukajadi lak yg tertido…aduusss….

    • huheho berkata:

      lebih kurang cam kite la sukajadi..
      kite ni pjj ngn hubby.. bile jumpe smggu skali tu, mmg kitorg nak je la.. ade skali tu, hubby sampai umah sbt ptg (sbt pg ade kusus, x dpt balik), lepas slm ngn parents kite (sbb kami still tggl umah parents sbb parents kite xbg kte tggl sorg2 bl hubby blk tmpt keje die) terus masuk bilik, terus x klua2 dh sampey mlm.. sampey langga2 mgrb isya sume.. penangannye bl pj.. (cite ni x same cam sukajadi tp nk bg intro sket =p)

      yg jd same ngn sukajadi ni mase hubby kte ade kusus kat tempat kite ni lak.. 2 mggu.. so sbb sblum2 ni weekday x penah dpt, so kitorg dh bertekad sepnjg 2 mggu ni nk guna dgn sebaik mgkin. tak nak tido awal.. tp sbb kite kene travel sejam stgh dr tmpt keje ke umah, bl smp umah dh penat.. so spnjg 2 mggu ni weekday xde la kerap bg kt hubby.. skali je.. tu pun kite cam terseda tgh mlm, hubby dok raba2 bdn sambil ckp ‘abg x thn syg, tlg abg syg’ kuatkan smgt, so dpt la tunaikan janji nk bg on weekday kat hubby.. bl hubby balik tmpt keje die pas abis kusus tu, ase sedih ngn nyesal lak x bg byk2…
      tp pjj ni asenye menguatkan ikatan ngn hubby sbb jrg jumpe, bl jumpe kitorg mmg nk je.. =)

  91. Kalam berkata:

    Tidak semua yang kita mahu di dunia ini kita akan dapat. Bagi yang suami yang kuat seks kadang-kadang dapat pasangan yang tak kuat seks begitu juga sebaliknya. Dan mulalah berlegar dibenak nafsu nak kan pasangan yang sama hebat dengannya. Kita kena redha dengan apa yang kita terima. Kalau puas dengan apa yang ada kita kena berusaha dan berserah. Mungkin dari satu segi kita kekurangan dan dari segi yang lain kita nikmati kelebihan.

  92. kayeye berkata:

    adeh penin aku nama sukajadi nih, tersyasul syasul nak baca hehe :P

    wat la ape yg patut untuk menjadi hbgn suami isteri..

    masing2 kn berkorban, xleh satu hala je…

  93. kirana berkata:

    Pada yang bermasalah spt jiwa…, mimie dll. cuba cek hubby tu, (maaf ckp la sbb hal ni pernah berlaku kat org lain). Kot kot le dia ada hisap ganja ke, ada masalah lain ke spt masalah duit, teringat kat makwe lame tak pun ada masalah yg dia tak nak kongsi ngan org lain! ckp lembut2. Kalau boleh tolong selesaikan sama2 kan lebih baik! Sama2 bahagia akhirnya!

  94. ek ele berkata:

    tapi kirana….betul….aku dah tengok banyak kes….kalau laki hisap ganja…memang
    masalah tul…..bila dia berdengung tu dia org cakap…kalau dia org tengking..dia akan
    tengking kow2…kalau dia org gelak…dia akan gelak kow2…kalau dia curang…dia akan curang kow2…bleh di katakan sume yang dia buat kalau pekena ganja akan ada
    booster…

  95. farahani berkata:

    setau farah..gambir xelok tau..penah bc artikel psl tu.tp lupe lak tajuk ape..dlm blog ni gak..

  96. kayeye berkata:

    ganja bukan bg booster la, die mengslowkan pemikiran… everything around him slow jek..

    so kalu die tengking tuh, lama nye nak habis, kalu die gelak tuh, lamanye nak habis, kalu die makan tuh, lamanye nak kenyang, kalu die mamam tuh, lamanye nak puas…

    yg bg booster tuh heroin, ais sume tuh…

  97. sukajadi berkata:

    yer ker farah…? mmg laa kalu biasa nye buh gambir…kalu terlebey buh sket jer…..budak botak tuh x naik lgsg….leh x bg sukajadi aper article tuh?

  98. kiranto berkata:

    ambir Sarawak adalah 100% bahan semula jadi Ianya dihasilkan daripada getah pokok gambir Tidak pernah ada kes yang mengakibatkan kesan sampingan atau alahan akibat penggunaan Gambir Sarawak.

    CARA MENGGUNAKANNYA
    1. Potong gambir tersebut kepada 4 bahagian kecil.
    2. Basahkan satu bahagian kecil gambir tersebut diatas tapak tangan kiri anda kemudian gosok dengan menggunakan ibu jari kanan sehingga menghasilkan air yang keruh pada tangan anda.
    3. Titikkan setitik air yang keruh hasil daripada gosokan tadi diatas kepala anu anda. (pastikan hanya setitik sahaja, tidak perlu banyak)
    4. Biarkan ianya selama 10-15 minit dan kemudian basuh anu anda dengan air.
    5. Kini anda sudah bersedia menikmati hubungan seks bersama pasangan anda . (Pada kebiasaannya, ianya akan dapat bertahan selama 45 minit – sejam)

  99. ek ele berkata:

    kayeye..maksud aku…kalau org biasa tengking dia takde nak sampai nak bebunuh2..
    tapi kalau org hisap ganja dia siap cakap kang aku bunuh kau kat sini kang…

    kalau org biasa gaduh suami isteri takde naik tangan…kalau berganja biasa dia
    naik tangan penumbuk sume cukup…i dont what you term it lah…tapi berlebih2..

    and I know some musician dia amik ganja pasal bila pekena…main music feel kow2..

    tak tau lah slow ke tak….pasal gua tak penah amik..tapi tengok kengkawan camni lah
    akibatnye…so layman term….tengok macam dia org jadi agresive bila dia buat apa pun

  100. kebayan berkata:

    kiranto .. anu .. nak tergelak aku ..

  101. farahani berkata:

    sukajadi..
    i pun dah lupe tajuk artikel tu..u tgk la kat seksologi..sb pakar sakit tuan sendri yg ckp gambir xelok..
    better u check btul2..takut ade side effect lak nnt..u lak yg kene side kick..hehehehe..gurau je tau..

  102. kiranto berkata:

    Kelebihan Apabila Disapu Untuk Suami.
    – suami akan jadi lebih perkasa dan tahan lama. 3X
    – isteri boleh capai puncak sehingga 3X
    – menyegarkan dan menghangatkan
    – pelayaran lancar dan jauh

    Cara Memakainya Sangat Mudah.
    Lepas mandi petang (sekitar jam 6pm – 7pm), sapukan Minyak Power 31 pada zakar (sekeliling leher zakar) dan ianya berkesan selama 10 jam.

    Harga.

    RM50.00 (Malaysia)
    B$25.00 (Brunei)
    S$25.00 (Singapura)

    Pembayaran.
    Semua pembayaran boleh dibuat melalui Western Union, bank-in, bank transfer, ATM transfer ataupun secara bank online (Maybank2u atau CimbClicks).

    Nama : Mohd Salman bin Salleh
    Bank : CIMB Bank
    No Akaun : 1601-0008945-52-7

    Nama : Mohd Salman bin Salleh
    Bank : Maybank
    No Akaun : 1-62106-97476-0

    Maklumat berikut diperlukan untuk membuat pembayaran kepada kami melalui Western Union:
    (Sila SMS atau email no kawalan ‘control number’ kepada kami.)
    Nama : Mohd Salman bin Salleh
    Alamat : No. 26, Jalan P9G/4,
    Presint 9, Putrajaya
    62250 WP PUTRAJAYA

    (email : mohdsalman@yahoo.com)

    Sila sahkan pembayaran dan smskan alamat penghantar ke 012 – 3696954 selepas membuat pembayaran anda.

    Terima kasih kami ucapkan kerana berminat dengan produk kami.

    AMARAN:
    Minyak Power 31 @ Minyak Power Ranger Hanya Dijual Untuk Pasangan Suami Isteri Sahaja.

  103. kiranto berkata:

    kebayan

    hahaha… kang sebut betul2 ada lak yang
    kata bodo lagi

    wakakaka..

  104. kiranto berkata:

    Minyak Power 31

    ( tercicir la pulak jenama minyak tu )

  105. kayeye berkata:

    kalu kulit anu tuh sensitif yg x sesuai dipakai tuh, takut lain jadinye…

    x sume kulit imun ngan gambir, ade yg alah kat gambir..

    byk benda lain leh try sukajadi, sensaring pun ok gak ape…

    tp gambir nih ade gak pompuan suka, sbb bile laki pakai, kene kat pompuan besh…

  106. farahani berkata:

    uiik kayeye..
    setau farah ko lom kawin..
    camne ko tau best…
    ayookkk…

  107. ek ele berkata:

    aku rasa gambir tu macam ubat bius tradisional lah kiranto…aku penah try…
    rasa kebas aje….tu yang bleh tahan lama tu…..tapi aku berhati2 lebih sikit..pasal
    apa yang kita pakai suma tertusuk masuk dalam anu bini kita…takut lak ada effect
    kang kemudian hari…sekarang ni macam2 kes..baru2 ni kawan opis aku..akak ni
    baru 40 camtu dah pegi dah pasal cancer rahim….suspen aku….

    so aku sekarang tahan pakai minda dan control aje lah….play safe…

  108. kebayan berkata:

    tu lah aku teringin nak bagitahu pada pasangan yang dah berkawin ni ..Lepas setiap kali bersama tu .. bangun .. cuci bersih bersih anu (macam kata kiranto) kita tu .Itu yang kadang kadang kena jangkitan kuman tu.Jangan terus tidur aje ..

  109. laila_ilya berkata:

    so, mcm mana sekarang ngan jiwa???
    dh dapat selesaikan ke??

  110. manja berkata:

    Manja ada tgok iklan satu produk kt TV recently,
    rasanya klo sebut kat cni, korang semua tau…..
    psl kisah Kak Lin dan Abang Tah tuh….. heheheh…
    SENSAOIL….
    Hubby pun ade cakap nak try….
    So far kami x pnah cuba apa2 lagi product2 untuk seksual ni….
    Klo ada sesape yang dah penah try tu….. citer la skit….
    bagus ke ekkk produk tu?

    • Nzas berkata:

      Sensaoil ni nama saja gah…
      Sy sendiri pun ada jual, tapi customer bnyk bagi feedback kata tak menjadi… siap ramai yg cakap minyak ni tipu, bazir duit je beli.
      Kalau nk tau, minyak lintah bukannya elok. tak caya leh tanya Dr Ismail Tambi, pakar andrologi terkemuka tu. dia memang cukup anti dgn minyak lintah. tapi org melayu suka amalkan minyak lintah walaupun sebenarnya mendatangkan kemudaratan dlm jangka masa panjang, silap-silap ‘batang’ boleh jadi lembik sebab kandungan hirudin di dalam minyak lintah tu sebenarnya tak sesuai utk sapu kat ‘batang’. mmg la lepas pakai nmpak kembang sbb darah mencair, tapi lama-lama mmg boleh lembik!
      Sy ada jual produk2 seksual lain, leh tengok sini: http://www.powerbatin.com/

      kalau u mmg nak cari yg jenis minyak urut, tak payah la cari Sensaoil.
      Sy recommend satu minyak yg nama Proven Ace. Laaagi power dari Sensaoil, dan yg pastinya bukan minyak lintah.

  111. kayeye berkata:

    farahani,

    rajin baca kat tenet, tu yg bertambah ilmu tuh hehe :D

    ilmu lebih dari umur, xleh watpe da hehe :D

    eleh, cakap org, org tuh pun ape kurangnye hehe :P

  112. farahani berkata:

    dear kayeye..
    hahaha..same2 la yer..
    itulah fungsinyer bertenet..
    jeng jeng jeng…

  113. Jiwa Yang Terseksa berkata:

    kita belum bersuara lagi…..takut….tapi sebelum-sebelum yg kita penah tanya dia cakap….dia penat…..hmmm…..

  114. ek ele berkata:

    aku heran tul lah ye…ni aku baru teringat satu lagi tip bagi korang isteri2..

    bila dah set nak bersama atau pun tak set….jangan lengah2 sangat sampai larut malam…bila lengah..tu yang letih tu naik kebadan dan kemata….ada peluang kalau
    pukul 9 mlm belasah dah…jangan nak tengok cerekerama lak dulu…tutup lampu
    masuk bilik…

    lagi satu…bila time apa pun laki ajak…selamba je…jangan kata…nanti lah malam…nanti
    lah I nak kemas rumah dulu….on je…

    ni pengalaman aku ni..aku share je dgn korang…tak malu2 ni…

  115. kayeye berkata:

    betul tuh, benda tuh xyah segan, yg penting pastikan time tuh korang berdua je la, kalu ade family kat ruang tamu tuh, jgnla nak gak huhu…

    benda2 cani mane ade timelimit, kalu nak wat, wat je…

    berkorban la sikit kan hehe…

  116. kirana berkata:

    ha, betuulll lah tu ek ele… ngan kayeye ….macam-macam! Kirana ni kira mudalah jugak, tp hubby dah 40-an. Tak sama cam org muda punya fikiran. Selalunye 1x je seminggu. Kadang2 je 2x seminggu. plak tu biasanya cepat jerrr……………

  117. kayeye berkata:

    cpt cpt tuh no komen, kene diri sendiri yg kawal…

    kalu da tau si laki tuh cpt pancut, p la cuba macam2 untuk lambatkan sikit, sian bini kat umah tuh…

  118. Adly berkata:

    Hebatlah korang ni…….

    Aku ada nak kongsi gakla ni…

    Selalu cam kami…kami suka variasi sikit, cam cuba benda baru. Kadang2 tu time nak rangsangkan isteri…aku taruk krim chocolat kat payudara istri dan srurrrrppp. Ok tau …cuba korang try. Mesti bestnyer. Satu lagi…kawasan rangsangan perempuan selain kat bawah tu…..telinga…cuba korang try…..sure high punya.

    Nanti komen la balik …nak dengar pendapat semua.

  119. Adly berkata:

    bila letak krim chocolat rasa cam gula2 yg best tau….cuba try

  120. kirana berkata:

    ha…… ni kayeye kena tunjuk ajar, cam ner nak lambatkan tuh……………………….
    dah mcm2 cara dia try cuba test, memang ada lambat ckit, tapi……………..
    tetap jgk kita susah dpt. buleh kira ngan jari…….. baru 2 ke… 3x dpt klimax sejak kwin.
    Sapa2 ada petua cite le ckit.

  121. Adly berkata:

    Cam ni kirana……….benda ni kita kena ada rythem……org kata….kena ada pasang suruh…..baru lambat sampai klimaks…..

    ok perumpamaan….

    cam bila kita mendayung….bila dah mendayung laju…bila nak klimaks kena pause sekejab…masa ni kita balik la semula ke foreplay….

    kalau cam mentol lampu ke…apa2 dalam life ni….kalau guna kuat sangat atau guna watt tinggi….selalu tak tahan lama mentol tu……fikir-fikirkan

  122. Adly berkata:

    Kalau bila si suami slow sikit , wife pulak susah nak climaks….hmm…..cam mana ye…

    rasanya si suami kena faham lebih la psychology si wife ni…..

    terangkan kat suami….apa yg buat kirana turn on…apa fantasi kirana…apa kirana selalu impikan bila fikir tentang “making love” ni…….

    benda ni melibatkan pyhsical dan psychology ……so kena saling komplement satu sama lain…..kalau fizikal kurang….psychology kena tambah…..

  123. lonely & dryWife berkata:

    my hubby pun sama.. boring!!! Asik.. penat jer alasan dia!

  124. nisa berkata:

    jmpa hubby 2 mgu skali. kdg2 xsmpt nak wt ape dh kna blasah.
    abis dikerjakannya. tkut plak nati dah duduk dkat seminggu skali blum tntu dpt.
    mayb tips diatas leh mmbntu.

  125. kiranto berkata:

    almaklum je lah….
    bil air dia tertunggak tu…. takut takut
    kene potong supply nya dan kene bayar denda
    reconnection balik…

  126. laila_ilya berkata:

    tapikan…
    mcm mana nak tau yang si isteri dah klimaks ataupun air mani dh kuar??
    si isteri boleh rasa ke atau si suami akan rasa lain macam??

  127. Adly berkata:

    Si isteri tak tau ke bila dia dah klimaks? Bukan is isteri patut dapat rasakan ke?

  128. kayeye berkata:

    kalu isteri klimaks nak suami bgtau ssh la weh…

    diri sendir pttnye tau huhu….

  129. Adly berkata:

    Rasanya pertanyaan diatas datang kerana belum pernah capai atau rasa klimaks kot tu yg tak tau rasanya…..

    mungkin saya salah….tapi cuma pendapat :)

  130. si tua berkata:

    em,,,mesti rasa isteri kemut,,,,,,,,,,,mcm nadi….cengkam ..terasa zakar di sedut…..

  131. org muda berkata:

    betul

  132. laila_ilya berkata:

    memang laa tak tau sbb tu sy tye..
    sy belom kawin lg…
    jgn laa mare2 plak..
    org nak belajar sbb tu tye.. kalo dh pandai tak tye nye… :-(

  133. farahani berkata:

    laila..tggu kawin ek baru tau..hehehehe
    skg citer pun xjadi ape2 gak..
    tggu yer laila..dap dip dup..

  134. Adly berkata:

    tak marela….mana ada…….:)

  135. laila_ilya berkata:

    errrmmmm….
    no komen(sedih)

  136. kayeye berkata:

    ala jgnla sedih, x mare pun wahai cik laila_ilya…

    benda2 camtuh better cite pas kahwin laila, nnt kang bile org da cite mula la nak test try cuba…

    x jamin kalu jadi pape huhu :P

  137. Adly berkata:

    Biasala laila_ilya…..

    Hidup kena banyak bertanya..kalau tak sesat jalan….

    Perasaan sedih, duka lara kena letak kesebelah kalau kita nak maju…..

    hehehehe……..::)

  138. Adly berkata:

    Cik Laila_ilya happy2 ok….:))

  139. farahani berkata:

    alalala..bucuk2 laila cedih yer..
    alalala..jgn la cedih omel…
    lela oh lela..

  140. kirana berkata:

    si tua,

    kalau semakin kemut, alamatnyer semakin cepat le org lelaki yg “cam tu” nk pancut! kirana rasa, kalau lelaki tu dah tak bleh thn lama, isteri pun tok leh nak over (kemut/keluar suara yg menghairahkan), sbb nanti lelaki tu semakin tak tahan.

  141. ek ele berkata:

    amboi kirana pandai ek

  142. org muda berkata:

    ye la,,kirana..”’tpi jika pmpuan tu main senyap mcm tunggul kayu,,tk da feel lak,,,u jika main ..ada suara or senyap je

  143. kayeye berkata:

    org ade exp, mestila pandai…

    adik2 yg belum blaja nih amik je la ilmu yg abang akak nih sume perturunkan hehe :D

  144. ek ele berkata:

    tapi sebenarnya bende2 ni ada gak yang akan datang naturally..tapi yang paling penting communication kene ada dari dua belah pihak….apa nak malu2 lak…dah dua2
    tak pakai seurat benang pun tunjuk masing2 tapi ada lak malu2 lagi heran den…

    explore and learn together…it will be interesting…

  145. kayeye berkata:

    nak buek camno, malu to tobal laie..

    da togel pun ado malu laie, den raso togel tuh lom malu laie bg diorang huhu…

  146. ek ele berkata:

    kalau aku kasi 14 tip kat atas ni kat bini aku…mesti pecah perut dia tergelak bergolek2…ha ha ha…pasal dia akan kata..org cam abang ni tak yah tip2…pasal kalau dia tersilap angkat kening sikit je dah aku kira ajakan dah tu…ha ha ha…siap kau…

  147. kayeye berkata:

    hahaha bagus la kalu camtuh, xya hint2 susah2..

    aku pun da sound bakal bini aku, kalu nak xyah bg hint susah2, ckp nak mamam je sudey huhu :P

  148. laila_ilya berkata:

    ehehhehe…
    nak mamam???
    mcm budak baru nak belajar cakap.. “nak mamam”…
    hhehehe
    mcm2 lah..

  149. farahani berkata:

    amboi..meriah nyer korg…morning all..

  150. kirana berkata:

    ek ele, ko memang rakus………..

    Kirana tak de le mcm tunggul kayu, ada gak action2 ckit + suara2 , tp bab kemut ni memang tak yah nk belagak terrer… alamatnyer tak sampai bbrape minit dah kena ejection mcm fire fighting daa……….ehek ehek…………..

  151. ek ele berkata:

    he he…takde lah rakus….masa masih muda ni lah nak enjoy sume tu…kang dah tua kata miang lak….
    tapi memang….bila laki tengah kontrol tahan..kene kasi tau bini gak…kang bini buat
    ganas dia je..mana nak tahan lama camtu…terpanc** lah apa lagi…..tu lah aku cakap
    ni sume komunikasi penting

  152. kayeye berkata:

    time tuh takut nak berkomunikasi pun xleh, pikiran sume da melayang ntah mane huhu…

    ckp jgn kmut kuat sgt, die ingat kmut abih haha..

  153. ek ele berkata:

    mula2 memang camtu…takpe dah lama sikit ok…atau lagi satu tip….bagi sapa yang ada utang credit card ke utang apa ke yang bleh susah kan hati sikit….camni…bila
    rasa nak terpancut aje..terus fikir pasal utang..mesti bleh control…he he

  154. kayeye berkata:

    haha bile pk pasal tuh, mmgla x terpancut, tp takut x tegang gak jadinye huhu :P

  155. ek ele berkata:

    tak mungkin…..camni lah dari pengalaman ok…selalunnye…bila tak tegak….yang jadi masalah nak masukkan tu….tapi bila dah masuk dan ada kat dalam tu…gerenti mesti dia tegak aje…kecuali dalam keadaan yang letih maxima…atau ada sakit…..

    kalau tak dia mesti stay ok je kat dalam…

    details ni…amboi2

  156. farahani berkata:

    korg ni…hahahaha..borak2 ni ade gak yg tegak tu kang..

  157. kiranto berkata:

    senang diri…

  158. kayeye berkata:

    haha yeke..
    so means kalu da kat dlm tuh, kompem tegaknye la ek hehe..

    ai farahani, suke je dgr benda2 cani ek huahuahua :P

    sorila, xde pengalaman, tu yg tanye tuh huhu…

  159. kiranto berkata:

    jangan ingat camtu…. ada gak …mencanak tegak sebelum
    masuk dan ingat akan ‘ stay’ camtu bila nak meneroka kedalam
    tetapi alang kah malang nya…

    ingat…jangan orang kata… ‘ belum sampe ke kuala dah mabuk ‘

    practise make perfect and varies ur action

  160. azitamusa berkata:

    Hari ni Selasa. Lambat lagi malam jumaat……. aik tak sabar semua

  161. kiranto berkata:

    jiee

    salam jie..hahaha.. tiap2 malam kira malam jumaat jie

    hehehe

  162. org muda berkata:

    mlm ni pun boleh,,,,azita….lik keje trus kna baham..haha haha..emm ni cite cm ni,,mesti yg wanita tu dah basah kat bwah tu

  163. farahani berkata:

    ala kayeye..farah pun kene tau gak..maklum la bakal suami kan xnormal cam org lain..so kene tau nak tahap progress org normal camne…

  164. kayeye berkata:

    farahani,

    bagus2, dua2 ade usaha :D

    keep it up :D

  165. farahani berkata:

    hahaha..
    tergelak gak bile bc komen korg ni..
    mujur la tahap imiginasi ni lemah..klu x, screen kat depan ni pun xnmpk..nmpk tut jer..hahahahaha

    dahsyat2…;-)

  166. kayeye berkata:

    uish tu da tahap kritikal tuh, asyik nampak tut tut tut jek…

    da x keruan tuh, cpt2la kahwin kalu camtuh hauhauhua :P

  167. farahani berkata:

    ahaks..gurau jelah…istighfar byk2 farah..hehehehe

    selamat pengantin baru kpd mereka yg baru kawen cuti school pas..

  168. org muda berkata:

    rugi o farah..cepat kawin…u brpa umuk sekarang…………………ramai wanita ckp yg bru kawin,,ayo ruginya kawin lewat…..bru tau nikmat

  169. farahani berkata:

    org muda…

    umo 24..farah tau mmg rugi kawen lmbt ni..

    mslh utama lmbt dpt anak..anak masih kecik,kite dah tua tp masih kene keje sb nak tanggung anak..

    tp nak wat camne..uhh..lom mase nyer lg..

  170. org muda berkata:

    emmm….”sme umuk my wife….haha tngh bergetah….so mcm mna ngan u nya boy….problem dia tk boleh naik langsung ke???sensoil dah cuba

  171. farahani berkata:

    correction.not boy but man k..hehehehe

    so far dia dah ok ckit..keinginan dah ade, leh naik (cam nak buang air) but xkeras kata nyer..

    sume jenis minyak,ubat dah try..skg tgh amal senaman and urutan..xpela take time ckit..x lame lg sembuh la..insyaALLAH

  172. laila_ilya berkata:

    betul tu farah,
    kalo kita bersabar, bnyak hikmah nye tau…
    amboooiii… suka sakan nyeee kawan2 kita ni….
    pening kepala laaa..tu yg lmbt bukak…

  173. org muda berkata:

    o…u kawin la dulu,,,bru u leh rangsang dia…….opss sebelum kawin jgn bukan bukan ya…..

  174. kirana berkata:

    farah,

    kira ok lah tu! tak yah le risau sgt, ada improvement!

  175. iiya berkata:

    nak tambah cikit je……….dalam perhubungan ni kite kene kreatif, nak manje kene kreatif , nak merajuk kene kreatif even nak marah pun kene kreatif sama la juga hal nye dgn kes2 rakan2 di atas merancang kreativiti tu penting apatah lagi untuk kebahagiaan rumahtangga……….sbb tu tak pelik macam aryana ckp 14 tahun kawin but still setiap malam mcm mlm pertama.

  176. kayeye berkata:

    doa banyak2, benda tuh pun ciptaanNya…

  177. menonama berkata:

    Buat senaman? Senaman ape tuh?

  178. kayeye berkata:

    senaman ngaum…

  179. farahani berkata:

    senaman utk lelaki la..senaman harimau, kucing,monyet..bla bla..

  180. kayeye berkata:

    oo ade ek senaman monyet.. cane tuh huhu…

  181. farahani berkata:

    ade la…dlm buku permata yg hilang ade tunjuk..

  182. kayeye berkata:

    oo da baca ek hehe..

    x saba nampaknye si farah nih hehe :P

    kayeye ade gak buku permata yang hilang nih, tp x baca2, sbb tunang suh baca sama2 ngan die nnt bile kahwin huhu…

    alahai tunang aku…..

    geram lak tgk buku permata yang hilang tuh haha…

  183. kirana berkata:

    kayeye,

    boley ke nak baca sesama? kirana boleh bet lah, tentu baca tak sampai 1 muka dah buat buku cerita sendiri…..he..he…he ….

  184. kebayan berkata:

    baca metro semalam .. nak power punya pasal .. last last cincin yang dipakai di anu tu .. tak boleh bukak .. kena panggil bomba ..he.. he.. he..

  185. farahani berkata:

    hahaha..
    btul tu kirana…dah la ade gmbr…xbest la tgk gmbr je..mst nak yg real..

  186. farahani berkata:

    nek kebayan,farah ade bc..hahaha..
    ms potong cincin tu bomba siap senyum lagi..
    bt malu jer..

  187. kirana berkata:

    farah,

    kalau cam tu… sampai bilelah si kayeye tu nak khatam? Lupakan saja la……….baik baca sendiri sorang2, baru boley khusyuk!

  188. farahani berkata:

    yer betol….yakyakyeh..

  189. lano berkata:

    malam tadi ada gtau pakwe kita ada baca psl vco 31, ubat utk tahan lebih lama. kita dah terus trg kat pakwe mmg x pernah puas sejak kahwin lg.pakwe kita pun dh x tau nk buat mcm mana, apa pendapat kwn2 sume?

  190. kayeye berkata:

    cet perli ye hehe :P

    abih tuh da itu request tunang tersyg, terpaksala hormati kan hehe :P

  191. farahani berkata:

    bukan perli kayeye..usik jer..

    cam farah, dia bc buku dia, farah bc buku farah…pastu bile xfaham br tanye..biase nyer thru sms la..nak tanye face 2 face malu..
    hehehe.. bile dah sms byk bende lah leh tanye,open jer..klu bc same2 sure la kene terkam dlu..hahaha..

  192. kayeye berkata:

    haha tu yg xnak baca sesama yer huhu..

    tp kalu trgkan dlm sms, takut x sampai mesej yg hendak disampaikan huhu…

    bile face 2 face nih baru terang n nyata maknanye hhuhu :P

  193. farahani berkata:

    terang n nyata????
    jeng jeng jeng…
    kikikikiki ;-p

  194. kayeye berkata:

    ngeh ngeh ngeh huhu :P

    benda tuh jngla samar2, kene jelas n nyata, tul x huhu…

    penting benda tuh huhu…

  195. kiranto berkata:

    dont worry

    bila bab ni its natural instinct… hmm orang ‘ buta’ yang
    serba serbi gelap dan xde artikel dalam braille pun ada
    instinct… so dont worry too much… learn together

    theory dan practical …02 alam berbeza…

    gud luck yo !!!

    salamz

  196. laila_ilya berkata:

    hehehhe..
    macam2 lah
    kalo belajar ngan org berpengalaman pun boleh jugak kan…
    dulu kawan2 office sy semua dh kawin, sy sorg je yg belom…
    semua buli sy, hari2 citer tentang seks….
    hehehhehee… bila dh lama belajar, jdi pandai lah plak..hahahhahahaa

  197. kayeye berkata:

    hehe tu yg makin x saba nak kahwin tuh kan hehe :D

  198. farahani berkata:

    posa dlu baru kawin…hehehe

  199. kayeye berkata:

    hehe pose nak dkt da yeye..

    slmt berpuasa pada sume..

    kahwinla pas pose ye, kalu x kempunan kang, kn tunggu malam baru leh hehe :P

    eh nak tanye, kalu time pose kan, cane korang setkan waktu nak mamam? yela nak berbuka, tarawikh, sahur lagi, ade yg solat tahajud memalam…

  200. farahani berkata:

    biasenye kayeye diorg wat pas solat terawih or ms msuk tido la..pastu bangun sahur and mandi sblum sblum imsak..tp penat la klu camtu..sb pagi buta dah mandi,sejuk lak tu…ade gak yg terlajak sampai pagi esok..tu yg bahaya..

    klu terlajak gak time posa, lelaki kene ganti posa 1hari=2bulan tau…ade gak yg jahil ttg ni tau..dah lame kawin tp masih xtau pasal nisbah ganti posa ni..diorg ingat ganti cam biasa…mane leh camtu..subhanAllah..

    sb tu xdigalakkan kawin b4 puase sb dugaan nyer besar…

  201. kayeye berkata:

    hmm tu la pasal, pk gak time pose nih, yg baru2 kahwin tuh mesti kene byk bersaba kan huhu…

    mandi pagi la bagus, walaupun sejuk, tp bagus huhu..

    tp tu la, knla pandai plan untuk yg baru kahwin nih huhu..

    otai2 lama, ape tips untuk pose nih huhu…

  202. farahani berkata:

    otai2 ni dah lame senyap ka…
    penat training kawat kat dataran ke…
    hehehee

  203. kayeye berkata:

    hehe smgt patriotik betul diorang nih haha…

    x pun sume balun abih2, nak pose katakan, nnt time pose da x dpt manyak2 hehe :P

  204. kirana berkata:

    alamak,

    farah ni cam nampk jer org kena training, tp kirana training kawad bkn utk merdeka, tapi utk terima sijil tamat latihan Jab Pertahanan Awam. Company nak ambil ISO 14000, kena ada civil defence team.
    Kirana masuk sbnarnya utk suka2 ambil pengalaman jer staff tak yah masuk pun tak pe, tapi tak sangka siap kena kawad kaki, CPR, jadi fire fighting team….adusss…….penat betoi la! Sabtu ni last, ambil sijil. Skrg ni sakit2 badan sbb kena angkat hose bomba tu punyalah berat, sampai lebam2 badan. Tah, tak tau lah boleh perform ke tak mlm ni…. kan malm jumaat! Pasal yg korang tanye tu, masa posa mcm biasa jer….tapi utk keselamatan jgn ‘mamam’ lepas waktu imsak, buat naye jer………………..

  205. org muda berkata:

    amboi,,kak….mlm ni…eks……..doggy or normal normal je

  206. farahani berkata:

    kak kirana..

    dari kiri cepat jalan..hehehehehe
    tahniah la sb dah lulus latihan..mlm ni mintak hubby urutkan yer…

  207. org muda berkata:

    emmm….”’mcm mana perform mlm td kak kirana….””kejeng takkkkk…emmm

  208. kirana berkata:

    adusss…..

    tak larat la……… sakit2 badan & kaki, nasib baik ada 2 org puteri…dpt tumbuk2 kaki yg sakit ni…..mmmmm mlm tadi “mc”…….kuang kuang kuang……………

  209. kayeye berkata:

    haha bilenye korang wat tuh xya la bgtau, hal masing2 kan..

    mintak tips je la, xsah tau lebih2 hehe :D

  210. laila_ilya berkata:

    hehehhehe…
    boleh jugak mc yeeehhh…
    hehehehe…. kayeye ni asyik mintak tips jee…
    bila nak kawin nyeee????
    nanti kalo belajar banyak2 lupe plak bila dh sampai masanye nanti….
    huahuahuahuha…

  211. kayeye berkata:

    x lama lagi da, tunggu je la, nnt tiba masanye akan dijemput nnt hehe :D

    isk xdenye lupe, benda nih ingat sampai bile2nye, kalu lupe pun site nih ade, refer la balik hehe :D

    eleh tanye org, die tuh x mintak tips ke hehe :P

  212. nickain berkata:

    aku pening la…laki aku hari2 nak make love ..kadang-kadang sampai empat lima kali sehari..
    dah setaun kawin…tapi still sama macam mula2 kawin dulu..
    sometimes..penat juga sebab aku pon bekerja jugak..
    agak-agak korang,macammana nak handle perkara ni?..
    boleh memudaratkan kesihatan tak?

  213. ek ele berkata:

    puasa woi……kurang lah activity jawabnye

  214. kayeye berkata:

    ciannye, xpe2 sabar itu separuh dari iman hehe :D

  215. kirana berkata:

    SELAMAT BERPUASA,

    semoga kita semua dpt menjalankan ibadah puasa di bulan ramadhan ini dgn sempurna dan menjalankan tggungjawab buat org yg tersayang dengan sewajaynya…..

  216. org muda berkata:

    kak kirana..mlm td sempat perform tk….. tut……

  217. ding dong berkata:

    ermmm .. cerita bab ni mmg tak ingat la korang. Ok . hehehehe. sesekali sesaper yg dah kawen tu cuba cam ni.
    masa korang tgh shoping berdua ngan bini/laki korang, ajak dia pegi chaging room.. projek kat situ. tak pun masa hadiri dinner party tmpt korang keje.. buat cepat² masa org tgh syok makan ke.. mmg best lepas tu .. trail wooo

  218. ek ele berkata:

    dalam lift lagi thrill ding dong…cuba lah….he he…baik baik sikit…sekarang ni
    cctv sana sini…kang kau balun aje kut masuk internet..glamour kang

  219. kayeye berkata:

    isk korang nih, uma tuh syurga tau x…

    lagi mau p tmpt bukan2, x relaks langsung la huhu…

    kalu rasa risau je, mana nak sedapnye, baik wat kat uma, lagi nikmat :p

  220. NORAA. berkata:

    hmpphh kolom terus jer batang suami masing masing sampai dia pancutkan mani..and then jilat ,hisap dan telan maninyer semua .. habis cerita bbeessttt tau..

  221. NORAA. berkata:

    SEMALAMKAN LEPAS BUKA JER KITORANG MINIUM DAN MAKAN SIKIT JER, TERUS SOLAT, DAN PROJEKS KAT SOFA DOGGY STLYE ENAKNYA.. I 2KALI CUM .MY HUSBAND GAGAHNYER..

  222. farahani berkata:

    noraa..behave urself…berdosa citer hal dlm kain ko kat org lain…
    don’t be like a b*tch k…

  223. kebayan berkata:

    aku rasa si noraa ni bukan islam agaknya .. kalau dia islam .. dia tahu menghormati bulan puasa ni.Jangan melampau sangat .. karang dapat cash nanti ..

  224. maidin berkata:

    4 tahun saya tak merasa sex dah. sejak dapat anak ke 4,isteri baru umur 30an tapi dah tak nak sex..nafsu dalam hati mengebu2 tapi isteri dah pencen.apa harus saya buat.soh isteri berubat tapi dia dh malas nak ubah..frust

  225. ek ele berkata:

    kau biar betul maidin…..takkan 4 tahun…lama tu….elok kau siasat sana sini sikit…

  226. NORAA. berkata:

    hmmm PAGY TADI SEBELUM SAHUR KITORANG BUAT KAT MEJA MAKAN .HUBBY I PANJAT MEJA DAN WE AHH UHH AHHH ..BBEESSTT BETUL..

  227. kiranto berkata:

    NORAA

    apsal tu… hubby pinggang tegeliat atau
    kakai terkehel tersadai kat meja tu

  228. pucuk paku berkata:

    Caya lah…Kiranto….hahahahaha

  229. farahani berkata:

    xpun sblum sahur umah diorg masuk air, banjir..xsempat nak lari.naik atas meja..kayuh meja guna kaki..hahaha..
    noraa..noraa..what of spesis u ni haaa….

  230. kebayan berkata:

    merapu lagi budak si noraa ni ..

  231. kiranto berkata:

    hehehe

    kalau terbalik kan nik dia
    tu it reads aaron…nice nick

    double barrel

  232. org muda berkata:

    emmm….dengarkan je la dia cite……….si farah oi……….nafsu tengah melambung tinggi….entah entah…..hubby dia bru je macuk….dh finish…..game over……

  233. hanna berkata:

    saya nk tnya sapa2 yg tau ni..
    mcm mana nak harumkan alat sulit kita…?
    ada sapa2 tau tak?

  234. hanna berkata:

    kalau pkai cuci dgn pencuci khas utk alat sulit jer ok tak? yg bnyak ada jual kat psaran tue..

  235. farahani berkata:

    hanna,
    u pegi topik kat “petua mengharumkan air mani isteri”..
    same je cara nye nak jaga alat sulit..

  236. hanna berkata:

    orang muda,ur wife pkai apa?
    try la tanya dia..
    saya btul2 nak tau ni..
    Pls k……

  237. farahani berkata:

    Org muda..
    Alhamdulillah dah ok skit…dah ade rase2 skit…tgh usaha lg.
    xlame lg sihat la..leh la kawin..hehehehehe

  238. hanna berkata:

    orang muda,
    u try tnya ok.
    Nanti bagitau kat saya..
    Saya betul2 tringin nak tau.

  239. pasrah kepada nafsu berkata:

    hanna, kalau u nak harumkan alat sulit, u boleh beli “feminine wash” kat pasaran… jenama i dah lupa… botol kecik, warna pink… boleh cari kat supermarket ke, shopping mall ke…

    bagi i, alat sulit xperlu harum… air pompuan ada rasa & baunya yg tersendiri… tapi biar BERSIH… bukan anak hilangkan terus bau tu… sbab i rase bau tu ada hormon pheromone (sex hormon) yg boleh menghairahkan lelaki…

    kali pertama i jilat alat sulit ex i dulu, i terus ketagih :P (dia pun ketagih… tapi malu2 mau… dosa katenya)

    u kena cukur bulu ari2 u … kalau byk bulu, alat sulit susah nak harum… based on my experience lar.. istri i dulu cukur…. skarang dah malas… bila i terbau alat sulit istri i, terus hilang nafsu…

    kalau alat kelamin u xde bau yg teruk sgt, u akan mengalami kenikmatan yg tak terkata bila hb u jilat kelentit u, jilat lubang etc… mmg gerenti basah & sgt terangsang.. trust me! :P

  240. kayeye berkata:

    byk produk ka luar tuh yg leh harumkan , carik jela..

    tp disarankan gunala cara tradisional, supaya xde kesan aftereffect nnt huhu…

    farahani,

    alhamdulillah bagusla ade perubahan, teruskan usaha.. insya allah lehnye, benda2 cani leh diubati..

  241. farahani berkata:

    minum jer air rebusan sireh..wangi la…

    kayeye..
    tup2 nnt farah kawin dlu dr kayeye..hahahaha..yakyakyeh…

  242. ek ele berkata:

    farah suka tul kata yakyakyeh…gembira dan ceria tul bunyi nye…bagus…

  243. kiranto berkata:

    uiks… ni kebayan ori atau KLON ???
    musykil muskil

  244. hanna berkata:

    ok thanks..
    i mmg ada bnyak jumpa feminine wash kat pasaran tapi i tak tau nak beli yg mana.
    Kang kalau beli,tak berkesan jer..
    but anyway, ‘pasrah kepada nafsu’ dah bagi suggestion.
    So,nanti i try cari..i rasa i pnh tgk botol yg mcm tu..botol kecik n wrna pink. familiar la…
    nanti i try..

  245. kebayan berkata:

    kiranto .. aku ni dah di sabotaj .. biarlah aku berundur diri dulu .. selamat hari raya maaf zahir bathin ..

  246. kayeye berkata:

    farahani,

    kalu farahani kahwin dulu, tahniah la yer, jgn lupe jemput kayeye tau hehe :D

    nih masing2 da x syabo nih nak kahwin, siap berlumba2 lagi nih hehe :P

    nih kebayan klon nih, x pun kene hack, x pun opismatenye post kat sini huhu….

  247. ek ele berkata:

    woi mana aci camni…post pakai nama org camni…kang kene ISA kang….sian
    kebayan….tapi kalau betul kebayan…aku nak bergolek atas lantai tergelak ni…ha ha

  248. kiranto berkata:

    kebayan

    i’allah..kami yang lama dalam ni tau yang mana satu ‘ kebayan’ asal..
    biasa nya orang macam ni tak bertahan lama.. kiranto dah ‘ alert’
    ek ele dan rakan2 lain..

    kiranto bolih bezakan dari ‘ bentu’ dan ‘ warna’ avatar kebayan asal..

    jangan lah senang2 mengalah demi kes serupa ini.. just show them
    we are matured enough and situation likethis.. only ‘ small’ kid’ hingus meleleh jeseronok wat cm ni
    apa apa pun kalu benar kebayan tak masuk sisni.. kiranto pun ingin
    meohon maaf zahir dan batin… kuulu aam waantum bekhair…
    minal aidil wa faizin..

    selamat hari raya to you and family

    salamz

  249. ek ele berkata:

    woi…kalau korang kawin jemput aku ye…dah senior ni sume kengkawan dah kawin
    …rindu tul nak gi kenduri kawin ni makan lauk kenduri….he he

    takde dah suasana kenduri cam kat kampung…..tapi last year aku gi kenduri
    kg cuk badak kat sentul…dia buat ala2 kampung style original nye kenduri…best..

    itu pun akak kedai tempat aku minum tu yang kasi kad…regular cust aku ni

  250. kayeye berkata:

    ek ele,

    baikla, akan dijemput huhu, jemput dalam nih je la yer hehe :P

    aku tahun dpn bulan 7 kompem kat muar, kalu ko rajin, meh ler huhu…

    yg kat bukit goh, insya allah x ujung bulan 1, awal bulan 2 hehe :D

    muar kompem best, dun wori, masakan muar original, aku tau org n9 sukenye, pedas tahap gaban haha…

  251. ek ele berkata:

    ya betul….aku pun selalu belasah nasi briyani gam muar kat kg baru ni…sodap…

  252. farahani berkata:

    kayeye..

    farah nak rase mee bandung muar..dgr citer best..

    nek kebayan..
    jgn la undur diri…xbest la..abaikan jer klon tu..sj nak rosak kan imej nek kebayan..don’t worry kami dpt bezakan nek kebayan dgn klon tuh…

  253. farahani berkata:

    ek ele,
    camne x ceria klu yg tersayang dah hampir sembuh..InsyAllah..

    org ni dah xsabar nak kawin..abah kat kampun asyik dok komplen ank cucu..so insyAllah next year kami plan nak kawin..tp tgk keadaan la…

    bakal farah lak ckp nak pecah rekod 2 tahun 4 org anak…awal tahun sorg..akhir tahun sorg..fuuyoo…hahahaha.he’s getting naughty now..

  254. ek ele berkata:

    abang saya yang tua farah camtu…sorang bulan satu..sorang lagi bulan sebelas…he he
    macam kembar aje,….

    bagus lah farah….camtu..semuanya berjalan lancar…

    Kebayan….kau jangan lah blah kebayan…ignore aje sape yang klon tu…kang suruh
    admin track IP dia baru dia tau

  255. kayeye berkata:

    ek ele,

    leh leh meh la sini, kompem nasi beriyani nye ehhe..

    farahani,

    mee bandung muar ade mcm2, nnt kayeye leh watkan kalu nak, bukan kayeye la ,mak kayeye watkan, sedap hehe ^^

    peh 2 tahun 4 org, kembar awal n ujung tahun hehe…

    logiknye boleh, tp tahan ke farahani.. baru abis bersalin, kene pantang lg, x kan terus nak wat lg huhu…

    xsah gelojoh2 huhu, kahwin nih bukan nak anak je hehe…

    tp kalu da mampu, anak satu team bolasepak pun leh hehe..

  256. farahani berkata:

    yakyakyeh leh mkn mee bandung kayeye…yummyyy…

    ala, kami saje borak2 kosong..nak kasi semangat kat dia..

    tp cara ckp nye cam serius jer..farah dah ckp mane larat luka jahit baru nak sembuh tp dah kene cucuk..aduussss…sakit tuh..

    but his sound frust..so farah iyer kan jer.. dia dah target nak anak 12 org..keta xmuat xpe, bas kan ade.. klu jalan2, bapak kat depan mak kat belakang..hahahaha

    ek ele, avatar dah lainla..klon gak ke ni..konfius..hehehehe
    log in pkai email add baru ke…

  257. kiranto berkata:

    farahani

    avatar ek ele tu sama ‘ shape’ dan ‘ warna’

    salamz

  258. farahani berkata:

    kiranto…

    bentuk same just warne lain..dlu hijau skg merah..dlu nama highlight biru skg dah itam.. but i know ek ele still ek ele..

  259. kiranto berkata:

    farahani

    oraiittt ..great that u are aware too..

    perhatian- bolih ‘ KLON’ nick sesape je dalam ni nick tu akan keluar
    sama jerk TAPI kalau e-mail address lain..cayalah… ‘ warna’
    dan ‘ bentul’ avatar lain jadinya

    sebab tu bila register nick..e-mail tu wajib..
    cuba cuba lah kalau tak caya.. ek ele ada sekali hari tudari rumah huhu..terus kuar nama dia ( rahsia ku rahsia mu )

  260. kiranto berkata:

    o ya nama kalau ‘ highlight’ biru tu makna nye
    bila you log in selain dari e-mail address ( wajib) besar kemungkinan
    u also letakkan tapak web.. sesapa ada nama biru
    kalau u bawak mouse ke atas nick ‘ biru’ tu ada lah website tertentukan dipaparkan.. and ada juga yang letak site.. page cannot be displayed !!!

    salamz

  261. farahani berkata:

    ok faham3..same case with kebayan kan…
    TQ

  262. ek ele berkata:

    entah lah farah…kengkadang aku masuk kat rumah…kengkadang kat opis ni….tapi email tu default lain kat rumah kut….takpe…aku rasa korang tau aku nye selok belok
    conversation…..he he….kiranto…nama kuar tu kat rumah tu..asik default aje…takpe
    sume org tau pun…bukan aku nak suruk apa2 pun….he he

    dan aku pun tak penah track pebende korang panggil tu avatar?…warna ke bentuk ke…pastu aku rasa aku takde register lah kiranto,,,,,takpe….korang tenyeh aje

  263. kiranto berkata:

    bro ek ele

    maksud kiranto register tu… semasa sebelum ek ele
    nak buat posting atau pun sebelum lepas ‘ tinggalkan jawapan’
    di mint nama ( wajib) dan e-mel wajib… and kalau perhatikan tapak web
    tidak wajib… hehehe

    kayakan lah ada chaters nak log in as ek ele atau kiranto
    dia bolih dan e-mail dia tak tau KECUALI dia ada lah rakan
    anda… jika e-mil tak betul…avatar dia akan keluar lain bentuk dan warna yang
    lain dari yang selalu atau the correct e-mail address…

    just my explanation pasal KLON KLON nick atau mungkin
    tak ade nick lain yang diminati

    salamz

  264. kirana berkata:

    Hai,

    Lama dah tak joint korang, mcm2 citer ade…… Kirana tak sempat nak bkk intnet pun. Sedapnye citer pasal mee bandung, siang2 pose ni kecurr…. je…..

  265. farahani berkata:

    hai kirana..long time not hear from u…
    how ur life..
    hope ok…

  266. ek ele berkata:

    hi kirana lama bertapa

  267. farahani berkata:

    HAHAHA..farah pun kene KLON gak ke…HAHAHAHA

  268. sazzy berkata:

    saya sering tak ada nafsu dgn suami..sedangkan..saya amat sayangkan suami saya..entahlah saya sedih ada apa2 penyelesaian tak???

  269. sazzy berkata:

    hai…..leh join topics and tips tak?

  270. ana sedih berkata:

    mm..camne nak start ek..sy dah 7tahun kawin.anak 2.yg 1st dah 6thn..2nd baru 2bulan..
    masalah sy ni pulak..saya mmg ssh dapat dr suami..die baru 32,sy 26thn..bukan baru masalah ni sejak dr 2nd year kawin..bsala kalu nak jwapan die letih,penat..ok la..tapi masa bukan seks kalu sy duk tgk tv ngan die nak pegang tgn ke,pinggang ke..mti die cakap panas la..peluh ni..penat la..even kalu sy saja duk mengarut ngan die cth cam nak usik2 btg die..main2 je pun..die xsuke..suke cakap jgn la..kalu sy cakap pasal seks pun die cuma cakap haisshh..pastu wat pekak..sy dah tension dgn hal ni..sbnarnye sjak kawin smpai skg die slalu kantoi curang ngan pompuan len..sampai sy dah xkisah pun..bila tya knape curang?die cakap xde pe..blk2 cakap sbb sy kuat sgt nak maen..heran…slalu kalu wf xnak derang cari len..ni wf nak sgt2 die cari len lak!!skg ni dah hampir stahun suami duk jauh dr sy..sbb keje kat luar negara..sy dah xkisah suami ada org len kat sna @ x..sy cuba tahan nafsu sy supaya x jd bukan2..sy bykkan sibukkan diri dgn urusan anak2..sepanjang mngandung no2 sy wat sume nye sdiri..bayar bil,anta anak sek..bak kata sume hal kat umah sampai angkat tong gas pun sy wat..kete rosak sejak die g jauh..jadi sy naik motor kemana2..sampaikan hampir nak bsalin sy masih naik motor anak sek n bayar bil awal2..bila sy nak anta bengkel kete tuk repair die xbg sbb takut sy kene tipu kene byar lebih walhal xperlu..die lebih rela sy naik motor dlm keadaan sarat tu..xsayang ke die pada sy lagi?..walhal dulu die yg nak sgt kawin dgn sy..padahal masa tu sy ada org len..sy trima die pas sy gaduh besar dgn ex sy sbb jpa die..tp xpelah tu sume jodoh..
    bila hari rya,die akan bja besar utk diri die..bju branded manjang..anak sulung sy yg lelaki pun sama..die akan belikan yg branded..bila sy siap bg peruntukan bape ratus je..make-up ke,bju ke,bju kurung ke..pdai2 sy la gna budjet yg dberi..anak sulung nak ps2,psp dan2 die leh belikan..sy ni trasa sgt tapi diamkan je..
    seks life mmg la ok..ttp puas..tapi sy akan dapat bila die nak saja kalu sy nak?mmm…mimpi la kalu dapat..mcm2 sy wat tuk die nak bila sy nak..kalu die kata letih cepat2 sy urut..kalu nak kene urut berjam2 die suh..sy kata dah penat die kata kejap lagi la..urut lg..pas dapat urut die tdo..
    rya die blk ksini..masa tu sy dah abis pantang..sy mmg jga bab seks ni..sy akan ketatkan apa yg longgar..tp xlonggar pun sbb operate..xleh normal..suami mmg cakap sy ketat cam anak dara..sy pandai puaskan die..tu yg sy xfaham..kalu sy pandai,ketat..nape die xnak bila sy mintak..jauh2 camni sy perlukan die bila die blk..tapi,..die cuma rdukan anak2..sy?ntahla..kalu tya rindu x?die cma cakap rindu..tu pun pas sy tya kalu x..xkan die cakap rindu sy..blk2 rindu anak2..sedih yg teramat sgt..skg ni die duk heboh ajak sy pindah ikut die..alasannye ssh nak makan kat sna..xleh jauh dr anak..xde satu pun sbb sy..atleast gtau la rdu sy jauh ke,..ni x..sume sbb diri die n anak2..apalah salah sy??nak kata sy ni xjga badan sja jga,..nak kata xjga hati die,sy dah puas jga hati..ni bukan sbb seks semata..tapi melibatkan perasaan…sedih,..sbb kami kawin atas dasar cinta..tapi..mcm die terpaksa kawin plak ngan saya..seolah2 die cma nak anak je dr sy..skg die ajak sy pindah..jujurnye sy xnak..lebih baik sy sndiri dr pedih,sakit hati,bila dekat dgn die..sy rsa dah xde g cinta tuk sy..hal curang tu pun sy makin xkisah..bukan apa bila sy tya jawapan yg sama sy dapat..
    baru2 ni ada sorang lelaki yg cuba dekati sy..mulanye die xtau yg anak no2 tu anak sy..die pk tu anak buah..pas byk kali sy xplain bru die nak pcaya..sy takut gak kalu lama2 suami sy camni sy plak akan berubah hati..tolongla..sy masih cintakan suami sy..dan sy nak tau sgt pendapat anda nape suami sy camni?…adakah sbb sy?atau dah xde cinta lg??

  271. kebayan berkata:

    ana sedih .. jangan lah berfikir terlalu jauh .. inilah delima yang selalu dirasai oleh isteri yang maseh muda seperti ana .Isteri yang maseh muda selalu mendambakan kemesraan dan kata kata rindu kaseh dari suami ,sedangkan perkara perkara itu tidak semestinya dibuat melalui pengucapan dan perlakuan .Tahukah ana .. dengan pulang kerumah pun .. menunjukkan yang dia maseh rindu akan keluarganya .. ada sesetengah kes .. suaminya langsung ghaib entah kemana meninggalkan keluarganya bergitu saja ..
    Ana .. suami maseh menyayangi ana dan anak anak .. kalau tidak takkan dia menyuruh ana ikut berpindah bersamanya .. tahukah ana .. alasan yang diberikan susah makan .. sebenarnya dia rindu dengan makanan yang dimasak oleh isterinya .. seorang isteri kena selalu berada disamping suaminya .. membantu segala keperluan suaminya .Berfikiran positiflah selalu ..

  272. piah berkata:

    ano..kekadang lelaki ni ego…walaupun ada rasa rindu dan sayang pada isteri tapi tidak diluahkan….tapi kira dia dah ajak pindah tu..baik ikut aje..kalau tak ikut..boleh bawa penyesalan sepanjang hayat…

  273. kuChing berkata:

    best la topic korang…aku bru je t’singgah kt web ni…best wooo…nk pecah perut aku gelak korang nyer komen merapu….mmg ammpehhhh tol kotang2 ni…haku yg 1st time join pun rase sedey kebayan nk undur diri…seb bek xrajuk….sape pujuk?

  274. kuChing berkata:

    mane yg familiar ekk…kirana..kebayan.. ek ele..fara..NORA…kiranto…msne korg2 ni…haku ru nk mencelah2 ni…moga celahan haku d terima korg…kuang2..mmiewww2…

  275. ermmmmm berkata:

    tak pakai tips kat atas pun aku ngan bini on jer… hahahhaha

    kekadang aku yang nak..dia ready jer…..

    kekadang dia yang on…aku nak jer…

    hahahahaha….

    time pun tak kira..saing malam pagi petang…

    aku pun tak berapa faham kalu laki yg tak suka main ngan bini dia…

    hahahahaha…. bagi aku..bini aku yg paling best…

    dia punya gelek..dia punya stail…macam2… ekekekekek…

    pd jantan2… bini2 korang la tempat plg best nak main….

    kalu tak nak main… kasi je bini korang pd orang lain main…

    buat seksa batin bini ajer…ahhahahahaha…..

    bini pun… seksi mcmana pun kalu badan busuk tak guna

    mulut berbau tak guna….. sikap pun main peranan…

    mulut tak reti membebel pun buat ilang mood laki….

    perangai yg tak hormat laki pun bole jadi punca gak…..

    huhuhuhuu………

  276. intan berkata:

    no komen

  277. intan berkata:

    mmg susah dpt suami yg baik zaman sekarang ni…..laki aku pun blh tahan sikapnya.dah 7 thn kawin dah ada anak 2 pun…tp selalu gak gaduh….bab s** ok la jgk…xda hal sgt…klu dah gaduh…..x dapat pun x kisah….pd yg susah sgt nak sampi ke puncak tu…..pandai2lah ambik peranan….hehe

  278. intan berkata:

    jgn x tau, biasenye s** tu la penyudah bile kitorang gaduh….gaduh sikit je…tp tahan berhari2….sy tahan je x dpt s**….bila hati dah bengang, mana ingat semua tu…pk sakit hati je la…last2 suami yg menglah cari kita….hahaha…sabo je la…..adat la tu…huhuhu

  279. Jerung berkata:

    Hebat komen2 diatas..
    ade jugak masalah2 yg tak disangka rupanye benar2 berlaku..
    anyway..
    tabahkan hati…
    jgn give up dalam meningkat prestasi sex anda..

  280. ek ele berkata:

    intan….bergaduh laki bini biasa lah…tapi kalau ada tersasul gaduh depan anak…kena selalu explain kat dia org….aku dgn bini aku selalu expain anak2 aku walaupun papa n mama bergaduh tapi kita org love each other very much….kadang2 arguement ni salah satu process utk mencapai sesuatu persetujuan….to close the gap if any….
    tapi it should be brief and short….jangan gaduh sampai tiga hari lak…..

  281. BungaMawar berkata:

    mcm2 citer i dpt dr komen2 di atas…membuatkn i nk kongsi bersama citer i ni…
    baru2 ni i gaduh dgn hb pasal hubgn intim ni la… sejak ngandung ni i tak berselera nk melayan hb… dia plak kalau boleh setiap hari nak jer….sampaikan i rasa sanggup nak carikan isteri kedua untuk dia. Sblm ngandung dulupun tgk mood jugak. Kekdg time mood ok 3-4 kali rasa tak puas. So, nak tanya…. adakah sbb i mengandung nafsu boleh menurun?

  282. kebayan berkata:

    bunga mawar .. macam tulah keadaannya kita sebagai perempuan .. perubahan hormon yang berlaku semasa mengandung telah membawa sama perubahan pada emosi kita .Ada orang semasa mengandung tidak mengalami masaalah untuk berintim dengan suami sementara ada juga yang seolah olah tidak berminat untuk melakukannya , itu adalah perkara normal .. semuanya ini hanya sementara saja sebagaimana hormon kita turun naik .. begitu juga dengan emosi kita .. ada masa kita agak bernafsu .. ada kalanya macam tak ada mood aje …

  283. pasrah berkata:

    Sejak akhir2 nie, i selalu rasa ghairah… tapi istri datang bulan…

    kat opis asyik stim jer… mmg seksa…

    i ade bilik sendiri… kengkadang memang tak leh nak keje… nak pikir pasal keje pun susah… sebab “kawan” kat bawah memberontak…

    istri kalau tak datang bulan pun, tak mintak… saje suka main2, nakal nakal.. tapi biler dah betul2 masuk kamar… langsung takde respon…

    kalau tak dicari jalan penyelesaian, memang tak tau sampai biler nak tahan… tu lar kena pakai “tangan” jer…

  284. abg baik berkata:

    ala pasrah ko ajelah yang romen istri sampai dia stim

  285. farahani berkata:

    nek kebayan…farah nak tanye skit ni..kwan farah baru kawin and she’s pregnant but still kuar period..why ek…
    ms period, die ingat tak ngandung lg la..but after gi klinik, doc said pregnant around 2-3weeks… nape ek..

  286. ek ele berkata:

    biasa tu farah…walau pun dah sah ngandong tapi kengkadang ada kuar lagi sikit…..kalau tak salah peringkat permulaan adjustment hormon tu……

    mem dulu camtu gak…

  287. farahani berkata:

    oo..camtu ke… thanks..

  288. abg baik berkata:

    jiran sy ada yang mngandung tak tau dia ngandung, tau2 beranak ingat sakit perut gestrik…. suamii diia pun tak tau… pelik kan.. dah rezeki dia dapat anak ke-2 cam tu

  289. hany manja berkata:

    sekarang saya tgh pregnant first baby..sepanjang pregnant ni mmg hubby kurang nak beraksi diranjang walaupun kekadang saya teringin…tp apa yg saya risaukan takut dia yg tak puas…alasan dia tidak kerap melakukan sex sepanjang saya mengandung kerana risau akan kandungan…saya faham dan terima..cuma apa yg saya lakukan supaya hubby saya sentiasa rasa puas dah tidak m encari pompuan lain…dalam seminggu sekurang-kurangnya sekali saya akan melancapkan dia….dan saya lihat hubby dapat terima dan sentiasa puas….ada mcm2 cara utk tingkat hubungan suami isteri..think about it…

  290. embun berkata:

    Salam semua..wah banyak sekali komen-komen membina, berserta lawak2 yg kelakar juga. Masalah suami isteri ni..rasanya kena ada good communication..rasa embun itu pokok awal setiap perhubungan…jika ada kekurangan antaa satu sama lagi…work it out..kenapa nak malukan…dah tentu dia pasangan kita..dan tergantung kita tuk menjaga serta mengilapnya.

  291. suami serba salah.... berkata:

    salam…
    saya dah kwn 3thn,setahun setengah perkahwinan saya masih belum dpt bersama dgn isteri,hinggalah di awal usia hmpir 2thn perkahwinan,baru..lah dpt bersama..itu pun..isteri xbernafsu dan amat susah utk saya bersama dgn nya..dah bermcm cara saya buat dan selidik namun hasilnya tetap sama..isteri lebih suka saya melakukan onani terhadapnya,kerana dia sentiasa merasa sakit bilamana saya menyentuh kemaluannya,isteri juga punyai air mazi yg byk bila terangsang..tapi utk meneruskannya teramat sakit..sekarang saya dah punyai cahaya mata baby girl yg comel berusia 10 bln,namun isteri tetap seperti dulu..masih xbernafsu utk bersama,melainkan dgn beronani,kalau dpt bersama pun maybe hampir 2week baru blh..itu pun dengan penuh hati2 dan xblh melakukan nya dgn posisi yg berbeza2..sehingga sekarang saya masih rasa stress sangat2 dgn isteri saya..kerana saya blh dikatakan agak bernafsu dan kalau blh hari2 saya nak..atau setidak2nya..3 kali seminggu,tetapi isteri saya tidak bernafsu,saya sentiasa mkn hati dgn isteri saya bilamana nak tidur di waktu mlm,dan sering kali saya terasa bila diajak bersama isteri melengah2kan masa dan buat2 cbuk dgn menyusu anak saya,dah bermacam cara saya cuba..ut merangsang isteri tapi tidak berhasil..utk makluman saya dan isteri mmg sama lawa dan cantik,ramai yg memuji kami dan cemburu dgn perwatakan kami tetapi mereka tidak tahu bahawa saya menanggung segala nya sendiri..bermcm2 sudah dibincangkan dgn isteri berkaitan perkara ini…tapi hasilnya sama shj..kekdg saya rasa mcm nak buang shj penis saya agar saya xbernafsu lagi…
    ada sesiapa yg blh berikan sedikit tips utk saya….

  292. ek ele berkata:

    2 tahun?…mak oi….tak ku sangka perkara2 camni ada sebenarnya….

    suami….gi cari lah herba2 rangsang tu ..curi2 kasi minum…tengok camne…

    pi tanya mofar tu

  293. piah berkata:

    suami serba salah……mungkin wife you ada perasaan tak puas hati pada you tak?..kekadang tu rasa marah dan dendam juga akan memberi kesan kepada hubungan intim…..ambil hati wife you ….belai jiwanya….barulah saling rela merelakan…

  294. aiyOry berkata:

    aiiPE..sume
    i br jek kt cney ,)
    yOry ngan Bb ok jek dr aspek comnction n relationship but nOpe in sexsual,
    gpOn kteowg br jek kawen. smLm ari yg ke-100
    kteowg kawen aw , ) ingat nk kaci bB Love2 tp dye ley lepak tgk TB n yOry
    ley tetidO.
    MY bB cm sLow cket, kadang2 jek dye nak Love2.
    tp kLu yOry ckP nk dye kaci jek tp cm xikhlas aw. skUnk yOry da mals nk
    mntak2 ngan Bb ag aw, cm da bowing.
    yOry mmg karier wmen n bB exec. yOry twu dye pOn penat kije kt opis.
    ari2 b4 tdO, yORY pegang2 bB ‘nyer’ aw kot2 dye nk, pas bgn tITo PoN same gak
    tp bB ‘nyer’ keras jek tp dye x mO lOve2, (
    last2 yOry cpat2 bgn n siap g Opis.
    umm..wat 2 do. jd married wOmen ney ag susa dr kerier wOmen.
    hhuhuuu..so all fren, wat should i do.

  295. isteri konfius berkata:

    now saya tgh pregnant baby sulung 7 bulan, saya konfius sikitla…sbb ada org kata seks waktu pregnant bahayakan baby..ada jugak yg cakap bagus sbb membantu pembukaan n memudahkan bersalin.. ada apa2 idea tak?

  296. isteriorang berkata:

    assalamualaikum,,utk suami serba salah dan isteri2 gersang atau utk isteri yg tiada nafsu seks.saya dah hadapai semua mslh tu.dulu saya tiada nafsu, tidak disyang suami, tidak dilayan suami,kadang 2 kali je setahun.segalanya berubah selepas sy mencuba produk herba (utk dalaman) saya kebetulan mencuba selepas melahirkan anak kedua.jadi sentiasa bernafsu,suami makin sayang dan saya baru mengecap bahagia selepas anak ke2!.utk isteri2 yg tidak dilayan suami.kadang2 suami tak suka kita menyerah je..kena agresif sikit,dan express yourself..jangan malu2.nafsu lelaki mudah naik kalau isteri lebih2.jgn ala-ala je.tq selamat mencuba (suami serba slh..jgn lupa cari produk herba tu tau utk isteri..suh dia makan la..kelntong la utk ape2 pun)

  297. aiyOry berkata:

    hype suME.. NEY yOrY nk TanYe kt kakak iStERiorg.
    iF dun mnD produk per yg U gunA YEr.
    yOry pOn nk cUbe, may B pas neY akn Ok smUla idUp kiteoWg, )
    xkesa La. Herb PoN hERB La. uTk bB jugak..
    tenKiU , )

  298. piah berkata:

    isteriorang…produk herbs apa yang kau ambik…produk herbs ni banyak…lady herbs…life herbs…golden herbs..mak nenek herbs…

    airyOry….sori aa…aku pening kepala baca apa yang kau taip…

  299. paknanek berkata:

    Takut2 ayor mani si jebat terkumpul tak dapat nak hala tuju kemana…sebab foetus dah bercambah…dan menyumbat keadaan …kelemasan…atau lama kelamaan akan menyebabkan ‘infections’ kpd foetus…mengahkibatkan kecacatan kepada bahi di kemudian hari…..tak tahu nak menghala pergi kemana-tiada penerima,,…sebab dah “bercambah”(foetus)…………((pandangan saja))

    Dulu aku dapat melihat pompuan bersalin..alamak bau semacam aje aku lihat ayor mani-semacam gum kanji ubi kayu..dah kira nak busok..setegah kuning-browniss..terkeluak sekali..dah macam nak busok kot….OLEH sebab pintu ***** sempit …ia dapat di keluarkan selepas beberapa minit (lambat keluak)dengan torehan pintu*****……..bayi barangkali kelemasan mengahkibat tonsil (binjul di kepala-) -penyakit kronik..hingga kemati….wallauallam

    Kalau nak tala masa mengandung tu..buat la semacam nak pakai buang sekejab ajo atau cara nak lepas gian aja -terkeluak ayor aje dah la..kebiasaan masa mengandong pompuan selalu nya hilang mood ‘nak di gasak’…..sebab mood dia hilang dgn kerenah penanggongan kurang sehat nya..barangkali kesihatan yg tak menentu..kesakitan…jangan buat macam style ‘geragok biasa’.. masok suku atau setengah aje…mengikut suasana -keadaan…bertimbang rasa sikit…kurangkan kegelojohan drp biasa tu..takut2 terkena bahagian kandungan..mungkin direct indirectly akan meninggal kan kesan kecederaan kpd bahi…kita syok syok bayi yg dapat derita …hingga ke mati.

  300. sis berkata:

    Bang…guna lah sarung…jgn tekan dalam2…agak2 ayer takongan dah keluar cukup lah..dalam keadaan macam ini..aku menderita,kau tersenyum riang….

  301. isteriorang berkata:

    AiyOry piah..(adoi..aku byk kali kena rujuk nak taip nama si aiyOry)
    amik sendayu tinggi-sedu arrow,de folia and St beauty..heheheh..pasti berkesan..asik rasa semacam je.suami suka.(hehe..gediknye minah ni)..atau kalau kau byk duit..try elken-mhl sikit 200-venus utk wanita..prime palace utk lelaki.sendayu murah je.kalu yg elken..laki bini sama naik.tapi i lum try.kwn citer..tq.semoga berjaya.dan tips paling bergunanye.bkn mkn ubat la..u kena gatal2 byk.ubt tu peransang utk jd gatal je.

  302. isteriorang berkata:

    ops..kalu ade baby..jangan guna ape2 yer.biar semulajadi

  303. isteriorang berkata:

    aiyOry..bb tu maksud ko laki u ke..igt tgh pregannt tadi..sori..ade tertinggal satu lagi tips.ms kat ranjang.jgn lupa sellitkan kata2 ghairah..hemm.takyah la i ckp la ape kebendanya tu,.cuma yg terlintas dlm minda tu express je..ckp je..tu boleh meransang suami jd lebih ghairah.wat manja2 sikit.jgn bersuara nada biasa je.malu-malu lakkk…takleh gitu.kalau best cakap best.hehe

  304. aiza berkata:

    camne nak tau isteri keluar air mani ye?dan camne klimaks tuh?(org ini dah kawin tapi tak tau)

  305. aiyOry berkata:

    hihii,..tenkiu yer isteriorang. sure g bli nyer bende tue kang, )
    tenkiu2..siap la Bb aku mlm kang. huahahaha'(++)’

  306. jowel berkata:

    bagi saya hal tersebut merupakan penghianatan dan sangat tdk dapat toleran buat siapa saja pelakunya
    dan jng buat luka yg dalam bila tdk ingin terluka akibat perbuatan kita amin

  307. isteriorang berkata:

    aiyOry,benda tu berkesan lebih kurang seminggu (3,4 ari) lps mengamalkan ubat-ubatan tu.tapi kalu u byk duit..cuba elken..(nama ubat tu i dah bagiatau kat atas tu) .utk lelaki dan wanita)memang jadik punya, tak sabar2 utk bersama…sbb suami dia pun dingin seks jugak.lepas makan ubat tu terus tak sabar2 selalu.pe=pe hal mesej i ok.tak berkesan ke.i suggest benda lain.semoga hidup awak bahagia mcm yg saya baru rasa sekarang..dah hampir satu dekad baru bahagia.

  308. aiyOry berkata:

    hurmm..nway tenkiu bebyk sbb sudi share, ) prodk elken ney br 1st time yory dgr. nti i g survey.
    time kaceh bebyk ek.

  309. sahirah berkata:

    saya sendiri pun dlm dilema.sejak ahir2x nie nafsu sex saya kuat.klu boleh ari2x nak ajk husb main.tapi husb cepat klimax.tak sampai 2 minit dah lembik.saya tak rasa apa2x nikmat pun.mcm mana nak mengatasi masalah nie.

  310. abang36 berkata:

    i baru main sex ngan bini..puass katanyaa.. 2x klimaks..sedapnyerrr

  311. abang36 berkata:

    tapi spontan jer tu.. nak tau caranyerr..email akuchat2@yahoo.com ok

  312. ziela berkata:

    hish ko ni abg….hebat2…
    macam laki aku…pagi2 sebelum pg keje aku dah kene,

  313. goda-goda berkata:

    Untuk semua salam perkenalan..

    Boleh join.. Aduh..ko orang bercerita aku baca pun panas….

    Ziela.. kalau tiap2 pagi kena selalu baguih tapi biarlah ko pun sampai sama, jgn kasi laki ko sorang yng smpai… tak guna juga. Kdg2 org perempuan ni kerap kena susah nak klimax kena pulun gila…baru nak sampai…

  314. dandangsetia berkata:

    isteri konfius….
    kalau blh membantu… tak de masalahnye m’love mase ngandung… xde nye ngarut mase nak branak nanti nampak sisa air mani kat faraj. terus terang senang, m’love masa ngandung plg best (utk hb) sbb pangkal rahim dah tertolak ke depan. kepala konek die akan sampai kat situ w/pun sebelum ni sampai sbb pendek. satu lg air mani akan membantu pembukaan tulang servic untuk membantu kelahiran… cam minyak selusuh gitu. sememamngnye kejadian tuhan tu maha ajaib (Maha bijaksana- Allah) telah menjadikan satu dunia tanpa penyakit kepada anak dalam rahim. jgn bimbang tentang hentakan. segagah mane sgt hb nak tenyek perut kite. Kalau die landing atas perut macam superman terbang gerenti penis die keluar dari vagina. So enjoi jelah dgn seks anda. jgn bimbang (Insya_allah) semua selamat. Ini kalau normal pregnan, kalau abnormal, dapatkan nasihat doktor anda.
    Syoknye ngandung…. tp jgn kerap sgt penat wooooo.

  315. kopoklekor berkata:

    hidup laki…
    laki akan melalui 3 fasa dlm kehidupan ttg seks:-
    1) pandangan hidup – iaitu fasa 1/awal, kuat seks dimana tengok wife@pompuan pun ‘adik’ dah gelabah naik xtentu hala
    2) pegangan hidup – fasa ke2/pertengahan, dimana ‘adik’ kena pegang/rangsang oleh istri baru naik
    3) riwayat hidup – fasa ke3/terakhir,dimana saat ditakuti sume laki coz ‘adik’ dah xb’fungsi lagi kerana riwayat ‘adik’ telah ditamatkan perkhidmatan/out of service

    so,
    fikir-fikirla,rajin2la bersenam

  316. perogolmalam berkata:

    ….itu perangsangan penarikan untok maen ajo,tapi kalau suami dah hilang sayang,oleh sobab sesautu peristiwa yg belalu..tak akan terpadam dgn apa2 pencuci moden sejali pun…-isteri telah mendua nya -bongkak-menghina dio-pergaduhan-tiada kesudahan-queen control,

    menyebabkan kehilangan cinta untok berasmara,punca nya ,,nun jauh di sudut hati kecil yg telah terguris hingga kemati…ada teman den kata semalam kat den “cota nya togak,sikit punya nala…nak gasak,di petengahan adengan tengek menengek, dia terfikiak-kes lama menjelma di fikiran nyo,menyebab “john” dia lemah longlai berserta kepiluan untok meneruskan perjuangan – seterus nyo…,…tawar ati nya kot.

    dia baru ajo kali kedua dalam cubaan products abang tahan lamo nyo..dari suamiperkasa.com..yg den rokomen..

    aku kata kat dia kalau aku aku sapu ajo,tak do konangan lamo,sakit ati ke ..pilu ati ke…aku bodai ajo..bior sampai dio raso..tak leh nak pakai lagi , …dgn products tu..bior dia raso sikit….lepas masokam cota…maaf zahir batin anggap syok syok ajo….

  317. ziela berkata:

    hish goda-goda wat mase ni aku x penah x klimaks…
    husband aku jenis bg aku klimaks dulu baru die pancut tao…
    walaupon time aku bsiap nak pegi keje…

  318. goda-goda berkata:

    ziela…

    Wow..!! ok la..kalau tiap kali ko bersma dia ko klimax… Dah berapa lama ko kawin…
    Hebat la…laki ko..kirim salam dekat dia…he..he..he…Laki ko ni mcm laki aku..dia selalu puaskan aku dulu..bagi aku klimax lepas tu… baru la dia balun aku cukup2…Tak lambat ke..pegi keje…bila time tu..pun kena. Aku kalau buat cepat2 nak kejar masa tak nak la..tak puas nak beromen..Sekurang2nya permainan kena lama baru best..

  319. ziela berkata:

    kejap x kejap la…tp x tgesa2…die bab ni mmg hebat…
    x penah la aku rase x puas…ktorang x penah bgadoh tao buat mase ni…

  320. goda-goda berkata:

    Ziela…

    Boleh aku tanya ko..Dah berapa lama ko kawin…

  321. ziela berkata:

    o…da dekat 2 thn aku kawen…
    nape goda2?

  322. goda-goda berkata:

    Ziela…

    Satu usia yang masih muda. Aku dulu pun macam ko…aktif gila..masa muda la..kita nak enjoy…Eh..ko dah ada anak ke…

  323. ziela berkata:

    he..da sorang
    baby grl….baru 9 bulan…
    ko goda2?
    ntah la hubby aku terlebih2 aktif ko tau…

  324. goda-goda berkata:

    Kalau hubby ko aktif..dan sama2 aktif tak apa…Lagi pun ko baru aje kawin…baru 2 tahun..Ko layan elok2 hubby ko tu..sebab nak hidup dgan dia lama lagi…Dia nak bagi..Dia tak nak biar ko yang nak..Jgan kasi dia can langsung…Kasi makan dia sampai kenyang…he..he..he…

  325. ziela berkata:

    ha3 ko ni goda2 ade je tau…
    wat mase ni alhamdullh due2 x pnah menolak…
    2 yang besh 2…

  326. goda-goda berkata:

    Ziela..

    Aku cuma nak cerita sikit pengalaman aku dimasa lalu. Dulu masa aku mula2 kawin, perjalanan aku macam ko…Nak bertengkar jauh sekali, bahagia teramat. Dlm soal sex pada aku suami akulah yang terhebat…Dia layan aku memang caw…..punya…Aku bersalin pun semua operation. Body aku dari dulu sampai skrang aku jaga dan tetap sexy. Hubby aku pula baik..Dah 11tahun aku berumahtangga. Tapi perangai aku still manja dgan dia.

    Semua kwn2 aku ckp aku bertuah kerana punya suami yang baik, bertanggungjawab, dia sentiasa beri aku kebebasan, apa yang aku nak semua dia tunaikan. Aku hidup disebuah rumah mewah yang bernilai 300ribu dgan hanya 2 orang anak. Hubby aku seorang yang berpangkat besar disebuah jabatan kerajaan.

    Bila datang satu peringkat lelaki ni..dia akan mula mencari sesuatu yang baru, walaupun dirumah dah sempurna dan kita layan dia dgan cukup. Bila hubby aku bagi tau..dia nak kawin lain, aku macam tak percaya. Bila aku suruh dia tinggalkan aku dia tak nak…Sampai skrang dia masih tak kawin lain tapi hati aku rasa hancur sgt. Tapi aku tetap melayan dia dgn baik sebab dia masih baik dgn aku dan menyayangi aku mcm biasa.

    Jd ziela kau jaga hubby kau baik2..Dekatkan diri ko dengan Allah dan banyak2 lah berdoa. Satu lagi kau kena ingat kebahagiaan tu..bukan milik kita..bila kita mengecapinya sentiasa dekatkan diri dengan Allah. Ujian dan dugaan tetap akan kita hadapi cuma masa dan ketika belum kita ketahui.

    Dulu aku tak pernah fikir benda macam ni..akan berlaku dlm rmhtangga aku..sebab hubby aku ni..bukan jenis lelaki yang nak hari2. Kalau tak dpt tak apa, kalau aku nak dia layan…Hubby aku ni..bukan jenis jantan buas. Balik kerja dok umah..aje.

    Aku cuma nak kau berhati2 sebab ko masih muda dan masa kau masih panjang. Yang pasti aku masih mengecapi kebahagian dgan suami walaupun hatiku masih terluka.

  327. alang berkata:

    goda goda .. agak tertarik dengan kisah you .. dah berapa lama you kawin .. what’s your husband age ..ada persamaan dengan kisah aku .

  328. goda-goda berkata:

    Aku kawin dah 11 thn. Umur husband aku 38tahun. Bukan saja kita ada persamaan
    tapi memang nasib orang perempuan zaman sekarang. Rata2 ada masalah yang sama.
    Itulah aku bila baca kisah mereka yang tengah rancak dok ronggeng dengan hubby tu..kena beringat sama. Sekarang ni..kita seronok dan kadang2 sampai lupa pada Allah. Kadang2 Allah melalaikan kita dengan kenikmatan dan kemewahan yang diberi.
    Aku cakap ni..pun berdasarkan pengalaman aku yang lepas2. Aku lalai dgan perintah Allah. Aku buat tapi tak bersungguh.

    Aku ingin kembali kejalanmu ya allah seandainya ada orang yang ingin membimbingku.
    Setiap dugaan yang diberi ada hikmahnya. Aku sedar allah sayangkan aku itulah dia beri aku dugaan ini untuk mengingatkan aku semuala kapadanya. Aku sedar setiap kemewahan yang aku kecapi tak sampai kemana.

    Aku juga bersyukur kepada Allah suamiku masih sayangkan aku dan masih lagi menjadi milik aku…

  329. Liana Jay berkata:

    Goda goda, stimes kita x prasan apa kekurangan kita. I ada hubungan dgn laki org dh msuk 3 thn. syg bini dia lebih dr segalanya smpai satu ketika dia x bole tegang dgn bini dia alasan penat tp sbenarnya asyik teringat dkt i. Kesian tp i nk buat mcmana dia yg goda i. We both dh fallen 4 each other.

  330. matahari berkata:

    goda-goda anad Liana Jay….

    Saya dah pun baca kes goda-goda, cuma disini saya nak katakan teruskan melayan suami walaupun ujud wanita lain dalam hidup anda. Saya percaya anda adalah wanita yang bertuah kerana telah dimertabatkan menjadi seorang isteri. Saya percaya dia masih sayangkan anda dan saya percaya hubungan percintaan diantara suami anda adalah bersifat sementara. Inilah yang dikatakan peralihan umur bagi seorang lelaki.

  331. matahari berkata:

    Liana Jay….

    Bila Liana kata..kadang2 kita tak perasan apa kekurangan kita. Betul tu…Saya nak tanya adakah awak rasa awak dah cukup sempurna bila suami orang dah jatuh cinta pada awak. Habis tu..kenapa nak bercinta sampai 3 tahun tak kawin2 lagi. Emmmmm nampak kekasih anda tu..boleh pula tahan nafsu dia sampai 3 tahun batang dia tegang bila dengan isteri. Habis tu..dia pi..lepas kat mana..Kat Liana ke…Awak percaya apa dia kata. Disini saya nak bagi tau..ini adalah kata2 power dia hanya untuk memikat awak dan awak pula sedar kalau dia betul2 tergila2kan awak kenapa sampai sekarang dia tak kawin2 lagi dengan awak..Cuba awak uji dia tengok minta dia berkahwin dengan awak, tengok apa pula alasan dia.

    Nasihat saya janganlah anda membuang masa dengan meneruskan hubungan anda dengan suami orang sebab tak kan kemana. Yang untung adalah lelaki tu..Fikir sendiri kenapa saya cakap macam tu…Umur awak makin hari makin meningkat…lama mana lagi awak nak tunggu….Janganlah buang masa..anda..

    Kalau dia yang menggoda you tapi kalau awak sendiri tak layan perkara ni..tak akan jadi..Lelaki memang suka menggoda dan kita wanita diberi akal dan fikiran untuk berfikir dan membuat keputusan. Jangan salah dia menggoda awak tapi salahkan diri awak yang melayaninya. Mahukah bila awak kawin nanti perkara ni..berlaku dalam rimahtangga awak.

    Pada pandangan saya suami orang yang sedang menjadi kekasih anda kalaulah dia ada dua isteri, saya fikir dia tak mampu menjadi seorang suami yang bertanggungjawab dan adil sebab awak kata dia tak boleh tegang dengan isterinya.
    So..kalau dia kawin dengan awak dan hidup bermadu takkan dengan awak aje nak layan. Lelaki Liana..nampak sangat dia bohong you…

    Percayalah….. takkan bahagia hidup awak kalau kita menghancurkan rumahtangga orang. Nak seronok kejap aje..bila dia muak dengan you..benda yang sama akan berlaku sebab dunia ni..bulat…..

  332. goda-goda berkata:

    Liana & matahari…..

    Terima kasih matahari atas nasihat yang diberi..Tadi saya tak sempat menjawab sebab hubby ada bersama saya. Apa yang matahari cakap tu..itulah yang saya lakukan. Saya tetap melayani suami saya seolah2 tak ada apa yang berlaku.walaupun saya tahu dia masih berhubungan dengan gadis tu..yang pasti saya nampak perubahan suami saya semakin mesra dengan saya dan jarang bergayut macam dulu lagi. Kalau dulu hp dia bila balik rumah dia pasti off tapi sekarang tak lagi..malah di screen hp dia terpampar wajah saya.

    Kalau layanan tempat tidur tu..dia melayani saya macam biasa dan tiada perubahan malah service dia bertambah baik dari dulu. Saya masih ingat lagi kata2 suami saya dulu..masa tu..dia tak ada sesiapa selain saya..katanya sexs padanya bukanlah menjadi faktor yang penting sangat padanya. Ada banyak perkara yang perlu difikirkan selain dari sex dan dia bukannya hamba sex. Walau bagaimana pun pada saya suami saya memang seorang lelaki yang hebat bila diranjang.

    Liana…saya pernah bertanya suami apa kekurangan diri saya sampai dia boleh bercinta lagi…Katanya saya dah cukup sempurna dan dia pun tak tau nak cari apa kekurangan saya tapi dia tak tau macamana dia boleh jatuh cinta lagi… Malah gadis tu..tak cantik katanya…kalau nak dibandingkan dengan saya. Bila saya bertanya pada orang yang satu pejabat mereka kata perempuan tu,,gedik sikit..selalu dok attack suami saya. Tak sangka nak pergi sejauh tu…Yang hairan sgt bila saya dapat tau..perempuan tu..tak ada rasa takut dan hormat pada saya malah mencabar saya bahawa satu hari suami saya pasti akan jatuh ketangan dia… (Pada mulanya saya dgar kata2 gadis tu..kecut perut saya tapi sekarang bila saya fikir balik dia bukan persaingan saya. Kenapa saya perlu mengalah pada gadis perangai macam tu..tak tau nak menghormati dan menjaga hati kaum dia sendiri.)

    Saya rasa gadis zaman sekarang tentu impikan hidup seperti saya. Hidup dirumah mewah, apa saja nak semua suami berikan, suami pula berpangkat besar, bergaji besar…ye..la..macam ada satu lagu tu..saya dengar semua nak yang besar2. Tapi percayalah Kemewahan dunia ni..hanyalah sementara. Kekayaan dan kemewahan tak menjaminkan kebahagiaan. Kalau nak tumpang senang pun janganlah sampai menggoda suami orang dan sanggup memporak perandakan rmhtangga orang lain.

    Walaupun dirumah saya ada orang gaji tapi makan minum tetap saya uruskan untuk suami. Bila suami nak pegi kerja saya pastikan kete dah di hidupkan enjinnya. Disayangnya pipi kiri dan kanan, dikucupnya dahi saya, diciumnya bibir saya. Bila dia balik dari kerja, saya buka pintu untuk dia..dan saya pasti akan cium dan sayang dia.
    Liana nak saya buat macamana lagi…Kalau soal pakaian dirumah saya ni..orang bergaya…tak pandai nak pakai kain batik dok umah. Sentiasa berpakaian kemas. Amalan yang saya buat ni..dari mula kawin sampailah sekarang..Dah 11 tahun…Habis tu apa yang tak kena lagi…..?

    Liana nak kata saya tak jaga badan…Maafkan saya bukan niat saya untuk memuji diri saya..tapi body saya mengalahkan anak dara tau…Saya memang nampak muda…Ok now Liana nak kata saya tak pandai layan suami ditempat tidur…Saya ni..Liana isteri zaman moden, berpendidikan, berkejaya dalam soal seks pula saya amat menitik beratkan, apa saja aksi semua kita cuba..malah kami enjoy sgt dalam hubungan suami isteri.

    Dalam soal ni..siapa sebenarnya yang nak persalahkan….

  333. ikin berkata:

    eh liana…tua dalam kain la ko..3 tahun dok bercinta x kawin2. ko jgn ingat laki orang tu ckp semua nya betol..dia ckp x tegang dgn isteri dia sbb dia nak ko punya…yg ko dah bodoh bagi la kat dia, yg untung dia, ko jugak yg putih mata. Perempuan yang baik akan jaga kehormatan dirinya hanya untuk seorang yang bergelar suami yg dah sah halal. Kalau bagi tubuh kat jantan yg bukan suami tu..ko kena sedar yang ko x ada harga diri 1 sen pon….

  334. kebayan berkata:

    matahari .. suami you sebenarnya baik dan maseh ada pertimbangan .Bukan semua lelaki mengikut kata hatinya .. mereka maseh ada fikiran yang waras .Mungkin juga ini suatu peringatan kepada isteri agar jangan terlalu alpa dengan kebahagian hidup ini .Bila jadi seperti ini .. terasa tak sanggup kehilangan suami , tambahan pula suami kita memang baik selama ini .Suami kita sebenarnya diuji .. sejauh mana kesetiaannya terhadap isterinya dan alhamdullilah .. kiranya dia berjaya menangkis godaan itu .Teruskanlah kehidupan seperti biasa .. janganlah dikenang kisah semalam .. mengenang kisah semalam akan membunuh kegembiraan hari ini ..

  335. kebayan berkata:

    macam mana aku boleh tersilap ni .. sorry matahari .. GODA GODA ..

  336. syuhkriee berkata:

    aku ni kawin dah dekat 7 tahun….. dari mula khawin sampai anak dah 3 aku x puas, balik balik kena pukul sendiri(501). x pernah cium wife, dia akan tolak, paling lama setubuh pun 5 hingga 10 minit pas tu dia tinggal aku sorang sorang. nak tak nak kena pukul sorang sorang bagi keluar air.. kalau x mau sakit kepala. my wife x penah peluk aku, cium ku, raba aku, hisap dengar aje la, nak dapat hanya dalam mimpi aje la. aku boring …….aku boring…….aku boring…..kita aje kena romen dia …habis aku oprite…. selagi adalah … lantak la…. tang aku, nak sentuh aku punya mintak maaf la…..aku dah keras sangat, dia boleh bangun belah cam tu aje… tapi aku x keluar air ………..geram……geram …….. geram…….. apa pendapat u alll semua….. mau gila aku ……kalau fikir fikir…….dia cakap projek untuk dapat anak aje…. abis aku punya cam mane, sejak anak no 3 lahir dah dekat 2 tahun aku x penah main, mintak macam macam aje jawab, sampai gaduh,,nak tak nak lima lawan satu aje lah…mcm ni lah nasib kalau kawin main rempuh aje, kenal seminggu terus khawin x de tunang tunang

  337. omidahuhu berkata:

    Syuhkriee….

    Kesian aku dgr cerita ko…ni..Kalau jantan lain dah menikah sorang lagi. Sabar juga ko.. ni..
    Isteri ko tu..tak tau hukum hakam ugama ke…Kalau dia tahu tanggungjwb seorang isteri dia tak buat mcm tu…Mcm ada masalah mentel aje bini ko ni..
    Sebaiknya kau kena bw berbincang dgn bini ko ni.. Tanya dia kenapa dia layan ko mcm ni..Tak takut dosa ke…Bila berbincang tu..jgn la..kau tunjuk garang pula.Bincang dgn dia baik2.
    Setahu aku lah..kalau seorang isteri berperangai mcm ni..sebab dia tak pernah rasa nikmatnya bila klimax. Kalau dia rasa sedap bila klimax tentu dia nak lagi..Mungkin juga selama ni..bila bersama hanya kau sorang aje yang klimax.
    Apa kata kali ni..kau buat gila2 sikit bila bersama dia. Ko..jilat kelentit dia sampai dia klimax. Kau jgn la..pentingkan diri ko saja. Jgn la pancut cepat sgt.
    Kalau tak jalan juga dan dia masih bersikap mcm tu…Senang aje..ko gertak dia kata nak pasang sorang lagi..kalau dia msh bersikap mcm tu..Tapi ko jgn la..buat betul2 pula kesian bini kau tu..
    Atas pengalaman aku..aku suka sgt bila nak bersama laki aku sebab dia layan aku..memang AAA+++….. Itulah sebab aku nak selalu…sebab sedapppppp……

  338. shahro berkata:

    Cete aku pula berbeza dr kau orang. Isteri aku ni..terlebih melayani aku..Bila dah terlebih2 aku pula rasa satu macam…tak selesa pulak. Aku kawin dah 14 tahun dan skrg umur aku dah 38tahun. Isteri aku ni..makin lama rumahtangga kami dibina makin dia nak melayani aku…Aku nak g keje ke, main bola ke..kena cium dia dulu. Kalau aku tak buat mcm tu..nanti merajuk pula..Bila aku balik keje dia cium aku. Bila aku dok relex aje..mesti dia mai kacau aku..dia main batang aku..dia hisap batang aku, dia belai aku..aku pula naik rimas…sampai kadang2 aku marah dekat dia..

    Bila tidur pula..sebelum nak tidur kena cium dulu…kena peluk dulu…Kalau aku tak tidur dia pun tak tidur…sentiasa tunggu aku sebab nak tidur sama2. Bila aku pejamkan mata disayangnya pipi aku..digusapnya rambut aku dan digosoknya badan aku..dan kadang2 bila aku buat bo layan dia dok hisap batang aku.

    Layanan tempat tidur bini aku ni..memang class la..tapi aku ni..suka sakitkan hati dia. Aku rasa rimas dan rasa terganggu bila dia layan dan manjakan aku macam anak kecil.
    Isteri aku ni..memang romantic habis..dari mula aku kenai dan sampailah beranak pinak dia makin romantic tapi aku buat bo layan aje kat dia.

    Aku pun tak tau kenapa aku jd mcm ni..Body bini aku memeng solid habis..tapi aku selalu rasa terganggu bila dia nak bermanja dengan aku.

    Kalau g bandar dia mesti nak berkepit dan pegang tangan aku macam masa bercinta dulu..tapi aku ni…rasa tak selesa..

    Agaknya bila isteri terlebih layan naik muak pula…Kesian lak kat isteri aku ni..Isteri aku ni..banyak peminat dan orang mudah tertarik dgn dia sebab dia ramah dan manja.
    Tapi yang menghairankan aku..bila dia terlebih melayani aku..aku rasa terganggu pula.

    Dalam permainan sex pun dia yang mula dulu..aku tak gaduh nak minta dan tak sempat nak minta sebab hari2 dia nak…tapi aku la..tak boleh nak layan dia hari2 sebab letih berkerja. Kadang2 dia sampai nangis bila dia ajak bersama….aku menolaknya. Kadang2 aku marah dia..aku kta kat dia tak ada keje lain ke..asyik nak aje…

    Isteri aku memang seorang yang bergaya dan menarik tapi aku pun tak tau..knp aku layan dia mcm tu..Yang aku hairan dia tetap baik dgn aku dan tak jemu2 melayani aku.

    Skrg ni..aku nak tanya pendapat kau orang semua. Patut ke..aku layan bini aku mcm ni..Aku ni..jenis lelaki yang mcmana…Pada aku seks tu..kalau tak dapat pun aku tak kisah. Adakah sebab isteri aku terlebih bagi makan sampai kenyang..sebab tu..aku jual mahal dekat isteri aku…

    PATUT KE AKU BERSIKAP MCM TU..PADA ISTERI AKU TU..Sedangkan dia memiliki segala2nya yang diidamkan oleh lelaki tapi kenapa aku mcm tak suka pada semua ni..Lelaki apa aku ni…

    Yang pasti aku sayangkan isteri manja aku tu….cuma aku aje suka sakitkan hatinya….

    TERUK SGT KE..PERANGAI AKU NI..(Suami kebingungan)

  339. shahril berkata:

    aku rasa ko x patut buat bini ko mcam tu la… mana mau dapat bini yang ko miliki sekarang ni, kalu ko rasa boring wat selalu ko bedai je jap time nak tido bagi wife ko letih dan tido. bukan susah. tidak pun ko main ja seronok-seronok. anggap je mcm senaman. bukan suruh ko pancut pun. kalu isteri ko tanya kenapa ko x pancut masa tu la ko bagi tau robot pun da suis off dia. dah hari-hari air mau kering le…. baru bini ko sedar…..

  340. aikin berkata:

    aku dulu penah ditiduri teman rapat suami sebelum kami berkahwin, kawan dia mengunakan minyak dagu untuk guna-gunakan aku. dia lakukan itu kerana cemburukan suami aku kerana berjaya mendapatkan aku. hasil hubungan bersama aku telah melahirkan anak luar nikah semasa usia perkahwinan aku dengan suami aku,baru masuk 4 bulan dan anak itu tidak dapat dibinkan atas nama suami aku untuk menutup malu. aku ingat dulu memang tidak mahu kahwin sampai bila-bila, tapi bila dah kahwin anak aku lahir awl dari jangkaan. semenjak itu aku amat takut untuk menhadapi masa akan datang sedangkan sahtul safiee laknat hidup senang lenang dengan kealimannya. aku juga sering menyalahkan suami aku kerana memperkenalkan kawannya itu pada aku. bagaimanakah jawapan yang aku harus berikan pada anak aku apabila dia dewasa nanti, aku taku dia tertekan dan kecewa dengancara kelahirannya sedangkan ini bukan kehendak aku. melahirkan dan membesarkan anak adalah perkara yang sukar bagi aku kerana dicemuh dan dituduh bukan-bukan.

  341. shahro berkata:

    Bini aku tu..bukan tau letih…kau orang tahu…Bila aku tanya awat selalu dok minta dia kata sedappppp….Itu la..kalau layan dan bagi service baguih bini nak selalu pula… Agaknya kamu syuhkriee..bini ko tak nak sebab kau tak pandai main la…tak bagi dia rasa sedap…

    Kau dapat bini macam aku baru kau tau…aku ni…sampai naik letih…Tak bagi bini aku tu..pandai goda aku…kalau aku buat tak tu..dia pulun sampai batang aku naik cacak lepas tu.. dia yang naik dan mendayung kat atas. Tak tau la..ubat apa bini aku makan, bila aku tanya dia kata pasai sedappppp…sebab itulah dia nak selalu.

    Sekarang ni..aku terpaksa buat garang dekat bini aku…kalau dia nak..aku buat tak tau aje…kadang2 aku marah dia dan aku terpaksa bertegas dengan dia..Skrg ni..aku tgk dia boleh la tahan 2,3 hari tapi bila hari ketiga tak henti2 dok minta. Hai pening kepala aku ni..

    Biasa suatu ketika aku layan bini aku bagi dia klimax sorang aje sebab air aku pun dah tak boleh keluar lagi…Kadang2 aku pun hairan macamana kaum sejenis aku tu..yang nak hari2..Kau orang main tak lama ke..atau kau orang bagi kau orang aje yang pancut….bini….kau orang tak klimax pun. Aku rasa ada juga member2 aku yang jenis macam tu..

    Aku ni..bukan jenis lelaki yang romantic tapi aku kalau service kat bini aku memang aku nak bagi dia betul2 puas. Tapi orang perempuan ni..bila bagi servive baguih asyik nak pula…

    Kalau bini aku tu..lampu merah rasa lega sangat boleh aku rehat. Yang aku heran bila dia lampu merah dia dok hisap batang aku pula, kadang2 tu..dia belek2 (Tengok2)dan dok saja2 dia sayang, dia cium batang aku ni…Aku ni..kan sampai naik heran…tgk perangai bini aku…memang romantic habis tapi aku ni..la..rasa rimas sangat bila dapat bini romantic dan manja macam ni…

    Jenis lelaki apa aku ni…ye…

    • isteri yang rindu berkata:

      Bestnya kau… Kalaulah Hubby aku macam kau kan best mesti dunia ini aku yang punya…

      Tak dapat aku bayangkan perasaan isteri kau… Mesti dia begitu puas dan bersemangat.

      Mesti dia berkerja juga sentiasa bersemangat coz sebelah malam, battery dia dah di caj betul-betul dan full. Kau ta, kalau tak caj betul-betul boleh menyebabkan kemurungan dan stress yang teramat… walaupun seks bukan perkara utama dalam rumah tangga… tapi kita tak boleh nafikan…

      Mesti isterikau sentisa rasa berbunga-bunga… Aku berdoa kepada Allah semoga Suami aku pun seperti engkau…dapat memenuhi kehendak batin ku…Amin.

  342. syuhkriee berkata:

    omidhuhu……

    macam mcm aku buat bukan takat jilat biji, mamam biji, gigit bibir, jilat alur punggung, semua dah buat sampai terangkat bontot tahan sedap hilang mata hitam, itu untuk dia aje yang puas, bukan gila gila munkin gila …..bincang dah puas… dia cakap …… dia jenis yang x minat seks aku anggap kerana sepanjang perkhawinan seks baginya untuk dapat anak aje…….. aku jeles jika isteri yang pandai puaskan seks suami….cuba puan puan fikir nak kiss mulut pun x bagi ……mungkin kerana terlalu hard study kot…. …….aku kalau dapat tiap tiap hari nak main….aku paling cepat mandi peluh dulu baru keluar air, kalau istilah sains lari sejauh 2.4km baru pecah peluh bermakna jika umur atas 35 tahun memakan masa selama 20 ke 35 minit bagi yang fit…. ko faham aje la… sampai dia suruh aku kawin lain le….. kalau hari hari nak main…..tengok la ….. kalau ada pandangan …. reply kat syuhkriee@yahoo.com.my

    • hotmama berkata:

      hye… just bg pendapat…
      b4 tu nk tny encik ni perokok ke? sbb ada kwn yg ckp bau mulut perokok sgt2 memualkan… tmbah2 lagi kalu dia xreti jaga…so jgn heran kalu ade wife yg xnk sex or even kiss…. jg kebersihan mulut…g cuci karang gigi kat klinik gg tu dl… g tampal gigi blubang kalu ade… g cabut tunggul2 akar gigi yg tinggal tu dulu… lepas ni kalu ade perubahan dlm sex…bgtau sy…
      ni idea dr dentist…. :D 1 lagi kbersihan badan… ni saranan sahaja… jika encik sudah yakn encik xde masalah diatas… wallahualam… kita hanya b’usaha…

  343. v8 berkata:

    lalu jugaaa…

  344. v8 berkata:

    shahro…

    ok laaaa 2…, setahu aku la e, semakin ‘kerap’ dapat, semakin sayang 2…… x ke g2????..

  345. v8 berkata:

    emmmm, syuhkriee…

    jgn cabar lelaki 2…., kang nanti bila kau bt btl2 kang ada yg terbang periuk tanah 2 kang, jd, kepada isteri2 seduniaaa…, jgn cabar lelaki ye?????, back 2 hakikat, lelaki sebelum kahwin syurganye dibawah telapak kaki ibu, seleps kahwin pun tetap kat telapak kaki ibu, tapi perempuan, sebelum kahwin kat telapak kaki ibu, tapi setelah berkahwin kat telapak kaki suami…, jd?, renung2kannnn.., dan selamat beramallllll….

  346. shahro berkata:

    Aku ni..bukan tak sayang bini tapi kalau bini aku layan terlebih2 aku naik muak kau orang tahu…Bini aku ni..romantic sangat. Dah la tu..manja pula tu…Aku rasa rimas tau bila bini aku.romantic sgt.
    Aku sedar kebanyakkan lelaki memang suka dpt bini macam ni..tapi aku pun hairan…awat aku jadi macam ni…
    Semua orang kata aku bertuah dpt bini macam tu…Body masih solid. Langsung tak makan tua…tapi aku ni..entah la..rasa semacam aje…Mana aje aku p pasti bini aku jadi perhatian. Orang mudah menyukainya tapi aku…ni..sakit jiwa agaknya…Aku pun pelik awat aku jadi mcm ni….
    Bila dia datang nak bermanja dgn aku, memeluk aku, mencium aku dn membelai aku selalu aku marah dia kerana aku rasa terganggu…Pelik tak peangai aku ni…
    Agak2d kau orang siapa yang beul siapa yang salah…AKU BINGUNG KAU ORANG TAU….

  347. kebayan berkata:

    shahro .. berapa ke umur bini ko ni .. macam belum matang aja atau terlebih baca majalah macammana nak pikat laki .. he .. he ..

  348. shahro berkata:

    Kebayan…

    Bini aku umur 33tahun. Aku tak fikir bini aku tak matang atau terlebih baca majalah. Mmg dia dah semulajadi macam tu…romantic dan manja…Bini aku nak kata tak matang keje gaji 3000 keatas, berpelajaran tinggi pula tu…Cuma aku ni..aje rasa rimas bila terlalu diberi layanan istemewa. Mcm anak kecil pula aku rasa.
    Aku ada baca kat laman web yang lain kononnya lelaki ni mmg suka dibelai dan dimanja. Tapi kenapa aku rasa rimas..
    Bini aku ni..bila aku balik kerja…dok relex mula la..dia mai gosok belakang aku..buat cakar harimau, picit2 badan aku ni..Tak gaduh nak suruh…Pd aku bukan semua sikapnya aku tak suka. tapi kadang2 merimaskan aku..Stokin aku pun dia tolong bukakan.. Dia layan aku macam aku ni..anak kecil..masakan aku tak tau nak buang stokin. Sikap lemah lembut dia, romentic dan manja dari mula aku kawin sampai la skrang dok macam tu..la..perngai dia…Nak kata dia mengada2….dah mmg semulajadi sikap dia macam tu…
    Para2 suami dan isteri sekelian patut ke..aku bersikap demikian pda isteri aku tu..

    • suamisukaintim berkata:

      sharo ko jn jadi bodoh….

      isteri camtu lah susah sgt nak dapat…ada bukan tak ada tapi bagi yang dapat cam tuh…bersyukurlah byk2

      ko jgn respond kasar dgn dia….kalu ko selalu layan respond positif dia tuh secara negatif…jgn menyesal kalu dia berubah perangai

      bukan maksud aku setuju semua dia buat dan u boleh perhambakan dia sesuka hati..maksud aku bukanlah cam tuh

      tapi dia mmg dah train diri dia sebelum nikah ngan u lg untuk layan suami sebaik mungkin.

      u plak jgn dok musnahkan , u pun sepatutnya same same melayan manja dia tuh buat balik kat dia cam tuh baru TERANGKAT BEB

      sesekali aku terpiki ko ni BODOH KE JAHIL…jgn marah ye

    • cili berkata:

      apa kata duduk bincang sama-sama. Luahkan perasaan kamu pada dia. Buat dia faham. Kalau setakat marah kadang-kadang org tak faham. Bincang apa kamu nak, dan tanya dia apa dia nak, Lepas tu bincang jalan penyelesaian…kalau tak bila kamu dah rasa muak dan dia tak faham kehenddak ….nanti kamu yang rugi bila isteri yang hampir sempurna mcm tu lari tnggalkan awak…bawa berbincang yer..

    • isteri yang rindu berkata:

      Kau ni lelaki apa… Kau patut bersyukur dapat isteri macam tu tau… Tak semua perempuan akan buat macam tu. Tapi aku paham perasaan kau, walaupun lelaki suka di manja tapi kadang-kadang kau memerlukan ruang untuk bernafas. Selain itu, kau mesti inginkan kelainan coz kalau macam tu jer boring jugak, macam kita sendiri kalau asyik makan ayam setiap hari mesti mual tapi kalau kadang-kadang dihidangkan dengan sayur masak lemak dan ikan masin serta sambal belacan… terangkat beb.

      Aku rasa bagi kau, romantik dan manja tak perlu berlebih-lebihan dan kadang-kadang kau nakkan sedikit cabarankan dan thrill dalam perhubungan…? Mesti kau rimas, tak de cabaran…maksud aku terlalu mudah untuk mendapat isteri kau… Mesti kau pandai memuaskan nafsunyakan… Aku rasa, dia begitu menghargai kau kerana pemberian dan hadiah yang kau beri dalam hubungan seks begitu mendalam… dan dia mesti sentiasa berasa puas bila bersama kau dan ini menampakkan kegagahan kau di matanya… sehingga dia menghambakan diri sedemikian rupa… Begitulah perempuan… tapi jangan sekali-kali kau kecewakannya. Sekali terhantuk pasti tidak akan berpaling lagi..

      Tapi jangan kau jadikan alasan nak pasang spare part… Hargailah isteri yang sebegitu… Sesungguhnya dia yang terbaik untuk kau… nanti dapat isteri yang control baru kau tahu… naya nanti…

  349. syuhkriee berkata:

    sharul….
    ko untung dapat wife yang tahu menjaga batin suami…. aku jenis yang serupa macam wife ko… suke manja kena belai,make love… habis semua aku jilat… bagai nak rak aku buat wife boleh layan tido…. x de feel.. macam “air batu”… tgk mcm omiduhulu tu kan sempurna (baca kat atas) aku jeles ko… mcm tu baru ngammmm … g keja pun happy, .. ini kerja kepala penuh air, duduk kena balance kalau x air keluar ikut telinga…pas tu baca jiwa yang terseksa lak… cam aku gak … cuma aku ni lelaki…. merana uuu.

    kebayan,
    wife yang cam tu lelaki inginkan tauuuuu.. bukan kekayaan, akademik melangit, tttapi perempuan yang tau memgenal manikam….. nampaknya anda kurang arif tentang masalah rumahtanga..anda diketegorikan masih bujang…
    lapar kedai mamak ada, haus kat malaysia bersepah kedai ada, solat merata surau dan mesjid ada tersedia… tetapi kasih sayang, manja, romance dan make love mana nak dapat bukan boleh bibeli… ini semua dari keikhlasan….

    kalau dapat wife macam aku sok menangis darah pun x guna,, tiap malam gosok sendiri, peluk bantal panjang…..Tension .. baru padam muka….

    bukan baca buku atau tidak bukan masalahnya …… kita belajar tinggi mana pun ada kita gunakan untuk keja… ???????? keikhlasan yang penting dalam membentuk kerjaya yang cemerlang …..begitiu juga dalam alam rumah tangga…. u now….

    apa komen wanita….. ???????

  350. piah berkata:

    syuhkriee…agakanya wife engko ada tak puas hati dengan engko tak? or letih buat kerja rumah sorang-sorang..engko tolong tak dia buat keja rumah?..

  351. kebayan berkata:

    shahro .. 33 tahun tu muda lagi .. hormon tengah naik .. tunggu lepas 35 tahun keatas satu perubahan akan berlaku .. walauapa pun shahro bersyukurlah .. bukan senang nak dapat bini macam ni ..
    Syuhkriee .. bukan semua perempuan boleh menerima seks .. mungkin bini ko ni dalam katagori yang menganggap seks itu kotor dan memalukan .. pada anggapannya seks hanya untuk mendapatkan anak .. kau memerlukan orang yang rapat dengannya untuk menyelami hatinya tentang apa yang dipikirkan pasal seks..

  352. v8 berkata:

    adussssss.., borek si shahro nieee…, kang nanti isteri kau demand mcm isteri2 kitaorang baru kau tauuuuu…, melingkup tiap2 malam!, ahak! adussssss…. makan nasi bungkus jelahhhh…

  353. syuhkrie berkata:

    piah,
    zaman sekarag mada ada suami jadi boss, balik keja makanan dah terhidang, dah kemas rumah… kita sama sama kena buat x de lagi macam tu, keja masak, kemas umah, jaga anak dah jadi rutin hidup, nak harap hampehhhhh… cam tu gak dalam hal hal batin… kalau benda tu malas yang lain komform pun malas, x caya tanya lelaki yang sama masalah dengan aku, begitu gak perempuan kalau suami tau balik keja terus tido, atau bongkang tengok tv, pun sama hal batin tetap mengeciwakan. silap silap nak pun kena maki…..
    wife aku tu profesional kerjanya. jadi hal hal dalam kain memang menjadi perbualan hangat kalau kat ofis…. eheehee.. aku pun heran duit dah banyak habis tapi tetap sejuk…. ingat aku kacip fatimah, entah ape ape lagi dah bedozen dia bedal tapi masih cam tu gak… kalau ko orang nak tau aku ni x special force.. so badan kena mantain,

    v8
    betul lu cakap brooooo bukan takat nasik bungkus… aje.. lari umah mak mertua…. ehehehe…

  354. guana berkata:

    salam perkenalan seme, aku baru jer jumpa blog ni…mcm hebat jer…aku ngan syuhkrie ni ada persamaan kot…masalah lain tak der….cuma isu bini yang sejuk…kita ajer dok buat sorang2…bukan tak pandai ambik hati bini…sampai ketahap bini aku boleh brakfast on the bed…tapi tang nafkah batin, bagi dia hanya sekadar untuk menunaikan kawajipan utk aku jer..tu pun puas aku merengek.aku betul2 jeles ngan omidahuhuhuhu dan isteri2 yang bole up atas bawah…bagi lah aku nasihat….”pungguk sepi”

  355. omidahuhu berkata:

    Rupanya baru aku sedar bahawa perempuan dan lelaki ni..tak sama nafsu sexnya. Agaknya kalau aku dapat laki yang jenis suka sex..asyik buat seks aje..tapi suami aku jenis bila aku perangat sikit pasti dia layan. Semuanya kena aku yang mula beraksi dulu..lepas tu..barulah dia beraksi pda aku..Yang pasti aku suka seks sebab make me happy..kalau tak dapat boleh buat aku murung sepanjang hari..mcm tak bermaya aje tapi kalau dah kena injection tu..mesti besok bangun rajin buat kerja..Pelik sungguh aku ni..
    Kesian dekat kau orang mcmana bini kau orang boleh jadi macam tu..ye..pelik sangat..Ada tak kau orang berbincang dan luahkan apa yang terbuku dihati masing2.
    Ha..nanti abang cari lain sapa yang susah..kita juga siisteri ni..so kalau dah ada suami kenapalah tak dilayan baik2 ye..he..pelik aku…
    Sabar banyak2 ye..guana dan syuhkrie…
    Yang si sharo pula bila dapat bini pandai layan rasa rimas pula..kalau kau dapat bini macam guana dan syuhkrie baru kau tau..Semua lelaki idamkan isteri macam bini kau tu..kalau dah dapat jaga elok2…Jgn dok jual mahal pula kat bini tu…

    Bye..omi cauuuu dulu nak g keje ni…

  356. syuhkriee berkata:

    aku cuma nak luahkan perasaan aje…… ramai lelaki yang senasib dengan aku….dah puas bingcang sampai kerja umah pun vollenter buat, u tanyalah lelaki mca aku kerja umah perfect, janji layan laku aje itu pun x leh buat, jaga anak laki buat, bagi dia rehat cukup2,pun x dapat.. kau fikir lah….betapa keciwanya kaum lelaki sebegini..

    sampai bila aku harus menanti dan terus menanti……. macam nak repor kat pejabat agama….. fikir anak masih kecik

    sabar……. ko orang fikirlah dam macam tunggu pokok kelapa tua, mana nak ada buah gugur… batang pokok mangkin tinggi buah x de….

    eeeeeeee….eeeeee….MENTAL ko….

  357. guana berkata:

    Sabor jer lah shuhkriee…ni mlm jumaat bini ko tak bagi gak ker? bini aku walaupun dingin ada gak time dia ok…boleh gak 2 round satu malam walau dah lama kawin…cuma lambat sketlah nak bagi dia on…Org pempuan ni tahap seks dia berlainan…mengikut kajian terbaru pempuan2 yang badan melentik/ body no 8 / hour-glass body biasanya mempunyai selera seks yang tinggi,agresif dan suka cabaran..kerana hormone oestradoil (marilyn monroe hormone)mereka tinggi.Omidahuhu yg body 36-27-37 mungkin mempunyai hormone oestradoil yang tinggi…sbb tu ko nak seks jer…tapi kat mana nak beli hormone ni ek? kalo ada jual nak jer aku suruh bini minum sebotol.. baru aku kena kejo. chow http://www.news.com.au/story/0,27574,24913504-23109,00.html

  358. gigolohuhu berkata:

    guana…

    Wah..aku tgk kau pun asyik puji omidahuhu. Cemburu aku..omida tu..adalah idolaku..Aku kalau nak cari bini biarlah dpt bini macam omidahuhu tu..Selamat dunia akhirat…
    Aku pun rasa omida tu..terlebih hormon..itulah sebab dia hebat diranjang. Bagi siiteri2 cuba contohi cara omida beraksi diranjang. Aku rasa kalau suami2 yang dapat bini macam omida tu..bahagia sangat.
    Aku baca post dia dihalaman lain bisa buat batang bendera aku terpacak. Itu baru..dengar cerita dah rasa satu macam. Bahagialah suami omida tu..dapat bini macam tu..
    Omida kemana kau menghilang…aku disini sentiasa menati cerita sensari kau tu..bila diatas ranjang.
    Aku rasa kau orang patut suruh isteri kau orang baca apa yang ditulis oleh omida tu..Biar diaorang belajar sikit…
    Kepada isteri2 cuba contohi cara dan teknik omida bila melayan suami..Itulah layanan yang diidamkan oleh setiap lelaki…(Cuba cari dihalaman lain ada omida terangkan bila dia beraksi di ranjang)
    Dgn potongan 36-27-37 body omida tu..aku disini dah boleh bayangkan body omida tu..mcmana, Terangkat habis…Apa pun omida kau jgnlah marah aku…ye..sebab aku ni..peminat kau..dan menjadi idolaku…

  359. guana berkata:

    gghuhu..

    betul2….isteri2 sepatutnya cuba contohi omida dalam hal ehwal jaga suami atas katil….aku ni pun peminat dia…beruntung laki dia…kalau omida buat buku ilmu2 seksologi dia…akulah org no 1 pegi beli bagi kat hadiah bini aku…biar dia belajar camna nak layan laki atas katil…omida hoi kalau ko nak jadi personal trainer kat bini aku pun boleh….hantar aje bill…janji rumah tangga bahagia…selamat dunia akhirat.

  360. shahro berkata:

    guana…

    Bila kau sebut perempuan2 yang mempunyai punggung yang melentik selera seksnya tinggi. Bini aku tu..memang badannya meletik macam ziana zain,,sabit pun selera seks bini aku tinggi. Asyik nak aje..sampai aku ni..tak larat nak layan.

    guana and syuhkrie…boleh aku tahu berapa umur isteri kau orang tu..? Dulu masa mula2 kawin perangai bini kau orang mcm tu..ke..

    Aku ada satu cadangan..apa kata kau orang cuba usik bini kau org tu..kata nak kawin sorang lagi. Aku pasti bini ko org pasti berubah dan layan kau orang
    elok2. Kalau tak caya kau buat tengok…

    Skrg aku sedar sepatutnya aku bersyukur punyai isteri sebaik isteri aku..sentiasa melayani dan membelai aku..Aku akan cuba buang perasaan rimas tu..

    gigolo…aku dah baca post dari omida kat laman web lain memang class omida ni..Seks dia memang ganas. Cara dia cerita oral kat laki dia pun hai…memang terangkatlah sapa kena..Aku pun terangkat juga bila bini aku oral aku..bini aku pun hebat juga. Yang pasti aku sentiasa puas bila bersama isteri aku…

    Sekarang ni..aku boleh relex 7 hari sebab bini aku bendera merah, rasa lega sgt…bila bini aku lampu merah…hehehe..raya aku boleh relex…

  361. pungguk berkata:

    Shahro…

    Betul jugak lah kajian tu…kalo aku satu kawin lagi…aku cari yang punggung lentiklah lak…barulah patah katil…aku dah kawin 10 tahun..bini aku dari mula2 dulupun tak berapa aktif sangat….nak masuk gear satu sampai berhempas pulas aku gigit, cakar, gentel puting dia..jilat bijik dia…tapi mcm tu gak lah…kdg2 dia boleh tido!! (believe it or not)….bini ko or omida mampuih tak percaya… aku jer kena kj sorang2…tak ke pening…nak oral??? tak der lerrr…ko untung shahro ada bini yg layan ko mcm tu..tak yah lah ko rimas2…ramas jer ler..aku ni dah kat sebluan tak kena…kj overseas…harap2 bini aku mai 2 minggu lagi…adalah perubahan sket..sbb lama tak jumpa…ko ada apa2 tips meletup nak up sket nafsu bini aku tu..cakap nak kawin??? langsung dia kunci pakai rantai besi…aku gak melopong.

    Heran aku…ko siap boleh lega bila bini lampu merah…..ganas nya bini hang..aku nak tunggu 7 hari merana bang…

  362. shahro berkata:

    pungguk..

    Aku ni dah 14thn kawin. Orang kata bila perempuan makin meningkat umur nafsu sexnya makin menurun. Aku rasa itu pepatah zaman dulu tapi zaman serba canggih ni..perempuan makin berusia makin galak jadinya..
    Kalau kau baca kat laman web yang lain, rata2 perempuan akan bercakap pasai seks tanpa segan silu.Perempuan dulu malu2 tapi aku tgk perempuan skrg makin berlumba2 nak cari ilmu nak goda suami diranjang. Kau tgk bini aku cukup la..aku tak pernah meminta sepanjang perkahwinan kami tapi isteri aku ni..asyik meminta “NAK KOTE” aku ni..tak sempat nak buka mulut.
    Dalam kes kau dan aku ni..dah terbalik. Bini aku tgh dok mengerang sedap aku ni..boleh tertidur. Marah bini aku..hehehe…..Tgh dok hayun tiba2 slow aje hayunan, lepas tu..bini aku dgr aku berdengkur..apa lagi marah la..dia..
    Kdg2 tu..tengah aku dok jilat biji dia, muka aku boleh tersadai kat anu dia..bengang le..bini aku tu..
    Aku letih hampa tau..Kerja pakai otak ni..lain sikit kalau nak dibandingkan kerja pakai tenaga.
    Kadang2 aku rasa pelik juga diri aku ni..Bukan bermaksud aku tak berminat nak buat seks dgn bini aku tapi aku sendiri pun tak faham kenapa aku jadi mcm ni..Bendera aku tak ada masalah. Bendera aku ni..bila tgk body bini aku yang solid tu..mesti dia up sendiri.
    Aku tak pula rasa jemu dgn bini aku tapi bila isteri aku terlalu melayani aku, aku rasa satu macam aje..Agaknya aku ni..sakit kot..Kdg2 bila bini aku dtg gosok2 aku pun, aku rasa terganggu. Hakikatnya aku tahu dia datang nak membelai dan bermanja dgn aku…aku boleh marah dia..kesian pula..dekat dia..
    Hammmpppeeeehhhh betul aku ni…

  363. syuhkrie berkata:

    pungguk

    nasib lu serupa dengan wa la…. sejak mula khawin dah dekat 10 tahun duk macam tu aje….wa boring bukan ape lu pun boleh faham… dah mintak cara baik pun x dapat lu fikir la…kalau dapat pun dia layan sampai tidur…. gua dok hayun sesorang…. boring is not fighting… aku suke yang ada fighting bagi basah tilam… seraun pun tak ape tapi puas… mahu mengeletar kaki bini kena kerjakan….. kalau dia bag.. tapi aku kerap hampa….BJ x pernah,, cium pun x pernah….

    shahro

    lu memang untung broooo kalau gua mahu gua balun sampai x leh tutup kaki,,, sampai tundun gigil la, kaki kejang,, pinggang melecet,,,

    kepala lutut wa pun naik melecet dik hayun…. kalau dia nak lagi pas tu x tau la…

    bkn susah yang penting lu kena ada stamina… tinggi..

    ……

  364. pungguk berkata:

    guana, shukriee

    nampaknya ramai juga yang alami nasib spt kita…aku cadang kita tubung persatuan suami2 yang malang…sbb hang lama sket dalm blog ni…aku lantik shukriee jadi presiden…objektif persatuan kita adalah untuk membela nasib suami2 yang tidak dilayan dgn sempurna…isteri terlalu dingin.kita bergerak sbg satu persatuan untk memertabatkan kaum lelaki…biar isteri tahu keperluan melayan suami ini amat penting bagi memastikan rumahtangga aman bahagia…seks bukannya satu pkr kotor dan bukannya satu perkara yang boleh ditolak tepi oleh isteri2 bagi memastikan keutuhan institusi rumahtangga..kita rangka pelan strategik jangka panjang bagi menimbulkan kesedaran thdp isteri betapa pentingnya seks thdp kaum laki2. Persatuan kita juga mempunyai objektif utk mengutuhkan istitusi keluarga yang dibina dan utk mengelakkan kaum2 suami spt kita ini dari terjerumus kepada anasir2 yang negatif spt cari pempuan lain, kacau anak dara org isteri org atau guna 501.

    Apa mcm ok tak mcm ahli politik plak.

    Aku rasa ini penting bro…tak lah ko pegi keja dgn perasaan yang marah…maleh…hampeh sbb air dah keluo dari telinga.

  365. shahro berkata:

    Pungguk…kalau gitu aku tak boleh join la..masuk persatuan kau orang…hammmpeehhh la…macam ni..hehehehe….

  366. omidahuhu berkata:

    Aku rasa elok juga buka persatuan untuk isteri2 yang dingin terhadap suami…biar aku yang jadi gurunya. Aku yang takut nanti bila bini2 kau orang masuk persatuan aku nanti tak menang nak tepis pula…kau orang bila diatas ranjang.
    Macam hubby aku tu…sekali aku tukar stail baru ni..aku buka seluar dia pun aku tarik dengan gigi. Bila seluar tu aku tarik sampai paha aku jilat paha dia..bila aku jilat sampai betis aku jilat kat betis dia..Saja aku nak tgk reaksi dia..memang katanya geli gilerrr bila jilat dan main2 kat paha tu..
    Yang paling dia tak tahan bila aku oral dia..kali ni..aku tukar stail pula..Bila aku oral..aku tekan sampai rapat kat pangkal..lepas tu..lidah aku cuba main kat telur dua biji tu…terangkat punggung dia..
    Hubby aku paling suka bila aku oral dia. Aku suka oral sampai kedalam dan bila dah kena anak lidah tekan2 sikit dan goyang2..masa tu..hubby aku akan tarik nafas aje…”Sedap sayang” katanya…
    Apa pun aku pasti akan beraksi sampai dia puas dan aku pun puas..Hubby aku pasti akan tahu bila aku puas maka terkeluarlah mukadimah “SELAMAT DUNIA AKHIRAT”Lepas tu..dia akan tersenyum dan ketawakan aku..apa tidaknya habis kejang badan aku..paha aku akan menggeletar..aku pun tak tau kenapa..jadi macam tu..
    Untuk pengetahuan kau orang suami aku ni..seorang yang pendiam dan muka dia nampak lembut aje..tapi tak sangka rupa2nya permainan dia ranggi…gilerr…Agaknya dia tak nak mengaku kalah dgn aku…
    Sebenarnya aku baru aje habis projek…besok aku kerja..so..aku cauu…dulu..

  367. guana berkata:

    omida….lama sudah ku tunggu…akhirnya ko muncul jua…rangi,sensasi dan terkininya liputan ko dari medan perang….ieshhhhh gilernya ko kerjakan laki ko…aku pun tak tahan kena oral cam tu…kalolah bini aku ada selera cam mcm tuuuu…’tarik sluar dengan gigi’ ni ilmu baru niiii…

    apapun aku setuju dgn cadangan pungguk buat persatuan untuk suami2 yang isterinya mrk dingin…100% setuju dengan cadangan omida…(kalo omida cakap setuju ajer) biar dia jadi guru…cikgu ada teori ngan praktikal sekali ke?…suami bole belajar sama tak?

  368. Minah Jambu berkata:

    hai cik abang2 semua nie memang confom giler sek!!! Bebal betul! Namaya jer lama kahwin tapi masih tak pafam keinginan istri masing2. Dalam membaca luahan hati cik abang2 nie jika diperhatikan ada lah sorang (shahro) jer yang agak berlainan dari yang mika2 semua tu.. Jika diamati betul2, itulah perasaan sang istri2 kamu. Mereka semua tu nak some space! Rimas mereka rasakan dengan laki2 mereka yang hanya tahu nak sek tapi tak tahu macam mana nak mendapatkannya dengan nikmat dari sang istri. Kalau diberikan si guru kamasutra, OMIDA pada korang pun lama2 Omida cakap you all tu semua bebal and merimaskan!
    Pertama, lelaki nie, aku perasan, kalau dah nak kan tu garang camna pun jadi cair sebab nak tu nak tu jugak! Ikut jer apa kata istri asalkan dapat tu. Macam lembu kena tusuk hidung!
    Cuba lah buat mahal sikit. macam main layang2..hulur tarik hulur tarik….bersabar sikit. Hah cuba buat nie tips. Aku tak janji tapi cuba jerlah..kesian pulak aku baca criter korang yang menderita batin….

    Tips pertama: message kat istri yang korang nak buat appoinment ngan dier malam nie. Kalau dier tanya nak apa? korang cakap “I nak “rogol” you, sayang..” It may sound bad tapi itulah keajaibannya!

    Tips kedua: Sampai kat rumah nie..istri mesti rasa tak sedap hati. Tak pe biarkan tapi you all mesti maintain buat macam tak tahu. Konon2 tu terlupa lah apa yang dah korang message kan tu. Buat dek jer macm tak ada ape2!

    Tips ketiga: JUAL MAHAL walaupun hati nie tuhan jer yang tahu! Masuk bilik tidur tu jangan terus terkam istri. kalau boleh buat lupa nak kan sek. Terus tidur! Mesti terus tidur tau jangan nak lirik2 kat istri tu!

    Lakukan tips2 tu selama tiga bulan….ok lah kalau tak leh tahan sangat, sebulan ok!

    Mesti nak sabar kalau nak merasakan nikmat tu. Dah tu you perhatikan kat istri2 korang, pasti dier heran sesangat ngan perangai you all terhadap dier. Macam acuh tak acuh jer. Lama2 mesti istri2 you all nie dengan sendiri merengek2 kat you all!!!

    PERINGATAN: Lakukan “DRAMA” especially message memessage kat istri you all nie lat lat hari nya. Seminggu sekali ke. Be more creative dalam kekata kekata berbaur sek nie kepada istri you. Selalu doa yang istri you pun menginginkan you seperti mana you jugak.

    Oklah sekarang you all boleh mencuba kalau nak. So far from my experience IT WORKS! SELAMAT MENCUBA!!!!

  369. kroll berkata:

    Aku ni senasib ngan mereka yang wife dingin sex… sebulan nak sekali pun susah….anak dah 3…rapat2 lak tu…kalau air dah penuh sampai kat kepala tu pandai2 la nak kuar kan…tapi tak la pakai 501…aku gesel-gesel je la kat mana yg dapat kat bini aku ni…

    Untuk sedapkan hati anggap je la wife aku penat jaga anak2 yang 3 orang tu dan dia pun bekerja…tapi betul ke dia penat atau mungkin dia memang dingin sex…aku pun tak tau nak buat ape dah..

    last2 nak kurang kan aku punya keinginan..aku isap rokok jer la….dulu memang aku tak merokok..sebab ada masalah ni memang aku makin kuat lak isap rokok…tapi wife aku tak tau…

    Dah pernah berbincang tapi tak jalan gak..merajuk ngan dia tak jalan gak…dia cuma janji nak berubah jer..tapi cam tu gak…apa nak buat memang nasib aku cam ni kot….terima je la seadanyer….apa2 hal hisap dulu rokok sebatang…fushhhh

  370. gigolohuhu berkata:

    Bagus juga kau orang ni..dapat sebulan sekali pun tak cari lain atau makan luar. Mana nak cari lelaki macam ni..
    Kalau aku lah dah pasang sorang lagi..ada bini macam tak ada bini…
    Cuba kau orang peras ugut bini hampa kat umah tu..cakap nak kawin lain kalau dah tak nak layan….
    Aku percaya…masa tu..baru mereka sedar. Aku yakin..bini hampa ni..pasti berubah.
    Cuba buat tgk…
    Aku ni..kalau nak cari bini biarlah dapat macam omidahuhu tu..selamat dunia akhirat huhuhu…ganas sungguh kau ni..omida tarik seluar laki kau pakai gigi…Ini tip baru ni…
    Omida oh omida kau buat aku tak sabar nak kawin ni…rasa tak tahan sgt2 bila baca cerita kau ni…Mana aku nak cari bini sebiji macam kau oh omida.

  371. syuhkriee berkata:

    ok bro…… cerita senang nak tengokkkk… dapat mantap okela… dapat suam suam kuku….. merana jiwa…
    WAHAI MINAH JAMBU….
    ape yang u cakap aku dah praktik wat bodoh aje sampai aku ugut nak “ikat tangan nak rogol”. llast last stat keta lepak kedai mamak….. auwwwww
    bukan kat nak bagi…. seminggu buat bodoh dengan kita….orang cam ni… u cakap ape apa pun yang penting layan mata… betul x bro… balik keja tido… tpt tido lantak….perut laki lantak..
    x caya tanya suami yang isteri dingan masalan mesti sama…..
    Midi keluaran Januari 70% wanita malaysia sejukkkkk
    “FAKTA” FIKIR FIKIRLA….
    minah jambu lelaki bukan gile sex tapi takkan bangun tidur keras pas tu g kencing aje ke….
    kita nak macam macam alasan aku ingat kalau buat novel leh siap kot….
    dah fitrah cam tu buat pe benda elok, nak simpan simpan…. apa apa pun yang penting keikhlasan…
    nak layan kena ada keikhlasan baru boleh terlaksana….kewajipan.. bukan kemaruk seks…

  372. kroll berkata:

    Aku setuju dengan ko syuhkriee…semua dah buat dah….nak buat apa lagi tak tau le…kerja kat umah dah tolong dah…mandi kan anak…cebukan anak…tidurkan anak…basuh pinggan…sidai baju..semua aku dah buat….tapi dia dingin jer…aku tolong urutkan lagi…aku buat semua tu…wife kata nak bagi upah…tapi selalunyer…upahnyer tak dapat….hehe

    Artikel2 berkaitan dah bagi dah suh baca..tapi dia pk sebaliknyer…kita ni nak sex jer…lelaki ni kalau air dah penuh kat kepala memang pening kepala ni…kalau dah nak tu memang tak leh nak tidur dah…tu yg layan blue la…tembak dinding la….cam orang bujang lak…masa bujang pun aku tak ada buat cam tu…ni la nasib masing-masing…mana yg wife rajin layan tu..syukur lah nikmat yang tuhan beri…mana yang kurang dapat nikmat tu..sabar je la…pk je la anak2…nak buat macam mana kan..
    Nak makan luar tak mampu lak nak buat…nak tak nak tgk je la lauk orang lain kan…kekadang jenjalan tu tgk pompuan lain tu best jer….

  373. Minah Jambu berkata:

    laa…kesian memang lah aku tengok kat korang semua…tapi really what I’ve been noticing is wanita dingin ada banyak sebab2 nye. Salah satu tu like I’ve said diorang tu rimas. Atau mungkin sakit kalau bersatu ngan husband. I have a fren jugak yang kasi suaminye pun setahun sekali. I’ve always nasihatkan dier, bergurau ngan dier tentang nikmat2 bersama dan bermacam-macam lagi lah…

    But satu perkara yang I;ve asked her why she behave like that and she mentioned that “DIER TERGURIS NGAN KEKATA SUAMI DIER”.

    Adalh sangat benar hati wanita nie sangat sensitif. Mungkin sebagai suami memanglah sayang kat istri tetapi kadang2 tu terlupa jugak dengan kata-kata yang kurang sensitip. Bagi seorang lelaki perkara kecil tetapi wanita nie boleh simpan. Nak lagi kalau dah simpan lama2 habis lah kau SUAMI!

    Aku cakap cam nie sebab aku pun pernah melalui nye jugak. We, women are sensitive! Tapi alhamdullillah suami cepat cepat pujuk. So to you all jangan berputus asa, cuba tenangkan fikiran, walaupun Air tu dah macam bah kat kepala hotak hang…, tenangkan fikiran dan jiwa…kalau ada yang pernah mengguriskan hati istri waimah secara sengaja ataupun tidak, fikirkan lah baik2. Memang susah tapi cubalah sedaya upaya.

    Yang rasa2 tak pernah mengguriskan hati istri, then pasti ada sebab mengapa istri dingin kat awak.

    Semoga berjaya and kalau berjaya, do post it here and tell us your story, ok!!!

    Chow Chin Chow!!!

  374. atilia berkata:

    Hye,
    Saya ada masalah nak mintak pendapat smua… Saya dah berkahwin selama 6bulan, dan belum dikurniakan zuriat… Saya ada masalah ketika bersama suami, masalah ini slalu berlaku dan membuatkan saya kecewa dan marah,semasa hendak bersama, zakar suami saya lembik dan tidak tegang, walaupon dia yg ingin bersama,saya ingin tahu kenapa ia boleh berlaku?? apakah masalah suami saya nie??

  375. Minah Jambu berkata:

    Hi guys,

    I really wanna help you guys out there. And I hope that these website may help you to a better sexual life with your spouse. I have read some of them dan ternyata Wanita dingin pada sek bukan hanya di malaysia but all over the world.

    But I guessed, cara pemakanan dan stail kehidupan kita lah yang menyumbang kepada situasi ini. Baik orang barat mau pun orang timur, hakikatnya mak2 kita dulu tak pulak ada masalah ini. Ada yang sampai 14 orang anak dalam perkahwinan mereka!

    So I really, truly hopes this helps….Amin.

    1. http://blogs.webmd.com/sexual-health-sex-matters/2006/07/top-10-reasons-women-dont-want-sex.html
    2. http://www.goodhousekeeping.com/family/marriage-sex/women-sexual-desire-0307
    3.http://sixtyminutes.ninemsn.com.au/article.aspx?id=258817

  376. kebayan berkata:

    tapi dari pengalaman aku le yang dah 20 tahun kawin ni .. hubungan intim aku hangat ketika anak anak dah pandai menguruskan diri sendiri .. sebabnya aku dah tak letih dan aku bersama suami sudah mula keluar berdua duan .. suami pun dah mula bercerita kisah kisah lama yang mengelikan hati .. kami banyak masa bersama .. kerana sudah tiada gangguan dari anak anak yang sedang meningkat dewasa .Terasa macam rapat dengan suami dan tentunya hebat ketika beraksi .. Kalau boleh kemesraan tu biarlah dari hati yang ikhlas bukan untuk mendapat upah .Seorang isteri boleh tahu tau .Ni baik baik dengan aku ni mesti ada makna ni .. hehe ..

  377. ek ele berkata:

    minah jambu….kau kata kat kawan kau tu…kalau setahun sekali aje dia kasi laki dia….pastu laki
    tak bising….elok2 lah ubah…takut laki kasi org lain sehari sekali…get what i mean?….kecuali lah
    laki dah umur 60an…..

    kalau lah umur 30an….seminggu tak dapat pun macam
    nak terbang anu tu…..tu yang aku cakap…kalau
    lah laki dia muda lagi….dan setahun dapat sekali…aku gelak aje lah…kalau betul dia tak kasi
    tempat lain…mau bah satu rumah sekali bersama setahun sekali…he he

  378. hihihi berkata:

    ek ele…
    mcm mana kita nak pastikan kuantiti air hubby kita tu berpadanan ngan jarak tempoh kita bersama..ni mcm cara nak spot check la…kalau hubby kita main sendiri air yg kuar tu byk dak?kata la dia main sendiri ptg kan, mlm tu kalau bersama ngan wife dia air die kurg tak?kurg pekat ke?

  379. kroll berkata:

    Mungkin betul kata kebayan tu…wife aku penat skang ni menguruskan anak-anak….aku pun terasa penat gak walaupun menguruskan bersama…aku tak ada la time nak je buat baik..baru nak tolong wife aku…memang aku dari kecik dah biasa buat keje tu semua…adik beradik semua lelaki…mak aku mana yang sempat dia suruh le anak lelaki dia ni..sapu sampah ke..jemur kain ke..klau boleh dia nak suk masak sekali..hehe..tapi lelaki an…masak sama sekali tak mungkin..kecuali masak telur ke meggi ke air ke boleh la…
    Masa wife aku mengandung anak pertama…memang aku je masak untuk wife…masa tu aku banyak masa sebab tgh sambung belajar…leh le buat semua tu…tapi skang ni dah start keje balik..terasa la penatnyer kan…mungkin aku leh berpegang kata2 kebayan tu…masa manis aku mungkin bukan sekarang…nanti anak2 dah besar mungkin aku akan menikmati masa manis seperti mana orang lain rasa….hehe

  380. ek ele berkata:

    kesian bini dia penat tu masak sume….laki2 kene faham….

    tapi yang bini pun paling tidak jangan lah 100% alasan semata2…

    paling tidak tunjuk sikit usaha/semangat nak bersama tu…prioritize kalau bleh….memang banyak keje…
    tapi kengkadang kalau laki dah naik air kat kepala, anak dah tidor dah..tapi ada yang bagi alasan …tak
    bleh lah bang…nanti saya nak tengok cerita Korea ni
    nanti…abg tunggu yea pkl 11.30 malam karang kita belasah….
    he he…sampai time tu dua2 mata dah pisat dah…pastu bila tengah BJob siap bleh terlelap kat bawah tu..he he…mana laki tak hangin….he he

    ..lagi satu….yang priceless…kalau isteri yang buka mulut pelawa laki bersama…..fuh….mahal tu…tak caya tanya majority laki2….so tips ni..

  381. guana berkata:

    aku, syuhkriee, kroll dll hampir mempunyai masalah yang sama…bini yang dingin. Dari cerita cerita syuhkriee, kroll aku tahu mrk2 ni suami yang bertanggungjawab…mrk sama-sama menolong melakukan kj2 rumah sama2..aku jugak begitu..kami bukan jenis suami yang lepas tangan, tidak tahu bertanggungjawap, atau gile seks seperti yang diutarakan MINAH JAMBU!!! ….kami adalah lelaki biasa…lelaki yang dianugerahkan dengan keinginan batin…bukan sekali-kali gila seks…itu lain…kalo giler seks dah lama aku kawin kat Siam. Sekiranya kami dilayani dengan sempurna…tiadalah nukilan2 kami disini untuk mencurah isi hati…bukan kami tidak berbincang..cuma kadang wanita anggap ni pkt remeh, malas nak fikir benda2 dalam kain, dan tiada tindakan yang positif dari isteri kami.

    Buat2 jual mahal…mampus sebulan… dua bulan langsung tak dapat apa2. Asah jer ler kat mana2…dak gitu kroll??

    Penat…mungkin boleh diterima alasan itu…tapi aku sama2 buat kerja rumah…malah mengambil pembantu untuk membantu kerja2 rumah…apa lagi alasan si isteri untuk malas bersama suami????… aku sangka pempuan yg dah kawin lama memang begitu…tapi bila baca2 kiriman Omida n the geng…sesungguhya mereka boleh melayan suami dgn sebaik2 layanan ditempat tido…dah nasib ko labi…

  382. gigolohuhu berkata:

    guana..

    Aku ni..bila baca cerita kamu and the gang naik takut aku bila nak kawin. Mak aku tu..dok bising sgt2 dah suruh aku kawin. Kata mereka umur aku dah 30, orang lain dah beranak pinak tapi aku masih berkeseorangan.
    Bukan aku tak nak kawin tapi aku nak cari yang terbaik. Kalau dapat bini mcm omida tu..bahagia dunia akhirat. Tapi kalau dapat bini mcm kau orang merana aku.
    Kalau omida tu..janda pun aku ambil jadi bini tapi masih bini orang.
    Macamana persatuan kau orang tu..dah berjalan ke belum…?

  383. kainsarung berkata:

    ok bro….
    alhamdullilah… ramai warga bapa tampil meluahkan perasaan… kalau kaita baca kat paper semua masalah kekali … lelaki x bagi nafkah… zahir and batin.. ape hal lelaki yang dapat nafkah batin….
    kalau mca jando anah limo pun orang bujang rembat kan… ini adalah realiti nape sekarang wanita khususnya jando cukup di minati untuk di jadikan isteri…
    terserah le… tapi realitinya ada kat paper tengok artis dah masuk umur 50an pun bujang ada minat…
    sendiri mau ingat… cun gila pun kalau nak cuim pun x leh ape halnya…
    kan….
    simpan aje la ….
    ok chaw dulu…

  384. adei!! berkata:

    sdeh lak aku bce..hhuuu…

  385. hanz berkata:

    bila da kawen suami isteri leh mandi telanjang sama2 ker? sapa penah wat, citer le pengalaman

  386. nisa berkata:

    bertuahnye dpt suami yang sama2 tolong buat kerje rumah..baru le dpt lyanan tip top

  387. syuhkriee berkata:

    nisa…
    kita org yang isteri sejuk cuba tanya…takat kerja umah dah memang dah rutin. ….
    aku nak isteri aku servis yang terbaik aje kat aku…
    bkn endah x endah….apa sangat kerja umah … kalau dah tegal biasa le….

  388. syuhkriee berkata:

    nisa
    aku nak isteri aku servis yang terbaik aje kat aku…
    bkn endah x endah….apa sangat kerja umah … kalau dah tegal biasa le….bkn gila sex tapi kalau x dapat sendiri mau ingat kawan….
    takkan nak pancut kat atas kain aje kot…

  389. kebayan berkata:

    syuhkriee .. mungkin isteri tak puas hati dengan perangai suaminya .Dari pengalaman kawan yang bercerita .. dia menjadi dingin dengan suaminya kerana sikap suaminya yang suka bising bising dan kedekut untuk berbelanja .. semuanya berkira .Tapi bila berhubung intim mahukan layanan yang baik dari isterinya .Semuanya membuatkan perasaan terhadap suaminya menjadi hambar dan terasa benci bila suami mendekati dirinya .Sekadar renungan .. harap harap syuhkriee tidaklah macam tu ..

  390. Minah Jambu berkata:

    Hai Kebayan
    wah respect lu lah…..pandangan yang sangat meluas….tak macam setengah2 tu, kita sentuh sikit jer dah cepat melatah. Dah kita pun rasa bersalah malah kasihan lagi…sampai jenuh kita cari data/info kasi link website untuk memahami mengapa istri dingin. Tapi balik balik utarakan rasa ketidak puashatinya….hah asyik dok cakap pasal masalah tak mengambil tindakan untuk kebaikan ibarat berpusing pusing kat situ kat situ jugak! Sekali lagi cik abang oi…pergi lah buat reasearch ok.

    Buat hanz….kalau dari sudut berkasih kasihan bersama pasangan apalagi untuk menambahkan kasih sayang antara pasangan, memang digalakkan mandi bersama-sama. I gosok my husband and dier pun begitu jugak. Memang terasa kemesraannya dan keseronokkannya. Tapi untuk yang dah kahwin jer. kalau yang belum jangan berani nak berangan2!

  391. hanz berkata:

    bestnye minah jambu mandi ngan hubby..huhu…muat ke bilik air tu berdua?…biase wekend jer kan mandi sama? ari biase tak sempat kot sbb keje…anak2 tak perasan ker??

  392. hanz berkata:

    mandi pakai kain basah ler biasenye kan

  393. syuhkriee berkata:

    minah jambu dan kebayan…
    kita sebagai suami tanggung jawab suami ialah menyediakan rumah, tempat tinggal, pendidikan, makanan dan batin…
    aku ingat suami ko pun x pernah biayai ko study. aku tanggung isteri aku studi kat “u” sampai habis belajar…. dah jadi tanggungjawab tau… tapi apa aku dapat…
    anak aje…
    lain lain ???
    minah jambu
    kita sebagai insan boleh meluahkan pendapat mengikut apa yang terserat dan tersirat…
    maka kita sebagai hamba diatas muka bumi ini wajib mentaati suami sebagaimana siti khadijah mentaati suaminya..
    dan bagaimana Ali mengawini putri baginda.. jika dilihat pada rujukan usia putri baginda masih di sekolah rendah lagi…dewasa ini jika dilihat pada usianya…
    tetapi itu yang tercatat dalam sejarah islah dalam riawat islam
    dalam sejarah melayu pula bagaimana Tun tuah melarikan tun teja untuk dipersembahkan kepada sultan untuk dijadikan isteri…
    dalam hikayat melayu lama bagaiman dang anum sanggup di korbankan kerana rasa tidak puas hati seorang kawan yang tidak dapat mengisterikan nya maka difitnahnya .. begitu juga dengan mashuri..
    dan baru baru ini majalah MIDI mendedahkan 70% wanita Malaysia delan dilema kesejukan” lemah tenaga batin: atau tidak berminat untuk perhubungan jenis”
    so di sini bukan topik rujukan…
    tetapi bagaimana lita dapat berkongsi pendapat dan meluahkan perasaan yang sekian lama terpendam… macam pancutun lama x keluar mau tembus dinding eheheheh…kalau keluar pekat, lekat, mampat.. ehehe
    minah jambu, kebayan aku nak tanya ikhlas ni ko pernah telan tak air Hubby ko… ape rasa…

  394. jj berkata:

    syukriee, cuba lagi bagi sebulan dua, kalau x dapat bincang elok2. mana tau dia sign surat carik lagi satu. hang cari la yang umoq 7 8 belas…

  395. omidahuhu berkata:

    syukkriee

    Kau tak nak tanya aku ke..aku biasa tak telan air mani hubby aku..Aku selalu buat macam tu..Nak tau rasanya tawar dan kalau tak biasa boleh muntah ma…
    Aku yang selalu buat macam tu..sebab orang bagi petua dekat aku. Mereka kata kalau selalu telan air tu..boleh nampak muda dan lambat tua. Air mani tu..aku selalu sapu kat muka dan breast buat masker. Yang pasti keputusan yang aku dapat bila aku dah amal selama 14 tahun perkahwinan aku..memang aku nampak muda dan breast pun setiasa tegang dan cantik.
    Kalau sesiapa yang tak mengenali aku pasti menyangka umur aku masih diawal 25tahun.
    Aku buat semua ni..untuk hubby aku..kerana aku terlalu sayangkannya. Yang pasti air mani tu,,adalah pengasih yang paling besar dan sesiapa yang pernah tertelan air mani pasti tak akan dapat melupai suami sampai bila2. Dimana saja aku pergi wajah suami selalu terbayang dimata. Itulah sebabnya aku sentiasa setia padanya walaupun terlalu banyak dugaan diluar sana yang sentiasa ingin mendekati aku kerana ramai yang menganggap aku ni..belum berkahwin.
    Aku terlalu simpati dgn nasib kau syukriee dan guana. Knp isteri kamu jd mcm ni..kalaulah kerana letih bekerja dan menguruskn rmhtangga aku pun bekerja dan balik rumah terpaksa menguruskan rmhtangga..malah aku ni..dulu adalah seorang etlik, balik kerja nak kena pergi latihan lagi. Malam pula nak kena layan suami pula. Dalam kamus hidup aku tiada perkataan letih untuk melayani suami sebab aku sedar itu adalah tanggungjawab aku..Benda seronok dan sedap kenapa ada orang yang masih ak menolaknya. Aku tak faham dgn semua ni..
    Suami aku prnh menyakiti hati aku tapi bila diajak bersama aku ttp melayannya spt biasa sebab bg aku hilang juga rasa sakit hati tu..bila bersama. Bila aku bergaduh dan kemudiannya kami bersama bagi aku adalah lebih nikmat kerana disaat tu..aku merasa kami saling memerlukan dan adakalanya pergaduhan kecil membuatkan kami lebih mesra dan mendapat layanan yang terbaik diranjang.
    Bagi aku sex terlalu penting untuk kebahagian rmhtangga. Bg aku kalau seorang isteri melayani suami dengan baik dari segi makan minum dan pakaian tapi kalau kurang layanan ditempat tidur..suami tetap tak berpuas hati…kerana lelaki tidak dapat dipisahkan dgn sex..

  396. Minah Jambu berkata:

    Hanz,

    Selalu nye lah my hubby tu curi curi masuk dalam kamar mandi…ala intip2 lah nama nye…itu yang buat macam aw..no shame no shame…biasanye tak kira masa lah sebab toilet kita dalam master bedroom. So anak2 tak tahu! kalau pun anak2 cari mak dier paling2 abah dier cakap, mummy lagi “ngurut” abah! heheheheee…

    Buat hanz..jugak Gigolohuhu, dikau tu jangan nak berangan kalau lum kahwin..kan aper, takut nanti dok berangan angan – takde tempat nak buang tercacak sampai kojol! dah macam cerita angan2 mat jenin….eeee kesiannnyyeeee…..!!!

  397. Minah Jambu berkata:

    Syukrie,
    Baguslah awak banyak berkorban untuk kebahagian istri. Mungkin saya tersilap kata, ialah not about research tapi jika kita ada masalah, carilah penyeselaiannye…setiap masalah pasti berpunca. So cari punca. “don’t cry over a spilt milk”. Link yang saya paste tu ada terkandung berbagai2 punca mengapa istri dingin. Its ok to let out your heart. Dan saya rasa disini adalah tempat yang baik memberi komen dan nasihat atas pengalaman masing2.

    Baru semalam saya terlihat cerita di TV seorang bapa berumur 61 tahun ditanya bagaimana mengeratkan keintiman suami istri. Katanya memang lazimnya diusia begitu ada suami yang bertukar pasangan sebab tidak mendapat kepuasan sex. Tetapi bagi bapa ni dier bijak…dier tak bertukar pasangan tetapi sering “bertukar katil” alias berheymoon lah!!!

    Seperti saya, kami suami istri pasti meluangkan masa berdua aje. Just a short get away jer – terasa macam pasangan muda muda gitu lari dari rumah… selalu nye tak jauh, disini sini jugak. Kalau tak bermalam dimana2, kami pastikan kita have dinner together gether. At least seminggu sekali.

    Jika you benar2 nak menyelesaikan masalah you sebenarnya banyak yang boleh you lakukan. Ada satu buku yang saya sudah membaca and really have change our love towards each other…semakin loving gitu..Judul bukunye is “5 LOVE LANGUAGES” click this link http://www.fivelovelanguages.com/

    Semoga anda berjaya dengan misi anda. Dan jika sudah berjaya ceritalah pengalaman anda disini supaya dapat dijadikan renungan/pengajaran bersama!

    P.s. Hanz, aku pernah jugak tertelan air hubby tapi aku tak suka lah macam minum air Clorox! Eheheheee…tapi masih suka jilat ais krim vanilla flavour dier!

  398. syuhkriee berkata:

    TQ kawan kawan…
    aku kalau cam tu… aman dunia akhirat…
    dah puas aku ajak baca tentang parihal sex dan teknik teknik sex… tapi dia x de minat… bukan minat dia kot… aku pernah jugak discuss dengan doktor pasal ni dia cakap memang ada perempuan yang geli pasal sex…
    ” nak cium mulut pun geli.. nak sedut ais cream entah le… kekadang aku terfikir aku x pernah rasa rasa maca ko orang rasa…
    hanya dalam mimpi ajelae..
    mcm bdr otai…
    kalau dapat pun aku nak kat mane mane.. x kira tempat…sampai melicit … ehehehe..tapi nak wat cam mane..
    kerjaya aku sekarang trainner … so aku x penat le takat 1 jam…tapi dapat pun x sampai 10 minit.. dah urut tradisional, makan jamu, entah ape ape le…kadang aku geram abis semua aku jilat …masuk mana mane boleh masuk..mcm rape lak.. kadang dah terpaksa…cuma x luke aje…
    takat lutut melicit tu biasa le…sendiri buat semua…

  399. Minah Jambu berkata:

    sama sama lah Syukrie…hai bak kata kau tu “nasib kau lah labu”!

    Tadi aku baru gak disscuss ngan kawan aku kat opis. Dier nyer kawan lelaki, istri dier pun my girlfren kenal. Selalu jugak kawan lelaki dier kasi tahu tentang istri yang dingin sek. Rupanya betullah bini dier tu geli ngan sek. Sampai husband dah dapat pun girlfren baru. Aku cakap mungkin istri kawan dier tu kuno agaknye. Tapi kata my fren istri kawan dier tu Uni grad from usa lagi!! Nak kata tak ada ilmu, berilmu…entahlah. Kekadang tu nak jugak cari ilmu ilmu yang lain. Bukan academic jer!

    So memang betul statistik kat luar tu…70% istri dingin sek!

  400. hanz berkata:

    senang la camtu minah jambu bilik air dalam master bedroom, org kat luar pun tak prasan kite kan..hehe..biase mandi telanjang sama2 tu lama ke kejap minah?? kalu pagi2 nak g keje kejap je la kot mandi sama? penah wat sex time mandi?

  401. jj berkata:

    hanz.. sekarang mana ada lagi kain basah macam zaman mandi kat telaga dulu. lagi la bila mandi berdua.. susah ada kain basah ni nak tolong sabun kat situ.. silap silap masa sabun terasa stim.. tonggeng je la n inject masa tu jugak….. hebat betul jambu batu nasihat kat syukriee

  402. Minah Jambu berkata:

    isk kau nie hanz…kalau dah bersama takde seutas benang pun dibadan, hukum gayanye..ehem ehem lah! Dalam keadaan basah nak lagi bukak air hujan dalam bath tub! Kalau dah macam tu sendiri tahulah!

  403. Minah Jambu berkata:

    jj,
    aku kan aper, cuma kesian dengar cerita suami2 yang kegersangan…kalau nak difikir-fikirkan suami yang merana tu kalau dah geram cari makan luar tu memang lah dosa! tapikan istri yang tak kasi makan pun dosa jugak kan???

    Aku ingatkan kalau aku nie sang pembuat filem atau drama swasta kan, akan aku buat citer pasal suami gersang istri dingin.

    Citer macam nie pasti sensasikan? sebab nie citer pengajaran buat suami dan istri. Bayangkan statistiknye mencecah hingga 70%??? Bahaya tu dalam menjana kebahagian family. Dan kalau tak bahagia porak peranda, siapa yang merana – ANAK2 -! Akibatnya akan terjadi banyak gejala2 yang tak baik dalam kehidupan kita kerana ibubapa bercerai berai! Bayangkan???!!! Jeng jeng jeng…….ok lah balik pada citer nak buat filem….

    Supaya istri paham ianya dosa besar kalau tak kasi suami makan. Akibatnya suami makan luar. Dan didalm citer nie pun harus diselitkan mengapa istri dingin pada sek. Keluhan2 hati sang istri. Harus dipaparkan supaya suami faham.

    Dan sebaliknya pulak kita paparkan bagaimana kegersangan seorang suami yang kehausan sexual bersama seorang istri – sampai air tu pekat melekat, campak kat dinding pun boleh melekat! Tidak cukup hanya layanan zahir seperti makan dan minum tetapi layanan batin diatas ranjang adalah sangat perlu sekali.

    Amacam citernye? agak2 kalau buat sampai 20 episode macam citer korean opera ok tak?

  404. kebayan berkata:

    pada pendapat aku le .. aku tak tahu lah samaada isteri yang dingin atau suami yang kuat seks .Kalau isteri yang dingin kenapa mereka bercinta dan kawin .. sebab dalam cinta pun ada tarikan seks .Aku rasa isteri yang dingin ini mereka tak dapat mengimbangi diantara tanggung jawap dan pekerjaannya membuat diri rasa tertekan .Graf prestasi mereka biasa biasa saja tetapi si suami menuntut kepuasan yang lebih .
    Untuk mengelakkan ketidakpuasan hati .. buatlah jadual untuk ” bersama “..tetap kanlah hari hari yang dipersetujui bersama ..so tidaklah ada tekanan nanti ..kalau kata plan malam jumaat nanti .. telefon lah isteri dipejabat ..ungkapkanlah kata kata romantik ..belanjalah sikit belilah sejambak bunga untuk dirinya ..pengalaman aku kerja dulu .. kalau suami talipon aku .. seronoknya aku rasa .. “tiba tiba kita teringat kat awak .. “balik nanti mesti dia dapat .. hehe..

  405. Minah Jambu berkata:

    kebayan,

    Actually kan aku pun mula2 macam tu jugak ingatkan pasti lelaki nie giler sek. tapi bila aku selidiki and amati sebenarnya bukan itu tau. Memang si istri tu dingin kat sek. terkadang tu suami nak cium pun istri tak nak. Their body language showed that si istri tu geli. Hampa sang suami.

    Topic nie dah menjadi satu macam interest pulak kat aku. Macam nak buat tesis pulak. Dulu aku tak peka tapi sekarang nie bila aku pusing ke belakang (perhatikan keaadan sekeliling)baru aku perasan “eh rupanya banyak suami istri yang tak bahagia” Baru jugak aku perasaan ramai teman aku dan suami sebenarnya tak bahagia. Kedua2 suami dan istri tertekan jiwa.

    Eh really lah this topic is very interesting. Kekadang aku really nak tolong mereka tau! Macam nak jadi public speaker pulak bab Kebahagian suami istri -tapi cuma nak kasi toeri nye jer tau, praktikal nye buat sendiri!

    • papabaik berkata:

      satu sebab isteri dingin macam tu bukan apa. Kadang2 dia jemu tengok muka kita. Tapi dia tak sedar bukan dia tak tahu kita pun kadang2 jemu makan lauk yang sama setiap minggu. Tahu masaalah dia je. Perasaan kita diketepikan. Isteri yang macam ni kurang amik perhatian tentang ilmu dan hukum agama. Tapi cuba nampak yang lain sikit. Mulalah nafsu dia mengelodak agaknya.Walau macamana pun isteri kena dan wajib layan suami walau diminta dibelakang unta sekali pun. Itu pun tak faham juga ke kenapa dan sebab2nya. Kalau isteri tu tak sihat berubat.Takut tak dapat memenuhi kehendak suami. Berdosa. Lelaki ni bukan kuat nafsu. Tapi sekali sekali nafsunya memuncak disebabkan gangguan seksual betina2 yang kat luar tu. So kalu sayangkan suami, tolonglah selesaikan masaalhnya dengan segera sebelum dia berzina atau melancap.Korang gak yang tanggung dosa.Rumah tangga tak berkat.`Panas`..so korang fikirlah. Beritahu suami kalu korang sakit minta ubatkan. Nanti bila korang nak pulak tapi dia tak merasa ghairah, korang yang susah dan tuduh suami macam2 sampai sanggup cerita kat orang lain dan mulalah episod lain pulak.Inilah punca2 isteri gersang dan curang.Faham tak wahai isteri2…!orang lelaki sentiasa berusha untuk kebaikan isterinya takut isterinya curang..tapi isteri pulak yang membuatkan suaminya curang.nasiblah.Luu pikirlah sendiri..(pinjam ya Nabil)

  406. guana berkata:

    Minah Jambu, Kebayan, Omida and the geng…

    Korang ni bestlah…banyak komen2 nasihat yang korang kasi terutama kat Shuhkriee…yang selalu merintih…aku pun mcm tu gak tapi tak kronik mcm dia sangat…tapi itulah punca, isteri kami dari golongan 70%…Mcm2 aku dah aku buat..kerja rumah seme tolong…tolong basuh kain, sidai kain, lipat kain semua kita tolong…tapi bila tang nak bukak kain dia…tu yang susah..mcm2 alasan.. panas, sejuk, gelap, cerah, penat, banyak kerja, anak belum tidor, kucing jiran belum makan dll….

    …sekarang ni aku beribu batu jauh dari isteri aku dah lebih sepurnama…sepanjang isteri aku tak ada ni barulah aku jumpa blog ni dan banyak belajar dari korang.. kali ni aku guna reverse psychology strategy nak pancing bini aku supaya tergolong dalam golongan the other 30% mcm korang ni..panas ajer…akupun seram sejuk baca komen korang….

    pertama, aku tukar mood bilik tidur dah jadi macam bilik pengantin…kedua, aku beli hadiah baju tidur….peerghh seksi giler…pas tu aku bungkus dalam kotak merah hati……dia mesti kena pakai kan?…sekurang-kurang nak jaga hati aku yang susah2 pegi beli benda ni pempuan kat ladies dept…berpeluh2 aku nak cari saiz dan kaler yg sepadan..ketiga, aku akan letakkan beberapa kuntum red roses atas katil….peeeeerhhh..semua ni surprise niii korang jer yang tau dulu.. kalo laki korang wat cam ni cair tak?

    Harap2 umpan aku kali ni mengena.lagipun dah lama aku tak jumpa bini…susah woooo bila kena jadi bujang tiga ni…

    minggu depan aku cerita lagi…dapat ikan ke tak? dapat anak ikan ke jerung ganas…..tungguuuu.

  407. Minah Jambu berkata:

    Guana..wah caya sama lu bro!

    Wa sembahyang doa banyak2 kalau boleh wa kebayan omida dan yang lain2 buat kenduri dalam blog untuk lu bro!

    Hidup bro guana!!!!!

    pstt… ingat post kat bolg tau…dapat ke tak dapt..eh fikir positif…pasti dapat punya!!!

  408. jj berkata:

    betul tu minahjambu isteri zaman sekarang asyik buat direct selling je lebih. balik rumah penat nak kangkang kat laki pun susah asyik nak cari downline.. minah.. engkau buat la drama ke filem tu.. aku nak berlakon free jerr

  409. hanz berkata:

    susah jugak ek bila da kawen tapi laki bini terpisah tempat sebab komitment keje..harap wekend je la dapat bertemu huhu…

    biase kalu da kawen, dalam bilik bini bole bukak atau pakai baju kain suar depan laki kan, takut laki je la tak tahan tgk bini tak cukup pakaian depan mata dia..hehehe

  410. Minah Jambu berkata:

    Teringat aku waktu jadi pengantin baru.

    Time tu kita orang dah nak salin pakaian. Padahal mak andam ada tau dalam bilik ngan kita orang. Aku pun malu2 lah nak salin baju depan laki aku yang baru jadi laki aku. Mak andam pun cakap apa lah nak malu..kan laki sendiri tu. tapi laki aku bukan main lagi curi2 pandang kat aku. Agaknye dalam hati dier cakap…nanti you…”jap lagi siap I kerja kan!”

    Memang pun………sampai lah sekarang!!!! hehheeeee…

  411. ahlifikir berkata:

    Guana…

    Wow..romantik habis ko guana…Macam cerita dalam filem pula. Bila isteri kau balik nanti kalau kau buat mcm apa kau cete tu..mesti bini hang terkejut beruk nanti. Dlam hati dia mesti hairan..aiikk dah buang tabiat laki aku ni..huuhuhuuuu…
    Bila tiba masa nak projek tu..kau layan cukup2, romantic habis dan kau rembat betul2 cowwww….biar sampai dia sebut SELAMAT DUNIA AKHIRAT mcm omida tu..baru berakai huhuhu..

  412. syuhkriee berkata:

    sabar sabar….
    hati dah kematu kawan…
    wat ape cara pun dah x jalan aku ingat hotel yang ada kat setiap negeri, x setiap negeri kadang sampai lima hotel aku pernah masuk sama wife. sampai aje penat…
    x de kerja lain… lepak kat pulau pulau semua aku dak gi sama wife… jawapan macam tu le…aku ingat nak belah aje…boring orang macam tue aje..
    nak kata bunga bah puas makan kat hotel … berbuka kat hotel pas tu check in… check in buat habis duit aje… is no respon u..

    minah jambu…omi…
    ko deh tentu bakal bakal penghuni syurga tu jangan risau sebelah kali dah ade..
    bravo…

  413. Ratu Sedih berkata:

    Assalamualaikum…semua
    Saya ingin berkongsi masalah….selepas saya membaca komen2, pendapat2 dan nasihat2 yang diberikan oleh sahabat2 di ruangan ini.
    Saya berstatus isteri kedua…seorang professional dan baru pulang dari luar negara selepas tamat belajar di peringkat sarjana.Saya telah bkhwn selama 5 tahun…suami sangat sayangkan saya..cuma masaalahnya semenjak berkahwin saya tidak mendapat kenikmatan seks. Suami menghidap diabetes yang tinggi sehingga ke tahap mati pucuk. Suami hanya memuaskan saya secara oral. Sebagai isteri saya inginkan seks yang sempurna.Sekarang kami tinggal berjauhan sebab suami bekerja di negeri lain…jumpa 2 bulan sekali. Saya rasa tersiksa..saya meminta suami menceraikan saya…tetapi beliau enggan sebab sayangkan saya.
    Semasa belajar di luar negara..saya terpikat dengan seorang lelaki …dan kami pernah terlanjur..dan dia telah memberikan nikmat yang saya tak pernah dapat dari suami….
    Saya rasa sangat berdosa..tetapi tidak pernah memberitahu suami…
    Saya telah bertaubat..tetapi sebagai manusia yang lemah..saya tetap mempunyai keinginan seks…
    Bagaimana harus saya keluar dari kemelut ini…??????

  414. mak lamah berkata:

    salam sume,

    seronok pulak bc komen2 kat sini. Bg sy klu nak kepuasan, sama-sama kena main peranan. aku jilat ko pya, ko jilat aku pya. baru lah best. sy dah tua, (40), hb lak (46) tp masing2 klu boleh hari2 nak…tapi xboleh lah pulak sebab sy bini no2…2, 3kali seminggu and nak bagi tau kt sume dia xleh overnite kt rumah sy wlupun dah 11 tahun kawin….tapi sekali balik at least 2round kami buat.

    sy duk umah flat 2 bilik je. Anak 3 orang kecik lagi sebab kawin lmbt dpt anak pun lambat tapi kami still leh mandi bersama (mcm minah jambu) best woo.. klu anak2 tya sy ckp jew ayah nak tolong gosok belakang mama…tak tahu yang mama ‘mengerang’ dlm blk air digosok dan dikerjakan oleh si ayah, selesai dlm blk air sambung kat bilik…buka lah cd ke ape ke bg anak2 tengok asalkan sy boleh bertenggek ats hb… hb boleh henjut sy.

    sekarg ni dia kerja kt luar negara..bulan lima baru balik….huhuhuhu..sy dah gersang sangat sebab lama tak dapat.

    ishk..ishk rugilah isteri yg tak mau beraksi tuk suami…nanti menopos baru pdn muka tak pulun habis2 ms muda..

  415. mak lamah berkata:

    hehehehehe org kata klu puas sek, enjoy sek leh nampak muda hikhikhik macam saya….hahahahahahahahahahahaha

  416. hanz berkata:

    sabar mak lamah nanti hubby balik bulan 5 bole sambung tenggek atas dia balik,

    kpd minah jambu dan kawan2 forum len biase mlm2 tdo sama laki bini ada pakaian ke takde pakaian lgsg, lepas men pakai baju balik atau terus tdo je bogel sampai pagi?? tapi kalu time mlm tak men tdo pakai baju atau tak pakai ape2 gak??
    wekend leh la laki bini men time siang ek kalu ari kje tu harap malam jer le baru bole bertarung..hehe

  417. ahlifikir berkata:

    Wooo panas-panas cete kat sini..makin panas…panas.
    Aku rasa akan lebih panas klau kehadiran omida tu..mana pegi omida ni..dah lama tak dengar berita…..
    mak lamah gamak kalau gian sgt bertenggek kat jamban pun boleh juga huhuhuhu…

  418. qis berkata:

    sejak dr mula kawin smpai skrg, xpenah pkai bju masa tdo. sblm & slps. hubby ckp best skit tdo peluk2..ekekeke..klu teringin, trus masuk..

  419. hanz berkata:

    waa bestnye qis, tapi better camtu kan..kalu pakai baju kan pagi msti peluh2 nak kena basuh, kos lagi elektrik baju pun tak tahan asyik basuh jer..baik tak yah pakai per2 time tdo..hehe…tapi anak tak masuk bilik ke malam2??

  420. hanz berkata:

    tapi kalu time bendera merah kan, tdo togel gak ker qis? ker badan je tak pakai baju, yg pet2 tu pakai panties??

  421. qis berkata:

    i xde anak lg hanz..time bndera merah, still xpkai ape2 just pkai panties jer..hubbby klu tdo mst nk pegang2 buah tgantung yg come2..hehe..

  422. jj berkata:

    kesian nya kat ratu sedih. nak buat macam mana masa nak kawin dulu x test dulu hb u sihat ke idak. masih ada tenaga ke x. memang nikmat bersetubuh ni. kalau setakat jilat2 tu baru 5% je nikmatnya. x percaya tanya mak lamah.

  423. syuhkriee berkata:

    salam bravo…
    macam kan.. betui ko cakap JJ, kalau x de tenaga wat penat aje..>>>

  424. Ratu Sedih berkata:

    To jj

    Terima kasih bebanyak atas prihatin you.
    Perkahwinan kami pun atas sebab angkara isteri pertama yang cemburu tak bertempat dan menabur fitnah yang bukan2. So hubby tercabar dan ajak I kahwin.Masa diawal perkahwinan hubby ok dan boleh melakukan seks…secara normal. Tapi hubby pernah cakap isteri pertama pernah ugut untuk…bomohkan dia supaya benci saya dan buat dia tak berminat pada saya…mungkinkah apa yang berlaku adalah perbuatan khianat isteri pertama? Entahle…

  425. Ratu Sedih berkata:

    Anyway…happy bila baca kawan2 kat sini most of them bahagia di alam rumahtangga. Semoga berkekalan ke akhir hayat. Saya sekarang lebih mendekatkan diri dengan allah banyak baca quran..dan aktiviti2 lain untuk lupakan bab seks ni…dan insyaallah cadang nak ke Umrah hujung tahun ni.
    Ok…kawan2 semua…sayangilah pasangan masing2 dengan ikhlas dan semoga bahagia selalu.
    Bye.

  426. hihihi berkata:

    nak tny sikit…selalu kalau game tak masuk bab foreplay purata bape minit baru pompuan bleh klimaks? maksudnya klimaks kat dalam…sy x pnah rasa klimaks kat dalam…slalu klimaks luar je…

    n lately sy tgk my hubby dh kurng nak seks..seminggu skali or 2 kali je…die kata letih..mgkin ye jgak sbb bdn die pun dh naik sket..adakah peningkatan brt bdn antara faktor kurang minat seks?atau adakah hubby dh bosan ngan sy?

  427. mak lamah berkata:

    kesian hihihi…xpnh rasa klimaks kt dlm…ishk..ishk..iskh..

    anu hb hihihi pun xpnh ler rs ‘nyut nyut nyut’ kt dlm tuh..ishk..ishk..ishk..

    klo sy purata bape minit tuh depend pd krjsama ..klo cepat mcm msk maggie mee ler..’cepat dimasak sedap dimakan’ klo lama mcm msk rendang lah puLLak hehehe

    tapi…xmain aaa suh bukak tros masuk…mau angin satu badan…
    xkira lah hb ke sy ke..mesti mau romen2 dulu..

  428. syuhkriee berkata:

    betul tu mak limah…
    tak best la guna ayat ringkas… kata mat jawanese
    “is not feel” kejap makan mentega, kejap makan budu, kejap makan long john, kejap makan apam, kejap makan pau entahla…
    istilah tu penting dalam membuat komen…
    ratu sedih… aku tau perasaan ko…
    apa yang ko rasa aku amat memahami…kerana aku rasakan… bersama kekawan yang sepinggan dengan aku…
    apa apa pun allah bagi kita pilihan… dan dia membenarkan untuk kita membuat pilihan… kalau tidak sesuai boleh cari lain… dan perempuan pun boleh tuntut fasak…so apa apa pun hidup hanya sekali jadi pilihlah yang terbaik untuk membuat keputusan…aku pun dah rancang..(pendapat otai)
    kekadang ada benarnya ape nak pening… diut boleh cari beb… tang tu… sendiri ingat …

  429. Minah Jambu berkata:

    Syukrie,

    sebelum kao dok pikir nak pasang satu, apa kau dah usahakan memperbaiki keaadan kao dan istri??

    Kalau belum, jangan kau berani melawan ribut taufan kalau ombak ditepi pantai jer lum tentu boleh handle…… Cuba atasi dulu, kalau benar2 tak berkesan barulah pikir untuk pasang satu. Itupun kalau memang dipersetujui oleh istri kao.

    Semoga kau berjaya…valentine dapat ikan kembung lagi ke?

  430. kebayan berkata:

    cinonot .. kebanyakan mereka ni .. orang yang sama .Janganlah pulak terpedaya .Biarlah mereka dengan kepuasan cerita mereka sendiri ..

  431. jj berkata:

    ye ye jer la engko tembam. berangan ke betul2 tu. ustazah kalau jumpa si tembam tu tibai jer.

  432. Minah Jambu berkata:

    Ia ya ke kebayan..kat sini ada jugak yang tukar2 nama??

    Kalau gitu aku pun nak tukaq nama lah…MJ aka Mary Jane ke Meg Jones aka Meg Ryan ke, Datin Mary ke…heheheee…tapi aku rasa kan nama MINAH tetap glamour!

  433. rangga berkata:

    salam sumer
    dh nk jd blog gaduh2 la pulak kt blog nie
    kepada yg nk citer masalh dier 2 biar la diorg citer
    atleast ader gak org yg malu nk tanyer dpt information,
    ni sblum ni elok jer join skaki, alih2 g hemtam lak yg org lain dok citer
    aper kes ni,
    dh topik pun citer dlm kelambu, x kan nk discuss bab repair keter,

    mohon ampun n maaf, hamba hanye tumpang lalu n bc jer

  434. cinonot berkata:

    Bukan nak gaduh beb tapi kita kena tegur menegur kalau dah cete sampai tak masuk akal, apa ke he..
    Jgn2 kau ni..rangga pun dah tukar nama, bela membela nampaknya. Manalah nak tau tembam jadi rangga. Jd rangga tak apa lagi tapi kalau tembam jadi jamban lain pula cetenya..hehehe..
    Nak cete sampai dlm kain pun kita orang kat sini tak kisah brooo tapi kalau cete sampai tak masuk akal ni..mesti la kena kutuk.
    Ape ke he..nak make love pun open air, dah tu..bogel kedua2 dok kat taman kononnya. Hat nak jadi pahala terus jadi dosa.
    Agaknya rumah tembam tu jauh dari rumah orang, dlm hutan agaknya huhuhu…kalau mcm tu..mmg tembam ni..specis orang utan.
    rangga org lain pun cete juga tapi tak ada la..sampai over acting mcm tu..tak msk dek akal bro..Kalau nak kasi tips pun bglah tips yang boleh kami ikut sama. Tak gitu..huhuhu

  435. qis berkata:

    eh..knp komen i yg sblm2 ni hilang eh..??

  436. syuhkriee berkata:

    cinonot
    lantak la, itu idea yang membina.. kena ada imiginasi dalam memupuk rumah tangga… takat kangkang aje.. wat pe..
    masuk angin tau…
    kalau kita tengok tempat nak make love kat mane mane pun x kisah…
    cuba lu fikir jangan jadi jahil… nabi pernah berpesan
    kalau seorang suami nak bersama ( make love walau atas belakang unta) maka isteri wajib memberi… maka atas belakang unta pun apa cerita????
    dalam utan feel … ko dah pergi tak kat kawasan utan… feel sejuk broooo x payah pakai aircorn… bangun pagi mesti pacak… anu… kalau ko jenis kote mampus… memang ko x suke tempat sejuk.. aman, damai… feel. and fantastik…
    idea si temban tu memang best..
    minah jambu my wife dah bagi green light..
    cinonot… wa punya bini sampai cakap kalau nak kawin lagi no hal…
    gua bagi sampai dia x nak… walau gua nak…
    x kisah tempat… lagi gila dari si temban..
    balik campin x basuh terus jilat..dia punya bau… fuhhh tangkap kepala… feel ko…
    buka selekeh atau pengotor…
    itu pengorbanan nak bahagiakan isteri..
    bukan kangkang pacak aje..
    (kita punya ladang belasah aje jangan belasah belakang sudah…)
    apa nak hairan..
    kena pulak open air kena sepoi sepoi bahasa punya angin.. sorry angin laut x main panas angin hutan fuuuh… layan …sejuk… bru …
    betul tak tembam, minahjambu..

  437. qis berkata:

    syuhkriee..
    bini u dh ok ker? smcm je u ni? sama je dgn si tembam..
    hr tu kemain ribut..dpt green light kawin lg 1 ke..huhu…

  438. cinonot berkata:

    BETUL3 MANA PI HABIS YANG AKU TULIS PUN DAH TAK ADA DAN YANG TEMBAM TULIS PUN DAH PADAM. ALA..NAPE DEPA PADAM..SEKURANG2NYA SITUASI DISINI MAKIN PANAS DAN PERBINCANGAN PUN MAKIN HANGAT HAMMMPPPEEEEEHHHHH BETUL…

    Broo syuhkrie..
    Cakap kat dlm laman ni..boleh la kalau anu bini terus nak jilat walaupun tak cuci tapi aku tak mau la..kalau ada bau. Aku dan bini aku kalau nak bersama mmg aku dah pesan siap2 dkt dia dressing betul2 kat anu tu..Begitu juga aku..heee hang kalau ada bau potong stim hang.
    Hang besa tgk tak kalau orang yang dalam kelaparan bagi apa pun dia makan, semua dia sedap sebab susah nak dapat makan tapi bagi org yang selalu makan ni kalau hidangan tak memenuhi cita rasa atau tak bersih mesti nak makan pun tak lalu.
    Hang kena ingat dalam hutan banyak nyamuk oooo. Kalau nak open air kat dlm hutan kena pasang ubat nyamuk broo kalau tidak nak beromen pun susah, Hang gigit leher bini hang, nyamuk pi gigit hang..last2 hang beromen dgn nyamuk la..brooooo huhuhuhu

  439. rangga berkata:

    maner ader ni br 2nd post dr aku,
    psl bg aku blog ni byk yg bg information, what ever la mslh aper yg d hadapi,n kalu tanyer ngan org face 2 face x ker malu, nntikan x psl2 satu kg tau masalh kiter sumer

  440. Tembam berkata:

    Syuhkriee

    Sabar aje lah dengan perangai cinonot..dan qis

    Dia org aje yang betul dan dia org aje yang the best…Manusia ..janganlah takbur dan cakap besar je..

    Good Luck Cinonot…

  441. Minah Jambu berkata:

    Alamak…! Terperanjat beruk aku dibuatnya..apanye tidak..pagi2 bukak email yahoo..hah kau berlambak post notified kat aku nye inbox..sampai 23 post!!

    Nie aper citer..? Panas semacam jer…aku ingat citer panas kat kamar suami istri jer..aik kat sini pun panas?? ia lah apa nak buat, sekarang kan cuaca panas…”global warming” lah katakan…

    So cinonot…biorlah tembam laki bini buat kerja dier..nak lagi “global warming” macam nie…aku pun dok terbayang2..macam mana lah kalau aku laki bini buat kerja open air macam tu…eee…agak2 korang panas ke sejuk?? heheheeee…

    psst…teringat aku lagu arwah sudirman..”bercanda di pasiran pantai, kita bersama memadu asmara….”

  442. Minah Jambu berkata:

    Syukrie,

    Aku sedih lah dengor citer kau! Aku sedih sebab kau akan melukakan hati seorang kaum hawa and aku nie kaum hawa tau!. ..hik..hik..hik..sedih nyeee….

    Aku tanya kau 2 soalan tapi kau jawab cuma 1 jer. Yang lagi satu kenapa tak jawab??

    Tapi aku gembira yang kau dapat green light from your wife. Tapi mesti di sebalik sudut hati nya…terluka…
    (macam lagu ibnor reza….
    “dari sudut hati yang terluka..
    dengan niat suci nan membara
    ku curahkan semua..
    perasaan ku yang ada
    kerana ku terlalu menyinta…” lalu sang istri pun merelakan keinginan suami……macam cerita novel!!

    eee..mungkin itu lah yang ada kat sanubari istri kao kot??…
    sedih..sedih..sungguh sedih…

    psst…hai aku baru nak berangan buat cerita nie dalam drama swasta…kau dah buat betul2 syukrie…takpe lah asalkan kau hepi….sebab aku pun kesian jugak kat kau tu!

  443. Embun berkata:

    Salam…

    Embun dah lama baca komen2 kat sini…tapi tak pernah join lagi..
    Banyak juga ilmu baru yg dpt dari sini..

    Keep it up…
    Syukrie…Semoga menemui sinar baru..tapi mesti adil ye walaupun apa pun kekurangan isteri u…
    Nobody is perfect….

    Kak Tembam..biasalah kena kutuk..insan di mukabumi ni semuanya mempunyai keinginan yang berbeza….

  444. comel berkata:

    hai semua..

  445. comel berkata:

    bestla korang ne….sporting habis…

  446. Minah Jambu berkata:

    Salam jugak Embun and comel…

  447. mak lamah berkata:

    embun, comel jgn ler segan2…(ewah memandai pulak) mak lamah pun br join sini sbb best pulak tgk forum nih nampak meriah…gaduh2 tuh bese lah rencah hidup ye tak…sedgkan lidah dr tergigit…

    er..mak lamah pown xprnh ‘memburit’ (tu stilah hb mak lamah) kat open air…camner rasa erk…

    minah jambu klu ko dah ikut jejak tembam habak mai lah kt sini ye..

  448. Minah Jambu berkata:

    mak lamah,
    Aku nie baru sat sat sebut nama kau dalam hati tau…tup tup kau pun menjelma….heheheee…

    aku nie kira nampak jer lembut..air muka memang lembut tapi bila pat nak sek..aku boleh jadi ganas you…tapi aku tak rasa lah laki aku nak bogel2 open air….tapikan aku pernah gak terpikir nak buat jacuzzi kat dalam master bedroom. Dah tu dindingnye tu tinggi and langit2 nye berkaca..boleh bukak and tutup! eee…..aisye man..kalau malam2 beromen ngan laki….dibawah cahaya bulan purnama….nampak gaya kat dalam situ jugak lah!! heheheee…

    Mak lamah aku gelihati jugak dengor citer kau tu…buat kerja ngan laki tapi anak dok kacau jer…aku ingat aku sorang jer…

  449. kebayan berkata:

    meriahnya kat sini .. semuanya dah berbaik baik .. !

  450. cinonot berkata:

    hahaha..marah nampak mak tembam..tu..baru sikit kena sembur dah berapi, Sebenarnya kau org tahu aku ni..suka menghangatkan suasana. Asyik2 cete jilat menjilat naik loya dah kerengkong aku ni..mana dgn ustazah dok bagi ceramah so bila buat mcm ni..nampak la hangat sikit sebab cuaca skrg makin panas. Aku ingat musim panas mcm skrag ni memang tak sesuai nak buat open air sebab aku takut nanti badan melecur habih..betul tak mak tembam. Apa kata kau tunggu musim bunga..
    Sekarang ni..bila topik dah bertukar cete nampak lagi panas. Sekali sekala kena ada iklan juga, pasai jilat tu..kau orang kat sini mmg tererr gila so kita tukar la topik sikit noh..
    minah jambu rupa2nya kau ni pandai nyanyi..jom g karaoke. Aku ingat kalau karaoke yang tak keluar suara lagi kau pandai noh..kau yang berkaraoke laki kau yang keluar suara…hahaha..selalu ke suara laki kau berkumandang bila kau berkaroeke…

  451. Minah Jambu berkata:

    aku bukan aper cinonot…mau jugak masuk nyanyi jadi juara kat tv tu…tapi “abang mat” aku nie tak kasi..habih nak buat aper..dapat micropon dier pun jadilah!

    Terdengarlah suara..huha huha huha…hah cuma orang macam kita ni lah yang mengerti akan “kemerduan” bunyi ini…betul tak cinonot! heheheheheee

  452. mak lamah berkata:

    eh minah jambu kira kita ni serupa ler…kt hb ml nampak lembut tp part sek ml boleh jd “wild wild country” hehehehehe

    tapi apa pun…dua dua mesti mau main peranan ler…
    klu sorg jer lebey2 mana best….

    mcm game bola..klu 1 pasukan jer menyengat, satu lg xhebat mau kena boo dgn supporter….!

    tembam ooo tembam….ko jgn marah nanti kena jualll…

  453. qis berkata:

    syuhkriee..

    u dah ade calon ke??
    ke ngah mcari? apa2 pun, u kena gak jga hati bini..
    ksian dia..

  454. mak lamah berkata:

    minah jambu ko tak per lah, ada master room, mak lamah ni duk umh flat tapi tetap amik peluang ‘buat kerja’ dlm blk air….

    kan kt org…dimana ada kemahuan..disitu ada jalan…hahahahahahahahaha

  455. qis berkata:

    wah..wah..minah..
    klu cam tu i pun leh masuk nyanyi gak eh.
    tp btnding dgn hb jelah.. nyanyian misteri yg hnya kami je mgerti lirik & rentaknya..hehe..

  456. cinonot berkata:

    Kalau semua nak masuk nyanyi biar aku yang jd pengadil. Amacam setuju..
    Kau mak lamah jgn dok buat open air sebab kau tu..dok flat sat lagi aku takut jatuh pulak huhuhu..cukup la kat bilik air saja….
    Syuhkriee..kalau nak cari bini baru pastikan dapat yang power mcm omidahuhu. Biar dapat punggung yang melentik mcm ziana zain baru sex kuat mcm omida hahaha..jgn mrh kak omi. Kak omi kasi tip dekat syuhkriee tu sbb dia nak kwin lain..hehehe mcm mana nak cari bini yg power2. Kalau tdk pilih aje kat mana halaman kat sini kot2 ada yang menjanda..Sapa janda2 tu..boleh la kenai2 kan kat halaman ni boleh syuhkrie buuat pilihan..

  457. syuhkriee berkata:

    dah ade lama pun…… ..
    dia nak sedih ape…
    aku bukanla orang yang dicintai..
    lega rasanya beban dia…x payah layan aku…
    siap suruh cepat cepat..
    sebab dia tahu diri aku dia x kisah aku nak cari lain…
    janji dia boleh tidur lena…. x ade gangguan

    Bro…Cinonot kalau dah ada kat umah nak tunggu wife mandi dulu ke..nak trimmer ke..?? jawab kaum hawa..
    x sempat sempat itu jawabnya kan…

    x tau la lu jenis budak tatarakyat…. kalau macam tu conform 10 ke 15 tahun wife lu mesti lari punya.. silap silap ikut mat bangla…( lelaki melayu x feeling) baca metro..nak tunggu perfect baru nak layan…. banyak kerja lain nak buat..aku suka stailll janji sempat ajer…

    bro satu lagi.. nak habaq kat hang… kalau ilmu masih kulit bawang.. lupakan berforum buat malu kaum lelaki ajer..
    dalam utan mane ada nyamuk..agas adalah..pengalaman aku berbelas tahun menyusuri utan malaysia baik semenanjung atau malaysia timur.. mana ada orang asli kena denggi, kalau ada dah lama pupus orang peribumi…semua kena denggi

    jentik jentik x sempat jadi nyamuk dah kena makan ikan..bukan ladang getah.. conform banyak nyamuk sebab takungan susu bila ujan air bertakung…

    sorry,, open sikit.. takat open air aku dah biasa tengok.. kat belakang car, ladang sawit, dalam kereta, tempat air terjun, dalan air laut..parking kereta…. tepi sungai.. depan khemah tutup belakang khemah bukak, dalam bus ekspress, pun ada kutu make love… ni lagi dalam kawasan rumah…

    ini aku cerita pengalaman ajer.. aku dah puas merantau..
    nak cari ketenangan ajer sekarang..balik umah berjasama dalam segala hal..
    baru aman dunia akhirat.

  458. Embun berkata:

    Syukhrie…
    Buatlah sembahyang hajat…supaya dapat isteri seperti yang dihajati…setelah sekian lama..tersiksa batin…

    Lepas tu ..ikutlah pendapat kawan2 lain macamana nak menilai dari segi fizikal wanita yang dapat memberi kepuasan di ranjang…entahle..embun tak pandai nak bagi tips.
    Embun..tiap kali search internet mesti nak jenguk laman ni…macam dah addicted pulak..suka lah u all semua…
    Kak Tembam ..kenapa senyap je..janganlah merajuk…
    Cinonot tu saje ye menyakat…mailah join meriahkan ruangan ni….

    Minah Jambu..bestkan kalau angan2 tu jadi kenyataan…jangan kapal terbang lalu atas bumbung you sudah….nanti gambar you masuk internet…sorry gurau je..

  459. jj berkata:

    siap nak berkaraoke open air lagi ni. masing2 dah kena sampuk ngan tembam tu ke??? cepat sangat engkorang ni terpengaruh. dia tu imagine je tu. ustazah tolong2 la tengok dia orang ni.

  460. cinonot berkata:

    Apa ke he..kau ni..syuhkriee..melenting tak tentu pasal. Air dah penuh kepala ke bro..Ha malam jumaat ni beb tunggu apa lagi.
    Setiap org tuhan jadikan tak sama. Yg dinamakan lelaki ada batang tapi tak sama saiz. Perangai dan prinsip orang pun berbeza. Kalau dah engkau jenis tak kisah bau ke, kotor ke..sentai semua. Itu adalah engkau tapi aku tidak bro..memang pasi gilerr. rumah, bilik tidur mau sentiasa kemas dan bersih cuma bab makan aje aku tak cerewet. Prinsip aku kebersihan mesti diutamakan, islam pun suka pada kebersihan. Bagi aku jgn biarkan nafsu menguasai kita tapi kita yang menguasai nafsu.
    Bagi aku la..kalau bini dah ada depan mata, baru balik kerja,biarlah dia rehat dulu takkan nak terus terkam kot..Aku ni..bukan jenis jantan gelojoh beb.
    Mujur la ilmu aku ni..mcm kulit bawang, kulit bawang pun kulit bawang lah bertahan juga 18 tahun rmhtangga aku. Anak aku yang sulung pun dah 17tahun.
    Ha engkau bro jenis kulit apa pula, ilmu penuh didada..dlm ilmu penuh didada pun dlm usia perkahwinan kau 7 tahun dah menimbulkan masalah.
    Aku ni mmg tak pernah msk hutan, keluar hutan mcm kau. Lagipun kerja aku langsung tak ada kaitan dgn hutan..manalah aku tahu dlm hutan tu ada nyamuk ke tdk. Saja ingat nak bergurau dgn kau tak sangka kau marah pula. Maaflah beb kalau kata2 aku ni menyinggung kau..
    Sbnrnya aku join halaman ni..saja nak berseronok dgn kau org..org muda2 ni..seronok baca cacatan kau org kat sini dan boleh juga mencari ideal yang baru untuk membahagiakan rmhtangga.

  461. Minah Jambu berkata:

    Cinonot..aku nak tanyalah..kau yang dah 18 tahun kawin, apakah usia istri kau tu dah 40an? aku takutlah kalau diusia sebegitu masih boleh kah kita kaum hawa sehebat2nya?

    Apakah cara2 untuk mementenkan tahap prestasi kita?

    Walaupun aku lum lagi diusia itu, tapi bimbang juga seh??

    Aku rasa mak lamah pun boleh jawab kasi tips kat kita….

  462. Minah Jambu berkata:

    Embun….kau nie biar betul ckit…takkan lah kapal terbang, terbang rendah kot? kalau orang terbang rendah tu adalah – nak intip! heheheee

    Tapi kan embun, memang thrilling kan macam tu…bermain2 dalam air yang suam2 panasnya bersama suami…dengan lampu yang remang remang…muzik yang mengalun lagu romantis.

    Dah tu selam menyelam lah aku laki bini..cari masing2 punya suis! harap2 jangan pulak pendek nafas..lemas lak…heheheeee baru pandan muka! Dok berangan lagi!!!

  463. Embun berkata:

    Minah Jambu…

    Embun dan suami pernah gi cuti-cuti dan sewa hotel…
    Nak tukar angin jugak…coz asyik dalam bedroom kita je…macam monotonous lah pulak…
    Kita orang pernah duduk kat hotel yang menghadap laut luas terbentang..dan gayat..tingkat 18 kot..
    dia punya balcony tu macam privacy jugak…jiran sebelah tak nampak kita…so kami make love..kat sofa dan bukak je pintu balcony..dengan bayu laut sepoi2 bahasa.., lilin aromatheraphy, musik hindustan, dan siap dengan buah anggur, dan mkn lain…coz embun ni selalu lepas projek jadi lapar dan aktif…
    Husband embun pun pelik..sebab dia nak tidur peluk2, tapi embun aktif nak makan…ha ha ha

    Alamak ..ni kira open air jugak ke?

  464. jj berkata:

    malam2 ni stim pulak baca MJ n embun punya cerita.

  465. Minah Jambu berkata:

    alamak embun, jeles lah aku mendengarnye….aku nie dah lama jugak tak gi honeymoon luar negeri. Asyik dok kat sini sini jer!

    aku lah embun kalau nak berhoneymoon nak yang berexotic ckit….

  466. zorro berkata:

    aku dah tujuh belas tahun kawin, sblum tu berendut dgn bini 7 tahun, dah masak beno dgan ati budi masing2..mudah2an smpai ke cucu cicit..both of us lum cecah 40 lg..anak dah empat simpan sorang, bini dah 5 tahun mkn pil, kalu tak stahun satu rsenya..

  467. Minah Jambu berkata:

    hehehee…JJ kau ni pun pegilah peluk bini kau tu! buat lawak eh malam2 buta nie…aku ingat korang2 semua dah tidok..boleh aku bual2 ngan embun jer kat cni..eehh tup tup ada pulak yang nyampok, iya! heheheee..

    zorro kau kan tadi kat citer lain? kau pun tersasar kat sini jugak…heheheee….magik sungguh!

    macam biskut…sekejap ada sekejap tak ada!

  468. qis berkata:

    amboi minah..aktif nye mlm2 nie..hehehe..

  469. qis berkata:

    u all sume dh lama kawin ek..seronok dgr cite org lama2.. hrp2 i pun kekal bsama smpai ke akhir hayat..
    xtau la cam mna citenya bila umur dh masuk 30-an…

  470. jj berkata:

    selamat pagi minah… dah ker
    qis…. best masuk 30 ni dah jadi pakcik n makcik dah kita. kalau nak kekal bahagia kena ketat kan apa yg patut. bak kata samsul kena ManTop..

  471. sally berkata:

    Saya ni nak cakap mewakili wife yg dingin seks. Saya sebenarnya bukan dingin seks, memang saya normal, tapi kenapa saya dingin dengan suami?

    – Suami tak pernah buat foreplay, bila dia nak, terus masuk, 5 minit dah habis…saya tanya “Dah?”, Belum sempat apa2, yg penting dia puas..

    – Badan suami busuk, tapi saya cuba tahan juga, sebab nak layan dia..dah tegur tapi tak jalan..Jadi saya geli..

    – Suami main perempuan, dan tak betanggungjawab, balik lewat malam bila saya dah tidur.so rasa betrayed, dan tak ada hati nak tengok suami, tapi layan juga sebab fikirkan wajib…Mulanya ingatkan sebab saya tak pandai layan, dia main perempuan, rupanya sejak azali lagi…menipu dan mengikis duit perempuan….

    – Bila kita dah ready nak layan dia, dia balik lewat, saya pun dah tidur.

    – Mula2 dulu, saya layan juga walau hati sakit sebab inhat tanggungjawab tapi after a while, sifat jahatnya membuatkan saya dah jemu dgn dia dan saya boleh katakan perasaan saya terhadap dia dah mati, dan saya tengok dia pun tak lalu…dah sekarang berfikir nak berpisah..

    Kesimpulannya, saya bukan dingin seks cuma hati sakit dan tak ada keinginan ke arah itu. Perempuan ni kalau hati dah sayang, baru boleh bagi seks…seks dan cinta seiringan..

    Saya tak tau lain2 isteri, kenapa mereka dingin seks, kalau normal, setiap manusia perlukan seks. Mesti ada sebab….Syukhrie…saya pun tak tau apa masalah isteri awak…ada sebab lain?

  472. MInah Jambu berkata:

    eee..jj..kalau dah tak berbunyi tu mesti lah dah…kena masuk dalam berkaraoke! heheee….

    qis, memang betul lah cakap jj tu, alam 30an different ckit tau…i guessed its like this,

    20an – i luv u luv u…
    30an – i lap u lap u…(sampai kat dalam bilik air!)
    40an – ini aku tak tahu..lum sampai lagi! hehehee…

  473. kebayan berkata:

    sally .. thumb up ..!

  474. Minah Jambu berkata:

    iya ke sally?? sedih lak dengor citer kau pagi2 gini. (sekarang jam menunjukkan kul 9.12pagi)

    aku nie paling tak leh dengor citer macam nie..tau. Best. kali ini aku mendengar rintihan dari seorang istri that falls in 70%…baru adilkan??

    Lumrahnya hukum alam memang wanita dan lelaki perlukan seks walaupun hakikatnya, seperti dapatan yang aku baca menunjukkan diakal lelaki about 60% adalah seks dibandingkan wanita hanya setotit nyit alis setitik jer!

    Seks bagi lelaki dan wanita tidak sama. Bagi wanita hati dan perasaan amatlah sensitive. Setiap kata2 dan luahan hati ada efeknya dalam pergaulan suami dan istri. Apatahlagi datangnya kekata itu dari orang yang kita sayangi. Terguris sedikit saja hati seorang wanita itu, habislah ia akan tersimpan didada sehinggakan boleh mendinginkan seorang istri kepada sek.

    Aku yang dikira ok ngan suami nie, kalau suami berkata2 yang kurang menyenangkan, aku pasti akan merajuk walaupun tak tunjuk kat hubby. Our mind can automatically shut off to sex – apa taknya..kalau dah setotit nyit jer sex itu di kepala kita, nampak gaya hilang dah! Tak caya cuba tanya ngan suami2 yang “baik2” kat cni!

  475. Minah Jambu berkata:

    Sally, kalau aku lah, lebih baik jerlah hidup sorang2 ngan anak2! Lagi selesa. Dier nak kawin lagi satu ke (nauzubillah..so far dan seterusnya alhamdullillah laki aku lelaki baik2) , apa ke…lantak! Tetapi aku pastikan economy aku cukup untuk menampung keperluan aku. Aku pernah gak cakap kat suami..kalau awak pergi dulu, aku lebih suka hidup sendiri. Tak perlu susah2 nak jaga badan, perut dah kempis ke belum, buah dada tak perlu hari2 nak gosok cream mementenkan kebesarannya…oopsss tersasar ckit bahasa nie…nanti pak ustaz kluar..matilah aku kena ngam! Hehehee…. kaki nak mulus sapu ngan cream! Penat tau sally! Lebih baik hidup sorang2 besarkan anak2, dekatkan diri dengan tuhan! Bebas you walau mungkin perasaan rindu tu ada…cepat2 aku duduk ingatkan Allah….

    So you fikir-fikirkan lah jangan terima bulat2…..mungkin nasihat ku ini bukanlah yang terbaik…

    Agak macam mana ye kalau istri mintak dilepaskan setelah suami nak kawin lagi kerana tak cukup sek ngan istri? Nak ke suami tu lepaskan istri nya??

  476. mak lamah berkata:

    betul le…klu hati dah tersentap…sek pun biasa ikut tersentap sama…

    bab kawin dua ni…sy xboley komen ler sbb sy ni no 2…huhuhuhu..semangat kena kuat, kekuatan kena hebat. beza dgn no1 pun xbanyak 6 tahun jew…

    but one thing…aku tak pernah kena maki ke, kena hamun ke, kena serang ke…alhamdulillah. cuma… no 1 xmau terima aku wlupun dah 11tahun jd madu die…..waaaaaaaaaaaaaaa
    salam pun dia xmau…pe nak buat nasib badan….

    dan hb pun xpernah ckp apa2 pun tentg wife no1 dr mula berkawan smpil la sekarag…tak pernah buruk2 kan isteri no1 dier….baik ke hb aku tuh? apa pendpt korg….

    minah ko tya cam ner sek bila dah umo 40…aku rasa okkk jew…..kt hb makin kuat ada ler….hehehehe xtau ler…

    tp bdn aku xmontok cam ko le minah….cuma yg bwh ok kt hb….jaga..jgn mcm pakai stoking xde getah….
    3 anak aku tuh sume czer…so tak kaco yg bwh ler kot…!!!!!

  477. jj berkata:

    minah… kalau hb ko pegi dulu. cari la aku, x payah jaga sangat makan minum. apa yang ada jer. x payah sapu krim kat buah dada aku tolong sapukan. boleh la minah…

    nak tanya sikit best ke main dengan wanita2 40s ni. mantop lagi ke depa.. 5 6 tahun lagi aku pun nak 40 dah

  478. Minah Jambu berkata:

    jj…aku nie maintenance tinggi tau! Kau cukup tak???

  479. jj berkata:

    ala minah kita makan pakai la apa yang ada… nanti ko claim la duit insurans. hehe . pantang aku jantan mengharap duit pompuan. jangan risau minah.. rasa nya kalau nak tambah 2 lagi tu cukup

  480. Minah Jambu berkata:

    takpe lah brader..kau simpan jer lah kau punya…

  481. Minah Jambu berkata:

    eh jj…lupa lak nak tanya…kau betul nak terima aku kalau laki aku gi dulu???

    kalau lagi 30 tahun akan datang camne? sanggup ke kalau aku dah keriput meriput, jadi nenek2?

    heheheee……

  482. jj berkata:

    x boleh ker minah.. xpe la kita jadi kawan kat sini jer. aku ni pun x hensem

  483. Embun berkata:

    He he he…kelakarlah Minah Jambu dan JJ…

    JJ..rupa hensem bukan penentu kebahagiaan…yang penting hati yang ikhlas…dan saling memahami…

    Sally..Embun setuju…Seks dan perasaan cinta dan sayang tu seiringan….
    Embun sayang sangat kat husband…tapi kadang2 tu risau jugak..keadaan dunia sekarang..perempuan dan lelaki sama2 daring…cinta sana cinta sini…

    Cuma selalu berdoa kat Allah supaya tidak diberi dugaan seperti Sally..takut, Embun tak sekuat Sally…

  484. lisa berkata:

    aku plak..kiranya aku ni jenis tak kuat seks sgt la..
    seminggu ada la dlm satu hingga tiga kali..tapi sejak dua menjak ni ada perubahan pada hubby..selalunya kalau nak tido dia slalu ajak aku..tapi lately ni..dia biarkan aku sorang2 tengok tv..kadang2 terpikir jugak..apsal dia jadi cam tuh..seks pun dah kurang skang..may be aku jenis nak laki yg ajak dulu..aku cam malu2 kucing plak nak mulakan dulu..skang ni dah pukul tiga pagi..dia masuk tido langsung tak ajak aku skali..sedih rasanya..

  485. sally berkata:

    Suami tak nak lepaskan, so saya kena minta fasakh. Kenapa dia tak nak lepaskan? Saya merupakan sumber kewangan dia, hutang dia saya tolong bayar, hidup senang di rumah yang saya beli dengan titik peluh sendiri, saya tak berkira pasal duit sebab rezeki saya murah. Dia pegawai bergaji tetap, mita duit beli gula 1kg tak ada duit, tapi book hotel RM200 semalam tidur dgn perempuan ada duit.

    Dia nak anak ke-2, so buat seks la tapi hati saya dingin, susah juga dapat anak ke 2. Lepas tu, saya dah ready nak anak ke 2, saya memainkan peranan goda dia sampai kami berjaya dapat anak ke 2. Kira peranan saya pandai buat seks boleh menghasilkan anak, (dengan izin Allah)…kalau harapkan dia, memang susah dapat anak…masuk, 5 minit, tup2 habis…Saya bukan jenis yang kaki complain pasal suami, menerima segala kelemahan dia tapi kalau perangai jahat saya tak boleh berdiam diri.

    Utk isteri2 yg dapat suami baik, bersyukurlah banyak2 kepada Allah dan jangan sekali2 beralih arah dan complain banyak, takut nikmat ditarik balik, kebahagiaan seorang wanita di dunia itulah sebenarnya…punya suami soleh dan anak2 soleh.

  486. Minah Jambu berkata:

    Lisa…sebenarnya suami kau tu merajuk…abih asyik dier jer yang nak kena mula, seolah2 kamu tu yang tak nak, walaupun jauh disudut hati nie kita nak. Orang lelaki nie, kekadang tu nak jugak manja2 ngan bini dier…iya lah kan, kalau tak manja2 ngan bini dier ngan siapa pulak?? dan begitu jugak sebaliknya…husband & wife has to take turn..

    Ok sekarang cubalah kamu berpakaian seksi didepan dier…seperti berkemban ker..(laki aku suka kalau aku berkemban..hehehee)..kalau dier tanya kenapa ngan awak…cakap jer lah panas lah hari ni..(tak kira walau kat luar tu sejuk ke, panas ke, yang penting mission kena jalan! heheheh…)memang mulanye tu macam ganjil lah dan malu..tapi kalau kau sayang suami, kau harus lakukan…kemudian duduk dibawah tepi dier. Aksen2 tak tahu konon mata tengok tv, padahal…tangan nie menjalar mencari suis….bila dah jumpa, mata tengok suami ngan renungan manja sekali..mulut kamu pula harus main peranan..tahu2 jerlah…..dah tu pasti laki kau terkam kau macam nak giler…ketawa lah manja2 kat dier! kalau kau berjaya melakukan ini…hah pasti laki kau sayang giler kat kau tu!!!! jadilah kau dan suami HARIMAU …hari2mau!!!

  487. Minah Jambu berkata:

    Sally..tima kasih lah kerana mengingat-ingatkan…terkadang tu kita lupa nak bersyukur dengan pemberian tuhan. aku doakan semoga kau pun bahagia kelak. Aku pun paham ngan keaadaan kau tu..ditelan mati mak, di buang mati bapak..Terkadang tu walaupun kita sebagai wanita boleh berdikari..tetapi disebalik hati nie..kita masih perlukan “the figure of a man”..tetapi kita lupa that figure tu seharusnya protect kita, jaga kita..ni tidak kita sebaliknya pulak.
    Like I said, setiap permasalahan pasti berpunca dan ada penyelesaian nye..tetapi kalau suami kamu dah dari awal cam tu…nie yang payah ckit. Mungkin kau boleh perbanyak kan doa seperti istri abang tokki. Cuba kau cari di laman “Istri curang…” baca pengalaman abang tokki sebagai seorang lelaki buaya…tapi itu dier dulu.Sekarang dier dah insap pun. Cubalah baca mungkin kamu akan menemukan jawapan pada persoalan kamu.

  488. seri berkata:

    assalamualaikum wbt smue..
    seri nk join..ble x?ermmm..page ni stil ade yg komen lg ker?nk kongsi citer skit..seri dh kawen 8 thn..seri mang kuat seks..tp,seri dh xde nafsu nk men..xde nafsu coz hb x pdai nk bg kpuasan tuk seri capai klimaks..kadang2 seri jadik bosan nk melakukn hubungan seks..bla smpai kemuncak jer..hb lak dh pnat coz air mani dh kuar..seri lak x dpt mcapai kepuasan..bile sary nk..hb lak dh x larat..d awl p’kahwinan..ble dkatakn stiap hari melakukan seks..lama kelamaan,seri hilang nafsu..coz seri cepat bosan..bosan dan terus bosan..bosan coz p’kara yg same yg dilakukn..ntahlah..x taw nk wat cmne..so,seri hope kowng dpt beri pandangan ttg kes seri nie..o’ye,skang ni sy duk jauh ngn hb..seri kat sabah ..hb lak stay n kj kat smnjung..dh hmpir 1 thn..dh stgh thn gk x melakukn hubngn seks ngn hb..so,x lame lg nk jumpe hb..pe yg harus seri lakukn tuk mghangatkn semula hubungan sek seri ngn hb??

  489. jj berkata:

    ko hisap je batang dia seri

  490. Minah Jambu berkata:

    kao nie jj cuba lah kasi nasihat yang hepi2 ckit…

    seri aku nie tak lah pandai sangat nak kasi nasihat…tapi boleh lah untuk dipakai satu dua ramuan nya…

    mula2 korang jangan gelojoh tau..sebab confom korang laki bini lagi tengah rindu dendam kan…hehehe..

    Pertama2 kao mesti mulakan dengan berSMS manja lah dengan hubby..seperti nak buat apptmt ngan dierlah..sedikitlah kata2 lucah..(ngan hubby tak per digalakkan..)

    kemudian make sure sewaktu nak berjumpa nie kau mulakan hari itu dengan berdandan secantik2nya…wangi2an pun mesti pakai

    Kedua…bila bertentangan mata tu kao lirik2 lah ngan jelingan manja serta senyuman yang menggoda kat huuby u.

    Hubby mesti respon tak sanggup menahan gelora asmara…kalau dier nak itu jam jugak…kau jangan kasi dulu..pastikan kau kasi tahu dier that he has tu sabar..make sure you bersihkan badan u sebersih2nye..sama jugak nagn hubby..bersih luar dalam..almaklum adegan sensasi nak dilakukan..kalau kao nak tahu cara2nya baca komen2 diatas..especially omidahuhu nye…

    Last but not least…nie very the important…jangan sesekali you kasi hubby masukkan dier nye selagi you lum dapat kepuasan. Suruhlah suami you cari sius you yang paling vital…suruh dier gunakan ngan tangan ke atau lebih dashyat lagi ngan mulut dier…hah..bila kao dah puas baru kao buat apa yang diusulkan si JJ tu…then baru kasi laki kao apa yang diidamkan selama nie…

  491. seri berkata:

    assalamualaikum wbt..
    hehehe..thanx le atas pandangan jj tu..thanx bebanyak gk atas pandangan minah jambu..sgt2 dhargai..

  492. Agmon berkata:

    sapa yg rasa dpt KURANG….talk privately to yr partner..apa yg kurang bagitau cara baik..myb partner leh improve ttg tu. Kalau masih lg KURANG…main sendiri jer….

  493. seri berkata:

    ermmm..men sendiri rasanye x elok tuk ksihatan..lgpn..
    byk kemudaratan..ble melemahkn syahwat dan tenaga batin..btul x?

  494. Agmon berkata:

    Melemahkan…rasanya x kot.
    Any scientific evidence kt men sendiri tu resultnyer melemahkan ? Pls share kalau tau

  495. jj berkata:

    minah. ko ni banyak idea la. boleh bagi aku sikit idea x kalau jumpa wife 2 3 hari sekali ni apa style lagi yang menarik. aku ni ada pantang sikit walau pun duduk jauh dengan wife aku kurang selera nak cari pompuan lain sebab setia ku masih di sini.

  496. seri berkata:

    ermm..
    mang memudaratkn..

    Bagi menguatkan fatwa hukum, kenyataan doktor sakit tuan, Dr.Ismail Thamby boleh dijadikan panduan fakta iaitu :-

    1) kesan buruk kepada kehidupan seksual apabila berumahtangga

    Beliau menyebut :-

    Jika anda lakukan onani secara luar biasa seperti melakukan rangsangan seksual secara kasar dan kuat untuk mengecapi klimaks, mungkin apabila beristeri, anda akan mendapati bersetubuh dengannya tidak memberi kepuasan seperti anda kecapi secara onani.

    Masalah ini dikenali sebagai ‘Traumatic Masturbatory Syndrome’. Yang menimbulkan masalah ialah onani mengakibatkan klimaks anda berlaku dengan cepat, yang jika berterusan dan diamalkan akan mengakibatkan anda tidak dapat bertahan lama apabila mengadakan hubungan seksual sebenar.

    2) Tahap kesihatan kemaluan boleh terjejas hingga Mati Pucuk

    Beliau menyebut :-

    Selain itu, jika agak ganas dengan cara merangsang anggota sulit anda sehingga mengakibatkan anggota itu sakit dan bengkak, kemungkinan satu hari anda akan mengalami mati pucuk apabila kerosakan lama menunjukkan kesannya.

    Ini kerana anggota sulit adalah organ vaskular dan tidak boleh diurut atau dirangsang dengan keras. Ia hanya sesuai untuk dirangsang melalui salur faraj perempuan.

    3) Boleh Mandul kerana kerosakan buah zakar lelaki

    Beliau berkata :

    Namun, saya ingin mengingatkan yang kerosakan buah zakar boleh berlaku pada bila-bila masa ketika melakukan onani, dan jika ia berlaku dan menjejaskan kilang sperma, sudah tentu anda akan mandul kerana sperma tidak lagi dihasilkan ‘kilang’.

    Sebagai contoh, anda melakukan onani dalam keadaan tidak terkawal seperti pengaruh alkohol, menyebabkan tidak tahu atau sedar ketika itu anda teragut buah zakar atau mencederakan buah zakar.

    Anda hanya menyedari selepas beberapa lama yang buah zakar anda menjadi semakin kecil atau bengkak, dan jika kilang sperma terjejas, anda akan menjadi mandul.

    Sudah tentu perkara yang menyeronokkan sukar untuk dihentikan, kecuali berlaku sesuatu perkara yang memudaratkan seperti keradangan buah zakar, kecederaan zakar seperti kebengkakan zakar.

    Bagaimanapun, ia sudah terlewat jika tiada cara perawatannya. Mungkin jika zakar terkulai, bengkok atau patah, ada cara rawatan seperti pemulihan dengan pembedahan atau penggunaan alat pemulih.

    Namun, jika kilang sudah rosak dan buah zakar mengecil, tiada penawarnya. Jadi cuba kurangkan amalan onani, terutama secara kasar. Anda perlu ingat, anda hanya ada satu zakar, bukan sepasang. Jika zakar itu tidak berguna, hidup anda merana selama-lamanya!

  497. Minah Jambu berkata:

    mmmm….bermakna kalau zakar nya tak berfungsi terpaksa lah dibelikan “vibrator” untuk istrinye..ia tak?..hehhehee…gurau jer…padat juga informasi nye seri.

    JJ, kau nie kerja berjauhan ngan istri kao, cian nye…aku rasa banyak sudah tips2 yang kita dah share kat sini…tapi kan aku rasa boleh jugak share this tips…tapi kao nak tips bagaimana nak tarik istri ke ranjang ke, atau tips istri tarik suami ke ranjang? Kalau tips tarik suami tu aku tahu lah…sebab aku pompuan…so far lum lagi jadi lelaki kot! hhehehee…

    Aku nie pun dah lama tak “tukar katil” ngan hubby aku…mmmm…rindu jugak berasmara di tepian pantai, tapi kalau boleh tu diatas laut…terdengar kocakkan air…angin bertiup sepoi2 bahasa…mmmm…seronok nye…

  498. seri berkata:

    hehehe..
    kebetulan c agmon 2 tnye..so seri share la informasi ni kat pages..ye ker minah jambu?pe tipnye..seri pn nk taw gk..seri kn x lame lg jumpe hb..mn le taw ble digune pakai ker tips 2..heheheh..

  499. Minah Jambu berkata:

    Kau nie pun seri…aku rasa kat sini ada banyak tips2 yang telah diberi..dah lah sebelum aku kasi tips aku tu….aku dah nak praktikkan dulu ngan hubby…ok..dier dah panggil tu…chow…

    psst…sebenarnya dari dapatan yang aku baca di satu majalah..having sex in the morning adalah yang terindah dari malam hari…tak caya cuba lah!

  500. seri berkata:

    a’a..
    seri dh bc dh..
    mn lah taw ade lg unik dan luarbiase punye tips ker..
    hahaha..

  501. hassand berkata:

    Ni lah susahnya zaman sekarang ni..kebanyakan suami dan isteri termasuk saya dah mempunyai fikiran yang berbeza..tak mahu mengambil pahala nya berumah tangga..meletakan hukum wajib untuk memberi kasih sayang suami isteri berhubungan sex. Perhubungan sex ini adalah tanggung jawab bersama tidak hanya pada suami dan tidak hanya pada isteri..tidak menjadi sex itu suatu pekerjaan ibadah saperti sembahyang yang perlu kita pelajari, fahami dan parktik nya sekali dari masa kesemasa…Betapa berdosanya kalau kita tinggal sembahyang dan begitulah dosanya kalau kita tidak malakukan sex dengan sempurna..ertikata kedua-dua pasangan mestilah mencapai orgasm tiap-tiap kali kita berhubungan.

    Sex yang dapat mencapai orgasm atau pun climate dapat memberi kesan yang amat positive sekali kepada keluarga kita..umpamanya sihat tubuh badan, tambahan rezeki,,aman, hilang stress dan lain-lain lagi..maka lakukan lah sex dengan penuh jiwa raga, ikhlas pada pasangan dan dengan penuh kasih sayang..kerana illahi.dan bukan kan kerana yang lain.

    Niat adalah yang terutama,,yang lain umpama nya ..teknik,,cium,,jilat,,,position,,timing,,,cuaca,,hisap dan apa-apa sahaja ada lah bersifat temporary…YANG PERMENAN adalah Hati kita..Niat Kita,,Cinta sejati kita..

    Ini bermaana kalau perkara yan PERMENAN ini mula di muskili dan di pertanyakan di dalam hati kita maka elok lah kita ( lelaki dan Perempuan ) mula berikir dan mengambil jalan yang baik iaitu kembali kepada lafaz dan perjanjian kita ketika kita menikah dan di ijab kabulkan…yang mana sedar atau pun tidak Perjanjian yang kita buat itu yang sabenarnya berlaku cuma 3 bulan sahaja..Nafkah makan, nafkah sex dan lain-lain

    Tanya diri masing-masing ( laki2 dan perempuan ) adakah sex itu penting dan wajib dalam kehidupan kita???

  502. kebayan berkata:

    satu pandangan yang bagus .. terima kaseh encik hassand .. yang penting adalah hati dan cinta kita tehadap pasangan .Kalau hilang perasaan ini maka hilanglah keseronokannya .Sex adalah umpama penyatuan dua jiwa .. seharusnya ia memberahikan ..

  503. seri berkata:

    seri sokong kate kebayan..mang btul kate encik hassand..pokok pangkalnye “HATI”..tp,selalunye..suami2 hnye pentingkn perhubungan seks..bila tidak dpt mencapai kepuasan seks..merungut..mula la suami2 curang..hanye tuk melakukan perhubungan seks semate2..yg merana isteri..walhal..bercinta ngn isteri kan men lg..mcm2 janji yg dtabur..bile x dpt pe yg diingini..isteri gk le yg disalahkn..kerana tidak dpt memberikn kepusan dlm perhubungan seks..so, d mna letaknye kasih sayang dan cinta sowng suami kpd isteri?adakah hnye kerana perhubungan seks baru lah wujudnye perasaan cinta yg mendalam wat isteri?hubungan seks amat dituntut dlm islm bg suami isteri..tapi biarlah seimbang ngn cinta dan kasih sayng ..bukan hnye nafsu semate2..

  504. Agmon berkata:

    Seri…well explained and i agree with u. Cuma dr perspektif selalu dapat “KURANG”…pilihan lain limited….kawin lain -lagi tmbah problem….makan luar-penyakit dan lagi tambah problem….Diam membisu-melempahlah air ku smp ke telinga…same goes to smoking…despite all harmful effects…people still smoking.

  505. Agmon berkata:

    Seri…Dlm marriage…Hati mmg kn ikhlas dan tahu tggjawab kita msg2.

    Soalannya…nafsu dtg dari syaitan dlm badan ni…susah nk kontrol..tu yang benda salah pun…buat jugak…nauhuzubillah!

    Lg satu…godaan di luar sana mmg Luarbiasa!!! takuttt!

  506. ALIN berkata:

    alin dah 6 thn kawin,tapi tiap kali main hb asik nak shotkat je.dia cium mulut ckit2,tu pun gelojoh,pastu isap bwh cepat,terus je msk btng.x best langsung,xde romen2,panaskn bdn,br dtg feel,msk btg pun x sampai 1mint dah pancut.klu bila alin merajuk je,bila dah 2weeek alin x bg dia,bila dia nak pujuk baru la nak romantik,romen slow2,tak kan selalu plak alin nak merajuk.

  507. hassand berkata:

    Tu le kite laki2 ni, chepat naik nafsu dan tak padai tahan lama…jadi kami berharap benar lah isteri kita faham,,apakah salah nya kalau isteri kita tu usik2 pula second round, geli2 urut perlahan2 ,,nah kalau dah mantap tu kan kali kedua ni lebih enak khas untuk isteri,,,mari kita cuba bersama,,berkesan tak???Panjut pertama tu menyiram bumi,,,panjut kedua untuk membasahi ladang ,,jadi senang lah untuk benih tumbuh..

  508. seri berkata:

    ermm..taw xpe,agmon..agmon pn dh kawen gk eh?btul 2.Dugaan kat luar mang Luarbiasa..tp,nk wat cme kn..yg penting,Hati kita kena jaga..ingat Allah swt slalu..tu yg penting!!InsyaAllah..selamat dunia akhirat!!a’a!!btul gk tu en.hassand..apsal eh?

  509. Minah Jambu berkata:

    Takpe lah alin…merajuk tu tanda sayang..! Minah pun selalu gak merajuk2 ngan hubby…baru service nye baaiiiik……

    U have to tell him what u want. Life is about two way traffic. Tak leh lah sorang jer nak sedap kan…insya Allah dier akan berubah. Jangan malu2…

    PS….memang kalau baru2 kahwin 5, 6 7 tahun nie..memang begitu, suami kita tak begitu reti. tapi kalau dah 10 yrs keatas, barulah dier faham. Tapi silapnye pun kita, si istri2 nie. Malu nak kasi tahu. Cepat kita kasi tahu kat hubby cepat lah dier faham. Tapi kalau ada hubby2 yang biasa masuk laman kat cini…confom dier dah pandai! macam adik kita tu ..cikgu zamani…iya tak dik?

  510. isteri duka berkata:

    Saya pun menghadapi masalah sexual bersama hubby. Sebelum kami berkahwin, hubby saya nampak macam suka sex. sikit2 nak pegang tangan, nak peluk pinggang, pegang bahu… saya lak rimas… Dan akhirnya kami berkahwin…. masa saya kahwin, period lak 1st day… so pergi haneymoon tak leh lebih…. bila saya dah habis period, saya startlah goda utk make luv… hubby reject lak.. pada hal sebelum kahwin, dia yang poyo… last2 saya merajuk, baru lah dia nak, kira macam terpaksa make luv ngan saya lak, wife dia…

    Saya boleh katakan kami jarang make luv, sebab hubby selalu outstation. Lepas anak pertama lahir, saya lak dingin ngan husband. macam2 alasan saya bagi, penatlah, dah malam lah…. kalau boleh nak elak dari make luv ni… then bagi alasan anak tido sebilik lah… tapi my hubby tak peduli terus je make luv, time ni saya lak rasa macam terpaksa make luv ngan dia….

    Sekarang anak saya ada 2 orang, then mereka sebilik ngan kami (sebab duduk flat, bilik tak banyak sebab satu bilik dah bagi maid, satu bilik lagi dah jadi store), lagilah jarang make luv…. sebabnya penat lah… kami sama2 kerja… tapi husband saya suka lepak ngan kekawan sampai mengabaikan nafkah batin sampai satu tahap saya amat kecewa….

    Sekarang ni saya sering saja berduka sebab saya hanya make luv ngan hubby sebulan sekali atau time dia nak je… kalau saya nak dia bagi alasan… hubby saya ni kuat merokok, adakah itu salah satu punca dia tak berminat di atas ranjang… senangkan nafsu saya sekarang agak memuncak… kalau boleh seminggu tu 3 kali ke….. tapi saya tak dapat kepuasan selama ini sebab permainan kami hanya sekitar 10-15 minit saja….

    Saya sedih, baru2 ini saya tak nampak keikhlasan dia nak make luv ngan saya, rasa macam terpaksa saja… hubby saya baru saja balik dari outstation sebulan, bila dia balik saya ajak dia make luv, dia macam nak tak nak, tapi dia layang saya gak, then bila dia pancut, sikit je air keluar.. org kata kalau lama tak pancut, air akan banyak.. bila saya tanya naper sikit je kuar, dia kata, masa outstation, air mani dia keluar masa tido (means pancut sendiri). Betul ke tu…. Tapi saya ada instint yang my hubby ni ada orang lain… instinct isteri selalunya betul… itu yang saya sedih sangat…. sebab benda2 ni, saya selalu bergaduh ngan hubby kekadang benda yang remeh temeh… yang jadi mangsa anak2 saya…

    So saya bertekad, saya nak dekatkan diri pada Allah…. saya mula kurang percaya & kurang kasih sayang pada suami…. Berdosakah saya?….. Tapi saya masih menjaga makan minum & keperluan suami saya tak abaikan… cuma saya mula tawar hati…..

    Kalau ada diluar sana yang boleh memberi saya nasihat, saya dahulukan dengan ucapan terima kasih……

    • suamisukaintim berkata:

      SALAM SEJAHTERA ISTERI BERDUKA

      ‘Saya boleh katakan kami jarang make luv, sebab hubby selalu outstation. —-(Lepas anak pertama lahir, saya lak dingin ngan husband. macam2 alasan saya bagi, penatlah, dah malam lah…. kalau boleh nak elak dari make luv ni… then bagi alasan anak tido sebilik lah… tapi my hubby tak peduli terus je make luv, time ni saya lak rasa macam terpaksa make luv ngan dia’

      TELAH SAYA BACA dan teliti walaupun tak semuanya lagi..saya dapati petikan inilah punca BESAR menyebabkab suami anda dingin terhadap anda.

      ye memang betul suami anda tetap make luv walaupun anda memberi 1001 alasan…kerana dia dah mula tertekan, dan perkara terus dialaminya…berulang ulang kali….sehinggalah dia mula…

      merasakan FEDUP, sebab tak ada respon dari anda…DAN SELALU KECEWA,

      mungkin sekarang ni dia dah sampai ketahap ‘dia dapat MENGAWAL MINDA KEPERLUAN SEXNYA, dan secara psikologinya dia mula menanamkan…tak perlu MAIN LAGI DENGAN ANDA…just IGNORE je…apabila tahap keinginan untuk bersama anda memuncak.

      SO….bila balik rumah ,dia mula buat sesuatu kerje atau aktiviti yang dapat melupakan sehinggalah dia kepenatan dan malam dia terus tertidur,

      WALAUPUN PADA HAKIKATNYA DIA SANGAT-SANGAT TERTEKAN MEMERLUKAN SEX DAN BELAIAN INTIM DARI ANDA.

      Kalau dah ketahap ini….walaupun dah kes berat…anda masih boleh menyemarakkan balik hubungan intim anda bersama suami…

      jaga mulut ketika bercakap…jgn bercakap perkara yang dia tak suka

      jgn terjerit2….+ berleter dengan anak2

      bermanja2lah balik dengannya…..

      melainkan dia ‘pasang spare tyre kat luar’ sebab tuh dia dah tak kisah samada anda bagi atau tidak, sebagai ‘melepaskan geram kerana anda tidak memperdulikan keinginan sexnya, walaupun dia tahu ianya salah.KALAU DAH KETAHAP NI….ADUSS…anda kene byk bersabar, pujuk dan belailah dia balik walaupun akan makan masa tg lama, sebab mungkin luka dia dah sampai jd darah daging

      sebab tuh nabi pesan, kalau atas unta sekalipun isteri kene berhenti dulu, kene layan dulu kehendak suami.

      kadang2 mende ni kalau tak dapat…sressnya mcm kene kanser otak

      sex si suami dengan isteri pada malam hari…adalah umpama bekalan MORAL untuk keesokan harinya.

      • huheho berkata:

        oo.. sy tak tau pasal yg atas unta tu.. hihi
        tp ckp psl unta tu, terigt sy kat membe sy kat ofis lame. die tu chef. mase tu sy sembg dgn die, sorg lg chef ngn membe india.sy ckp la dlm Islam, is3 camne2 pun kene layan suami, takleh tolak. pastu chef sorg ni (dia duda) ckp “a’a, kalo ko tgh masak, laki ko ajak ko main, ko kene main” pastu budak india ni terkejut la, die kate “eh peliknya Islam, sampai mcm tu skali?” sy diam je sbb x pasti perluke sampai tahap benti masak kalo laki ajak main. pastu head chef sy sorg lg tu ckp “itu la sebab nye ko jd duda ko tau tak? sbb ko salu ajak bini ko main mase die tgh masak” hehehehehe
        saje nk kongsi cerite ni je.. sbb tetibe terigt..

  511. hassand berkata:

    Salam Isteri Duka – Saya cuba beri jawab based on my last 30 years experiences in making love…

    Cuba faham ini dulu..

    1. Isteri dan Suami atau lelaki dan perempuan adalah berlainan KUDRAT…
    2. Kehendak Sex Lelaki dan Perempuan juga berlainan..
    3. Sex yang di lakukan olih suami dan isteri ( anda berdua sekarang ) adalah sah di segi hukum islam tetapi ada kala nya haram, makruh dan sunnat.
    4. Kehendak sex suami dan isteri adalah menjadi tunjang bagi segala-gala nya dalam kehidupan kita manusia sejagat…cmma kita jahil tentang subject sex ini.

    Note: Kita jangan jadi “pendusta cinta” dan mesti lah jujur dengan diri sendiri mengaku dan menerima dasar dan hakikat sabenarnya( diantara satu dengan yang lain ) termasuk yang diatas.

    Sabenarnya saya pun macam suami saudari yang senentiasa keluar outstation working for last 30 years. Dalam sex saya cukup kuat dan cukup ikhlas dengan pasangan saya..jadi nya kalau ikhlas, sayang dan berahi memang kaut “barang kita tu” berdayung bersama pasangan kita dan begitu juga sebaliknya..yang penting emosi dan fikiran kita termasuk juga saudari memainkan peranan nya..seandainya emosi kita, fikiran dan fokus kita ketika, sedang dan salepas melaku kan sex itu tidak bertujuan dengan iklas, suci, kasih dan sayang kerana yang tersebut di atas tadi nescaya kita berdua tidak akan puas tambah-tambah lagi kita selalu nya berada di outstation, makan dekat luar,,ada girl friend, tayar spare,,atau mimpi keluar pancut..Ini tidak menjadi halangan untuk kedua-dua pihak melakukan sexnya dengan puas, cinta dan kasih sekali..

    Yang mustahak nya saudari dan suami sekarang ini perlu bertanya dan berbincang bersama-sama dengan cara terbuka dan seikhlasnya sekali “”UNTUK APA SEX YANG DILAKUKAN OLIH SAUDARI DAN SUAMI SAUDARI LAKU KAN SEKARANG INI”???? kalau jawapan nya ada yang mempunyai ciri-ciri nagative tulong cari teman atau pun pihak yang ketiga ” muhrim ” diajak mendengar dan memberi jalan keluarnya yang berfaedah untuk bersama.

    Perkara in sabenarnya HATI kita BERDUA bukannya makan dekat luar atau pun panjut dekat luar. Salah dan menangnya dalam hal yang sabegini ada lah BERSAMA…hanya Allah lah yang mengahtahui hakikat dan jawapan sabenarnya..Wallah-hu-alam.

  512. alin berkata:

    seri,sama la nasib kita,hubby x pandai puaskan wife,bila dia dah puas je dia biarkan kan kita…terus tido dsn dengkur…kadang2 rasa cam nak nangis je…bkn x bincang,dah berkali2 bincang tp result ttp sama….dia pikir diri dia je nak puas..,alin pun skrg mmg dah xde mood langsung ttg sex…klu x dpt setahun pun x heran lg.alih phatian utk anak2 je.klu dipikirkan,,sktkan hati je..

  513. seri berkata:

    heheheh..btul 2 alin..yg penting skang nie..utamakn anak2..jaga diri dan kesihatan sebaik mgkin..tp,walaupn begitu..tanggungjwng sebgai sowng isteri mestilah diteruskn gak..xble diabaikn ..cuma skang ni perbaiki diri dan kelemahan2 yg ade 2..dat’z y la ngn difikirkn sgt pasal hubungan seks..nnt merana lak..isikn mase lapang ngn m’bace ker..b’zikir ke..dan wat le apa2 yg ptut..seri doakn smoga alin snntiasa bhgia dan gembira slalu..seripn dh 5 bulan x mk luv nie..tp,seri wat tak taw jer..lgpn..lgpn,seri x fikir sgt..kalo fikir..sakit taw!!heheheh..

  514. alin berkata:

    t/jawab seorg isteri mmg alin x abaikan,lgpun pun alin mmg bekerja jd xlah bosan sgt.walaupun kadang alin stress bila pikir kan hal ni,tapi kat kat tempat keje alin sentiasa enjoy buat kerja dgn kwn2.masalah rumahtangga alin x bw ke tempat keje..tapikan seri sampai bila ye nasib kita mcm ni….klu dah menopause xpe gak,mmg dah xde nafsu..masalahnye muda lg kita ni.minah&en hassand tlg bg pendpt or tip ye klu baca komen alin ni.

  515. hassand berkata:

    Salam Alin,,,tips dan pengalaman yang dapat saya berikan…jagan lah apakan benar cuma berkongsi idea,,yang benar itu adalah hak DIA,,saya cuma bekata…tengok kedua-dua pelah pihak..

    Yang Tersirat daripada saorang lelaki ( suami ).

    1. Perbuatan lelaki ini kepada isteri biasa nya adalah kerana SEJUK – disebab kan kerana kesalahan sex yang telah dilakukan dahulu dan sekarang– dipanggil INFERIORITY COMPLEX..Berdosa sang suami melaku kan pebuatan ini kepada isteri. Jangan sekali-kali buat kerja yang menggurangi kasih sayang, cinta kita kepada isteri. TUNGGU sang Isteri jangan terus melompat salah kan san Suami>>>>>

    INFERIORITY COMPLEX adalah sifat yang sementara..umpama nya kanak-kanak yang baharu masuk sekolah kindergarder…takut, malu, segan, tergaman ,,sejuk kan diri dan lai-lain macam kura-kura…takut sahaja kepala nya masuk kadalam badan keras nya. Begitu juga kita…

    Alin mesti lah berkoban dengan lebih kuat lagi..bagaimana nak bawa keluar kepala “”kura-kura”” yang Alin hadapi sekarang ini??? Yang penting hati dalam Alin sendiri…kalau Alin betul kasih, sayang dan cinta kan si dia tu..Aln perlulah bekorban jiwa dan raga berjihat mer

  516. hassand berkata:

    maaf Alin tak habis comment tu..teknikal internet error.

    berjihat,,,naikkan sex sidia tu lagi..supaya dia jatuh cinta sekali lagi macam mula-mula dia pikat alin. Selamat cuba,,,jangan takut gagal…serah diri pada yang diatas…

    maaf kalu silap taip dan apa…call lah saya..

  517. Agmon berkata:

    Wah bro Hassand ni byk pengalaman luas pandangan.bagus tu dpt share dgn semua.

    Bagi saya kalau sex life yg hambar tu puncanya dari pasangan /diri sendiri.

    Kalau lelaki selalunya byk sgt hiburan luar (Kawan,hobi or Teman Tp Mesra).or worst case..mmg x de nafsu hmmm.
    Pompuan lak hiburan luar kurang tp komitmen anak2,shopping dan kua dgn kekawan dia or side income bisness.

    Solution : talk to yr partner dan cr solution la…tu je.

    For sure I cant live w/o sex.

  518. Yang Pernah Terseksa berkata:

    saya dah hilang nafsu syahwat terhadap suami disebabkan suami telah lama mengabaikan tanggungjawab batinnya kepada saya…..saya macam dah tak kisah ada ke takde ke….balik2 saya je yg kena mintak…..kadang2 msa kita nak dia tolak…sapa tak sedih….macam takde maruah saya dibuatnya…walaupun dgn suami sendiri…..

  519. hebatdranjang berkata:

    mcm tu sekali ye yg terseksa.. sampai hilang nafsu syahwat.. brp lama dah x make luv ngan hubby ni…
    cube cite ckit.. mgkin ade masaalah lain ni..
    kalau malu nak cite kat cni…
    email me.. hebatdranjang35@yahoo.com

    mesti ade masaalah disebalik kehambaran tu..

  520. wan_kuat_gitu2_jer berkata:

    mcm aku plak…isteri aku ni, sikit2 sms nk sosej…aku hilang akal bila jd mcm ni..hahaha..time keje pon jd sms blue…adoi…tp ok la..dia men mmg pandai…kalah aku beb…

  521. wan_kuat_gitu2_jer berkata:

    klu korg nk thu mcm nner nk bg suami x tolak..senang jer…korg bogel dalam rumah tiap2 hari….xpon ajak g honeymoon

  522. Yang Pernah Terseksa berkata:

    kepada saudara hebat di ranjang…..

    saya pun dah tak tau buat macam mana lagi…..

  523. Yang Pernah Terseksa berkata:

    apa sebabbya kucing taknak sentuh ikan…????

  524. wifeorg berkata:

    nape sy x de nafsu pd suami tp bernafsu liar pd lelaki lain xspecially, suami org
    suami agak hambar kemahuan sex nya
    sy lak jenis meluap2
    tp terlalu kecewa ngan persembahannya..
    kekadang cuma 1 mnt…
    mungkin sbb tu, sentuhan dia buat sy rasa rimas..

  525. hanz berkata:

    bini ko mmg bogel tiap2 ari time kat umah ker wan kuat gitu2 jer ? untung suami kalu dapat isteri suka bogel kat umah kan..

  526. Amy berkata:

    Sy ngan somi dah 10 thn kawin. Pasal seks meme kami berdua jg betul… paling kurang seminggu 4 kali.
    Masa wat tu mesti tanya puas atau tidak klu tak puas jwbnye kene kada le. Kat umah meme pakai tube ngan short yg ketat2. Somi pun sama…. tujuan merangsang…

    Senaman dan pemakanan juga mesti kene jg…. madu lebah wajib ambik hari2. Lg satu jgn slalu makan fast food…. pasal menumpulkan selera seks…

    Stkt ni somi tak penah plak komplen kuat seks ker hapa pasal kami meme sama2 berbincang utk penuhi kemahuan masing….. ye la masing2 ada suke cara tersendiri….

    Lg satu hormatilah pasangan masing2 dan faham serta penuhi kemahuan dia….

  527. hanz berkata:

    sapa wat seks malam ni??

  528. Minah Jambu berkata:

    Hanz….lama kao tak masuk sini ya…

    Hmm…ko tanya sapa wats seks? kao dah pernah dapat ke?? Atau masih bujang trang tang tang…???? cian kao…

  529. hanz berkata:

    nak dgr pengalaman org len je minah, aku kumpul ilmu je ni utk masa depan sendiri huhu…mlm tadi buat ke tak terbuat??

  530. Minah Jambu berkata:

    hehehee.. kao pun hanz bukan main lagi.. asal tak kawin2?? memilih sangat ke?

  531. Dilemma berkata:

    isshhhh…komen2 dan nasihat kat sini yg buat saya terasa macam nak kawin lagi sekali…hahahahah!!!

  532. hubbycute berkata:

    ade wife yg sudi leh kenal2 ngan hubby abgcutesx at gmail dot com

  533. irfaz berkata:

    hi nk wat cam ne. de wife x kuat sex. hb lak kuat..
    de hb kuat sex wife lak x kuat. golongan ne selalu je gersang termasuk i, wife i jarang2 nk start dulu, selalu nya i, kadang2 kecewa diwat nye.. x de respon.
    untung le klu dua2 sama kuat..

  534. irfaz berkata:

    klu de wife2 yg gersang leh email irfazpppg@yahoo.com
    i dok jb. pandai mkn pandai le simpan.

  535. Dilemma berkata:

    oooittt…irfaz…ko ni kenapa..?? salam pon tak babgi..tau2 masuk main belasah jek…
    mana kebayan nih…nak suh kebayan tarbiyah sikit si irfaz nih..ade ke patut dia bagi email kat sini…email tak digalakkan dipaparkan kat sini tau…huhuuh.

  536. MJ berkata:

    Dil?? hai girl?? sibuk ke sampai sekarang nie baru menjelma??

    hmmmm… tul jugak kata u.. kena panggil kak kebayan nie??

    Dil, i tot kan ada teman kat cni cakap, orang2 JB nie pandai jaga rumahtangga nya.. nie asal lak ada orang JB nak cari PTL (part-time-lover)??

  537. MJ berkata:

    Hah ada satu lagi girl.. hubbycute.. pun kasi email address.. sekarang nie mana2 lah dil ada umpan sana sini… takut lak nak masuk kat sini lagi.. heheee…

    psst.. hubbycute tu cute sangat ke.. kalau berjalan tu perut dulu ke??

  538. Dilemma berkata:

    hahahaha…apsal lak kalu minah buat komen jek, mesti aku rasa macam nak tergolek2 kat lantai..tak boleh nak bayangkan hubbycute tu kalu berjalan perut dulu ke depan.. Minah, tetiba je i terbayang…hubbycute tu pakai towel..boleh tak? heheheh…mesti cute giler kan minah. Tapi JJ dgn zorro mesti lagi cute kot kalu pakai towel jek..nak tengok bleh ?? huhuhu..

  539. MJ berkata:

    hai u pun dilemma… wild nye you punya imagination! nanti ada yang tak senang duduk kot.. cian lah kat hubbycute tu.. entah2 dier pun encem macam mr. angkasawan kan hah baru tahu! hehehee… melopong mulut u! hahahaa..

  540. hassand berkata:

    Ya semua..kita minta lah bagi semua isteri cuba ubah fikiran tentang sex ni..aku mesti minta sex drp suami aku tiap tiap hari sebagai satu syarat nak bagi aku tidur..goda suami sabelum nak tidur adalah satu pekerjaan amalan yang di tuntut olih agama..Sebab itu lah Allah beri pahala saperti sembahyang semalaman kalu isteri goda suami sebelum tidur..Ha apa lagi tak nak pahala kering ni…macam dosa kering…buat sahaja..lelaki ni bukan kuat sangat..macam kerak nasi..kalau dibasah dengan air lama-lama lembut juga..
    Kalau di praktikan oilh semua isteri hal ini saya percaya percentage cerai, makan dekat luar, malas nak buat kerja, akan menurun…cuba tengok….

    • suamisukaintim berkata:

      betul tuh,,,akupun sekarang ni dah slow down dah ringan-ringan kan tulang kat umah….sebab susah nak dapat..dulu aku memang suka tolong termasuklah masak tengahari dan malam…kemaskan rumah sapu n mob apa yang patut,basuh kain baju…memang kalu wife balik tuh memamng dah tak payah buat pe dah…mandi n makan je..then dah bleh relax…tujuannya aku nak supaya dpat spend time intiim dengan dia…maklumlah nanti kate penat plak ,balik kene masak basuh kemas umah…so aku balik aku buat semua keje tuh…tapi same gak…so skang ni tak payah buat ape ape..balik keje semua dia buat…jadi kalau dia bagi alasan penatpun….baru patut…sebab dah sah aku tak dapat.

  541. Dilemma berkata:

    wah..wah..wah..hassand?? who are you…lain macam jek u punye statement nih..sekali tgk nicky, macam lelaki..sekali bila kuar statement…uiisshh…musykil jap u ni bini orang. Huhuhu…tapi betul ke kalu kita goda suami malam2 sebelum tido, boleh dapat pahala free2..?? isshh…apsal selama nih den tatau pong?? rugi besar nih! tapi semalam dah jumat kliwon..dapat pahala sikit..hehehhe. Hari ni ingat nak rest laa…kena selang2 jugak..baru boleh maintain badan supaya sentiasa energetic…betul tak minah? Hanya minah aje yg memanhami kata2 ku ini…huhuhu.

    Min, bila lagi kita nak lancarkan gerak gempur goda suami nih..?? asik dok nak goda suami org jek…hahahahha!!!!! (aku nak gelak besau nih…) Tapi notty2 kitorang pon, tak penah buat keje tak elok tau…cayang lagi kat hubby i tauu…hihihi..

  542. Dilemma berkata:

    Minah…kalau betul la hubbycute tu encem cam mr angkasawan…aduuhh…den nak tarik balik la kata2 den pasal perut jalan dulu tuh…huhuhu…tapi hubbycute ni tak menjawab la pulak persoalan kita no minah. Agaknya dia tgh sibuk dok melayan email2 ‘peminat’ yang nak berkenalan dgn dia kott…hehhehe. Minah, hang bila lagi nak antor email kat hubbycute? Kalu antar, jgn lupa tanya dia…ropa dia ada iras2 mr angkasawan tak?…

  543. hassand berkata:

    delima contact lah saya at hassand38@yahoo.com

  544. Dilemma berkata:

    Oiitt…pagi2 lagi terkejut teman bila buka intim pagi nih..makin curious plak jadik nyer…si hassand ni laki ke pompuan..?? hheheh..saja nak bagi peringatan kat kawan2 sume, sebarang email peribadi adalah tidak digalakkan atau dilarang terus bg paparan di intim ni..kecualilah bg kes2 terdesak atau gedik tahap dewa!. heheheh..

    psstt..hassand…sori…teman tak layan email2 macam nih. Teman pon “setiaku disini” juga..mcm JJ selalu cakap tuh…Only for my hubby and my ex tercayang..

  545. hassand berkata:

    ok lah ini ruawangan anda,,email tak di galakan..tapi kalu gitu aku minta maaf tumpang you punya laman web ini..chek-punya chek laman web saya pun ada email address dan tak menjadi satu kerahsian..bagi saya..perception atau pun niat dalam minda sesaorang itu menjadi teras..kalau dah anda mempunyai suami apa kah berdoa nya anda mencari dan mendalami ilmu sex ini dengan cara berkuminikasi di dalam web ini??begitu juga ramai lagi yang saya jumpa didalam hal sabegini ..email address saya dan saudari adakah menjadi satu talian yang saolah olah macam orang bersekedudkan dan nusyus hukumnya untuk diketahui ramai macam kita nak advertising sesuatu..kala ya hukumnya yang anda fahami..tak apa itu hak saudari…dengan ini besar lah harapan saya agar saudari delete semua komen saya didalam laman ini supaya saya tidak menjadi saorang yang pengejut berlindung dialik laman web dan becakap hal-hal yang bathil dan cuba memberi ajaran ata pun idea dalam hal mungkar…Salam ampun..tak usah susah nak jawab komen saya ini..biat lah ia nya berlalu….

  546. Dilemma berkata:

    Uisshh…ada pulak yg nak merajuk nih…! minah..ooo minah…mai la sini pujuk si hassand ni plak..huhuhu.
    FYI, bukan kami tak benarkan hal email ni dipaparkan, tapi utk pengetahuan u, dah penah ada org yg paparkan email kat sini tetiba je dapat macam2 email yg mengutuk dia..so, kitorang ni cuma bg peringatan supaya u nanti tak kena kutuk macam tuh. Maklumlah..intim adalah satu blog yg sgt hangat..dan sentiasa membincangkan isu2 yg panazzz…so, mmg banyak org yg tak puas hati dan tak berkenan dgn kita kat sini. We are speaking from past experiences…tu jek. Nak kecik ati atau tidak..terpulang la..tapi blog ini terbuka utk semua..takde restriction atau gender bias.

  547. hassand berkata:

    RENUNGAN BERSAMA

    Merajuk pada yang meminta…
    Merajuk perlu di pujuk..
    Merajuk sifat nya keperihatinan
    Merajuk bukan nya satu kelemahan

    Merajuk adalah cabaran..

    Enak nya memujuk suami atau pun isteri yang merajuk
    Terasa bertapa indah nya nikmat merajuk
    Umpama cinta dimalam pertama..
    Umpama empun di pagi hari..
    Sejuk, nyaman, bersih…

    Pernah Merajuk?
    Marah atau pun benci,
    Di PUJI dan di julang
    Di bodek dan di sokong

    Yang mana lebih istimewa?
    Puji, merajuk, bodek…
    Yang kekal hingga keakhir hayat

    Yang di puji, di bodek tidak perlu di pujuk
    Yang marah, merajuk, menanggis, sedih..
    Inilah yang perlu di pujuk..

    PUJUK adalah satu kenikmatan bukan nya bebanan.
    Kenapa kita tidak amalkan???

  548. MJ berkata:

    hai hai.. apa hal ni sayang… hmmm.. meh akak baca dulu k..

    ohh.. encik, encik hassand… dier nie lelaki lah dilemma.. encik hassand nie nak berkenalan ngan u.. tu jer.. kalau tak sudi sudah lah.. cian encik hassand.. tapikan dil, encik hassand nya tulisan nie boleh tahan jugak ya.. kalau email2 kat dier confom tangkap lentok punya.. ee takut den..! nie baca yang ini jer macam dah tergoda gitu… hehehee.. aku nie pantang macam gini…

    psst..dil.. siapa hah yang dapat email camtu, kutuk mengutuk?? kalau aku dapat yang berbunga2 jer.. hmm.. berbunga jap hati ku ini.. hehheee…

  549. MJ berkata:

    hai encik hasaand… berpunjangga pula mika nie..
    haaaaiii…… tak leh kerja lah aku nanti… haii…

  550. Dilemma berkata:

    Hahahhaa….addoiii…minah, minah…asal hang masuk jek..terus alam gulita kat intim jadi terang benderang..thanks la for make my day, darling. In fact, bila baca jek post hassand ni, saya terasa macam bersalah pon ada…i think he’s such a nice guy kot..minah, hang jgn lak nak dok tangkap lentuk bila baca ayat2 cinta dari en. hassand kita tuh.. Macam la saya tak tahu, hang mmg cepat melayang sala dapat surat cinta jek…huhuhu..!!

    Tetiba lak terbayang kalau2 si minah buat new scandal dgn abg hasaan kita tuh…uuuisshh…ni dah masuk madu ke-4 ke minah?? huhu…(nanti confirm JJ dgn zorro jelez nih!!)

  551. MJ berkata:

    Scandal?? takda lah… setia ku masih disini…(pinjam jugak si JJ nya words.. hehee)..

    siapa yang nak jeles ngan I.. kalau abang zorro tu tak tahu lah kat u.. sebab encik hassand nak berkenalan ngan u kan?? hehehee… baik2 dilemma dier datang tu.. dier datang tu…

    psst.. hmm.. senyap jer encik hassand tu.. kan dier dah merajuk… hhaaaiii rindu lah daku nanti pada nukilan nye….

  552. Dilemma berkata:

    minah..hang jangan lak nak wat scandal dgn abg hassan tu…nanti ada yg jelezz tau..lagipon i can see that abg hasan is a nice person..kesian anak bini dia tau..huhuhu…betul tak kebayan? tetiba teringat lak kata2 kak kebayan pasal org lelaki ni, bila umur nak masuk 40s…lagi naik saham depa..aiiyooo!!

  553. hassand berkata:

    Cadangan buat Company..

    Secara keseluruhan group ni saya perhatikan ianya berpotensi di satu sudut dan tidak pula di sudut yang lain..Ya lah beginilah kehidupan kita di dunai ini..Kita ni di jadikan tidak sama, ada yang lebih ada yang kurang ( hakikat ini di nyatakan olih Allah ) jadi mari lah kita berkerja sama, tulung menulung dan bantu membantu diantara satu dengan yang lain..Nah Dalam laman ini sahaja kita perlu kan tujuan..tujuan kita nak kemana..tujuan kita berkomientar ni kenapa?? Marilah kita buat sesuatu.. Cadagan saya yang pertamn 1. Kita buat satu company dan jadi kan ahli ni satu share holder..kita buat project yang kita bercakap sekarang ni..buat kedai atau sebagainya…sabenar nya hal sex didalam kumpulan kita ni masih catek lagi secara umum..mari lah kita beri ceramah, jual ubat, beri kounseling,,jadi org tengah,,mengajar anak-anak dan bangsa kita pelajaran sex yang di tuntut olih islam..biar lah kata kata sindiran tentang lemah nya sex dalam agama kita tidak di persendakan lagi olih bangsa2 yang lain….apa kata komen..

  554. jj berkata:

    seminggu dah kot aku xde kat sini. alhamdulillah laku jugak sayur yg aku jual walau pun gawat macam ni. terbatuk aku baca wifeorang punya ayat. xde selera kat laki sendiri tapi selera kat laki orang. awat jadi lagu tu.

    minah n dilemmma korang berdua sihat ke

  555. MJ berkata:

    Selamat pagi abang Hassand…

    Bang, orang dah baca tau nukilan hati abang kat atas tu, orang cuba fahami, orang faham, tapi macam tak faham, dah tu faham jugak, tapi macam tak faham lagi.. peninglah bang… mungkin kekata abang hassand nie terlalu bermadah kot?? cuba lah abang hassand gunakan ayat2 yang simple ckit.. boleh orang mengerti.. semalam orang nak respond tapi dok bengal lak kepala nie.. macam stress lah baca abang nye nukilan.. lain kali biar “yang sedeng sedeng aje” dong bang! baru sip!

    PS… JJ aku dan dilemma baik2 jer.. apa khabar mu? istri dan anak2 sihat ke? Banyak hasil jualan nya… “bang”? (hehehehee..)

  556. hassand berkata:

    Maksud saya cara laman ini berkomentar adalah ok,,bagus tak perlu tanya apa maksud dan apa tujuan orang tu berkomen,tapi yang penting dan mustahal pemilik blok ini mestilah mengambil initiative merekodkan semua fakta-fakta atau pun topik yang menjadi bahan pebualan perkomentar keatas kemushkilan, nasihat, komplin, ajakan dan lain-lain dan tidak perlu di soal selidiki sekarang ni..Boss blok ni,,buat plan untuk adakan pertemuan dengan semua penulis, perkomen, sahabat blog ni dan kita satu kan pendapat dan cadangan kepada kerajaan untuk di bawa bincang didalam parliment..

    Umpama nya topik sex sekarang ni…apakah sabenar nya berlaku kepincanagan didalam masyarakat kita dan apakah puncha lemah nya tenaga batin lelaki.kasihatan,,ubatan,,atau apa. ah kita rumus tu baharulah kita samapaikan kepada wakil raayat kita untuk mereka bincang dan implement apa-apa tindakan,,,ha bagaimana????

  557. MJ berkata:

    OOhhhh.. itu rupanya.. baru orang paham. hmm nak bincangkan pasal SEX dalam parliament??.. ada ke bang? orang rasa lah.. abang zorro tu kan orang kerajaan kan?? mungkin kita lantik dier jerlah jadi wakil rakyat kita kat forum nie, hah amacam? siapa setuju angkat kaki?? eh salah angkat tangan? hehheee…

  558. MJ berkata:

    hai abang hassand nie ade2 jer… lama dah kawin bang?

  559. seri berkata:

    assalamualaikum wbt..
    hye smue??
    apa khbr??
    wife/hubby n anak2 sihat ker?
    maafle..
    dh lame gk seri x m’jenguk n comment kat blog nie..
    mj,jj,dilemma,kebayan abg zorro n kngkawan smue..
    alhamdulillah..(sgala puji bg Allah..)
    syukur ke hadrat Ilahi..
    seri n hubby dh b’baik dh skng nie..
    hubby dh suh seri blik n tinggal bersamanya d slgor..
    thanx atas nasihat dan pandangan kowng smue..
    x lame lg seri akan kembali b’sama hubby seri d slgor..
    tp,yg cedeynye..
    t’pksa meninggalkn family sary yg kat sabah..
    huhuhuh..tp,
    demi keharmonian umhtngga seri..
    tpksa la seri kembali ke cc hubby seri..
    kang majuk lg hubby seri lak..
    hehehe..
    YA Allah..
    terima kasih..
    berkat doa n ketabahan hati dan smgat yg kuat..
    akhirnya seri b’jaya atasi sgla dugaanMU..Amiin..

  560. hassand berkata:

    Tu-lah yang saya senyap2 atached email saya tu tak nak buat kecoh supaya ada org dapat email tanya hal saya agak mendalam sikit…bukan nak adakan affair..kalu ya pun ada affair apa salahnya..kan saya bolih adakan teman hidup sampai empat..cuma yang lawan saya sahaja yang takut kerna irihati..chemburu dan lain-lain lagi..TETAPI dalam hal ini kalau kita ambil rahsia yang positive..dalam hal perkahwinan ini barulah kita tahu..tentang ekonomi, hal sex, hal kasihatan, hal kekuatan ummah, hal ibadah dan lain-lain..cuma kita tak kenal dan tak tahu dan tak pernah praktikan sahaja..Yang kita tahu cuma benda tu sahj..benda tu kalau kita buat dan tak ada hati diantara satu dgn yg lain..tak ada guna nya..macam kita sembahyang dalam hayalan..silap2 batal sembahyang..begitu juga dia tu..silap2 yang halal tu jadi haram…pergilah tanya ustaz kalu tak percaya..Jgn tunggu lagi. .marilah kita kumpul tenaga buat satu2 yang beguna baik untuk dipakai untuk kita, bini kita, anak2 dan cucu kita..barulah amalan kita berintenetting ini berguna pada masyarakat dan agama…jangan lah kita omong sahaja lepas tu..pi mai pi mai dok tang tu….

  561. MJ berkata:

    walaikum salam..
    hai seri jap kat thread kat sana now kat cni pulak! u pun sama lah macam JJ.. penat I dibuatnya.. gi sana gi sini! hehhee..

    Girl I AM HAPPY SANGAAAATTT KAT U TAU!!!! Alhamdullillah.. suka nyeee i dengar khabar u!! terharu sekali mendengar nya.. hah nanti ingat ye.. goda lah suami macam mana i cakap kan tu..
    pasal macammana nak melawatu u email lah kat i balik k.. nanit i kasi tips2 nye.. hehehee.. suka nye i dengar!

    psst.. cuaca tak semesti mendung selalu kan?? hari ini ada 2 cerita.. satu yang sedih tetapi dengar citer seri hepi sekali I rasa..

  562. MJ berkata:

    Bang Hassand.. agaknye hari ini hari lembab orang kot?? macam tak paham lagi bang.. hehehee..

    nanti lah baca semula.. sekarang nie lagi rasa hepi sesangat kat kawan kita tu si SERI… dah seri pun rumahtangga dier.. hmmm… seronok nye si seri tu.. syukur pada Allah kan.. I really FEEl u!

  563. Dilemma berkata:

    apa ni bang hassand??? isshhh…saya baru je nak masuk intim nih..pastu tetiba baca abg hassand nyer komen…terus tak jadi nak masuk..nak balik la camnie…huhuhuh..pening kapla baca… :-D

  564. MJ berkata:

    hah kan dilemma betul2 terdilemma gara2 baca abangnye tulisan tu.. hehehe..

    dilemma janganlah u lesap… kalau pujukan i tak menjadi nanti i panggil abang zorro ya..

    Abang zorro meh lah masuk intim, tolong nie pujuk si dilemma.. confom dier dilemma lagi ngan EX dier nie kot! Tolong lah bang zorro… cian kat dilemma nie..

  565. Dilemma berkata:

    wwaaaa….minah..hang ni macam tau tau je i tgh krisis dengan my ex nih…huhuhu…tu lah..tgh geram bangat kat dia nih…ntah apsal susah sangat nak lepaskan dia pi jauh2…huhuhu…pastu bila masuk sini nak hiburkan hati yg duka nestapa ni, tup2 baca lak komen abg hassand…addoiii..pening kepala lah…terus tak jadi nak berseronok kat intim nih. Tapi jgn risau abg hassand…sy tak salahkan abg pon..it’s just me yg tak bape nak betul sikit hari nih..huhuhu.. silalah berkarya kat sini yek..

  566. MJ berkata:

    hai dilemma tak mo lah frust girl.. hilang satu tumbuh beribu girl… (ee… mana boleh?) salah2…

    Jangan lah dok pikiaq sangat kat EX tu.. dah lah orang dah tak nak ngan kita nak buat apa girl.. namanye jugak EX.. kalau dier nak ngan kita dari dulu dah u dah kawin pun ngan dier!

    Dah lah girl k.. tok sah lah merana kan diri tu k.. baru dapat criter bahagia dari SERI nie criter sedih lak from u..

    Mana lah abang zorro nie.. diseru2 tak lak masuk dalam.. k lah takde zorro JJ pun boleh lah.. meh lah tulung dilemma nie.. cian kat dier.. nie.. dah berkali2 orang cakap dah lah tu.. abg zorro kan ade..

    psst.. waalaupun zorro ke JJ ke sama ngan your EX (ada anunye..) tapi tak serupa kan?? hehehee….

  567. Dilemma berkata:

    isshhh…minah nih…mana ada saya kata saya nak kat my ex tu lagik? apa laaa….salah tafsir tuh..!! saya dah tak heran pon dgn dia..cuma sometimes tu je dok tingat jugak..dia pon sama kot…sbb u kan penah cakap..kalau tiba2 kita tingat kat seseorang tu, maknanya org tu pon tgh ingat kat kita jugak..well, i think..that’s what is happening now. Huhuhuhu…tahu, masing2 dah nama pon, ‘ex’ maknanya dah tinggal bekas pon. Dah tak leh wujud secara nyata dalam idup kita..tapi kat cyber jek boleh kot…(notty girl..huh??) apa la minah oooiiii…nak jaga laki sorang kat umah pon dah tak larat, inikan pulak nak jaga ‘laki’ yg sorang lg tuh…huhuhuh..penat wwoo..!

  568. puteri Ayu berkata:

    A’kum semua…sya baru jer melangsungkan perkahwinan sebulan yg lalu..buka web ni utk pengetahuan.Pengalaman abg2 & kakak2 semua bagi pengajaran pada sya..

    • suamisukaintim berkata:

      SALAM SEJAHTERA PUTERI AYU

      kebahgiaan rumahtangga tu bukannya dengan wang ringgit semata-mata. ingat kita idup di dunia bukannya syurga…hidup suami isteri ni..adalah perkongsian dan pengorbanan…nak bahagiia senag je

      senang bersama …yang ni tak payah sebut semua org boleh

      1. sanggup susah bersama
      2. bantu yang jatuh sehingga bangun kembali
      3. kalau bantu suami biar ikhlas…jgn mengungkit/kalau tak jgn bantu langsung
      4. ingat kesusahan suami…lama kelamaan akan menyusahkan anda sendiri…so bantulah dengan ikhlas
      5. bantu denagn ikhlas akan mempercepatkan …kesusahan berlalu.
      6. tidur dengan suami…walaupun dah ada anak, kalu boleh asingkan anak
      7. hubungan intim suami isteri- ADALAH UBAT STRESS PALING BAIK DALM DUNIA.
      8. JGN menolak hubungan intim,
      9. sentiasa mengutamakan hubungan intim , walaupun idup dilanda kesusahan.

      sebab apa aku cakap cam tu.

      (1)
      tengok org susah, anak dia ramai, idup ala kadar je….tapi dia org suami isteri ni bahagia…jadi renung renugkan lah…hikmahnya.
      (2)
      kisah benar kawan aku….
      pernah suatu hari aku minum kopi kat starbuck dgn kwn baik aku…nak jadi cerita…adala satu awek cun melecun lalu sexi plak tu..kalau nak banding dengan isteri kwan aku ni memamngla jauh langit dengan bumi…jadi sajalah aku mengacah…aku kata ‘ tuh awek cun tak GERAM ke tengok’…ape dia jawab ,

      hishhh….bini aku juga bagus…aku tanya ‘ ‘KENAPA’

      dia jawab….BINI AKU SERVIS BAGUS

      JADI CIK PUTERI PIKIR PIKIRKAN LAH

  569. aina berkata:

    mengikut pengalaman ku..jika suami anda jadi kayu x bernyawa walau anda yg mengendali bahtera…itu maknanya dia sudah ada yang lain..dalam kata lain..dah kenyang makan luar..

  570. hassand berkata:

    bagaimana pula kalau isteri makan kuat luar atau berhalwat atau berlaku nushus atau mengatai kat luar…becak ke macam sawah padi atau bendang???

    Jawabnya antara basah dengan kayu..yang mana teramat menyengat dalam kehidupan rumah tangga????

  571. hihihi berkata:

    marah betul la pg ni..x de mood nak buat keje..apsal laki ni suka sgt tgk porn?alasan nak bagi power dlm game tp game mcm tu jgk x de yg best pun.asyik die je pancut dlu..ni yg nak marah ni..janji x nak tgk lagi..tp kantoi dlm laptop die smpan porn film..alamat lps ni x main la..ko teringin ko main la sndiri cik abg oiii….eeee geramnya…apa pandangan kawan2 kalau laki perangai mcm ni?tgk porn bkn main lagi..tp skillnye x improve2 pun..bsn la mcm ni…smpai dh xde hati nak main..buat penat mandi wajib je…tlg bagi respond

  572. hanz berkata:

    tgk porn sama ngan hubby ler hihihi..pastu try praktikan apa yg ditonton, jgn biar dia tgk sorang2 nanti time men ngan u dia da lupa ape yg dia tonton, ada gak laki camtu..kena kerjasama ler..ala mandi wajib pun malas ker

  573. Agmon berkata:

    bagi aku tgk porn tu tuk ransangan luar jer….skill sama je depan belakang atas bawah…

    Dapat ilham dr citer tu….then baru la bole keluarkan datas katil uma.

  574. Agmon berkata:

    Pak hassand ni betul 2 power la komen dia beb…romantis,puitis,kritis…..ala2 diam2 ubi.

    Caya la pak!!!!

  575. hassandin berkata:

    Salam semua…ingat tengok filem blue tu adalan perbuaan yang dekat-dekat haram hukum nya ( bagi saya ) perbuatan ini akan merosak kan fikiran dan emosi kita apabila kita melayari bahteranya..Umpama kita berkapal di laut..bergelombang nya adalah tidak sama di antara satu tempat dan keadaan nya..jadi jangan lah kita samaan dengan yang blue itu dengan kita dan suka mengikutinya atau pun nak cuba nak buat macam filem blue tu..jahanamlah otak pemikiran kita…sebab apa yang dilakukan adalah tidak natural dan tidak dengan kasih sayang..kita tidak perlu explore buat sex,,kita perlu berkomunikasi diantara satu dengan yang lain..kuminikasi disini adalah body language, suara, mata, rauk muka dan lain-lain..umpamanya kalau kawan kita tu menarik kuat-kuat badan kita ..cuba teka ..apa makna nya ini..jadi kawan kita tu cua bagi tahulah kpd kita salepas kita berkasih tu..ha best lah tadi..jadi faham lah kita…( inilah komunakasi kasih sayang cara islam ) bukan macam binatang –maaf ya cakap kasar ..tu..biar faham. Saya percaya..kalau kita selalu cakap2, kupaskan dan check balik hal2 kita berkasih,,nescaya kita suami / isteri terasa hidup bahagia selama-mama nya..SELALU LAH CAKAP HAL_HAL YANG SERONOK DAN yang SUKA2 untuk membuat kita bahagia seisi rumah tangga dan juga hal tempat tidur bersama. Ulangi lah kata-kata manis dan senda gurau ketika kita berkasih dahulu tu diantara satu dengan yang lain..

    Peturun kata-kata yang PERTAMA.

  576. Dilemma berkata:

    Yaaa…saya suka sekali dgn hujah dan pandangan abg hassan..yg ternyata sgt berpengalaman dlm soal r/tangga nih. Mmg pon apa yg ditayangkan dlm filem biru tu banyak yg bersifat ‘kebinatangan’ pon dari kemanusiaan. Saya tak rasa seronok pon kalau itu yg berlaku pd diri saya…sbb tak ada personal touch dan body language yg sepatutnya dinikmati bersama. Tapi mungkin ada juga sesetengah org (esp kaum adam) yg gemarkan aksi ‘ganas’…tatau apa yg best pon sebenarnya?? heheheh..

    Terpulang pada individu…macamana nak handle benda ni..cuma yg pasti, apa pon cara dan kaedahnya…kita mestilah berbalik kepada cara yg dibenarkan syarak..hukum Islam. Kalau yg diharamkan, mmg dah ternyata perlu dicegah…selebihnya terpulang kpd kita cara nak melayarinya. –

  577. MJ berkata:

    Bang hassand.. sekarang orang dah faham.. yang sedeng2 aja ya bang! hmm.. selalu pun camtu jugak cuma kebelakangan nie jer ada tersewel ckit.. hehehe..

    psst.. dilemma kao dimana, kat gtalk takde pun… lagi merajuk ke lagi sibuk ke atau buat2 sibuk atau pun penyibuk! hehehee… so which categoray are you??

  578. Dilemma berkata:

    Oiiitt..nampaknya ada org yg rindukan daku..huhuhuu..sorilah sayangku si minah. Bukan merajuk atau buat2 sibuk, apatah lagi penyibuk! Tapi saya mmg bizi gile hari ni…dari pagi td sampai lunch just now, mmg tak menang tangan. Masuk meeting kuar meeting je keje nye…u kan tahu, semalam i jadi serirumah…heheh. So, byk alk keje yg menanti hari nih. Anyway..ada masa kita chat lg ok…tengok la..after 3pm hari ni..atau pon maybe esok jek…lagi byk keje kena siapkan dulu ni haa..

    Psstt…minah, bukan ke dah settle masalah tu..apa lagi yg merisaukan u sehingga panggil i buat consultation….heheheh.

  579. MJ berkata:

    Ala puan dokter aka puan penasihat 25% (hehhheee..)

    settle tu memang lah dah settle.. nie nak cakap pasal hal lain lah puan doktor… takkaan asyiknak cakap pasal hal tu jer.. nanti puan dokter pun maleh nak layan hahahahhaa!

    ok lah besok jer lah kita gtalk k…

  580. suamisukaintim berkata:

    BAGI AKU…..14tip ke 16 tip ke 20 tips ke….ISTERI SEKARANG MEMANG TIDAK PENTINGKAN ‘SEX’, suami kalau nak macam minta sedekah…tupun kalau time dia nak…kalau tak ‘lu pikir sendirilah’

    apatah lagi nak suruh dia,dia buat cam 14 tips kat atas tuh…ha ha ha….HAMPEH LE JAWABNYE

    sebabtu la banyak suami cari MAKAN LUAR…sebab dah tak bleh tahan…tapi bila suami ada hubungan kat luar …DIA MARAH LA PLAK,…….

    tu suami yang berduit…memangla cari makan kat luar…bila nak BINI tak bagi …dia makan kat luar..sebulan tak bagi pun dia tak kisah.

    ni kalau si suami yang tak nak makn luar kerana takut DOSA….SAPE NAK JAWAB DAN TOLONG

    KESIMPULANNYA….ISTERI ZMN SEKARANG NI

    SERVICE SEX PADA SUAMI DEPENDS ON BERAPE TEBAL DUIT SUAMI…KALAU SUAMI GAJI BESAU…DAN TAK PENAH USIK DUIT ISTERI…MEMANGLA ISTERI SYANGGGGG…SGT

  581. gile punye ni berkata:

    ye le kou memang ado experience agak nyo..drp umor

    pompuan skrg tak tau lah ape benda demo tokan kat dalam kot tu ha..demo dah tak kesah sangat tentang make’malam ni lage…tidoq pun dah pagar bantai panjang ..tapi dok saloon cantik..dea tak takut ‘kubor kata ali ka.. umok dah lanjut macam tu…aku yg rabun ni pun nak cali yg mudo kental aje..kalo ug tak nampak berjubah itei tu lagi haru..teraba2 ke pagi..mecari…tak payah make up…die orang tu me up untok sapa..mak oii semalm aku jumpa sweet 26…semua nya kotat ..muko badan keyil ..sonyom aje demo..abe yg dah menyebah kat bumi ni haah.. teraso gerak jo…teringin lak ..AKU KASI KAT KOU 10 BINTANG LAH SWUAMISUKAINTIM

  582. Myshalim berkata:

    kesian kat suami kalau terpaksa makan luar.

  583. Ayu Awani berkata:

    suamisukaintim,

    Salam Intim, sedih gak baca komen ekau pasal isteri zaman skarg nih, tapi ekau kena ingat yang isteri tu perlu didikan dan bimbingan suami, mana yang baik dan sumbangan yang isteri telah bagi apada suami berilah penghargaan dan pujian, didik isteri ekau tu buat sesuatu dengan ikhlas bimbing dia pasal bab-bab agama dengan baik, kalau ada kesilapannya tegurlah sebagai sorang suami dengan lembut, dalam hal mendidik dan membimbing ni suami kena banyak bersabar, takkan segala keburkan di lemparkan kepada isteri, bagaimana sikap dan prilaku isteri, itulah cerminan didikan ekau sebagai suami kepada mereka…

    gile punye,

    kalau hang kata tidoq pun dah pagar bantai panjang ..
    maknya adalah yang isteri hang tak puashati tu, ajaklah komunasi dengan lembut,sebelum hang tanya apa masaalah tu, bagi puji-pujianlah dulu pada isteri, pastu bagi nampak hang ambil berat pasal dia and baru tanya ada apa-apa yang dia rasa tertekan,(tips nih dah terlalu detail lak) tu teknik komunikasi biasa dalam rumahtangga, Kalau hang ikut nafsu cari yang muda, nanti badan binasa sebab nafsu nih tak ada pangkal dan tak da hujungnya, dah jumpa yang canik, ada yang lebih cantik lagi, dah jumpa yang muda ada yang lebih menggoda lagi, dah jumpa yang bijak tejumpo plak ada yang lebih bijak lagi, akhirnya sentiasa tak rasa cukup dan hati akan lebih menderita bila bertuankan nafsu, kesannya segala nikmat yang telah kita miliki kita lupa untuk mensyukuri..tercabutlah rasa bahagia yang sebelum ni pernah kita miliki… Biasalah nafsu akan membimbing kita hampir pada kesilapan demi kesilapan..

    • suamisukaintim berkata:

      aku ni sentimental…mmg tak suka marah2,mmg sgt penyabar, kalu tak dah lama buat perangai makan luar..wassalam

  584. MJ berkata:

    Aku tadi macam malas nak kasi komen tapi bila terbaca si sumamisukaintim tu pasal “kalau atas unta sekalipun isteri kene berhenti dulu, kene layan dulu kehendak suami” (komen dier kat atas tu pada istri duka).. hai tiba2 jer aku terfikir kira buat kat atas unta ke? … ee.. camna lah gak nya ya… (brutal tul fikiran aku nie.! tapi cam thrilling jugak kan.. cian kat unta tu.. mesti dier pun tak leh tahan…hahahaha)

    Myshalim..u nie girl ke boy?

  585. MJ berkata:

    Ayu Awani?? u macam tao jer i pun nak bagi komen at same timing ngan u! hehehee…

    psst… ayu awani.. u giler ke kata “salam intim” dok diminta nye “meh lah intim berintim” tak ke haru girl?? hehehe…

  586. Ayu Awani berkata:

    samelah MJ, dah ada ‘sense’yang same sejak menang piala smalam (piala FA dlm forum isteri curang) tadi pun aku malas jg bagi komen tapi dah baca komen suamisukaintim ngan gile punye ni, macam dah dua pelancar roket buatan iran terlepas dari sekatan PBB,kenalah negara G8 bangkit..

    Nak tegelak cerita MJ atas unta tu, tu bukan tahap pikiran brutal lagi tu MJ,Kalau di kalangan kapal pejuang F16 dan Shukoi 30, dah kira dah tahap pecutan 3 kali ganda gelombang bunyi tu,..unta tu pun kita perlu simpati gakkan…ha..ha..Macmane MJ tahu yang unta tu mesti tak tahan lak..hi..hi.. aku punya IQ pecutannya tak sampai F16 lah…tahap proton perdana V6 je.. kira nak tompang gak MJ punya F16 tu..

  587. MJ berkata:

    tompang IQ tak pe girl jangan lak tumpang naik skali… tak leh! hehehee… the one and only is mine!

    I nak citer ckit kat u all pun pasal tip2 nie.. tapi takut lak..meleleh air liuq cik abang2 kat cni.. hehehe.. raso2 tak yah lah ye.. lain kali jer lah… (lagi pun perasan lagi terganggu nie.. )

  588. MJ berkata:

    Ayu Awani.. toic si suamisukaintim and gile punye tu lama dah kita orang dok discuss pun sejak dalam perut lagi hehehe… (saja nasi tambah). Tu lah citernye tak habis2.. I ada jugak dokingat nak buat drama swasta, suami suka intim vs istri dingin sek.. hah camtu lah kononya… jalan citer best tau tapi tu lah tak larat sebab kos tinggi beb.. (macam betul jer aku nie..) so di pendek kan citer, projek tu jadi lah.. projek lain lak timbul… hehehee….

    • suamisukaintim berkata:

      salam buat mj and ayu

      maaf ye pasal unta tu, bukannya maksud aku main atas unta ye

      • MJ berkata:

        tapi kalau atas unta tu pun thrilling jugak ya.. hehehhe… bayangkan… eeee.. berderau kalau nak dibayangkan!

  589. MJ berkata:

    salah type.. projek tu tak jadil ah.. yang jadi projek lain pulak.. hai nasib nasib….

  590. Ayu Awani berkata:

    wah bestnye MJ ari-ari naik F16… agak2 MJ, kalau engine Proton V6 aku buatan dhafur ni aku tukar ngan engine F16 bleh laju ke er? pas tu tambah twin turbo (pinjam Omida punya turbo)..agak-agak mcamne lah dia punye pecutan..

    bagi je tips-tips tu MJ,rasa bukan air liuq yang meleleh tu,..air kaburator yang lama tak di servis yang melilih tu.. bagi je syarat pengeras 25sen macam kebayan ngan omida tu buat.. nak tanya, apa yang mengganggu persaan mu mj?

  591. MJ berkata:

    Hai kalau dah pakai engine yang tu plus turbo nye sekali.. ehhehee.. confom pegi maha pegi punye!!!

    nak bagi tips tu bila hati dan perasaan dah kembali tenang.. tengok lah lagi sehari dua nie.. agak2 kalau takok gak.. confom kena mandi bunga! hahahaa…

    ok girl dah nak balik nie.. jumpa lagi esok..

    chow chin chow!

  592. Agmon berkata:

    Wah…MJ wa setuju benar dgn cadangan wat drama swasta….or cerekarama…bia satu malaya dapat kesan dan pengajaran dr citer tu…cadangkan watak isteri dilakonkan oleh rita rudani or elyana. hubbie cr yang muka ganas skit…..Zamarul / Akasah.

    Kalau low budget amik budak ASK jer….low budget but good in acting.!!!

  593. MJ berkata:

    isk agmon, kao nie pun kesitu lak.. aku rasa tak perlu didrama swasta kan.. kat cni pun dah banyak drama kot! Real lagi.. cuma tak leh nengok aksi2 nye jer..

    psst..(tapikan kalau criter biru ada jalan criter cam nie.. eee..brutal brutal.. apa lah yang aku merepek pagi2 nie.. hahahaha)

  594. suamisukaintim berkata:

    MJ Berkata:
    April 28, 2009 at 8:46 am

    tapi kalau atas unta tu pun thrilling jugak ya.. hehehhe… bayangkan… eeee.. berderau kalau nak dibayangkan!
    ——————-
    amboi MJ mentang mentanglah aku ni dah lame tak dapat…ko mengacah ngacah la plak….

    • MJ berkata:

      SSI (suamisukaintim)… kalau nak ikutkan aku yang dulu yang bernama M….J…. hmm confom dah aku aku lebih mengacah kao tu!.. tapi aku tak nak lah wat camtu lagi.. kecian kat kao tu.. tapi walau bagaimana pun.. malam aku nak rogol laki aku.. sebab jak semenjak nie aku agak malas nak layan dier.. (ditambah aku kena gastirk 2 hari) tapi hari ini aku tak nak kasi can kat hubby aku tu.. hehhee.. hmm.. aku nak jadi M.E.T.! mesti kucing jadi harimau! hehehee…

      • Ayu Awani berkata:

        Ayat-ayat MJ ni masih kategori mengacah-ngacah suamisukaintim jugak nih, MJ cari le kategori lain seperti pop rock ke, irama iban malaysia ke,.. tapi ayu rasa elok juga teruskan mengacah suamisukaintim, kalau tak mcamane nak rebut bola kan…hihi..bkn gitu?

        Patut le kata aritu tak de mood je, gastrik rupanya kawan kite nih, kesian MJ kalau tau aritu ayu tak ajak main bola lawan monster.. Byk-byk minum susu cap badan,supaya cepa sembuh key..

  595. hassand berkata:

    kawan2 semua..salam

    semua tajuk kita dah lari ke bukit
    kita perlu jejak kembali
    kita jejak naik sungai turun sungai
    menebas remput2 yang semak di jalanan
    kita cerita tentang naik kuda.
    cerita blue movie
    cerita siapa kuat
    last last kita hilang entah kemana-mana..

    Baca balik 14 cabaran lelaki.
    Siapa yang patut baca.
    Bukan kah pasangan kita..
    Jadi apakah feedback daripada mereka.
    Dok baca pihak kita sahaja.

    kalau pegang itu sedap..katakan sedap
    kalau atas belakang kuda tu juga sedap..bilangkan
    Kalau wangi itu apa pula..berikan

    Beritahulah,,suapaya kami dapat mempertahankan
    Mempertahan mutu dan quality demi untuk sedapkan..
    14 tips tips yang di cadang kan..

  596. suamisukaintim berkata:

    ermm…bagus juga ada blog cam ni eek…boleh gak buat tempat meredakan tekanan …

    tengah do fikir nak buat club gathering untuk isteri2 tak puas,…ahaks

  597. suamisukaintim berkata:

    salam BRO Hasan

    kesemua 14tips tu BRO ikhlas saya katakan, ianya memang seperti sebuah mimpi yang diidamkan oleh semua suami…dan berbahagialah si suami yang mana isterinya mempraktikkannya…walaupun kurang dari 14

  598. faezah berkata:

    sesiapa yang sukar nak dapatkan lady herbs gold, sila layari http://www.myspace.com/qis_beauty

    senang & boleh dapat diskaun. sy dah cuba.

  599. ayenzs berkata:

    saya ingatkan saya je yg ada masalah..rupsnya ramai lg..sama masalah dgn saya.saya and husband baru umur 26thn..dia aktiv..kaki bola..tapi bayangkan nak dpt pon susah..bosan nak tunggu dia mintak..sedangkan saya tak kisah berkhdmat.peningyer dpt suami mcm nie..apalah nasib saya..

    • Ayu Awani berkata:

      salam ayenzs,

      kesian awak tapi ayenzs bleh ajak husband main bola dalam bilik lak, pastu ayenzs jadi keeper kat atas katil.. tunggu jaringan,.. masa tangkap bola buat-buatlah tertangkap bola lain..cadangan ayu je, satu lagi jangan tunggu dia mintak, asal je ayenzs terlintas di fikiran mahupun kalbu terus je tangkap ball husband… kalau husband tekezut..cakap je..Laa ingatkan abg nak jaringkan gol tadi (dan buat-buat malu).. semua buat dalam konteks bola.. hihi.. macam tak bernas lak idea ayu malam-malam nih…

  600. hanz berkata:

    mj ko jadi rogol laki ko ke malam ni, msti seronok ko bergomol dua org atas katil, jangan pagi bangun lambat udah ler..jangan lupa mandi sama2 k

  601. syuhkriee berkata:

    bertemu lagi di arena….
    dah lama aku lepak luar negara (wat keja)..
    mangkin rancak gak eheheh..
    kepada suami suami gersang lu baca komen wa kat atas…
    wa tahu ….
    apa nasib lu…
    wa pun senasib dengan lu…
    kalau dah malas nak layan HB.. HB ada duit pun pergi belah la… bulan takat mintak sedekah … jadi orang gaji pun pernah janji dapat..tapi tetap hampeh…
    di mana lagi nak mengadu….
    kepada kekawan yang cukup makan lu adalah orang yang bertuah,, jangan tinggal pasangan… lu kerana gila meroyan nak rasa barang lain..belum tentu lu dapat sama dengan pasangan yang lu ada sekarang… silap silap yang lama lu tinggal yang baru penat lu kejar x dapat ape ape… baru padan muke..
    … tidur la peluk bantal panjang yang tidak berdosa…

    nasib wa dan kawan kawan… lum tentu…..
    anak anak mangkin besar, tinggal kita dengan wife kat umah… kalau sekarang pun dah macam air batu agak agak lu orang kalau panjang umur 60 tahun agak agak leh tahan ke…dok peluk bantal panjang…
    nasib lo la labu….

    masalah ada jalan penyelesaian kan…..tapi patutkan kita menghukum anak anak… ?????? sama sama kita fikir kaum hawa….

    • Minah Jambu berkata:

      Hai syukriee…

      Lama tak dengor kabar? Masih cam dulu lagi ka?
      I tot u said dah nak pasang lagi satu… duit no hal boleh cari so apa citer sekarang… masih dok kegersangan lagi ka? Meh la citer happy pulak….

  602. SSI berkata:

    pada suami atau isteri yang bermasalah intim…aku dah sediakan satu blog khas untuk bincang dan melepaskan luahan rasa…semoga dapat kite sesame memberi nasihat dan panduan…apatah lagi berkongsi pengalaman…untuk menjernihkan kembali hubungan….

  603. isteri yang rindu berkata:

    aku akan rasa inging untuk melakukan hubungan seks setiap kali lepas period. Masa tu nafsu bergelora sehingga tak tertahan tapi suami tu tak berapa sangat. Aku ni jenis yang tak sabar, lambat sangat tunggu dia nak memulakan, apa lagi aku sendiri yang memulakan. Hampir setiap kali aku yang memuulakan. kalau nak tunggu dia yang memulakan, alamatnya satu kali sebulan jer lah… kadang-kadang rasa malu jugakkan tapi apa boleh buat daripada aku amain kat luar buat dosakan… tapi jiwa ku tersiksalah… Ni lepas ada anak apa tah lagi, anak tidur kat tengah. Peluk=peluk tu dah tak de lagi… ini yang buat jiwa aku merana…

    Aku ni bukan lah nak buat tiap-tiap hari, tapi at least setiap malam Jumaat jadilah… Arghhh… Jiwa sungguh tersiksa…

    • aidil berkata:

      Hai,seminggu sekali pon susah?pelik la laki ko ni.

    • kebayan berkata:

      isteri yang rindu .. mungkin sebab anak maseh kecil lagi .Macam mana ker nak romantik kalau dah bawa anak tidur sekali bersama .Agak pelik juga membaca kisah kau .. selalunya orang kalau maseh beranak kecil dia agak dingin sikit ialah sebab letih .. tapi kau sebaliknya mungkin kesan dari ubat yang dimakan .Perasaan ghairah itu datang dari cinta dan kaseh sayang bersuami isteri .Kemesraan itu perlu dipupuk dan dibaja selalu …

  604. isteri yang rindu berkata:

    Kadang-kadang aku terasa macam aku ni tak cukup menarik dan tak dapat nak menarik perhatian serta menaikkan nafsu suami. sudahlah aku ni kadang-kadang rasa terlalu dahagakan belaian manja dari suamiku yang tercinta…

    Aku pun tak tahu apa nak buat…

    • aidil berkata:

      Hai,tak apa cuba lagi malam nie,apa nak di malukan (dah jadi suami isteri).belasah aje janji puas.

  605. isteri yang rindu berkata:

    Itulah yang aku pun heran… nak dapat seminggu sekali pun susah. Nak katakan ada yang lain,tak pulak coz all the time dia spend masa dengan aku. tak de pulak dia habiskan masa dengan kawan-kawan. ada jugak aku tanya dengan dia, adakah aku ni tak menarik atau badan aku ni berbau atau lain-lain, dia cakap takde. aku pun tak tahu jugaklah dengan hidup ni… Dulu masa belum halal tu nafsu bukan main lagi membuak-buak tapi bila dah halal ni dan dah depan mata tak jugak nak lanyak betul-betul…

  606. seri berkata:

    assalamualaikum wbt..
    hye mj n kengkawan smue..
    thanx mj..
    insyaallah..
    nnt seri email eh..
    seri nk tnye sesuatu kat mj la..
    tp..kalo kat sini..
    segan lak..hehehe
    alamak mj..
    tyme nk blik ngn hubby..
    seri dpt tawaran sambunk study kat johor lak..
    ermm..
    seri serba salah lak..
    tp..huby dh izinkn..
    so..seri teruskn gk..
    apa2 hl nnt seri email kat mj k..
    ada seri nk tnya..
    peribadi gk nie..
    hehehe..

  607. Suamiorg berkata:

    tak pernah aku tahu ada tempat nak luahkan perasaan cam nie….
    aku lelaki yg kalau boleh hari-hari mau main…
    tapi bini aku lak, tak suka….
    nak dapat seminggu sekali pun payah….

    • isteri yang rindu berkata:

      itulah masalahnya sekarang… Isteri nak tapi suami tak nak…

      Kalaulah di takdirkan pasangan itu dua-dua hari-hari mau …. alangkah indahnya dunia ini..

      Tapi suami orang… saya nak bagi sedikit kata-kata himah walaupun saya ni pun menghadapi masalah…

      Awak kena siasat kenapa isteri awak tak nak melakukan hubungan seks dengan awak?

      1) Adakah awak tidak dapat memuaskan nafsunya? Sebab perempuan ni kalau buat tu kalau boleh nak berkali-kali sampai kepuncak dalam satu kali permainan… mungkin awak tidak memenuhi fitrah tersebut…

      2) Adakah awak menyakitkan dia ketika buat tu? Sebab kalau sakit mood pun hilang dan next time tak nak buat lagi…

      3) Adakah awak syok seorang diri?

      Aki ni bagi pandangan dari sudut perasaan perempuan… tapi macam masalah aku ni memang aku tidak tahu kerana aku tidak tahu apa yang lelaki fikirkan. Lelaki ni suka mendiamkan diri. Aku pernah melalui perasaan tersebut sebab tu aku suruh kau siasat perkara tersebut.

      Awak nak tahu… Kalau lelaki dapat memuaskan nafsu berahi perempuan dengan jayanya…Ini akan menyebabkan isteri itu rasa sangat di sayangi dan dicintai. Selain itu para isteri akan lebih rasa hormat pada suami dan sentiasa mendambakan suaminya…kerana kegagahan mereka diranjang, walaupun suami tidak sehandsome Tom Cruise…

      Mungkin itulah sebabnya isteri sekarang semakin tidak menghormati suami mereka. Tambahan lagi kalau isteri yang berkerjaya dan berpangkat…

      Bayangkan isteri ada rupa, berkerjaya dan berpangkat tinggi dari suami serta mempunyai pendapatan yang lebih tinggi dan terpaksa menolong suami menanggung perbelanjaan yang sepatutnya di sediakan oleh suami. Isteri buat semua itu dengan hati yang rela… Tapi Nafkah batin mereka tak dijaga dan dipeduli, mereka tak dipuaskan diranjang… Bayangkan perasaan para isteri, mereka tolong dengan hati yang iklas dan penuh rasa cinta dengan mengharap sedikit balasan iaitu kepuasan diranjang. Tapi itu pun suami tak dapat nak bagi…

      Sudahlah nafkah zahir sememangnya tidak pernah di tuntut kerana suami tidak mampu lagi pun mereka mempunyai pendapatan sendiri yang lebih, nafkah Batin pun tak juga dapat di penuhi oleh suami… betapa sedihnya perasaan para isteri…tertekan…

      Kalau boleh saya pun nak juga nasihat daripandangan para suami dan lelaki sebab kita ni tak tahu kelemahan sendiri dan memerlukan orang lain untuk memberi nasihat untuk dijadikan renungan dan panduan bagi mencari kelemahan sendiri dan membaiki kelemahan tersebut.

      Harap suami orang dapat sedikit panduan bagi melayari bahtera di ranjang..

  608. istri_notty berkata:

    alangkan sedihnya…kalau suami..begitukan…
    sy camtu gak…isteri yang rindu..puas dah menangis..
    tu sbb…ramai isteri sekarang lebih suka makan kat luar…dari menderita sepanjang masa..

    • isteri yang rindu berkata:

      Itulah isteri_notty. Kita saja yang tahu bagaimana tertekannya perasaan itu…

      Kadang-kadang tu dah lah tak romantik…kan.

      Aku slalu cakap kat suami aku, Cinta ini ibarat pokok, kita kena siram dan bagi baja untuk menyuburkannya. Macam tu jugak dengan cinta dan rumahtangga, perlu ada rasa romantik, kejutan dan cinta bagi memastikan rumahtangga tersebut sentiasa segar. Hubungan seks adalah salah satu baja untuk mengemukkan lagi rumahtangga kita. Bukan bermaksud ramantik, jiwang karat sepanjang masa. Kalau macam tu rimas jugak kita.

      Harap-harap kita tak tergolong yang makan luar tu yer… Ingat dosa pahala… Balasan Tuhan lagi dasyat di akhirat nanti. Semoga kita berdua sama-sama dapat menyelesaikan masalah tersebut dan berhenti dari menangis…

  609. aidil berkata:

    Hai,
    Cuba petua ni,
    Petua untuk kaum ibu menjaga diri agar sentiasa jadi macam ‘abqaro’ menurut ayat di dalam Surah al-Waqiah.

    (‘Abqaro’ ini bermaksud perawan yang sentiasa menjadi perawan) Ayat ini elok untuk diamalkan setiap hari oleh kaum ibu untuk menjaga kesihatan luar dan dalam.

    Caranya:
    Lepas solat Isya’, ambil air segelas, baca Al-Fatihah sekali, Ayatul Qursi sekali dan Surah Al-Waqiah ayat 35-38 sebanyak 7 kali. Tiup dalam air dan minum. Niat dlm hati utk menjaga kecantikan diri & utk kebahagiaan rumahtangga.

    Makna surah Al-Waqiah ayat 35-38:

    (56.35) Sesungguhnya Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa,
    (56.36) Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara (yang tidak pernah disentuh),
    (56.37) Yang tetap mencintai jodohnya, serta yang sebaya umurnya,
    (56.38) (Semuanya itu disediakan) bagi puak kanan.

    Lanjutkan kepada kaum ibu dan isteri tuan2 semoga ada manfaatnya.

    • isteri yang rindu berkata:

      Aidil, terima kasih di atas petua yang diberi. Insyaallah… saya akan cuba praktikkan ilmu tersebut..

  610. ina3884 berkata:

    salam isteri yang rindu..saya mmg dh lme gak tinggal kan blog ni…masalah yg awk hadapi tu mcm mn sy hadapi…bak kata omida…panjat je dia tu,…tp segan kan..saya still mcm dlu lg..nk bersm dgn suami seminggu skali pun pyh..then bila bersme dia ikut syok sendr je..xpkir perasaan kite..ikut ati sy mmg nk main luar..tp bila pkir blk..takut..skrg ni sbr jela…

  611. ina3884 berkata:

    tp smp skrg aku dgn hb aku mcm dlu gak..mmg ssh nk bersama..smp 1 tahap aku dh bosan ntuk bersama dgn dia lg..alsan yang dia beri penat..tp bg aku dia ni seorg yg selfish..skrg ni bila dia nk aku yg xnk..yela ade ke ptt 3minggu skali br nk bersama dgn isteri??gler ke??aku ni pun ade perasaan untuk dibelai..dr dlu smp skrg ni dia nk tdo slalu main nipple aku smp dia tdo..skrg aku dh xbg dia nk main..nti main2..lme2 stim la kan..so aku xbg trus..tdo pun aku dh mls nk ngadap dia lg..tp kesian pun ade..tp aku rs kecewa la..

    • isteri yang rindu berkata:

      Ye lah ina, aku faham perasan kau tu… asyik bagi alasan je kan. Tapi aku ni jenis yang akan cakap apabila aku rasa tak betul, kira macam open bila berkomunikasi. Pernah aku cakap dengan hb aku yang aku totally tak puas dengan hubungan seks yang kami lakukan. Kadang-kadang tu dia macam marah jugak and cakap aku mungkin cari lain kerana dia tidak dapat memuaskan aku. Mana tidaknya bila masuk je confirm terpancut lepas empat lima kali kayuh, macam mana aku tak bersuara kalau dah berkali-kali mcm tu. Aku ni ade perasaan jugak. Kalau kita cakap cuba ikhtiar may be pakai gambir sarawak atau lain-lain alternatif tak nak jugak.

      Hb aku tu terlalu aktif sport, sebab tulah dia asyik cakap letih. Aku selalu luahkan perasaan dengan dia, kalau nak tunggu awak nak mulakan alamatnya sebulan sekali baru nak service. Itu pun kalau bernasib baik dapat yang gerenti punya. Aku rasa, aku tak jugak memerlukan hubungan yang terus melakukan seks tapi kadang-kadang cukup bagi aku sekadar romen-romen untuk membangkitkan keghairahan dan suasana romantis. Hb aku kalau dan macam tu mesti nak buat tu terus dan yang paling teruknya tak de nak intro lame sikit, terus je. Kadang-kadang aku tak suka coz kalau kita letih cukup sekadar macam tu je dulu and bila dah ada stamina nak berkayuh, baru kita kayuh dan belayarkan.

      Yang peliknya kalau aku dan hb pergi vacation tinggal kat hotel, senang pulak nafsu dia tu naik dan ghairah. Tak kan lah aku nak tinggal hotel selalu atau transforme bilik aku jadi bilik suasana hotel.

      Kita ni memang suka dibelaikan, dah memang sifat dan fitrah perempuan nak buat macam mane. Kalau dia orang tu mengada-ngada aje especially kalau time demam, benci aku.

      Tak pe lah Ina mungkin dah nasib badan, kita ni berhadapan dengan dugaan yang sebegitu. Mudah-mudahan berkat kesabaran kita, kita beroleh hikmah yang tak terhingga dari NYA.

    • seri berkata:

      assalamualaikum wbt..
      hye ina.. seri fhm akan perasaan awk..
      tp,kalo ina fikirkn sgt perkara 2..
      lama2 awk ble sakit..seri dh staun duk berjauhan ngn huby..dan dh 6 bulan juga x melakukan hubungan intim ngn huby..tp,seri ble bsabar dan x nk fikir sgt2 pasal perkara 2..mangle x dinafikn..seri mang rindukn belaian huby..tp..seri sntiasa b’fikiran positif..kalo t’lalu memikirkn..adakalanya t’lintas d fikiran tuk cari luar..btul x?tp,sebagai sowng isteri,ina kna le b’bincang ngn huby..bincang cara baik..tnye knp n mgapa huby susah nk bersama ngn ina..pasti ada sebabnye..cube la bertoleransi..setiap masalah yg dihadapi ina n huby pasti ade penyelesaian..maafle,kalo pe yg seri ckp nie..wat ina tersinggung..actually,seripn x pdai sgt nk bg pndpt..seri sekadar bg pdpt jer..kalo salah..maafle eh..

  612. mofar berkata:

    makan suppliment untuk tambah tenaga..seharian kerja memang penat.. aku semenjak berniaga sendiri memang penat.. tapi tanggungjawab kena laksanakan jugak.. nak kira aku ok jugak kot..dapat bertahan dalam 15min.. lepas tembak pun boleh keras lagi..tapi seround jer laa,penat. tapi bini aku pun x larat second round.dia kata macam melecet celah kangkang dia..

    • aidil berkata:

      Hai,
      Mcm mana berniaga eumora?
      Baguslah U ngan Isteri dah ok.

    • isteri yang rindu berkata:

      Mofar, kau makan suppliment ape yer? Syer le dgn kita orang. Nanti aku boleh beli untuk hb aku. Kalau aku, aku syorkan Bidadari dari DCL untuk isteri kau. Aku bukan nak promote DCL tapi aku dah tahu kesan yangbegitu mendalam.

      Bestlah kau ni Mofar, kau berusaha untuk meningkatkan diri sendiri dan tetap menjalankan kewajipan sebagai suami. Kalaulah HB aku pandai nak berfikir macam kau kan bagus.

      Tentu isteri kau bahagiaaa… Bangat! Mcm kata orang Indonesia. Bestlah aku dengar orang yang bahagia, aku pun tumpang gembira.

  613. ina3884 berkata:

    hmm..betul tu isteri rindu..ina ade gak ckp kat hb ina gne la ape2 yg dibenarkan oleh doktar..tp dia xnk..maybe ego..benci btl la..tp smlm ina dh ckp kat dia ape yg terbeku dihati ina…tp dia diam je..ina ckp jomla kt g hospital ke mn2..tp dia xnk..smp ina ckp kat dia smlm..jgn smp ina rogol dia plak…hehehhe

    • isteri yang rindu berkata:

      Hee…hee…hee… aku pun kadang-kadang dah geram sangat dengan hb aku yang asyik penat, apa lagi aku rogol jer dia… Lepas tu dia mau jugak..

      Ina, aku rasa jangan pergi hospital atau klinik coz mungkin dia malu. Apa kata cuba ubat-ubat yang di jual secara jualan langsung. Mungkin berkesan juga coz aku sendiri ada ambil Bidadari dari DCL, pada mulanya ambil tu cuma nak bagi badan ada stamina sedikit dan menyegarkan badan. Coz kawan aku dah ambil dan cakap bagus untuk badan, bagi tenaga coz kita orang sama-sama sambung belajar dan tengok dia sentiasa bertenaga dan otak yang sangat cergas. Jadi aku tanya dia, dia makan apa? So, dia introduce le Bidadari ni. Lepas melahirkan anak aku pun beli jugak untuk dimakan le. Dalam masa yang sama aku terima email dari kawan yang lain berkenaan testimoni pengguna yang ambil Bidadari. Pada mula aku tak percaya baca email tersebut sebab aku rasa macam over pulak kesan nya. Aku ambil satu botol aje dan lepas tu tak ambil lagi. Dalam masa makan memang dapat rasa kesan yang badan kita sentiasa ada tenaga dan disamping itu kesan pada yang bawah tu pun bila main cepat rasa memuncak.

      Aku tak ambil lagi Bidadari tu dalam dua bulan lebih rasanya, kesan pada tenaga seharian memang nampak berkurang coz tak makan, badan rasa sakit dan letih. Yang peliknya kesan pada yang bawah itu masih still going on, bila main dengan betul-betul boleh sampai berkali-kali kepuncak tapi hb aku tak larat. Rasa rindu nak buat hubungan seks dengan suami begitu mendalam sehingga rasa macam waktu keja tu nak balik bawak dia masuk bilik. Tapi apakan daya hb aku tu seperti mana yang aku ceritakan.

      Aku pun kalau boleh nak cari ubat yang sebegitu kesan untuk hb aku tapi tak tahu pulak mana yang bagus untuk kaum lelaki ni. Kalau untuk perempuan aku boleh syorkan yang tu untuk ina. Kalau kita yang jer nak jaga kesihatan dan dia orang tak nak tak menjadi jugak. Jadilah macam kes aku tu, aku nak tapi dia yang tak larat. Dulu memang aku akui susah untuk aku rasa kepuncak berkali-kali bila main dengan hb tapi lepas ambil tu senang je aku nak naik kepuncak. Masalahnya sekarang hb aku yang tak larat. Mungkin siapa-siapa boleh syorkan untuk kita. Mungkin dari kaum suami yang ada kat blog ni yang dah ambil dah rasa kesan yang begitu hebat.

  614. isteri yang rindu berkata:

    Di sini aku nak tambah sedikit. Bagi akukan, aku memang dambakan suana romantik dari hb aku tapi hb aku tak pandai nak macam tu.

    Ada tak kau orang tengok video clip Beyonce, Halo? Bila aku tengok video clip itukan, aku pun berfikir sendiri. Aku tak perlukan harta dan hadiah yang mahal-mahal untuk membangkitkan rasa romantik atau makan di restoran mewah. Cukup sekadar dia padang aku dengan rasa yang begitu ghairah, sayang dan sentiasa menginginkan aku. Seperti dalam video clip tersebut, aku pulak yang rasa bahagia dan berangan-angan. Kalaulah Hb aku buat macam tu dgn aku kan best. cukup sekadar perhatikan aku.

    Hb aku bila aku perhati dan tengok dia, dia rasa kekok dan malu pulak. itu yang tak bestnya.

    Kau orang tengoklah video klip tu. Aku suka tengok kemesraan dan keintiman mereka tak seperti video clip mat salleh yang lain.

  615. ida berkata:

    akom semua mcm mane nak mengatasiair mazi bnyk?ada sesiape yg bleh tlg jwb tak?org lelaki tak sua ke air ppuan bnyk?d sini sy mengaku yg sy mmg kuat seks kekadang 2 bleh 3 kali

  616. mawar berkata:

    ehee..tumpang lalu jap..dh alang2 ada org tanya produk apa yg baik utk hb.aku tlg jawabkn..pd pnglaman sy, produk bioasli tu mmg menarik..minyak kelapa dara..sapu sikit jer kt tut tut hb..gerenti kita yg isteri ni akan ckp ‘bang, lmbat lg ker?xlarat dh ni..’ ehee..cuba la ya!!lg pun minyak tu hnya perlu disapu 2 jam sblum..dan bertahan fungsinya sampai 8jam..

  617. ore_jate berkata:

    sayer baru jer kawin xsmpai stahun lg..kami slalu ‘bersama’ 4-6 x smggu n 5-6 trip dlm satu mlm..kami berdayun 15-20 min n stkt ni kami dapt kpuasan bersama..ape yg sayer nk share slalu la wat exersice xkisah la jogging ker or bersukan..aper yg kami prktik tiap wknd kami g jogging n 2 x smggu kami g jim…klu kami xbersukan memg performance drop berdayun pn kejap n kinginan sex pn cam x semngat..so rajin2 la bersuakn jgn mghrap sgt ngn ubat2 kuat sbb memg berisiko..

    • isteri yang rindu berkata:

      Ore_jate… Selamat Pengantin Baru… Masih Barukan… Saya doakan awak akan bahagia sehingga akhir hayat..(semua orang idamkan).. Amin.

      Kalau baru kawin dalam 1-2 tahun memang macam tu dalam satu minggu tu kalau boleh nak tiap-tiap hari, lebih-lebih lagi suami… dan berdayun tu jangan cakap lagi kadang-kadang tu sampai lebih dari tu… whole night time… sampai rasa nak melecet pun ada…

      Tapi bila dan lama-lama kawin tu ada-ada jer masalah…

  618. ore_jate berkata:

    isteri yang rindu…thnkss coz nasihat2 u tu…harap2 bleh blaja dr seniour2 yg dh lama mlalui liku2 hubungan suamim isteri… :)

  619. ina3884 berkata:

    wawawa..isteri yang rindu…nper la suami ina wat mcm ni kat ina….tension btl ina diwat nyer..xpnh nk berubah..benci!!!!dia still mcm tu gak la..mcm mn tu..rs nyer nk je ina potong btg dia tu..biar padan muka dia tu…xpyh gne trus..kedekut sgt dgn harta yang dia ade tu..dlm minggu ni ina dh banyak kali goda dia..smp ina kne buang perasaan malu ina kat suami..smp rabu mlm ina dh xtahan sgt dgn sikap dia..ina sms kat dia..”ina ckp ina btl2 kecewa dgn sikap dia ina sedih..ina ckp ssh sgt ke ape yg ina mntk dr dia..ina mntk bnd yg wajib dia bg klu isteri mntk..bkn ina mntk btg dr laki lain..ina mntk btg dia..smp ina ckp jgn marah klu ina dh xkira sper pun..”tu je ina ckp kat dia..ina xtau nk wat ape lg la..then dia kol ina dia ckp khamis mlm jumaat dia nk main..ikut hati mmg dh kecewa n xnk main lg..xperla..mls nk jual mhl sgt..so ina pun duk tunggu la…bersiap mcm biasa la..wangi2..sexy2..then ina baring sebelah dia..then dia kiss pipi..dahi then dia trus tgk tv..dia kte tdo elok2..kecewa..sedih..benci..hancur hati ni..dh menhrpkan tp ape yg dia wat kat ina..dia PENIPU!!!benci..kwn2 yg ade kat cni..tlg la bg pndgan or nasihat..hati sy mmg dh kurang syg pd suami ina..ikut hati nk je berpisah..tlg la bg ape2 yg ptt kat ina ni…isteri yang rindu mcm mn??ade perubahan ke..

    • isteri yang rindu berkata:

      Ina, aku paham perasaan kau… coz aku pun gitu jugak. Dia orang buat kita macam kucing kurap jer atau peminta sedekah. Aku rasa nak menangis kalau kenangkan nasib kita ni kan.
      Nafkah batin pun susah nak bagi, apa tah lagi nafkah zahir. Kita ni sebagai isteri tak kisah sangat dan tak berkira pasal nafkah zahir coz aku kerja sendiri dan income aku lebih besar dari dia. Tapi kita cuma mintak sedikit jer dari dia orang iaitu nafkah batin. Itu pun dia orang susah sangat. Kalau dia orang bagi kita nafkah batin tu, sama-sama dapat keuntungan kan. Tapi kadang-kadang tu, dia orang jer yang puas, kita belum apa-apa lagi. Sedih sungguh rasanyakan….

      Aku ni same le macam kau jugak Ina, tapi aku sabar jer coz aku serahkan segala-galanya kepada ketentuan Allah s.w.t. tentu ada hikmah di sebalik apa yang telah Allah s.w.t tulis untuk kita.

      Mungkin kau boleh siasat apa yang hb kau buat kat luar jugak. mana tahu kan…. Tapi kita tak lah mintak benda tu terjadi… Sekiranya dia pasang spare… kau cari ustaz yang boleh bagi kau nasihat denganmengunakan ayat-ayat Al-Quran bagi mengembalikan suami kau kepada yang asal. selain itu, kau sembahayang Tahajud dan taubat 7 malam berturut-tirut minta dengan Allah s.w.t. Lepas tu kau berserah kepada Yang Esa. Kalau dah jalan terbaik berpisah baru kau berpisah. Tapi kalau boleh jangan sampai macam tu. Itu jalan yang terakhir bagi kau kalau tiada jalan penyelesaian atau usaha kau menemui jalan buntu.

      Sama-samalah kita berusaha dan tawakal kepada Allah s.w.t

  620. BungaMawar berkata:

    Berat mata memandang, berat lagi batin menanggung seksa..sabar ina jgn sampai nk berpisah plak. Setan sronok la kalu u berpisah. Dari cerita u, i rs mcm ada yg tak kena dgn hubby u..cuba selidik dr kwn rapatnya. Manalah tahu dapat membantu. Dalam kita bermasalah ni kengkadang fikiran kita x waras. Berdoalah n mengadulah kepada Allah semoga Allah ringankn derita yg kita tanggung.

  621. omidahuhu berkata:

    Hai kawan2 omida tumpang lalu….masih ingat lagi tak dengan mahaguru omida ni…lama benar omida tak join kau orang…
    Bila omida baca cerita ina…memang kesian sgt…dah lama ina hadapi masalah ni..tak selesai juga…Ingatkan dah ok dah tapi omida rasa makin teruk…
    Omida nak cerita panjang lebar kat sini pun tak ada masa and boleh tak ina kasi omida email atau YM nanti kita sembang panjang2. Omida akan cuba bantu ina dan omida akan cuba memberi tip2 yang berguna untuk u nak goda your hubby…
    Omida amat bersimpati sangat dengan ina…
    Buat semua kawan2 omida yang mengenali omida…kau orang semua dah makin hebat…so omida tumpang lalu sekali lagi…bye…

  622. power sam berkata:

    akum semua.saye ade cikit2 masalah berkaitan dengan orang yg bernama isteri. sejak kebelakangan ni si isteriku kerap menolak pelawaan ku untuk bersama. sering kali mencari salah ku. k peda mulanya ku beralah tp kelamaan ku memberontak. semua t/jawab ku telah ku laksanakan. bab kata hal anak2, isu dlman rumah and luaran kelihatan ok krn seliaan ku. dr sg kewangan kami tiada masalah. tp bile mlam menjelma, ku keseorangan tidak berteman. isteriku lebih suka bersenaman and then terus tido slps sembahyang isyak. jd ku pohon pandangan kawan2 semua. ok

    • Minah Jambu berkata:

      selamat mlm power sam… selalunya nya lah apabila seseorang itu kerap bersenam sebenarnya lebih menyihatkan bandan. Dan naluri ingin brsama suami sering bergelora. Apakah mungkin power sam nie kurang menggoda? Selalu suami kalau tak nak layan istri alasan istri kurang menggoda, bab2 hal ini pun sama juga pada istri. Istri pun perlu juga digodai.. dengan istri takpelah jadi lelaki “genit”..

      psst.. kebelakangan ini pun suami MJ selalu “bergenit” ngan MJ. Tak tahulah ya.. agak dier pun macam ada rasa somthing not rite from his wife tak? hmmm…..

    • SSK berkata:

      sam kalau ko tak de history org ke 3 yang dapat dihidu ole wife …kalau bukan hal tu

      atau ko ade masalah ejakulasi terlalu awal dan isteri belum puas

      atau semuanya ok….kot2 ade org cube tackle wife ko kot

  623. hai369in berkata:

    dia mcm ni power sam..kdg2 bkn istri menolak..tp mbe die penat..almaklumlah…bla lma x pnh exercise jd bla buat blik bdn jd pnat..si suami kna pham..istri ni lau kta dekati..belai2 lu then bisik kt telinga g tau kta nk ubat mlm ni confirm dia x tolak..cba blikan gift tuk tarik perhatian dia..x plu mhal2..blikan ape yg die suke..goda dgn pnuh k.syg…jgn ganas2..mkin tua mkin skekan yg lmbut2…hehehe…

    • Minah Jambu berkata:

      Betul 3x.. tu hai369in…

      Power sam, gini aje lah bior minah kasi tip ya…
      mesti ikut tau.. hehehe..

      1. waktu malam menjelma, bila istri baru nak masuk tido, kao mesti aksen baru kuar toilet, kalau istri, berkemban tualu lah tapi kalu suami pun boleh berkembam tuala, dah tu kao selak2 tualu tu depan dier, hai kalau orang pompuan nampak peha nya yang mulus dan gebu.. tapi lelaki lak ternampak lah pehanya yang berbulu! eh jangan salah sangka.. peha berbulu tu means he is very manly you know!

      2. ataupun cuba berbogel diatas katil, baring ala cleo patra, waiting for her.. psst.. make sure adiknya dah besedia.. hehehe.. jgan lak adiknya layu mayu jer.. istri tengok pun tak nafsu.. hehehe..

      3. OR.. jika istri baru nak nak baring.. u on the music yang romantis, u diri depan dier.. pas tu .. tak tahu nak buat striptease.. hah dah tu pole dancing lah!

      4. last but not least… kalu semua tak jadi jugak.. hai.. confom kena mandi air longkang bro!

      ok ok .. sowee lah ganggu kao di pagi hari ini.. kan today monday biru.. so saja nak buat gelak.. kalu kao tak gelak at least aku gelak gak sorang2 kat cni..heheheee…

      • hai369in berkata:

        minah jambu..lau nk thu sy ske tgk suami bogel lpas mandi dpn sy..sekssi gler..coz suami sy punya bdn ala2 mcm hitrik roshan..tinggi2 lampai sme jer..tp tulah..sbb bdn n muka die h/sme sbb tu pompuan duk tgiler2kan die..smpaikan aso tua pun ske msa kmi dtg kdai printing buat bisnes card dh hbis kt kelang..dia kta mne sy jumpa ini olang myak h.sme n macho..sesuai dgn you..sy pun bangga juga..tp sjk kjdian pergolakan umahtangga sy trus ssh nk senyum..x da senyuman lg…..

      • sueetpickle berkata:

        hai369in… laa cian nye citer awak nie ya.. sedih saya ..

  624. ina3884 berkata:

    hai omida..thank klu omi sudi untuk berkongsi tips..ok ni email/ym ina…hope omi cpt2 la add k..xsbr2 nk dgr tips dr omi.. email r.flower85@yahoo.com

  625. hai369in berkata:

    sueetpickle…lau awk nk thu lepas sy dpt thu kcurangan suami yg sy syangi 2 trus amat sukar tuk sy lupakan..alasan sy bz bisnes mbuatkan dia bleh curang adalah alasan yg x munasabah..pompuan tu smpai skrg x henti2 nk kcau suami sy..lau btul2 die sygkan sy, die akan bkeras x nk lyn..slh 1 sy stuju dgn tip aidil owg pompuan ni lau ske bg suami owg mkn mesti melekat..sy bkn mls msak tp kdg2 msa x mengizinkan..lg pulak sy kuar cri duit tuk ksenangan kmi..pompuan tu ckp lg wlaupun suami sy tido sblh sy tp hati, k.syg n cintanya untuk die (pompuan gler) tu..sy x thu pompuan ni jnis mcmner..msih nk ganggu suami owg..sy thu suami sy dh tlanjur dgn die sbb tu die x leh lupa…sy sdh sgt2..sy bgtahu suami sy lau die dh x da perasaan dgn sy jln peneyelsaian adalah perpisahan..tp die x mau ceraikan sy..die kta sygkan sy n cintakan sy..lau syg knp die buat mcm ni..sy kuar bisnes cri duit tuk kmi bdua n kuarga kmi..tp die buat pkara lain dbelakang sy..sy thu allah itu maha kuasa..die sygkan sy n sedarkan sy dgn sume ni..smpai skrg sy rs kejadian ni bru je smlm blaku..wlhal dh nk hmpir sebulan..lihat wjah suami mesti ati luka, merana, luluh,kecewa n derita..stiap x bring dsblhnya sy tbayangkan adegan ranjang die ngan pmpuan 2..bleh x kwn2 bg sy tip mcm ner sy nk lupekan..sy jd bingung n sengasara skrg ni…

  626. hai369in berkata:

    sueetpickle…skrg ni sy jd amat sukar tuk pcayakan suami sy lg..kdg2 ada juga pkir nk bls dndam..tp sy tahu lau sy buat mcm 2 sy x nk tmbh dosa lg..sy mhon dgn yg mha esa bri sy ptunjuk adakah sy bleh meneruskan perkahwinan kmi..sy amat2 sygkan suami n umahtangga yg kmi bna hmpir 5 thun ni..tp sy sukar tuk memaafkan ape yg suami sy lakukan dblkang sy..sy ajak suami g kaunseling pun die x nk jugak..ajak g rawatan pakar skit puan tuk usaha dptkan bby x nk jugak..sy jd kecewa..sy nkkan zuriat dr die..tp die spt x serius ke arah i2..sy pasti lau ada ank sy nk ank2 sy ikut wajah suami sy..lau awk nk thu suami sy seorang yg penyayang..sbb tu pompuan tu pun ske dgn suami sy…

    • Sueetpickles berkata:

      Hai369in,

      why dun u email us at myeverluv@gmail.com

      Lets have an open talk.. there are lots of things we can share together and learn from each other.. is that sound ok to you?

    • huheho berkata:

      kesian sgt pd hai369in..

      sy penah alami situasi hampir2 same tp x sampai melarat ke tahap terlanjur..
      mase zmn sy bercinte dgn suami dulu2, ade pompuan gile yg syok kat hubby sy ni.. hubby sy ni mmg sgt lembut hati dan suke tolong org.. susah nk kate ‘no’ so ini pompuan gile sudah tangkap syok..

      n saye pon penah dpt sms lebih kurang cam hai369in dpt.. berbunyi : jiwe & hati die sebenarnye ade pd saye, luaran je die melayan awak. hati die goyah & tak sampai hati nk putuskan hubungan dgn awak atas dasar kesian..

      atas sbb sms tu jugak kami hampir2 putus tp sbb kuatnye instinct sy & jodoh antare kami, alhamdulillah kami kawin n kekal sampai hari ni..
      (1 sbb lagi family hubby sgt bencikan pompuan gile ni sbb die pegi exposed diri die sbg awek pd hubby sy mase tu, sedangkan sy tau family hubby sy dr kalangan alim) so 1 point lebih pd sy utk jd menantu pilihan sbb sy x penah exposed diri lebih2 pd family hubby sebelum betul2 ade ikatan tunang.. =)
      sabar ye cik hai369in.. sy juge berdoa utk diri sy agar dijauhkan dr perkare sebegini..

  627. seri berkata:

    hye hai369in..
    bykn b’sabar ek..
    ingat dan b’doa byk2 pd Allah swt..
    insyAllah..pasti Allah beri petunjuk dan menolong umatnya yg dlm kesusahan..Amin..

  628. hai369in berkata:

    tq seri..tq so much..sy thu kta owg pompuan hrus byk bsbar n ingat allah swt..sy x lupe mhon pdNYA bri sy petunjuk..sy hrus kumpulkan kekuatan..slama ni sy lemah n x bdaya skiranya kmi bpisah…sy nk jd hambanya yg kuat semangat n bgun dr kekecewaan…

  629. hartini berkata:

    aku baru lepas bersalin 2bulan lepas. tapi hubby aku mcm takde perasaan tgk aku. Aku pakai seksi ke..berlawa ke..sama je..sampai lah satu hari aku nangis tanya apa masalah dia..aku ni suka direct bila bertanya..dia kata aku baru lepas bersalin dan takut belum sembuh sepenuhnya. Bayangkan dr kandungan aku 6 bulan aku x make luv sampai bb usia 2 bulan. Adakah dia ckp jgn lah kerana itu aku susah hati sampai nangis2. Sedangkan takde kepuasan seks lah salah satu punca keretakan r/tangga. kadang2 aku tepikir gak aku kah yg kuat nafsu? tapi kalau dah 1 kali seminggu pun susah dpt..sape yg tahan beb. TAkkan lah aku saja yg mulakan..

  630. kebayan berkata:

    dah jadi trend zaman sekarang .. bila bersalin suami akan bersama doktor untuk menyambut baby.Bukan semua orang ada kekuatan untuk menghadapi saat cemas ini .Teringat kisah kawan yang kononnya suami beria ia untuk bersama menyambut baby .. bila tiba saat melahirkan .. melihat pintu rahim terbuka dan kepala baby tersembul .. suaminya jatuh pengsan .Agak lama baginya untuk memulihkan trauma melihat kelahiran babynya dan agak lama juga dia tak menyentuh isterinya kerana seolah olah hilang selera bila teringatkan peristiwa menyambut kelahiran anaknya …

    • SSK berkata:

      tu tandenye….suami tuh merancang nak kawin je…tapi dia tak pernah pike persiapan diri untuk menghadapi perkara- perkara kehidupan berumahtangga

      sebabtula pengsan….entah2 tuka lampin anak berak pun tak berani nak buat…ape punya jantan

      pike kawin nak main je….tu le pasal

      walauapapun…hubungan sex tu tersangatlah penting untuk kebahgiaan rumahtangga

      dan pada jantan2 yang baru nak nikah tu…jgn nampak cipap je …banyak lagi korang kene belajau

      memasak membasuh dan juga menjaga bayi…kalu mende tu korang dapat buat dan tak rasa geli…bolehlah kawin kalau tak…aku rasa tak payah la korang pike nak nikah …buang karan je

      jgn marah…akupun suami orang juga…setakat wife bersalin tuh aku tak de la sibuk2 nak anta balik kampung…semuanya aku uruskan sendiri…lepas pantang bawa balik kampung …mak mertua nak tengok cucu he he

      apa apapun….jangan panik dan meggelabah
      salam

  631. hartini berkata:

    Mungkin jg lah kebayan kan. Sebab dia ni jenis penakut skit. Tapi dia ni memang x aktif dari dulu lagi. Kalau teringin nak anak barulah buat dgn kerap dlm seminggu. Aku ingat masa mula2 kawin dia pernah berkata bhw jgn jadikan seks satu yg penting dlm hidup. Semalam pun aku kecewa lagi. Aku banyak diam dlm kereta nak g keje. Dia wat tak tau je.Nyanyi2 lg dgr hot fm. Sampai opis ni aku nangis. Ni belum sarapan lagi ni. Semalam dia tepuk2 punggung aku kononya nak kasi tido. Sempat dia ejek aku yg lengan aku ni besar mcm lelaki. Aku diam je. Aku ingatkan ada harapan lah..lepas je anak yg sulung (5 thn) tido dia pun tido sekali. Aku terpikir adakah bentuk badan aku jd punca. Aku taklah gemuk sgt..masih ada shape..berat 69kg tinggi 157cm. Aku memang berat tulang. Org selalu x percaya berat aku camtu. Aku tak tau lah nak buat camner lg.

    • hai369in berkata:

      ai tini..lau nk thu zmn skrg owg lelaki suke jdkan punca berat bdn tuk die b’alih cri lain..pembohong die ckp seks bkn 1 kpntingan..hbis msa nikah tu nk elakkan ape..maksiat jugak,kan..jd skrg tini..you bkerja jd you spent time g buat raw bdn lu..mcm sy, wlaupun sy blum ada bby pun suami still curang juga..skrg ni sy disiplinkan dri jga tbuh bdn lu bg cntik, segar n chat..bla bdn kta cantik confrm die nk jer dkat n gaul dgn kta..you nk tau i ske pg london weight managment..kt cni mmg best..memandangkan berat bdn you dh smpai 60 lebih kilo lbih baik you g cpt2 sblum tlambat..tkut t suami pndg pompuan lain ssh kta..

    • Zu berkata:

      hai369in Nak turunkan berat badan, contact saya. Kita perlu dapatkan berat badan ideal. Minta maaf ya untuk tinggi 157cm, berat badan ideal adalah antara 49kg ~ 61kg.

  632. Bunga berkata:

    I selalu nak pakai seksi kat umah time hubby ada..tp setiap kali pakai seksi, anak I yang 5 tahun selalu tegur, why Mama pakai seksi sgt, nnt masuk neraka..dosa besar..Allah marah.. siap2 nangis2 suruh I pakai baju macam dia.. alahai..camne nak pikat husb kalu camni gayanye..hehehe

    • hai369in berkata:

      ai bunga..mmg ssh juga lau ada ank kcil complain kt kta pkai seksi..hehehe…dpt2 die dh leh bckp n pndai mnilai..x pe..bhgn atas you pkai bju body x da lengan je lu..n bwh you pkai slua seksi yg nmpk kulit smar2..sy pun skrg ni pkai bju tido yg nmpk susuk tbuh bdn..spy suami jeling2 n gesel2 jer ngan kta..mlm smlm suami tgur..msa die tido sy membelakangkan die, die ckp rmbut sy lembut n bau wangi..then lembut jer sentuhan bju tido yg seksi tsentuh bdn die, trs die ajak bersama…lau nk thu suami ni pntg tsentuh n dpt2 kta sentiasa wangi msa nk tdo..byk tip lain cra n ghairahkan suami..sy skrg byk spend time msa dgn suami..x mau die rs kesunyian..owg lelaki ni pntg kta bg ruang kosong mesti amik pluang..jgn bg die boring duk kt umah dgn kta..gnekan ruang yg ada n cipta kegembiraan..komunikasi amat2 pntg..tanya dgn baik ape yg die x ske n ape yg die suke..yg pntg nawaitu kta tu amat2 pntg..solat jgn tinggal..mhon dgn yg mha esa supaya kebahagiaan umahtangga kekal hingga ke akhir hayat..sy byk belajar dr kesilapan lalu..menyebbkan sy bz bisnes suami rs kosong n sunyi tanpa sy dcc die..

  633. Ajoi berkata:

    Salam…Tumpang join sama boleh ka…..

  634. hartini berkata:

    bole saja Ajoi. Join ler..KAlau saya kan Bunga..pakai seksi juga tapi bahagian atas pakai t shirt. Bila anak2 dah tido baru lah bukak t shirt tu.

  635. Ajoi berkata:

    Tima Kasih sbb bagi laluan………Apa nak citer ni ek…eh.. ko rang ada msalah apa nie…meh ajoi settelkan….nasihat ka..panduan ka..msalah suami…?, anak-anak..? ish..sonang jer tu…tapi kena tau tackel masa dia la..insyaallah berkesan…janji bg tau tarikh lahir dia..huhuhu…

    • miss_holo berkata:

      sy bru kawen 5 bulan setengah…skrg da pregnant 5 buln..sy nk brsama abg, tp die suka wat aksi yg pelik n sakitkn sy…mcm ner? semenjak pregnant badan sy jd chubby, sy nk dayung tp xlarat nk tahan badan sendiri, mcm ne ek?? sy nk bg die puas,sy n die sama umur 24, masih muda sy xnk la dia makan luar sebab x puas,tolong la, dia selalu kata sy xpandai, dia mmg cepat naik,tp cepat plak klimaks…mcm ner?? tolong la

  636. miss_holo berkata:

    sy bru kawen 5 bulan setengah…skrg da pregnant 5 buln..sy nk brsama abg, tp die suka wat aksi yg pelik n sakitkn sy…mcm ner? semenjak pregnant badan sy jd chubby, sy nk dayung tp xlarat nk tahan badan sendiri, mcm ne ek?? sy nk bg die puas,sy n die sama umur 24, masih muda sy xnk la dia makan luar sebab x puas,tolong la, dia selalu kata sy xpandai, dia mmg cepat naik,tp cepat plak klimaks…mcm ner?? tolong la

    • SSK berkata:

      sepatutnye….kalau dah 5 bln tu mengandung…jangan lah
      buat aksi ala ala WWF…kene jage gak baby kat dlm tu…jadi u layan juga suami tu…tapi buat expressway bagi dia cepat klimaks…cukup le

      kalau dah dia dah terkelua…mende tuh…senyap le dia

      janji u layan

    • LINE CLEAR berkata:

      miss_holo, kebiasaan laki2 mmg mcm tu.inginkan kelainan setiap kali di ranjang..lg memberangsangkan bile si isteri lbh ghairah dr suami.. miss boleh lg beaksi walaupn sudah 5bulan..cube ubah kedudukan u ng husben u.u lak y ddk di ats die n membuat sdkt aksi gelek2..dan jg boleh lakukan oral jika si suami perlu

  637. hai369in berkata:

    ajoi..wah..pndai sgt ye…ok..sy nk tanya..suami sy kta die x kol n msj ngan pompuan tu lg..tp ptg td sy cek dlm xpax list dia ada simpan no bru..jd sy cek hp tu milik pompuan tu..dia tgagap nk jwb..n nk tau..ape yg die jwb..mne die thu itu no hp pompuan tu..lau dia x thu knp dgn senang lenang g simpan dlm 8pax list…dia ingat sy bdoh n mudah nk tipu…sy trus tluka hati n x mungkin sy pcaya die lg..suami mcm ni xkan pnh nk berubah..sy dh amik kptsan..perpisahan sja jlnnya..sy x nk trus tluka lg…x nk trus dtipu lg…x nk dh…mrka mungkin mtertawakan sy..cb ijoy bgtahu ape yg plu sy buat…

  638. hai369in berkata:

    ai bunga..ah ah..suami sy curang berulang x..sy cb ubh sgala2nya dmi die..tp ape gne ati sy tseksa lg..die kta nk lupakan pompuan tu..tp die tipu sy..mne mungkin phubungan 3 thn lbih tu bleh die lupakan sklip mta..sy x nk dperbodohkn lg..sy byk x bg die pluang bunga..msuk ni dh 3 kali..sy nk jd wanita yg kuat smgat..lau sy nk lupakan die sy kna g jauh dr die..die x bleh bg kta putus..die keliru..sbb tu sy pling bnci dgn pompuan2 yg ske rmpas suami org lain..tlglh bunga bg sy kta2 smgat..sy sygkan die tp ati sy ckup2 tluka n mderita di atas penipuan dmi penipuan..sy ada kerjaya, sy ada bisnes, sy ada harta pencarian sndri..adakah die x leh tinggalkan sy krn harta2 ini..slma ni die hdup d atas sgala kesenangan pencarian bsama..tp pompuan jalang tu x henti2 kacau..suami sy x da pendirian..sy benci die..tlglh sy bunga brilah kta2 smgat tuk sy truskan khdupan sy…sy kna merancang dr skrg hdup sy ape yg plu sy buat..sy x nk jd WANITA yg lemah…

  639. hai369in berkata:

    lau die nk pompuan tu sy minta kmi pisah jer..sy bkn spt istri nabi..siti khadijah bleh bkongsi kasih..kta adalah istri akhir zaman..x pelah bunga biar sy terseksa n skit skrg..tp sy x nk setiap hari ati sy skit..bla tgk sja wajah suami ti sy jd sayu…jd kecewa..jd tluka..tiada senyuman lg..die mesti nk bacing pompuan tu..jd ape gne kta istri bkn nk backup..tp bacing org lain..jgn jd mcm sy bunga..sy x da tmpt nk ngadu..fmly sy sorang pun x tau hal ni..

  640. lelaki_biasa berkata:

    kpda hai369in….aku sedih dengar masalh suami ko tu…aku nk share kot2 bleh membantu masalh ko tu..aku ada seorng member pmpuan suami member aku tu asyik jurang jer keje dia mcm masalh ko jgak la dh bnyak kali kantoi n dh mcm2 jenis pmpuan dh dia couple …aper yg dia buat,dia g umah ustaz mintak ustaz wat solat hajat serta diri sndiri kena wat jgak mintak doa mgeratkan lg hubungan suami isteri dn jgak moga suami lupa kt pmpuan tu n air solat hajt td bg minum kt suami dia..n satu lg bila dh tau dia ada pmpuan lain jgn la cepat melenting depan dia bnyak2 bersabar(walaupn rasa mcm nk tumbuk jer rasa) layan kerenah dia sambil2 ko g berubat ngn ustaz2….member aku bg tau after 2-3bln suami dia pulih…hrp2 bleh membntu ko.. :)

  641. lelaki_biasa berkata:

    opss…..satu lg kepada isteri2 yg dilema suami ada kekasih gelap jgn la cepat give up n ambik jln mudah utk berpisah pkir n renung la sjenak sbb ari ini kaum wanita adalah kaum yg lebih terpelajar…cuba la bgun mlm2 solat hajt serta mntak tolong ustaz2 n ustazah2 yg alim dlm masalh rumah tgga ni…klu bleh bg minum kt suami moga dia lembut hati n sayng isteri n kluarga….satu lg jgn cepat salah kan suami klu suami curang sbb mngkin suami kt tu dh termakan bnda ‘kotor’ yg pmpuan lain letak dlm mknan ker or minuman bnda ni slalu jd dlm msyarakt kt….

  642. hai369in berkata:

    lelaki_biasa..sy juga buat ape yg awk ktakan..tp pd sy apa yg blaku dgn izinnya..sy bkn x pcya dgn bnda hlus..sy pcaya dmuka bmi ni mmg ada..tp atas nawaitu die sndri lau nk lupakan..sy ajak pindah jauh dr tmpt ni..mla2 die nk tp sy pkir blik..lau pg tmpt jauh pun lau bwk juga perangai mcm ni ape gne..sy thu sblum ni suami sy mmg rjin mkn kt umah fmly pompuan tu..tiap2 mlm jumaat sy amik air yasin d msjid ng die mnum..tp lau die btul2 nekad nk lupa bkn ssh pun..kecuali mreka pnh lakukan zina mmg x leh nk lupa..stiap x ttp wjh die sy t’ingatkan perbuatannya..5 thn sy bsbr dgn sgla krenahnya..sy thu..kta jgn sesekali pndg keburukan die..kta pndg kebaikannya yg pnh dlakukan thadap sy..bru 3 hr lpas hati sy bru nk ok dh jumpa lg no. hp bru dlm 8pax suami sy..sy cek rupa2nya pompuan tu punya lg..sy ingat die bleh brubah skit dmi skit..tp mkin truk..sy bkn istri yg x da ilmu tipu sy kta x tau no. sape kcau 3 hr lpas..wlhal ada dlm 8pax die..x munasabah alasn yg die bg..tp mlm td sy trus kuar dr umah tu..mkin sy tinggal dctu smkin sy tseksa n x leh bnafas..sy cb sbr lg tp ati sy mkin lma jauh ati n smkin kurang k.syg thadap die..entahlah lelaki_biasa..bkn sng tuk hdup single lau iman n ati x kuat..die kuar dr mlm td x blik2..sharusnya die cri sy..pjuk sy blik tp itulh skap owg lelaki..TLALU EGO N X NK MENGAKU KESALAHAN SENDRI….bkn mati pun lau minta maaf dgn isteri..sy bkn mahu dibanggakan ckuplh die menghargai pegorbanan sy sbg istrei yg sanggup ssh sng dgn die…

  643. chuax berkata:

    saje nk kongsi…suami perlu main peranan penting dlm memuaskan isteri…cm suami saya..pistolnya 8 inci ketika sedang keras…mmphh…mmg hari2 la saya menjerit kepuasan….yg penting..sentiasa percayakan suami dan sllau bwk berbincang masalah di ranjang ini….good luck….

  644. majidi berkata:

    most people, men or women, jenis sederhana je (= x terlalu demand x terlalu dingin). main pun ikut mood, masa dan kesesuaian. baik laki atau pompuan kalau kepala otak seks aje 24 jam, hidup ni banyak lagi benda lain nak dibuat dan diisi. kenikmatan hidup jangan ditambatkan pada nafsu seks semata-mata. bukan pula bermaksud tak bernafsu atau cuba kunci nafsu. don’t take for granted simple things in life! apa-apa pun, untuk maintain, jagalah kesihatan dan kebersihan (emosi, mental & fizikal) dan nikmati seks secara sihat. semua benda dalam kehidupan wajar secara bersederhana ….. dan anda tidak akan runsing!!!