Teknik Menghairahkan Suami

Sebagai isteri, tahukah anda apa yang diharapkan oleh suami dalam menjalin hubungan yang penuh kemesraan lagi hangat? Bagaimana pula sentuhan yang digemari si suami. Sebenarnya di sebalik sifat kelelakiannya, lelaki amat menyenangi sentuhan dan belaian wanita. Bagaimana dapat anda, seorang isteri penyayang, memancing ghairah suami tersayang? Dipersilakan membaca panduan-panduan di bawah.

Elakkan Dahulu

Janganlah anda fikir dengan tanpa seuratpun benang di tubuh anda, anda dapat dengan terus menaikkan ghairah suami anda. Anda seharusnya memakai pakaian malam/tidur yang tipis dan menampakkan bentuk dan lekukan-lekukan tubuh anda – keadaan yang mana anda masih berpakaian tetapi kelihatan seperti ‘bertelanjang’ beginilah yang dapat menaikkan nafsu suami untuk hebat menggauli anda.

Urai Rambutmu

Terutama bila anda berada di atas tubuhnya. Rambut anda yang lembut terurai berjuntaian dengan perlahan-lahan dapat menaikkan ghairah suami, apatah lagi bila dia terhidu keharuman rambut anda yang sentiasa berada dalam perapian itu.

Senyap Itu Indah

Adalah sesuatu yang membangkitkan hasrat seks lelaki apabila melihat isterinya membuka butang baju perlahan-lahan tanpa sepatahpun kata-kata. Diiringi senyuman mesra manja, suami tidak akan bersabar-sabar lagi untuk meraih anda ke dalam pelukannya.

Sentuhan Sehangat Kuku

Percaya atau tidak; lelaki boleh teransang apabila bahagian ini disentuh. Usaplah dengan lembut dan mainkan dengan bibir anda yang hangat itu. Ghairah birahinya pasti tidak terperi-peri lagi.

Hadiah Sensasi

Isteri dapat meransang keinginan batin suami dengan membakar mata suaminya melalui ‘hadiah’ yang dianugerahkan. Misalnya, bekas gigitan cinta atau cakaran yang anda tinggalkan di tubuhnya malam tadi membuatkan dia terkenang-kenang kepada anda. Juga, meninggalkan pakaian dalam di tempat tidur untuk kemudiannya dijumpai olehnya dapat menaikkan semula kelelakiannya.

Zon Rasa

Kulit bahagian dalam paha anda mampu meransang suami anda kerana ianya lembut dan mempesonakan pancainderanya. Apatah lagi bila disentuhnya, anda kegelian. Ini akan menyebabkan suami anda berasa lebih ‘macho’ perkasa.

Daerah Rangsangan

Mudah sahaja caranya: mainkan hujung lidah anda dengan lembut di bahagian luar cuping telinga suami. Gerakkan lidah turun naik di bahagian belakang telinga hingga terus ke leher. Lakukan perlahan-lahan dengan penuh kemesraan.

Sentuhan Kasih Sayang

Kelembutan sentuhan wanita menjadi impian setiap lelaki. Kucupan lembut dan usapan halus menggunakan hujung jemari anda mampu menggoda suami dan menyebabkan dia terkulai manja di dalam dakapan anda.

Bangkitkan Suasana

Selain pancaran sinar malap lampu tidur atau sebatang lilin dan juga alunan muzik yang lembut mendayu, suasana romantis dapat dihidupkan dengan semburan wangian sekitar kamar tidur. Anda diminta mengenakan wangian kegemarannya, minyak aromaterapi, losyen atau kain sutera yang dibiarkan menyentuh lembut kulit suami.

Pesona Pandangan

Tatapan mempesonakan yang penuh perasaan kasih juga sayang terhadap suami anda cukup untuk mempamerkan perasaan anda terhadapnya. Tidak perlu anda berkata-kata, renungan anda yang meruntun itu cukup untuk membuatkan dia terkesima.

Membelai Nyata

Suami akan berasa lebih disayangi jika anda pandai mengusap rambutnya. Apabila duduk bersama, belailah mahkota lebatnya itu. Usaplah perlahan-lahan menyisir dengan jemari anda dari dahi hingga ke belakang lehernya.

Intipan Geram

Perbuatan mengendap merupakan salah satu cara lelaki menaikkan ghairahnya sendiri. Tanpa disedari oleh wanita, dorongan seks lelaki mudah timbul oleh ransangan visual terutama pabila wanita mengenakan pakaian ataupun ketika mandi. Oleh demikian, usah menolak apabila si dia suami anda tiba-tiba mahu bersama anda sebaik sahaja anda melangkah keluar daripada kamar mandi.

Puputan Nafas

Hembusan nafas anda yang hangat akan menaikkan ghairah suami anda. Sentuhlah perlahan bibir anda ke bibirnya. Nafas hangat anda akan menyebabkan dia tidak sabar-sabar lagi mahu mencumbui anda.

Planet G-Spot

Suami juga mempunyai g-spotnya (hot-spot) yang tersendiri. Cari dan terokalah. Pancinglah si dia dengan memainkan peranan anda di zon sensasi miliknya itu .

Elak Sahaja Menyentuh Kelemahannya

Jangan sentuh kelemahan yang ada di tubuh suami anda. Tumpukan pada bahagian yang menjadi kebanggaannya seperti dadanya yang bidang, bahu atau hujung lengannya.

Sepantas Kilat

Bila mana anda mahu membuat suami anda lekas ghairah, ambillah tindakan yang agak agresif. Tarik dia ke sofa dan bertindak secepat kilat. Tetapi, sebelum itu pastikan keadaan sekitar ‘selamat.’

Kejutan Halwa Mata

Suami akan mengagumi anda, andai anda senantiasa membuat kejutan dari masa ke semasa untuk disaksikannya. Ini termasuk, membuat perubahan daripada segi penampilan anda, seperti dandanan rambut fesyen terbaru atau mengenakan pakaian dalam yang terseksi yang baru anda temui di gedung atau butik pakaian kegemaran anda.


Teknik Pancutkan Isteri. Keterangan lanjut, sila klik sini.


Puaskan Batin Isteri Anda. Keterangan lanjut, sila klik sini.


Seni Melambatkan Pancutan. Keterangan lanjut, sila klik sini.

799 Responses to Teknik Menghairahkan Suami

  1. hana berkata:

    tips di atas mmg bagus untuk pasagan suami isteri
    bagi membangkitkan rasa cinta dlm hubungan…

  2. thomas berkata:

    oke banget resepnya buat wanita2 sejati

  3. nurul berkata:

    resep oke

  4. Mastyiah Majid berkata:

    Tips yang paling penting untuk membangkitkan keghairahan setiap pasangan agar perhubungan semakin mekar……

  5. yana berkata:

    tip diatas ini memang bagus. sesudah saye membaca tips ini, saye cube buat dgn suami saye mgikut care tips diatas, suami saye amat memuji diri saye krn pandai melayan kepuasan dirinye n mengghairahkanye. terime kasih saye ucap kan.

  6. hana berkata:

    tips nya ok juga nichh,,,,
    leh tuch d praktekan,,
    biar suami klepek2,,
    hehehehe

  7. afnan berkata:

    wwwooww!!!!tips ni boleh ikut
    tapi untuk si isteri je la…
    kaum lelaki hanya menuggu saja..
    mesti mengagumkan……..

  8. hairieusoff berkata:

    aduhai…… tidak tergambar oleh kata-kata

  9. jit berkata:

    Lain padang lain belalang, ada lelaki geli geleman di jilat telinganya..
    Ada lelaki tak suka buang masa dengan pakaian tidur tu.

  10. emelda berkata:

    bagus tips ni. amat berguna untuk suami isteri bagi meningkatkan perhubungan yang lebih mesra

  11. putri berkata:

    thats good but i can’t do it couze suami i selalu blk kalau i dah tidur.

  12. am'elda berkata:

    Tmakaseh ngan tips di atas..

  13. zana berkata:

    tip diatas memang bagus..tetapi bagaimana pula hendak melaksanakan tugas sebagai seorang isteri agar suami benar benar boleh memberi kepuasan kepada kita.Adalakalanya seorang isteri tidak begitu puas dengan layanan yang begitu sekecap.

  14. MIRA berkata:

    cm best je……….. nanti boleh cube

  15. amy berkata:

    kadang2 suami cam malu2..tp mau..x follow sampai abis pun,coz suami slalu blk masa i dah tido..

  16. fida berkata:

    bagus utk meningkatkan lagi kemesran suami isteri…syabas

  17. lin berkata:

    Tips yg berguna utk stp pasangan…nak try gak, tapi husband i slalu balik lewat malam,balik pulak dalam keadaan penat yang amat sgt,x sampai hati nak ganggu suami…just tunggu je la bla husband free

  18. fina berkata:

    time kacih…sebelum nih kalau kat ranjang i yg selalu puji my hubby
    sbb layanan dia mmg gred A…tp lepas nih…siap ler dia…

  19. wan berkata:

    mcm maner palk nk ghairah isteri.hakikatnya isteri lebih lambat klimaks dr suami.

  20. MrsLingerie berkata:

    Hmmmm.. memang tajuk ni menarik sekali, Bagaimana pula dengan mengenakan lingerie seksi untuk santapan mata si dia, Sila lah mencuba,

    Lingerie seksi Ghairah suami di blog saya

  21. aLim berkata:

    bgos sekali!!!! i like it..ahaks3!!!!:)

  22. aleg berkata:

    terima kasih banyak tips yang sangat bermanfaat untuk keharmonisan suami istri

  23. maya berkata:

    adakah cara-cara itu semua boleh buat suami tak akan mencari pasangan lain untuk bersama…

  24. miera berkata:

    memang mengamcam tips2 kat atas tapi takut bila ikut tips itu laki akan cepat terpancut.itu akan membuatkan si isteri kecewa habis.sebab setengah lelaki ni kalau buat cara biasa pun cepat keluar yg ni pulak cara romantik x payah cakap.

  25. kst berkata:

    selalu teringin utk buat ‘love bite’,tp si dia slalu x mengizinkan..
    katanya bimbang dikata2 dek orang…
    kadang2 tu terasa kecil hati…

  26. amyzal berkata:

    tips yang bagus dan boleh dipraktikkan oleh pasangan suami isteri.

  27. eiza berkata:

    sedih sangat…walau dah cuba cam nir tapi hubby tetap buat dono jer…setiap kali i kena mulakan kan….setelah bertahun i beranikan diri bertanya ..kenapa dingin jer…sebulan hanya sekali …jawapannyer amat mendukacitakan….tiada timbul rasa ghairah bila melihat i….habis yang terpancut tu apa??? sedihnya……………………..i tahu la badan i xxl..tak tahu la tip ni boleh pakai ke tak lagi…dan sekarang dia tengah bermain cinta ngan isteri orang…lagi la tensionnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..isk..isk..isk..

  28. nazrida berkata:

    eiza……kesiannye dik ni. Jangan le sedih, masih muda lagi tu nanti kalau sedih aje, cepat tua tau dik!

    Baik eiza kuruskan badan….buat sungguh2 mesti berjaya tu! Kalau dah sebulan sekali tu memang susah le, nanti dia bernafsu kat orang lain, payah tu!

    Nak kurus bukan mudah tapi tak mustahil..kurangkan makan dan bersenam, jgn putus asa! Kalau dah seksi nanti mesti hubby suka tu!

  29. ARIFIN berkata:

    BAGOES KALI INI TPS, AH AH AKHH!

  30. zana berkata:

    erm….kalo smpai terpancut n kmdian ckp prestasi mendukacitakan itu hanyalah alasan je… eiza …..jgn isau ek…. pape pn yang kita lakukan mesti ada tekad tau…
    insyaallah…..pasti berjaya..gud lak ek…

    • Dr. PK berkata:

      KO ckp pandai la, kate la ko kt tmpt laki die, pastu ko pancut/klimaks, xkn alasan jgk? Keluar ttp keluar dh ko usik tp xdpt nikmat spnuhnye sbb hati dh tawar(isu size bdan la kot)..esk laki ko ngn org laen br ko tau..jgn pandai ckp je..

  31. ar berkata:

    my hubby telalu tnggi la nfsu dia.kadang2 smpi letih.haih…
    nway tips ni mmg best!

  32. azuan berkata:

    tip diatas boleh dipakai….si wife lah jgn lebih2 sgt..nanti hubby u all pancut cepat….tak sronok lah btl tak

  33. azuan berkata:

    bgi ar lak hubby u trlalu tinggi nafsu…klau nak cptkan dia klimaks u buat2 nafas u mcm nak klimaks kt tlinga dia ..mesti tak letih punya…btul i ckp..nie atas pengalamn lah..k…blakonlh skit

  34. igu berkata:

    ala…bagi hubby jilat biji kelentit ,bila air wife dah keluar baru main pasti sama sama puas……happy…lovely sharp…..

  35. ina berkata:

    ok la tips tu, tapi hubby i ni dr kawin 5 thn dlu, i tak leh-leh lagi nak kiss area telinga hingga leher. dia geli sgt. pastu dia suka ‘masturbate’. i ni slalu makan hati jugakla. mcm mana nak buat errr.

  36. catty berkata:

    i pun sama…hubby xleh kena cium kt area2 leher nnti dia kena renjatan…geli katanye…klu i, i suka…stim jek rasa…tp i tetap ejoy having sex wif him..luv u Papa..

  37. nazrida berkata:

    ina, kena bincang dengan husband le tu, takkan nak camtu 10-20 tahun lagi, rugi! he he

  38. myrra berkata:

    i tension wiht my hubby.dia every day penat.blk keje alasan nak tido kan anak..last2 ngan dia skali yang tido..dalam staun adala 3-4 kali having sex.kalau ader pun,..baru masuk 5 mnit dh klimaks.i di biar je..tak larat dah penat.padahal kawin baru nak masuk 2 taun.dia ngat dia kawin ngan pempuan yang dah monopos kot!!!i da sound pun,..dia tak paham2.i feel upset la ngan dia.i da kc makan mcm2 da.majun,tongkat ali,gamat,madu..semua tak jalan.bila time i kecewa,..memang nampak sangat i marahkan dia..but he still tak realize that i kecewa dengan kelesuan dia tu!!!aper tak perasan ke i pegang tgn,peluk dia,..hisy..geram tau.i sedey sangat.bukan aper..i muda g..badan pun mantain g.em,i manusia biasa.dah nasihat,dah kc ubat,dah sound tak jalan gak…kang i main belakang baru padan muka.offer pun dah ader ni!!!

    • Izani berkata:

      kalau badan terlalu letih, mood untuk seksual pun tak der… seriously cakap, biasanya kalau badan selalu letih… ada kemungkinan suami anda mungkin sakit. apa yang saya tahu, kalau badan cepat lemah atau letih, kebarangkalian dia ada sakit atau lemah pada buah pinggang… kena pergi buat medical check up, jumpa doktor.

    • Abgpaduka Belantara berkata:

      Aduhhh kasihan nyeee awk,,apa pun jngan wt mcm tu cuba cara lain dlu,,,,,, dpt kan gogi guaran ,,,klau selepas minum setengah jam mesti dia mau,,,tahan aja lah awk nti,,,kla mkn 1peket 1/2 pasti 2 jam baru game ,,,lamakan ,, takut awk x tahan lah plk,,,hehe,,

  39. Quintas berkata:

    to myrra:

    1)bawak berbincang dgn hubby u tu..tanye dia elok2…cakap kat dia elok2 ape masalah korang. laki ni kalo pempuan yg ckp lembut and manje kat dia msti cair jgak eventually. jgn la duk asyik mrjuk and marah dia bler nk ckp pun, name pun isteri and pempuan msti kene lemah lembut. Jangan pakse dia, laki memg x suke di pakse makan bende2 yg dia xsuke mcm u ckp kan tu. Biar dia yg sendiri decide nk ubah diri untuk kebaikan demi isteri dia sndri. And sebab tu la kene tegur dia baek2, lemah lembut, jgn la nk melenting and marah kat dia , cakap x puas ati la macam 2 lagi… kecik ati dia and mesti sakit ati punyer.

    2)kalo 3-4 kali jer wat sex dlm setahun, memg ader problem seriuz sgt kot dlm bab tu. Maybe dia ader problem dia sndri, mati pucuk ker, ED(erectile disfuntion ker). Atau pun dia xpndi nk wat sex or xde berpengelaman. Dia maybe xnk kecewakan u and dia sndri sb ader problem maybe tu sb dia jarang sgt wat sex.3-4kali setahun tu is very not healthy sex da..

    3)kalo baru 5 minit dah terpancut, jelas sgt dia ader premature ejaculation(ejekulasi pramatang) normal bg semua laki dlm idup dia tapi boleh jadi satu masalah besar nanti kalo x pandai kawal. maybe tu problem terbesar dia, sex TIDAK penting bagi dia and maybe dia rase a waste of time tu.(walaupun sukar nak percaye yg laki x berminat dgn sex, hampir SEMUA 90% LAKI suke SEX da..) . maybe dia tergolong dlm 10% tu yg x berminat.

    4)Maybe dia sedang curang(maaf nyer, JUST MAYBE JER) , tanye dia elok 2 btul ke ader orang laen, tanye member2 dia, buat selidik sket, cari bukti and so on. Or maybe dia btul2 sibuk dgn kerje dia..and x cukup stamina untuk melayan batin u. Tapi xkn la xder stamina langung melaen kan hubby u kerje lebih 12jam sehari ,keje dalam lombong emas berlian ker..baru logik sket letih sokmo.

    -sebaek2 nyer jgan la u curang dgn hubby u, he is still hubby u and ikut islam, dosa besar sgt 2 da kalo isteri curang dgn suami. u xder bukti lg dia curang dgn org laen so watpe u nak kene kan dia balik? dia kan suami u, org yg plig dicintai and paling penting, xkn la sampi hati u nak kene kan dia mcm tu plak. Ingat kan tuhan, bnyk kan doa insyaallah akan selesai nyer problem itu. Cari orang yg leh tolong u, pakar kawen ke, pakar seks ke or kawan 2yg ader nasihat, family pun bleh.

    maaf nyer kalo info2 ini x dpt tolong sesiape pun, maklum la saye blum kawen la, br umo 20thn, and im a guy,laki da..

  40. ek ele berkata:

    quintas…mesti ada “umo 20thn” kat belakang comments…cam 40 je

  41. nazrida berkata:

    keh keh… aku pun rasa Quintas ni byk experience la. ek ele, cuba u tgk komen dia kat posting ‘mengetahui waktu subur’ he he … sori ye Quintas, saja main2…

    myrra, sudah semestinya hubby u ade problem. Akak rasa la, dia tak ada nafsu nak having sex dgn myrra. Cuba cari puncanya! Kekadang tekanan dalam rumahtangga atau kerja yang menyebabkan dia tak mahu. Muda sangat perkahwinan myyra tu.!

    Sebulan sekali pun kalau buat sex dah kira ada problem tu.

    Mungkin dia ada masalah berkenaan tulang belakang tak? Cuba Myrra cek masa dia duduk, suruh dia lunjurkan kaki tu (luruskan kaki). Tengok sama ada kaki dia sama panjang tak, atau ade bengkok tak? Dia ade mengadu sakit pinggang tak/lower back pain? Kalau ade, mesti ade something wrong dengan dia punya tulang belakang. Lelaki akan menghadapi masalah lemah nafsu kalau selalu kena lower back pain.

    APa pun, myrra kena cakap baik2 la. Tapi jangan risau sangat, sebab ada sex life ni ada ups and down nye! Tak gitu ek ele?

  42. Quintas berkata:

    haha..aku rase aku mcm dah slah tempat jer aku ni, mcm salah blog jer…terlebih tahu bende yg xsepatutnyer aku tau ag…da nk tuko blog la pas ni hehe

    anyways gambate myrra, kkteorg sokong u nyer!

  43. ek ele berkata:

    mintak maap lah kalau comment ni berat sebelah…tapi
    kan…selalunya..majority..perempuan je yang letih ni,….tapi i paham…bini i
    dia keje…sama gak dgn i….so balik umah letih…so kita paham lah kan…tu pun
    i tak kasi masak kat umah…makan luar aje…simpan tenaga tu utk i..he he..get my
    point?…maknenye…lelaki selalunye ndak aje….pantang sentuh tegak aje..

    so kalau umur cam i ni..rata2 dalam 3 – 4 kali seminggu lah…bukan pasal faktor
    tak suka…tapi kurang rehat…mana sedap kan…..and sekali sekala kalau bini yang
    ajak…fuh macam bulan jatuh keriba rasa..

    so kalau laki (lelaki) yang nak tak nak aje ni…apa yang I bleh kata ialah..majority nye
    mesti ada problem….and majoritynye mintak maaf lah ye kene cakap gak…kene
    siasat kat luar tu…apa pasal agaknye…gi lah intai2 suprise sikit …indirectly..
    terjah masa nak kuar lunch ke…kata awk ada kat area tu..tetiba rasa nak lunch sama..
    pandai2 lah…bukan apa…utk kebahagiaan rumah tangga

  44. nazrida berkata:

    ek ele, betul sgt tu…!!

  45. ek ele berkata:

    hari2 aku dengar lelaki/laki org bawak pompuan….kesian tul….camni lah..
    bini2 kat rumah tu…buat lah kow2 nye sexy…make up pun takpe…buat lah
    segala mungkin supaya laki tak lari….

    tapi on the other hand…ramai gak yang perempuan curi laki org tu tau yang itu laki
    org..tapi nak jugak..stim lebih ke kat laki org?..aku pun tak tau lah apa nak cakap

  46. Quintas berkata:

    nafsu bnyk dey..nk wat camner. x puas satu batang penis, nk ag…mcm ni da manusia..
    skrg senang nk curang kan..dunai moden , sms , chat, tepon smue tu mendatangkan kesenangan utk org nk maen kayu tiga,lima, 8 belas..

  47. ek ele berkata:

    tu sebab ada Agama…to safeguard…sedap sume bende sedap…kalau kita tak
    ikut undang2…pasti hancur….

  48. lisa berkata:

    hahahaha…malam tadi aper cerita,,,khamis malam jumaat..faham2 jer lah…

  49. kebayan berkata:

    aku hairanlah benda macam ni..nak kena belajar jugak ke,geli geleman aku membacanya.Ni…terpengaruh dengan cerita orang putehlah ni..Yang belum kahwin pun ,nak tumpang semangkuk juga.
    Apa apa pun hubungan intim ni lebih kepada kaseh sayang dan cinta.Kalau perasaan ini ada dalam diri anda terhadap pasangan anda, hubungan akan menjadi lebih nikmat lagi,sekadar sentuh tangan saja sudah mengairahkan.Oleh itu peliharalah hidup berkaseh sayang ini sesama pasangan kita,suburkan ia agar berkekalan hingga keakhirnya…..

  50. Quintas berkata:

    ahanks ya betul!, org puteh, negro, alaska smue dey. ala kat malaysia ni pn pe kurang nyer, novel2, majalah2,akhbar ,tv smue da de unsur2 mcm tu. Its the new world da..

  51. wan berkata:

    mana yang elok bleh la pakai..

  52. diasmiza berkata:

    OPP SORY SALAH LALU NI………. I XKWEN LG…..

  53. Key berkata:

    kpd yg bermasalah tu…bawa2lah berbincang..jgn pai bercerai berai sudah….to myrrra….i think cuba u guna kaedah lain…x semestinya lelaki termakan dgn godaan di bilik sahaj…kadangkala perhatian dr isteri lebih diutamakan terutama melibatkan hati n perasaan…lau hati x suke…bogel sekalipun xkan dilayan…so tawan hatinya dulu…maybe ada sesuatu yg tersirat di sebalik perbuatannya itu..

  54. Darling berkata:

    so dah 2 tahun kahwin x adalah masalah pasal hubungan intim kami tapi sejak kebelakangan ini nafu hubby i betul2 ganas sampai i sendiri dah penat nak layan….sebelum kahwin i ni boleh juga dikatakan gemuk tapi dalam 6 bulan ni i dah dapat kuruskan badan dari 75kg ke 59 kg……..sejak tu nafsu hubby i betul2 tak dapat dikawal selepas dia baca info diatas…….kadang kala malas juga nak layan hubby….so apa patut yang i harus beritahu hubby i ni…Plz..!!

  55. kebayan berkata:

    Daling….you terlebih goda kot…..ialah… kan dah kurus….

  56. Quintas berkata:

    haha daling…bgus la mcm tu…u makin seksi di mate hubby u. Dia plak makin bernaufsu maksud nyer dia makin puas, maksud nyer dia makin happy. Kalo u x tahan leh bwk bincang dgn hubby u, slow sket2 rakus dia tu..u pn manusia jgak hehe.

  57. jeffabd berkata:

    darling,,,, u nak layan ke ,,,atau u nak bagi org lain yg layan,,, hargai la,,, u belum lagi menopause,,, apalah salah nya,, kan u ta payah susah nak diet, dari 75 ke 59,,,le u,ni sori tu say,,ta menghargai laki u,,, org lain penuh dgn masaalah hb curang,,laki ta sentuh,,laki jadi GAY ,,,,,u berdsama suami sampai jadi seksi meksi pun nak complain,,le!!! but of course u kena cakap kat hubby u jugak ,,penting kepuasan u jugak,,,insyaalah dgn cara gitu,, u will suka bersama Hb u,, and satu ari nanti bila both of u da larat baru la u will look back n says u had a great time when u will young,,,jgn bila tua ,,baru nak makan kat luar,,,

    guna teknik/cara yg berlainan supaya u ta boring,,,appreciate yg husband u masih mampu dan bernafsu kat u,,byk isteri yg mengeluh yg laki ader masaalah sex seperti pra matang dll lagi teruk yg mati pucuk,,

    at the same time berbincang la,,”cari yg both suka selain dari sex,,outdoor ke,,”’panjat gunung’ camping ,,”shopping,,main golf ke watever”

    salam

  58. nazrida berkata:

    darling, cam tu le kalau dah seksi, laki memang mintak selalu..he he…. tp nk buat camanakan, kalau tk bagi nanti dia tension tak tentu pasal, kang orang lain yang untung!

    Jadi, pandai2 ko la layan laki tu! Masa dia mahu aje ni kasik la berabis, tunjukkan kehebatan tu….nanti time dia tak nak, susah payah memujuk rayu, berbogel depan dia pun tak dilayan, kang ko jugak yang gigit jari…..

    Bak kata Jeffabd tu…..pelbagaikan teknik dan buat berabis supaya bila dah tua tak menyesal….he he

  59. Key berkata:

    bagusla darling…patutnya u bersyukur dapat suami yg x dingin…tu tandanya dia sayangkan u….u anggaplah itu satu penghargaan dr suami u…bukan senang tau nak dpt mcm tu…maklumlah skrg ni ramai yg sibuk koje…balik dah penat…dah x DPT…rugi tau….kiranya u ni pasangan yg bahagia…itulah kemanisan berumahtangga…

  60. ek ele berkata:

    kepada dua2 belah pihak..masa muda2 ni jangan lah nak dingin2…pasal masa muda ni lah projek sedap…nanti dah tua..kempuanan nanti menyesal tak leh perform macam
    muda2 dulu….tapi teringin….sory dah terlambat…

    so bagi bini2 tu..lelaki ni memang kuat selalunya…kasi jelah…enjoy sama2…nanti dah
    tua kang laki tu macam tak puas kang bukak cawangan susah lak kang

  61. Quintas berkata:

    knape ek laki kuat nafsu sex..padahal nafsu satu jer, pempuan ader 7 nafsu tu dey.. tapi diorng yg asyik xnk ja..

  62. nazrida berkata:

    Betul kata ek ele, masa muda la manfaatkan sepenuhnya nikmat tu, nanti kalau dah menopos, susah …

    quintas, pmpuan ni have sex with their mind, man have sex with their body, maksud kalau lelaki asal terima ransangan dah cukup menimbulkan keinginan tu, tp pmpuan ni kalau fikiran bercelaru, jgn harap dapat melakukannya! Sbb tu, pandai2 le jaga bini tu jgn selalu tension..he he…

  63. Quintas berkata:

    haha yeker?..complicated nyer..

  64. ek ele berkata:

    quintas…kau ingat nafsu tu = sex aje ke?…nafsu shopping?..nafsu nak barang kemas….he he

    alah camni je…hidup kita ni kita buat bende best2 je..apa nak tensen2 gaduh2…buang
    masa…..

    betul kata nida tu…pompuan ni nafsu dia in their mind….so kalau pandai jarum
    masukkan ghairah dalam kepala dia org…kau tengok lepas tu sapa yang jadi hero…he he

  65. Quintas berkata:

    xtau plak selame ni ek pempuan sex dlm kpale..adoi susah ar nanti tme kawen nanti ek hehe nak carik jarum yg btul and lubang yg betul hehe..

    kan senang jd laki..bagi sket stimulus, pancut trus…pastu tido kan senang hahahah!

  66. nazrida berkata:

    lagi satu, ape yang dilakukan oleh suami semasa hubungan intim hendaknya sama dengan apa yang difikirkan oleh isteri dalam kepala! Kalau wife nak lain, laki buat lain, memang susah nak menjadi! So, u all laki kena la belajar bahasa badan wife…!

  67. Quintas berkata:

    nice nice tips yg bgus kak ida!! hehe

  68. ek ele berkata:

    haa…tang ni macam ada susah sikit ni…lama gak kene fine tune tu….he he..

    tapi kalau laki buat complete package nak komplen apa lagi ye tak…he he..

  69. Orkid berkata:

    akum….leh tak sesiapa tolong masalah i ni…actually,selepas bersalin anak kedua….bila nak bersama ngan suami terasa sakit coz kering…ada tak petua untuk melicinkan di bahagian tersebut….

  70. Quintas berkata:

    to orkid:

    more foreplay! more aksi2 sebelum tusukan hubby u tu! hubby u kene bagi u teransang dulu, bagi u basah dulu kat area tu baru leh kene tusuk dey..

    u kering sebab x cukup basah kat tmpt tu, sb x basah sebab x cukup ransangan and teransang kat u. So hubby u kene la bagi cium ciuman lame sket, french kiss ke, belai/usap bahagian2 sensetif u ke, love bite sket ker and aksi2 warming up yang lain.

    kalo still sakit lagi cube la posisi yg laen ker, posisi 69 ker, terbalik ke, doggy` style ker , ape2 yg still halal segi agame , cube la wat, mane tau terlekat kat skill tu?

    bnyk dey buku2 sex kat luar tu untuk bagi pempuan orgasm and teknik2 foreplay(warming up), kalo x yer pun, cube search jer kat yahoo…buku mcm2 kamastura ker and things like that.

    kalo semua tu gagal, maybe ader something wrong kot kat tmpt tu?? if that happens, go see a doctor cepat2..

  71. Quintas berkata:

    wslm, terlupe ajer nak jawab salam tadi. Kalo orkid nak cube pelincir buatan pun bleh gak. Kat dkat farmasi2 berlambak jual..sapu kat senjate hubby u and terus tusuk…insyallah x saket.

    tapi beli peliincir yg water based la, yang ditulis dibuat oleh air (H20) sebab lebih selamat.

  72. joe berkata:

    bini aku nie kuat main..asyik nk jer..kadang2 letih juga aku…

  73. Quintas berkata:

    ahanks sian ko joe, tapi tme mude 2 ni la kene wat smue bende..nanti tua xde da chance nak wat aksi2 smue tu..kire syukur la jgak ek..(xtau umur ko so ni just anggapan jer)

  74. ek ele - azlan berkata:

    best tu bini kuat main…he he…apa lah kau….hayun je lah…kira kau ni kalau buat
    perumpamaan camni lah…kau lahir sebagai anak raja…camtu lah kiranya…ha ha..
    cuba fikir..senang dapat ke camtu..

  75. nazrida berkata:

    salam, orkid, mungkin ketika bersama suami tu orkid tengah pikir lain tak? atau risau takut sakit ke? Kalau tak konsentrate memang kering la benda tu….

    jadi, cuba u konsentrate dan jauhkan kerisauan dalam kepala tu. Juga mungkin hubby tk cukup buat u bersedia….

    kalau nak petua, cuba makan kacang bendi buat sayur. Kacang bendi buat ‘banyak air’…!

  76. mell berkata:

    I punyer hubby selalu pancut lama lama…sampai i rasa nak tendang jer h

  77. ek ele - azlan berkata:

    hebat tu…berapa lama tu……tak penah dengar lak kes camni ni

  78. wati berkata:

    hubby i pn leh thn kuatnyer….skrg ni umur da 35 n cara keje dia yg memenatkn, mgkn da kurang at least pn 2 kali smggu.. buat isteri2 sume, layan jerla suami bila dia nk… sblm dia telepas pd org lain yg desparate nk belaki kat luar sana… prmp zaman skrg ramai yg nk laki org….jdik pd isteri bil da buat teabis baik tu klu laki nk cri lain gk mknanyer da tkdir…tips kt ats tu ku nk try gakla….

  79. nazrida berkata:

    2 x seminggu tu okay le…kite 3 kali seminggu wajib! ha ha ha….. cuba pakai baju tidur seksi tiap malam!

    betul tu wati, laki nak layan jer kalau tak, kat luar banyak yang ready!

  80. Arjuna berkata:

    Apa pulak 3 kali seminggu, hari2 lah…Awet gitu…Haha..

  81. nazrida berkata:

    arjuna, hari2 tak boleh le……boleh datangkan penyakit tu…kang slip disc pulak awak!

    ade satu artikel aku baca, kalau pmpuan terlalu aktif seks, mengundang penyakit kanser orvari…tak tahu la………mungkin kalau hari2 kot dan dalam jangka masa yang panjang!

  82. lidya berkata:

    yup…betul 2 wati. bkankah itu salah satu tanggungjwb bg suami isteri yg telah pn b’kahwin.

  83. azuan berkata:

    sex 3x seminggu oklah tu….

  84. ek ele berkata:

    aku masa mula kawin dulu 2 x satu malam….kawin muda lah kata kan ..tenaga macam
    naga masa tu..he he…sekarang kasi quality sikit…by appointment…he he…roughly
    3 – 4 x seminggu….

  85. kebayan berkata:

    aku dulu berkahwin dalam usia muda awal 20an,dulu dulu rasanya pemalu ,bab bab ….ni jarang nak cerita,main redah aja.Mana ada artikal artikal macam ni..sekarang ni macam macam pulak,ada berteknik teknik pulak,tapi yang herannya isu perceraian makin meningkat…kalau ikut nabi yang aku bacalah,dia bersama dalam satu selimut,aku tak pandang dia punya ,dia tak pandang aku punya.Betapa tertibnya rasulullah kita.

  86. lidya berkata:

    ek ele n kebayan….

    tp mmg btullah kalu psl main hubbyku no 1 bru kami masi muda lg….kdg2 aku g tmpat hubbyku atau hubbyku blik sbh nah…mlm 2 mcm tidak ingat dunia d bwatnya….yang aku pn paksa melayan bkan selalukan bagi jelah hehehe
    .

  87. Arjuna berkata:

    nazrida, x denya slip disc… pandai-pandailah kannnn… kena cover ngan supplement, good rest, good mood, good excercise. Dah jenis cam tu… nak buat cemana. So far no harm at all, makin uumph ade…tapi bukannya tiap2 hari juga, kadang2 kerja outstation, relax arr skjp… selang2 jugak baru ada uumph… 6 kali seminggu ke… 5 kali seminggu ke… kira ok lah tu…haha

  88. nazrida berkata:

    mak oiii arjuna, paling dahsyat pun aku sanggup 4 kali je seminggu, 2 hari rest, patah pinggang kang!! Lagi pulak, banyak benda nak buat selain benda tu…he he

  89. lidya berkata:

    arjuna….klau mcm 2 alamat cpatlah nt sakit2 badan. yelah semua tnaga telah dikeluarkan brpa kali dlm seminggu.

  90. kebayan berkata:

    aku nak tanyalah….lelaki ni kalau tak dapat ,macam mana rasernya..?boleh memudaratkan ke…

  91. ishare2learn berkata:

    tension,stress,, angin,,marah,,, naik minyak la katakan,,tapi i ta lah sampai macam gajah yg mengamuk, roboh rumah,,langgar pokok,,hentak kepala,,lenyik manusia lain…sekadar hempab isteri tersayang cukup le Heheheheh

  92. ek ele berkata:

    ishare…tepat tul description kau……dan kalau nak paling jujur sekali statement dia
    is right after climax tu….hang tanya apa masa tu mesti jawapan betul nye….kalau
    sebelum tu sume jawapam over2 aja pasal nak lah kata kan…ha ha…

    cuba korang sebelum main tu tanya laki korang…”ayang lawa tak bang”…kau tengok
    apa dia cakap…ha ha…kang lepas main kau tanya balik…ha ha ha ha

  93. nazrida berkata:

    Aku selalu tanya laki aku, aku dengan siti nurhaliza sapa lagi cantik? dia tetap kata aku cantik! he he tapi aku tahu, dalam hati nak temuntah dia!!!

  94. ishare2learn berkata:

    Ida ,,,,u ask the wrong question,,,cuba u tanya dia ,,,siapa yg seksi,,,siapa yg terror main,,,pamela anderson ke ,,pelakun citer blxx ke, hahahahh ,,ni tanya siti,,, aku pun ta minat dia

  95. kebayan berkata:

    oh…..lebih kurang perempuan juga ,tapi aku kan dah lama satu katil pon maseh malu …yalah nak terhegeh hegeh tu aku malu,selalunya cuit cuit dulu lama lama jadi lain lah pulak,dah tua tua ni …slowlah sikit ,penyakit pon dah banyak….kena hogah aja kepala dah pening…he…he…he

  96. ek ele berkata:

    kebayan…ko ni kene gi jogging ni….aku gi jogging dgn bini…best gak rasa macam
    time muda2 dulu….tapi org pelik lah sikit kan…tengok ni si mamak dgn muka cina
    jogging ni…he he…kalau jalan dgn anak2 lagi…org toleh toleh…anak colour duk tengah2 kan…he he

    balik topic so bila jogging rasa sihat gak badan ni….

  97. nazrida berkata:

    ha ha ha….

    isahre2learn…nak jugak aku tanya camtu, tapi nanti kalau dia jawab aku lebih terror, maknanya dia pernah test le tu!! kang aku sakit ati tak tentu pasal, ade gak yang ‘tak dapat’ seminggu! keh keh

  98. kebayan berkata:

    ek ele anak kau mesti cantik ialah mix..aku hari hari pergi jogging,umur aku ni dah ala ala ziana zain,dah slow down dah.Rasanya perempuan diambang 40an dah kureng sikit sebab dah mula mengalami perubahan hormon.Aku pon macam you all jugak dah malas nak berfikir apa akan terjadi hari esok..aku cuma nak ketenangan dalam hidup dan kegembiraan.

  99. ishare2learn berkata:

    ida oh ida oi,,,jgn la mcm tu tanggapan u kat HB u,,i m NO hypocrite,,,aku pun tgk benda tu,,,ta lak aku jadi pelakun filem citer tu,,,, le u ni,,,,sekadar tgk je jgn la beriya sgt,,,,tanya buat gurau,,buat tambat sayang,,,cam tu je,,,,,klu xperince lama tu lupakan saja le,,,,yg pengting bila dia kawin u,,,,dia ta pernah curang n amat menyayangi u,,,mata liar ta pe ,,,JANGAN LIAR DI HATI N CUBA TEST MARKET ,,,itu yg selalu nya SANGKUT,,,,JGN ban dia satu minggu melainkan cuti ta leh solat,,,,,,,kalau dia mengada2 u ikat dia ,,,u “torture” dia sampai dia ta berani lagi tgk awek lain,,,dan minta2 u torture dia lagi,,,,khahahahahah

    best wishes

  100. nazrida berkata:

    torture camana tu yekk? he he

  101. ishare2learn berkata:

    ta boleh cakap kat khalayak ramai, shhhhhhhh,,,nanti kebayan marah ,,,takut kat kebayan,,,,,,,,,,,, kena sumpah nenek nanti ,,,,,,,,pedih

  102. nazrida berkata:

    alaa..kasik tau le…kan malam ni mlm jumaat..he he he

  103. ishare2learn berkata:

    ida,,, la mcm u ta tau,,,kawin da lama ,,saje je u ni,,anyway NEVER in public,,nanti kena sound ta tau malu,,,isharelearn,yahoo.com

  104. nazrida berkata:

    ha ha ha…. lagi banyak belajar lagi bagus, banyak pengetahuan…ilmu tu kena share share…keh keh keh

  105. Quintas berkata:

    muhehehehe..geli perut aku bace post2 ni..
    pecah perut tahan wakakaka

  106. ek ele - azlan berkata:

    ko geli perut ke geli apa quintas…tempeleng kang baru tau..he he

  107. Arjuna berkata:

    nazrida… gunakan lilin…!!

  108. kebayan berkata:

    Arjuna ….macam mana gunakan lilin ko ajarlah ..aku ni orang tua,fesyen lama aja…

  109. nazrida berkata:

    apehal guna lilin plak? …kang tetiba langsir kena sambar api, naya, lari kuar bilik tkde baju!!

  110. ek ele berkata:

    umang arjuna…ko ganas tu…nak main lilin ni…kasi titik kat mana wei?..tapak tangan?…ke kat peha…nak mampos….he he….ke

  111. ishare2learn berkata:

    arjuna,,,,u r WILD,,,but just in case nak ikat ,,,,,,,,,,,tlg jgn pakai tali rafia,,,, plastic senang terbakar,,,nanti dgn org di ikat terbakar ,,,kes polis jadinya,,,hahahahah

  112. ek ele berkata:

    he he…ke lagi wild…lilin nak buat dildo….opssss

  113. ishare2learn berkata:

    very wild very very wild,,,make sure dapat consent dulu,,,nanti kes polis hahahahahaah

  114. Arjuna berkata:

    apa pulak wild…. pakai lilin just nak hangatkan suasana…
    pain and pleasure…
    nak belajar? mula2 kena make sure dua2 ada urging…
    then one has to take charge (biasanya perempuanlah yang buat utk suami)… biarkan lilin panas menitik setitik di tapak kaki dulu..
    yang lain2.. terpulang nak titik kat mana… asalkan tak memudaratkan…
    be creative…. tu ja..

    baca petikan diatas… tu kan wild juga…”Sepantas Kilat

    Bila mana anda mahu membuat suami anda lekas ghairah, ambillah tindakan yang agak agresif. Tarik dia ke sofa dan bertindak secepat kilat. Tetapi, sebelum itu pastikan keadaan sekitar ‘selamat.’

  115. Arjuna berkata:

    AMARAN: jangan selalu buat cam tu…

  116. kebayan berkata:

    pinggang aku sakit….

  117. Arjuna berkata:

    kebayan… pinggang sakit kena check.. banyak petanda tu…

  118. husyap berkata:

    Tips nya menarik sekalai, karena memang ada benarnya juga, okk. thansks

  119. aida berkata:

    mula2 aku tangkap yg tu dulu, belai bagai nak giler…. pastu dok atas goyang gerudi kasi giler sikit …. itu lah dia cakar harimau aku, ( abg dah cuci x plug tu,…?.) dah shampoo dah ….. lets do it

  120. Arjuna berkata:

    waaa.. aida pandai tangkap dan belai… haha

  121. ek ele - azlan berkata:

    tang nak tunggu keadaan selamat tu yang susah tu…bila budak2 gi ngaji baru bleh..
    takpun hari laki bini ponteng keje balik lah umah dulu yetak…e he…baru gi amik anak..

    tapi tanya lelaki kalau,,,,memang betul tu aida….kalau bini ni da macam naik
    ganas….ghairah gila laki…payah tul nak control tu…….kang tak control bertambah lak
    penduduk malaysia lagi kang…he he

  122. aida berkata:

    mlm tdi gigit jari…… wahhhhhhh

  123. kiranto berkata:

    hi sumer

    uiks cian nye aida.. napa sampai camtu? make it up tonitegud luck

  124. nazrida berkata:

    aku kalau dah gaduh dgn laki, selagi aku tak sejuk, jangan harap aku bernafsu! AKu kalau dah marah, aku dak tak boleh berfikir secara rasional, kalau dia sentuh2 pun aku tendang dia jatuh katil! Masa aku marah, aku tak kisah kalau dia carik pmpuan lain! Selagi aku tak dapat penjelasan yang munasabah, selagi tu aku tak nak kasik! Kalau dia pun jual mahal, fine, sama2 lawan siapa lebih tahan! Aku memang degil, malang la laki aku yang kawin ngan aku!

  125. kiranto berkata:

    nazrida..huhu kasian kasian kat dia.. buat nya patah pinggang dianaz jugak yang susah nak menjaga masa rawatan nya…

  126. ek ele berkata:

    uik nida…kau ni sebijik cam bini den ni…he he…tapi aku pandai masuk jarum…
    abih dah 15 tahun kawin…kenal dah 20 tahun….takkan tak reti2…he he

    kang jarum dah masuk…sejuk lah dia….he he…

  127. aida berkata:

    simpan ler lemak kau byk2, tau ler aku mencairkan kau nanti malam…. kalau x dpt gak jgn nyesal ada balak lain tunggu….

  128. kiranto berkata:

    aida.. huhu..dah berapa lama aida tak di ‘servis’..
    mana lah pegi mekanik tu..sampai hati

  129. nazrida berkata:

    Sapa suruh kasik sakit hati aku!

    Aku ni mungkin ada gen ‘panas baran’ tah dari mana aku warisi aku pun tak tahu. Mak bapak aku tak la pemarah, mak lagi la cool. Sepanjang aku hidup bersama mak masa kecil dulu, tak pernah tengok mak membantah cakap bapak aku,..dan bapak aku pun tak pernahnya nampak marah2 kat mak aku…

    Tapi aku pantang dimarah apalagi kalau meninggi suara! Aku rasa aku banyak extra energy kalau tengah marah….silap haribulan tayar keta pun aku capat cabut!

    ek ele, mungkin gen ada persamaan bagi orang berkulit putih dan muka cm cina…he he

  130. nazrida berkata:

    * salah spelling : capat = dapat!

  131. ek ele berkata:

    bahaya gak alam virtual ni kan..silap2 aku chat dgn bini aku ni…CAKAP NIDA..apa nama sebenar kau…ha ha ha ha

  132. aida berkata:

    kiranto…. aku rasa aku terlebih makan durian ke… tinggi bangat ‘kehendak’ aku ni… baru dpat 2 hari lepas tuntut lagi… atau evening primrose tu yang membuat aku jdi gini… explain sikit sape yg tau…

  133. kebayan berkata:

    Aida…kalau kita sesekali dapat memang macam tu…bila kita nak ..dia tak ada.Bagi perempuan yang suami nya sentiasa ada ,dah macam tak kisah,kadang kadang naik rimas.Sebagai wanita yang normal itu adalah biasa .Kita pon ada nafsu juga.

  134. kiranto berkata:

    betul kata kebayan tu… kiranto pun rasa rimas gak bila wife
    tak puas puas bila bersama..lagi2 kalau dia tahu kirantonak g
    outstation… simpan ‘ stock’ kata nya

  135. kamariah berkata:

    …atau mungkin 2 hari lepas tu u dapat yang berkualiti kot!!

  136. kiranto berkata:

    mungkin juga kenangan bersama ‘ kekasih gelap’
    tu sentiasa membayangi diri mu

  137. nazrida berkata:

    ek ele…kadang aku terfikir, ko ni selalu cakap mcm laki aku cakap! meragukan nih!!?

  138. kiranto berkata:

    hahaha.. tu baru betul… alam cyber ni
    macam2 leh terjadi… hidden identity
    dan masing2 leh luahkan perasaan… caya lah

  139. aida berkata:

    betul gak kata kamariah tu…. ni citer2 ni,,, ada yang basah pulak kang…. aku ler…. kau org sumer steady….

  140. ek ele berkata:

    ha ha ha..takpa nida…aku baru teringat…tak mungkin…jumlah anak kita lain…ha ha…

    kiranto…kau ni…bini nak kau rimas lak….apalah….

    tapi aku nak tanya korang perempuan….aku kalau appt tu..mesti 1 gol berbalas kurang 3 atau 4 atau 5 kadang2…so itu korang rasa kualiti ke tak?……bukan apa..nak jugak
    tau industri standard..he he…mana lah tau..kengkadang org pompuan ni dia diam aje..
    kang kut tak puas lak…pastu aku nye session…dalam sebulan tu…satu atau dua aje
    yang stock lepas batuk di tangga nye…yang lain sume cam di atas…

    berapa bintang nak kasi ni…ha ha

  141. kiranto berkata:

    oiitt ek ele..mentang2 musim euro08 ni
    soklan pun cam ala2 siri euro..ahaks

  142. aida berkata:

    betul gak kata kamariah tu….kiranto cakap pun boleh pakai gak….. ni citer2 ni,,, ada yang basah pulak kang…. aku ler…. kau org sumer steady….

  143. kiranto berkata:

    ek ele…

    rimas bukan apa … pepagi buta nak berangkat dah takkan
    nak abiskan tenaga sampai nak drive pun tak larat nanti

  144. ek ele berkata:

    ye lah kang direct sangat kene ban kang….

  145. nazrida berkata:

    ha ha ha…terhibur hati aku engkorang punye citer ni! …..

  146. kamariah berkata:

    kiranto…wife u x puas-puas…jgn le rimas…ini mesti penangan ladys herbs
    tu kan …klu u tau pasal gula herba tu mesti u tau pasal ladys herbs….
    Kan ke kombinasi herba2 tu boleh……merapatkan hubungan suami isteri!!!
    Akak paham sgt2 kenapa wife u jadi gitu….sb akak pun cam tu….

  147. kiranto berkata:

    kak kamariah

    hehe… kiranto rasa dia tidak mengamal memakan ubta lady herbs tu
    kecuali dia amalkan sorok2 nak kasik ‘ surprise’… cuma yang kiranto
    tau ada lah dia amalkan rebusan ‘ kacip fatimah’ yang di dapati
    dari mekah itu

  148. ek ele berkata:

    apa kau kiranto…aku kalau bini camtu…aku suruh tunggu jap..abg call opis ni emergency leave lah jawabnye…h ahaha

    aida…relax2…hebat tul kau kau org makan ni…kasi sini aku kasi bini aku…

  149. kamariah berkata:

    akak respectlah wife u…pandai menjaga kesihatan utk kabahagiaan suami…
    apa perasaan u dengan ‘surprise’ wife u tu….hehehe

  150. kiranto berkata:

    ek ele… kadang2 defence is also a form of attack..

  151. aida berkata:

    ek ele…. kau nak tahu setiap mlm rabu aku gi main badminton, kuatkan stamina & minda…. dan yg penting aku boleh hempas laki aku … mbik kau…. lu bikin gua susah ….

  152. kiranto berkata:

    aida…huhu.. bila bersama servis over…
    giliran hubby pulak menghempap..hehhe

  153. ek ele berkata:

    aku pun.,.,,tiap2 hari rabu aku main BEDminton..he he…takde lah….aku jogging je petang2 dengan bini kat tasik titiwangsa tu masa on the way balik keje…

    tapi hebat kau aida….tapi aku memang percaya kunci performance sex ni bergantung
    kat badan kita mesti fit….cergas….kalau dah fit baru sorang jadi harimau sorang jadi
    singa…

    aku perasan gak..kalau minum air tongkat ali tu ngang nye lebih…tapi ..takut gak
    kandungan gula air tu….kang diabetic lak…sapa tau katne nak beli yang pure nye..

  154. aida berkata:

    kiranto….. i x pernah kalah, u x cayer…. agaknya tu pasal hubby i lari 2 kot…. heeeee

  155. kiranto berkata:

    aida
    hehe kiranto tak kata tak caya kalau itu kata aida… ada dua kesimpulan
    kalau hubby aida selalu tewas yang perlu aida beri tumpuan

    1- mungkin kurang teknik dan strategi yang dia ada untuk
    menandingi ketahan aida.. hahha macam main badminton jugak
    ada yang bagus stroke play dan ada yang aggresive player

    2- yang ke2 ni membimbangkan… takut2 si dia tu ‘ curi2 tulang’ kat
    luar dan bila ngan aida..kepenatan mula timbul ( minta2 selisih lah bab nih)

  156. aida berkata:

    ye tu ek ele.. badan kene mantap. tongkat ali ke, tongkat sakti ke, kalau original x pe, tp kalau dibuat campuran kopi, i x caya ler… mesti ada benda lain dia masok, org berniaga mcm2 lah cara dia org nak melariskan keluaran dia orng.. lama 2 akan merosakkan sistem dlam badan u all nanti… carilah herba yang tiada campuran dan sukatannya kene leh betul nanti ‘tegang’ tak turun2 susah pulak….

  157. nazrida berkata:

    kalau ada sesapa suka minum tongkat ali yang campur kopi, hati2, sbb dulu ada satu artikel aku baca, dalam minuman tu herbanya sedikit je, tapi ada campur steroid sikit, yang mana dalam jangkamasa pendek ia tak memberi kesan negatif, tapi dalam jangkamasa panjang, menjejaskan buah pinggang, jantung dan hati!

    Kalau minum akar kayu – tongkat ali ke tongkat ape ke – pun kena berhati2 sebab benda2 tu dikumuh oleh buahpinggang dan hati jugak! Sedangkan minum jamu pun kena berpada2. Sorang kawan saya ada sister nurse, dia kata, banyak pesakit buah pinggang terdiri daripada melayu yang di bawah 40’an. Bila ditanya history pemakanan, kebanyakan ambik jamu dan minum akar2 kayu! So, berhati2 la….

  158. kiranto berkata:

    saya amalkan rebus ‘ misai kucing’ ditanam sendiri…
    kalau tongkat ali yang dah bercampur seperti apat dalam pasaran sekarang
    rasa nya more ‘ commercial’ than anything else

  159. aida berkata:

    kiranto….. soal teknik dan stragegi tu i rasa dah habis idea ler….i suka cari sesuatu yang baru melalui buku dan media eltronik… .. dan husband i x pernah buat curang,,,,. i tahu dia dari zaman kanak2 lagi….

  160. kiranto berkata:

    aida

    bagus la cam tu aida wat research sendiri and
    alhamdulilah lah hbby tak curang…probably strees
    dan tensen tempat kerja dan juga keadaan sekeliling
    pun bleh terjadi demikian.

    so bila aida bleh dapat ‘ tough fight’ or ‘ rubber set’
    cam tu…

  161. kamariah berkata:

    betul tu nazrida…

    sekarang ni mcm2 ada dipasaran. Berhati2lah kalau nak mencoba
    nya….kaji dulu asal usul sesuatu produk tu…..yang penting makan ikut dos
    dan cara yg disarankan…jgn ikut perasaan …
    nak cepat nampak kesannya lah katakan… tu yg menyebabkan sesetengah pengamal jamu/akar kayu mengalami masalah kat buah pinggang, hati dsbnya..krn sesetengah produk/jamu tu bukannya 100% diperbuat dari ekstrak herba…

  162. kebayan berkata:

    aku eh..eh..biasa biasa aja,aku tahu kuak lentang aja..

  163. aida berkata:

    emmm…kiranto, tunggu ler….

  164. ek ele berkata:

    aku minum tu ha..power root nye air…takde aku beli chow kit nye..takut den…tapi bukan apa….memang ada sikit lah hebat..tegang dan tambah sikit ukur lilit…he he camne tu….

    tapi tongkat ke tak tongkat ke mesti 3-1 kurang2 pun….

  165. kiranto berkata:

    oitt ek ele… tak sampai ke penalty shoot out ka?

  166. kebayan berkata:

    ek ele..ko ni terror ye…hang punya bini boleh tahan ka…

  167. kiranto berkata:

    selang berap minit jaringan tu dibuat?

  168. ek ele berkata:

    kebayan…tu lah..kengkadang dia tak tahan penat….terpaksa lah kasi dia gol terakhir dan aku gol sekali…

    selang berapa tu tak pasti sangat lah kiranto….tapi full session rasa2 ranging from
    45 minit ke 1.5hrs kut….abih nak lama mana lagi…mampus lah bini den…
    tapi korang kene paham lah kan…ini sume bukan dayung je…macam2 ada lah kan…

    tu yang rasa aku nak kasi mem aku makan pebende ke kasi dia bertenaga sikit….

    uik ni detail ni…dah2…

  169. siska berkata:

    ek ele…aku dah lama mengikuti forum kat sini….
    dr apa yg aku baca kau punya cite…rasanye kau ngan isteri bahagia sgt2
    apa rahsianye ye..

  170. kebayan berkata:

    kelako….ek ele

  171. aida berkata:

    kalau kiter buat sesi pertemuan pasti org pertama aku nak tengok ek ele…

  172. siska berkata:

    ye leh…kelako betul le ek ele ni
    bole jadi penghibur…

  173. kiranto berkata:

    ek ele…

    robocop

  174. nazrida berkata:

    ha ha ha ……. wahh….projek besar-besaran nampak ko ek ele! …

  175. ek ele berkata:

    aku kalau korang tengok 1st time mau tercabut jantung…muka ganas beb…tapi suka
    berhibur…suka happy go lucky…..nak jumpa bleh…jom jamming hari jumaat…..ada tak
    kat sini penyanyi ke drummer ke…kita org selalu short of penyanyi / drummer…tapi
    jam belasah2 aje…hilang tensen keje hujung minggu….

    siska..takde rahsia lah…tapi aku org yang lebih kurang je…..takde cerewet2…buang
    masa….kalau ada pun aku rasa kunci nye ialah….aku ajar diri aku supaya suka yang
    amat pada apa yang aku ada…bini , anak , harta dan kehidupan aku…

    bini pun aku tak kasi masak kat umah malam2…nanti aku hentam makan
    gemuk..he he…kita org minum teh aje kat luar…ala2 makan roti…maintain sikit…
    kang takut org maintain kurus…aku lak maintan besar…he he

    kiranto..apalak robocop?….aku ni tahap bahaya gak ni..kene senam banyak kolestrol tinggi…badan pun naik ni…adus…ni nak gi jogging petang ni…so robocop pebende..
    roboh cop ada lah…

  176. wani berkata:

    laki nfsu dorg mmg kuat eh n tak mnentu..like my hb kalo time kuat x larat i nk lyan tp kalo x kuat seminggu skali pon pyah..tapi my hb ni romntik kalo nkfu tngah naik..yg i x ske kalo i nk tapi dier wt x thu je..rse sakit ati pown ade..dier ckp nfsu laki mmg x mnntu.i x fham la laki nih..kalo dier pnyer nfsu kuat, dpan my mother pown dier tnjuk prangai dier..sampai i pown naik malu.my sis ckp hb i ni trlebih la..kitorg ade 1 ank… bru 2 taun lbih kwen…adakh bila dah tua nfsu laki akn menurun?????

  177. kiranto berkata:

    wani

    bila giliran wani nak tu..redah jer dia… jalankan peranan wani tu
    nak tak nak… nafsu dia auto nya…

    kalau ikut kajian memang ada kebetulan nya..semakin umur meningkat
    nafsu kaum adam menurun.. keinginan tu mautapi kemampuan tu dah kurang :-)

  178. nazrida berkata:

    aku tak pernah la pulak kena tolak permintaan ngan hubby, rasanya aku je yang selalu mintak excuse kalau time aku takde mood.

    Wani, kalau nak maintain, kena main selalu…!

  179. kiranto berkata:

    NAZ

    hehhe kalau taim xde mood tu kalau ditepuk2 pun
    silap2 ON jugak ekk

  180. kiranto berkata:

    wani

    tu lah kata2 NAZ tu…sebelum hubby menjengkau tahap penuaan nya
    kalau bolih ‘ON” je…baru 2 tahun kawen tuuu

  181. kebayan berkata:

    lelaki bila umur meningkat nafsu dah turun…?habis tu kenapa selalu cari yang muda boleh lagi ke…

  182. kiranto berkata:

    yang meningkat cari yang lain tu mungkin bukan semata2
    nak menenggek je… ada alasan2 yang lain tak semua macam tu
    maklum la.dah tua2 kurang perhatian dapat dirumah dan zaman sekarang nih
    ramai gadis2 kejor mengejor kaum2 adam yang dah berbaya
    ada kah ini satu trend atau penyakit ..walla waalam

  183. nazrida berkata:

    ha ha ha…memang le kalau kena gayanye! Kalau, ade jgk orang yang kena tendang jatuh katil! he he

  184. kiranto berkata:

    hahaha..

    dah macam WWF lak… siaran wrestling huhu

  185. nazrida berkata:

    ek ele, aku ni pandai gak nyanyi….buleh tak aku join band ko? he he…aku selalu buat konsert…kat bilik air!

  186. kiranto berkata:

    NAZ

    terkozut den/bila cakap bab2 terror nyanyi ni..ahaks

  187. kebayan berkata:

    kiranto..bila aku tengok nama ko,aku asyik terbayang si kiran dj yang baru kawin u..anak ko berapa orang..?

  188. kiranto berkata:

    kebayan

    hahaha.. ye ke..tak teringat sampai ke situ laks..

    cuma ada dua saja..macam dah xde rezeki lagi…
    alhamdulilah lah asalkan ada

  189. nazrida berkata:

    he he memang aku pandai nyanyi…selalu menyanyi kat dapur dan bilik air! ha ha ha

  190. nazrida berkata:

    aduhai…sakit plak pinggang aku tetiba nih!!

  191. kiranto berkata:

    uiks cordless mic

    hehehe

  192. siska berkata:

    ye lah wani..setahu aku nafsu lelaki ni auto…terkena charge sikit
    dah boleh on…klu umur dah menjangkau tahap penuaan…pandai2
    le…cepat2 le cari backup….

  193. kiranto berkata:

    tu lah tu salah posisi malam tadi tu
    bertambah pula ngan stress NAZ tu :-)

  194. hanni berkata:

    nk tnye….hbngan seks bole ke buat dlm bnyk posisi dlm 1 mase…..adakh ia x mnganggu kepuasan semasa melakukan seks..

  195. nazrida berkata:

    agaknye la kebayan! aku ni pulak tak bleh stress, cepat sangat perut aku sakit, nak muntah pun ade, rasa mual aje…..nanti sok mesti kena migrain!

  196. kiranto berkata:

    hanni

    bergantung pada tahap ketahanan pasangan masing2… kalau ingin
    berubah posisi tu rasanya tidak menggangu kepuasan… ada orang
    senang2 capai kepuasan di posisi yang sama dari asal mereka berseks
    dan ada tu berubah2 posisi semata2 nak mencari kepuasan sebelum
    pasanagan nya pancut

  197. ishare2learn berkata:

    misai kuching bukan utk benda tu la,,,utk kenching manis la,,,semua nak bantai utk sesi BEDminton je,,

  198. siska berkata:

    hanni…u ni baru kawin ke…..

  199. nazrida berkata:

    eh kiranto le bukan kebayan, tengok aku dah tersasul…..

  200. kiranto berkata:

    NAZ

    hahaha..samapai terbabas…. malam ni rilek rilek

  201. hanni berkata:

    sye baru je brkahwin bru2 ini….nk dpatkan lebih ilmu untu memuaskn nfsu my hb…

  202. kiranto berkata:

    hanni

    uiks bahaya tu..kepuasan mesti dikecapi bersama
    but hanni paksa dia tukor posisi tu jangan habis
    macam mana hanni bermula ( cewahh)]

    try whatever hanni teringin..no harm done !!
    gud luck

  203. ek ele berkata:

    uik…jom nida….payah lah kat sini kengkadang jam aje…sapa ada gtalk…kau nak
    nyanyi lagu apa nida….

    panjang cite korang…aku meeting jap tadi…

    aku Nafsu takde kene mengene langsung dgn mood….ha ha ha…lain switch dia..
    dua2 sekali bleh on…cuma switch nafsu tu dah rosak…dia takleh off dah…ha ha..memanjang on aje…aku balik lah…chow guys

  204. juita berkata:

    tips kat atas memang best. sblum masuk blog ni, 80% tips kt atas i dh amalkan. dulu mula2 kawin my hubby boleh dikatakan hampir nak dpt ED, sebab selalu melancap dan lembik walau i pegang dan belai hgga 1jam pun. beza umur i dgn dia 20tahun. sekarang i 30thn dan dia dh 50thn. tp prestasi dia tetap mantap sbb i hot kan dia dgn lidah basah i. kalau lah lidah ni tak de maklum nye tak merasa la nak tahan sampai 15 ke 20minit. 7 tahun kami kawin prestasinya smakin WOooU!! tp i la selalu yang kene buat first move. sayang punya pasal i rela apa saja.

    satu tips i nak kongsi, i slalu kacau dia mandi dan join skali. i buat oral dan kdg2 habiskan s’round kt bath tub. ini buat dia tak leh lupa kt kita. buat sbulan skali je. elak jemu.

  205. aida berkata:

    i suka cara u… sesekali kene… tp x de sebulan sekali lebih le sikit

  206. kiranto berkata:

    phew juita….

    camner u leh wat hubby u hot kat bath tub too… susah gak lah
    kat situ… u r great then…

    i can imagine how u go dalam 15-20minit tu
    :-)

  207. Arjuna berkata:

    Nazrida, Kiranto, dan yang sewaktu dgnnya…… aku dah 20 tahun makan jamu… insyaalah… boleh lagi kasi 20 berbalas 1.

  208. Arjuna berkata:

    ek ele..jamming ngan aku nakk???

  209. kiranto berkata:

    arjuna

    huhu.. tabik spring… camner la tu agak nye ekk

    hahaha.. oiit musim ragbi dah lama abis ler
    :-)

  210. Arjuna berkata:

    kalau nak maintain, kena main selalu.. yang ni aku setuju….
    tapi aku asyik tak puas hati je cemana nak main selalu….

  211. Arjuna berkata:

    kiranto… kita kan bertanggungjawab untuk memastikan quality dan prestasi.
    Aku banyak amalkan petua2 tradisi dan makanan jamu dan tonik dari dulu2 lagi. Satu lagi amalkan cara ‘ride the waves’. (nak tau ktak bleh citer kat sini… kena kat email bleh, aku tak sampai hati nak cerita kat sini) email : arjuna_1182@yahoo.com. Sapa2 nak tahu boleh juga email bukan kiranto saja..

    Alhamdulillah.. hal itu aku tak perlu banyak fikir lagi.

    Hal itu ok hal lain pulak datang….adui…Manusia ni tak perfect kannnn….

  212. kamariah berkata:

    Arjuna…dah 20 tahun u makan jamu?…lama tu….
    Akak yg baru setahun jagung mengamalkannya pun dah tak keruan…..
    Makan jamu ni sebenarnya elok utk org pompuan …….
    kalau diamalkan dari muda…lagilah….hanya yg dah mengamalkannya
    saja yg tahu akan nikmatnya……

  213. kiranto berkata:

    aikk akak kamariah

    lom tido tido lagi? xde project?

  214. Arjuna berkata:

    haha… yes kamariah… dah kenal dengan pengeluar jamu tu sangat2 dahh.. haha..
    kalau dah jumpa sesuatu yang baik dan x memudaratkan teruskan saja. Jadi amalan dan makanan tambahan. Bagi lelaki saya boleh promosikan. tapi untukperempuan saya tak tahu…

    Pulak tu kamariah…bukan satu sahaja jamu tapi kena ada lain2 juga

  215. kamariah berkata:

    x leh tido le…hubby outstation….tgh boring ni….

  216. kiranto berkata:

    hehhe save satu malam hehhe

  217. kamariah berkata:

    kan 1 malam….4 mlm dik oi….stock x sempat wat lak…hehehe

  218. Arjuna berkata:

    kalau huby ade boleh tdo dengan senang ekk kamariah?

  219. kamariah berkata:

    mestilah….mcm tak tau lak….

  220. kiranto berkata:

    adui kak kamariah…. kasian nya…. unplan outstation trip ke
    sampai tak sempat simpan stock” hahaha cam stockist jugak ye

  221. kamariah berkata:

    hehehe…cam wife u gak la….

  222. kiranto berkata:

    hahaha.. tu lah tadi dah dodoi dia tido
    now kiranto masih terkapai2 …huhu

  223. Arjuna berkata:

    haha.. sian kat kita 3 org.. masing2 ada hal…

  224. Arjuna berkata:

    kadang2 aku kalau nak kuar saja2 x nak tinggalkan stok.. hehe

  225. kiranto berkata:

    nasib badan ler

  226. Arjuna berkata:

    bukan badan je nasib beb…

  227. nazrida berkata:

    arjuna, aku pun dah lama makan jamu…memang betul berkesan…..badan sihat dan cergas sepanjang masa.

  228. nazrida berkata:

    Tapi aku tak kasik laki aku makan jamu ke apa ke…..sebab tak makan apa2 pun dia laju je enjin! Kalau aku kasik tambah power kang susah aku!

  229. aida berkata:

    wah seronok ko orng ye…. sedg ko org berchating tgh mlm tadi aku ngan hubby …. best giler…. aku praktikkan apa aje ilmu yng ada kat atas…. kan aku dah cakap aku nak hempaskan dia mlm ni gak…. lps sembahyang isya’ dgn hubby cepat2 aku tangkap dia… smpai hubby kata… ‘wah ganas nye awak’…. hee….. puas….

  230. kebayan berkata:

    Naz…angin dah ok ke….semuga ceria pagi ni…

  231. kiranto berkata:

    hi aida

    hahaha.. tu lah cam terasa ada gegaran ala ala skala richter 7.1
    tetapi tiada pulak keluar amaran TSUNAM cuma SENAMI aje
    :-)

  232. kebayan berkata:

    Aida…alhamdullilah ….

  233. nazrida berkata:

    ha ha ha……kebayan, aku dah ok……he he…

  234. ek ele berkata:

    aku malam tadi padam lah….pkl 9.30 dah padam pasal pepagi isnin tu aku tengok F1..
    live pkl 1 pagi…tu yang padam malam tadi…

    amboi korang cite hebat ni…

    arjuna….kau main music gak ke?…

    woit Nida…ni lagi satu ni…bahaya…bini aku pun tak kasi langsung aku makan apa pun..
    kalau nampak aku bawak balik supplement apa ke dia mesti meradang pasal dia cakap
    tak makan apa pun nafsu macam nafsu kobau….ha ha…ini kan makan jamu ke apa ke..

    suspen ni sama je…he he

  235. nazrida berkata:

    ek ele, aku kan dah cakap, org kulit putih dn cm cina ni ada persamaan gen…bdn aku kecik jgk, cuma berat skit dari bini ko agaknya, aku la ni 50kg je! (dah berhabis dah jaga makan nih!)…kalau aku tak pakai tudung kat luar rumah jemur kain ke, org bawak aku cakap cina, ingat aku ni cina mana….keh keh

  236. nazrida berkata:

    tapi aku heran le korang kata bleh sampai 1 – 1/2 jam main? APe korang buat lama2 tu? tak boring ke? tak penat ke?

    Bukan ape, aku rasa paling lama aku bleh bertahan dalam 0.30 jam aje! dan lagi ape benda 5 gol berbalas 1 tu? Maaf le, memang aku dah kawin lama, tapi kalau sampai 5 gol tu, korang main bola ke?….he he….

    Malu pulak aku nak tanya dan nak cakap. Nanti orang kata aku tak senonoh plak. Tapi since korang pun tak kenal aku, aku nak tanya gak la. ye la, ilmu tu kena share-share kan….

    aku nak tanya something, boleh tak?

  237. aida berkata:

    mekasih sumer…..

  238. kiranto berkata:

    hahah yang 1- 1.30jan tu dari mula nak buat
    project..cam nak buat rumah..kena siapkan foundation nye dulu kot

    hehhe

  239. nazrida berkata:

    uiikk…lamanya!!!

  240. ishare2learn berkata:

    klu mendayung 1 1/2 jam tat is something i want to learn too,u guys kena la share,,,but klu start dgn raba jari ,,,tgn setrusnya dll , and lastly dayung sampai lesu kemudian ,,,tu normal,, misti la soft approach,,hayati keindahan tubuh and nikmati kesegaran tubuh isteri tersayang,,,jgn lelap masa tu sudah

  241. ek ele berkata:

    nida…aku dulu kata 45minit – 1jam 30minit tu termasuk lah oral+dayung sume…dan
    selalunya 45 minit ke satu jam lah…kadang2 aje sampai satu setengah jam…itu pun special occassion dan simpan lama tu…he he..takleh cite sume lah….aku kan musician
    ….creative siot…ha ha

    gol tu = climax…..bini 5 gol aku 1 gol….ok faham?…..tapi selalu average 3 – 1..
    kalau jadi kuat macam gergasi aje sampai bini 5 gol tu…

    kiranto…kau nye point tu ada betul lah tu…dari mula…tapi takde lah dari mula nak bukak butang….tu kang jadi 3 jam lak…h aha

  242. kebayan berkata:

    korang ni .. dah veteran veteran ..dashyat tu …

  243. kamariah berkata:

    Nazrida…kau pun makan jamu sejak dari anak dara lagi kan…takkan 0.30 jam
    aja kau dah boring..penat..?
    Aku pun mcm ek ele jugak..kena appointment….adalah 1 1/2 jam
    kekadang 2 jam…tukar2 posisi la…baru x boring….tapi bab posisi ni
    laki aku yang paling arif..dan aku pun no hal…..tapi nak buat menda ni
    kena ada tenaga dan keghairahan yang jitu …..
    sbb tu kita kena backup ngan jamu2 ni….baru ada ummmpphhh….
    sori ye nida…terdirect lak ….

  244. aida berkata:

    tp kamariah.. aku x boleh makan jamu, panas dan rumbut aku gugur. kulit kering. so aku kena makan evening primrose aje… ada jamu lain ke yg sesuai… alangkan aku x makan jamu pun hubby aku x menahan… kalau makan lagi ler x…?

  245. kebayan berkata:

    aku pon tak leh makan jamu…alah,makan epo aja…..

  246. nazrida berkata:

    masalahnye bukan penat! Baik aku terus terang, kot ade penyelesaiannye!

    Aku ni, kalau lama sangat beromen, naik geli geleman aku! Bila dah macam tu, aku terus hilang nafsu! aku nak tergelak pulak!

    Aku rasa paling banyak aku pernah sampai ke puncak hanya 2 x…sebab aku bila dah sampai tu aku jadi geli kalau hubby aku sentuh part2 aku yg sensitif, aku jadi tergelak! hilang la stim hubby kalau aku tergelak2 dan tutup2 dada aku!

    Jadi aku kena pastikan dua2 sama2 sampai ke puncak! Kalau aku terdulu sampai, aku nak aje cepat hubby aku sampai sebab aku tak tahan geli!!

    Time aku tak mahu pulak kan, kalau hubby aku nak sentuh2 ke raba2 ke aku mesti tergelak, geli aku!!!

    Camana nih? Bila aku cakap ngan hubby apa yang orang buat sampai 4-5 kali tu, smpai setengah jam tu,…..hubby kata aku tak tahan sebab aku geli kena raba2 kalau dah klimaks!, jadi dia kata tak payah le sampai byk kali! esok2 buleh buat lagi! he he he

    aiseyy…malu pulak aku!!

  247. nazrida berkata:

    sori le aku direct je pagi ni sebab aku curious sangat dgn diskus korang tu..he he

  248. kamariah berkata:

    aiikk dah senior pun geli ko…aku bab geli2 ni masa baru2 kawin je…
    kan geli ape… geli nengok laki aku punye…hehehe

    kebayan, aida….korang mmg ada masalah jerawat ke…atau bila mkn
    jamu baru keluar jerawat…

  249. aida berkata:

    knp klu hubby pegang2 , aku susah nak geli…. ? kepala otak aku fokus kat situ aje.. tang tu aje aku geli bila hubby jadi ‘cicakman’ heee teringat mlm tadi….

  250. ek ele berkata:

    aku nak kasi kau tip….tapi kalau tak salah aku tip ni bercanggah dgn tertib / hukum
    ugama kita…..”imagination”…..lelap mata…..positive dan negative…contohnya…
    kalau aku nak control lama masa tengah dayung tu…tetiba aku pun fikirkan tentang
    bende yang susah hati…he he…pikir kan pasal keje besok ke…he he…
    so kalau nak cepatkan…atau nak berahi lagi tak nak geli..kene lah kau fikirkan apa
    yang best2…..brad pit ke tengah hempap kau…he he…

    tapi tu lah kan…kang ada lak yang marah aku ni….tapi aku punya prinsip senang….
    aku nak enjoy dgn bini….nanti kalau ada masalah aku gi cari lain..atau dia cari lain
    lagi besar dosa ye tak…so ala2 kadar camtu ….lantaklah kut…

    ni mesti aku kene kang ni…

  251. aida berkata:

    kebayan, nazrida, kamariah jawab ler…

  252. kiranto berkata:

    aida..huhu… cuba cuba kalau hubby u dah nak kemuncak tu
    suruh dia wat kuar dan aida.. pegangkan kuat2 senjata dia tu…
    tahan dari kuar… tahan ‘ketegangan ‘ dia pasti masih adadan sambung la
    scene 2 part 2
    hehe

  253. siska berkata:

    ek ele….kalo aku lah…x payah nak imagine brad pitt ke ape ke….
    tengok laki aku pun dah memberahikan….lagi ensem dari brad pitt tu..

  254. aida berkata:

    kiranto …kau cakap buat aku punya ‘juice’ nak terkeluar lak… aku bukan boleh di oral2 cam tu.. ada yg kene balik lunch ni…. aku rumah dekat ofis aje…..

  255. kiranto berkata:

    aida

    oops sorry sorry.. aikk semalam baik punye..senang aje?
    hmmm dia ada kat umah ke?

    bukan oral la aida. kadang2 pasti aida leh sense
    yang dia dah nak kemuncak…so aida bertindak dulu

  256. nazrida berkata:

    aku tak tahu le kenapa aku masih rasa geli! Kalau aku pegi body massage pun aku geli jugak, hinggakan orang tu marah kat aku sebab dia dok mengurut, aku menahan ketawa, kekadang aku kuis2 lagi tangan orang tu, aku tak tahan!

    sebenarnya, kesian jugak hubby……! juga, kekadang aku tak suka kissing! Kekadang kalau kiss pun aku ala kadar aje! dan lagi…aku tak suka oral seks. aku geli sgt2!!……. dan aku tak suka tengok blxx filem sbb nak termuntah aku!

    adakah itu penyakit ke apa ke? Tapi aku bernafsu macam biasa jugak, dan having sex almost 3 times a week.

    Tapi ada bab yang aku tak boleh nak paksa diri utk lakukan, biarpun aku tahu hubby memang nak…..

    kekadang aku terpikir, kalau one day dia buat something ngan orang lain, memang aku kena tinggal!!!

    camana aku nak buat??

  257. kiranto berkata:

    naz

    jangan fikir sampai tahap tu..tapi naz kene fikirkan sesuatu yang bolih membuat
    nz divert dari perasaan geli2 cam tu… kalau bolih dengan tukar2 posisi yang
    lain dan tempat lain bila kali ‘ bersama’ tu…jangan kat atas katil yang setia tu
    je.. AWAY FROM THE NORM :-)

  258. aida berkata:

    nazrida… u tahu hubby u suka cara tu, buat aje ler ,, buat sesuatu utk kebaikan bersama, kasi dia puashati…

  259. nazrida berkata:

    dan utk pengetahuan u all sume, kalau aku baca komen2 kat sini yang terlebih xxx tu aku rasa mual!

    …kat ofis ni kenkawan selalu dapat email yang ada adegan panas, dan pernah lagi tengok cd yang ada adegan2 tu, aku diajak sekali tengok, tapi aku tak nak tengok, nak termuntah rasanya!

    aku tak ade jugak trauma ke ape ke tentang sex ni…

    sebenarnya aku dah lama nak mengatasi masalah ni…..tapi tak terjumpa pulak! he he

  260. aida berkata:

    kiranto, stock mlm tadi ada lagi ler…

  261. nazrida berkata:

    kiranto, ada gak aku try buat kat ruang tamu, sekali anak turun nak ke dapur, kelam kabut carik baju…kah kah kah……..

  262. aida berkata:

    maaf sumer ye,, aku dah terlebih ni…..

  263. kiranto berkata:

    naz

    hahaha …. isshhh kat ruang tamu lak….
    very very the danger area tu

  264. nazrida berkata:

    naz pun berusaha jugak sebenarnya kak aida, lebih2 lagi bila masuk blog ni dan baca macam2 komen…bila baca komen dari yg lelaki, terpikir plak hubby sendiri!

    sedikit sebanyak menimbulkan kesedaran dalam hati naz utk buat yg terbaik utk hubby…..

  265. kiranto berkata:

    lagi banyak kita bercerita tentang diri kita… ia nya lebih mendorong kita ke arah PEMBOHONGAN
    :-)

  266. nazrida berkata:

    ek ele, betul ko kata – berimaginasi…..

    aku rasa the reason aku camtu, sebab its all in my mind actually… tak boleh cakap lebih sebab hubby selalu tengok komen aku kat sini!

  267. kebayan berkata:

    Aida … sebenarnya dah bertahun tahun kahwin,dah semua cara dah diterokai..aku rasa dah tak ada geli nyer lagi,dah habis geli dah.. yang korang citer bunyi macam terror sangat ni ..tak tahulah apa aku nak cakap … lelaki mungkin lah tapi perempuan ni aku rasa lebih pada belaian dan kaseh sayang.Pada pendapat aku seminggu sekali tu dah cukup..tapi biarlah berquality.Naz.. kita perempuan memang macam tu makin berumur yang blxx tu dah kureng.Untuk naikkan ghairah..ciptakan suatu kelainan,suasana tu nak kena lain juga sesekali tu cuba pakai wangi wangian,pasang lilin aroma terapy tu.tak semestinya pakai seksi..ek ele..dah berumur ni..yang kendur kendur tu nak kena sorok sikit.Perasaan tu yang nak kena dibangkitkan,perasaan ghairah merangkumi kaseh dan sayang.Yang lelaki bau badan dan bau mulut kenalah jaga..nak kissing kissing tu almaklumlah dah berumor ni gigi pon dah ngopong,nanti buat mati stim aja..Yang perempuan pula sebelom masuk tidur basuh dulu apa yang patut,rambut tu jaga janganlah masam kita ni bertudung.Semua ini untuk jangan mematikan keghairahan.Yang perempuan janganlah jadi batang kayu pula,kalau penat pon berbunyi sikit,belai belai rambut pasangan

  268. kebayan berkata:

    aku tak habis lagi ni…

  269. kebayan berkata:

    pada pendapat aku le …tak payah lah …nk ikut citer omputeh tu,bersama suami ni pon kena ada adap dan sopannya yang luar biasa tu sesekali je kita buat.Kalo selalu dah tak ada nikmatnya.Perempuan akan mengalami perubahan hormon sedikit demi sedikit apabila berumur 35 tahun keatas mungkin dari segi rupa paras maseh maintain tapi dari segi perasaan dah rasa ..lain .Kalau kita rasa kita dah macam kureng,dah rasa macam diri kita dah tua,risau pasal suami tak tentu pasal maknanya kita sedang mengalami perubahan dalam diri kita.

  270. nazrida berkata:

    sebab tu la aku nak tanya, over curiousity, ape yang korang buat lama2 sampai 1 – 1.30 jam tu?….kot aku buleh share…..sebab, as a normal person aku rasa, utk sampai ke tempoh yg amat lama tu, very impossible bagi aku…jadi mungkin kah aku yang nuts? atau aku yang abnormal sebenrnya…..

    sebab, kalau dah klimaks, tentu la rasa geli kalau kena raba2….just like my husband, kalau i terpegang some area dia bila dah habis kerja, dia akan rasa tak selesa, even kalau time dia takde nafsu tu, kalau aku pegi sentuh kat dada dia pun, dia kata geli dan tepis tangan aku…that is my experience…i don’t care whether u all nk pcaya ke tak, as long aku dapat jawabannya di sini, just to upgrade myself….

  271. ek ele berkata:

    Siska..aku bagi contoh aje

    woit kebayan…hang ni…seminggu sekali mana aku cukup…ha ha

    betul tu point kau…make it simple..jangan tua sebelum waktunya….aku dgn bini
    alhamdulillah….ok je…tapi tang hormon ni…org lelaki memang tak leh elak kene
    paham…perempuan ni banyak hormon2 dia…tapi..harap2 jangan lah korang asik
    nak salah kan hormon aje…usaha mesti babe….reality tetap reality…lelaki tetap lelaki..

    hormon ke enjin ke overhaul ke…dunia tetap berputar…tak tunggu kita….tu sebab
    aku selalu pesan bini aku…kalau sekarang kita tak main best2…nanti kalau dah umur 50an,,,,kempunan aje kalau teringatkan apa pasal kita tak enjoy masa muda2…

    Nida…aku rasa kau ni mesti ada suis nak mati kan kegelian tu…so rasa laki kau
    kene explore….bini aku dulu ada gak cam ni….bila dia dah on suis geli habislah…pastu
    aku rasa aku dah jumpa suis tu….takde lagi dah rasa….

    pelik kan…sama je ni…suspen2

  272. kamariah berkata:

    Kebayan.. berbisa jugak komen kau ni…
    Aku setuju sgt ngan pendapat kau…dah sama2 veteren kot…

  273. kiranto berkata:

    age is just a number or figure hehehe…

    its like a grape…. !!!… orang2 barat
    tak buang… they make vine..hehehe
    lagi lama diorang peram lagi pergghhh !!!

  274. kebayan berkata:

    samalah kita …kamariah…

  275. nazrida berkata:

    ye le ek ele, cuba ko bgtau kat mana suis tu? aku betul2 nak tahu ni sbb rasa JELES aku dengan korang sume yang bukan main lagi!!!!

  276. kiranto berkata:

    the sun belongs to the sky
    the grapes belongs to the wine ( vines)
    the leaves belongs to the tree
    and u belongs to me !!!

  277. nazrida berkata:

    aku jeles sgt2 sebenarnya…..ye la kak aida yang dah veteran pun bukan main lagi cakar rimau dia! aku setakat goyang inul je aku tahu! nak jugak aku belajar kat sini, kot boleh menambah pengetahuan yang berguna…he he

  278. kamariah berkata:

    Jgn kan 50an ek ele…aku ni masa masuk 40an pun dah nyosal….
    masa muda2 dulu sibok kerja..mana ada masa nak pikir soal tu…
    main pun ikut dan je..x de appointment2 de…
    Dah veteren baru tau pasal nak jaga itu…nak ketat ini….bla..bla..bla
    Sudahnya…lagi tua lagi uuuuummmph gitu….(laki aku yg cakap)

  279. kamariah berkata:

    Jgn le jeles naz…aku rasa senang je nak matikan suis geli kau tu….

  280. kiranto berkata:

    ek ele

    oittt yang kamu maksudkan tu ‘ switch’ apa huh ( pasti bukan swis lampu;;hikhikhik)…

    through experience lah… kalau nak tahan lama …pesan2 lah kat hubby tu..jangan
    usik kat area ‘ tiga segi tu’ apa tah lagi ‘ permata mutiara yang tersorok tu… biar lama2
    sikit dia explore then when agak2 dah betul2 ready..baru lah suruh dia start the action
    tu…

    tu ikut pendapatan saya yang rendah ini..lain lah si eke ele tu kot ( peace peace)

  281. nazrida berkata:

    kak kamariah, masa muda sibuk jaga anak jugak, dah tu penat, jadi tak boleh la nak selalu buat tu………bila anak naz dah besar, tak menyusu malam lagi, dah sedap tidur tiap malam baru la rasanya naz banyak habiskan masa dengan suami. Baru la nak cover balik sume yang tertinggal tu….

  282. aida berkata:

    kebayan tahu x, makin meningkat umur ni ‘prestasi’ aku makin baik….. penampilan lebih baik dari yg dulu. Ada ke sebab ekonomi dah kukuh dan pada peringkat umur mcm ni, anak 2 dah besar dan begitu banyak masa terluang…. teknik2 berubah sebab kita perolehi dari ilmu yng dapat dari blog atau bahan bacaan… berubah untuk kebaikan. Masa mula2 kawin dulu x cari benda2 ni, bila berlaku permasalahan dlm keluarga aku kena berbuat sesuatu…. Aku kena buat perubahan bukan setakat perasaan, persembahan juga. aku x pernah jemu berusaha demi kebaikan rumahtangga ……

    Kau pun tahu kebayan.. citer aku di blog sebelah sana tu… kisah isteri curang…. byk aku pelajari kebaikan dari sini …. dan hari 2 aku x jemu lepak bersama kau org sumer… alhamdulillah. ada keberkesanannya… walaupun citer2 kita ni agak keterlaluan… aku x kisah… sharing to caring… kata nazrida..

    kebayan.. aku ni x pandai berbahasa maklum x sekolah tinggi. setakat SRP aje. x cayer…. aku memang suka meneroka……

  283. nazrida berkata:

    kak aida…hubby cakap pun cm tu jugak…makin meningkat umur ni makin best plak dia ckp!

  284. nazrida berkata:

    aku selama ni ingat prestasi aku dah A++, tapi bila aku jumpa blog ni, ada pulak korang 5-1 la, 1 jam la…..eee…..rupanya aku ketinggalan bas la!!!

  285. syakira77 berkata:

    hai sumer… wah rancak betul diskusi nih…biasalah kan. kalo bab ni, mmg sumer bersmgt…hehehe. aku baca blog nih tln air liur jela… yela, laki dh pindah keje ke ngri lain. kalau dpt pun 1-2 minggu sekali jer. tahan jerla…waaaa!!! nsb baikla sjk pregnant nih, nafsu ader kureng skit! xla kempunan sgt…hahaha!!!

  286. kiranto berkata:

    syakira

    tahniah anda mengandung… wah hebat tol hubby u… terus kasi stock
    tok simpan 9bulan tu..hehehe

    apa2 pun jaga2 lah diri tu ye mudah2an melahirkan anak ngan sempurna

  287. kebayan berkata:

    Aida … kalau dulu memang kita dengan suami agak malu malu sikit.Memasuki era 40an ni kita dah semakin matang.Aku kan ada suruh ko baca majalah MIDI.Majalah ni bagus untuk seusia kita.Dulu aku tak tahu kenapa aku macam cemburu dengan suami aku … masa muda muda tidak pulak,rupanya simptom simptom perubahan tu dah ada. Bila masa nak bersama pon macam tu,bila kita dah rasa cemburu dengan suami ,kita mesti nak perform yang terbaik.Anak anak pon dah besar ,diusia macam ni biarlah nampak berseri sikit..pilih pakaian agak berhati hati sikit,baru teragak nak kuruskan badan.Sebab dah tak ada apa yang nak dikecohkan.Kita sama aja .. .aku dulu pernah berkerja..tapi sekarang duduk rumah aja..ambil vss.Pagi pagi aku pergi jogging,hobi aku suka lepak depan komputer,aku suka membaca.Kawan kawan jogging ramai.Itulah sebab aku memahami situasi ko.Bila anak anak dah besar..kita dah rasa macam kehilangan,sebab mereka buat hal sendiri.Perhatian sekarang lebih kepada diri kita sendiri dan suami.Apa yag kita alami ialah perubahan .Pernah dengar tak orang cakap perubahan pada usia 40.

  288. ishare2learn berkata:

    ida ,,i gave u the wrong advice,,,yg patut di ikat bukannya hb but u tu,,,geli ????geli ye??
    torture ida hahahaha,,,lepas tu, pakai bulu burung geletek,,cari lilin,,,biar cecair lilin jatuh kat peha ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,dllll oppps sori terlebih imginasi sori hahahahah

  289. aida berkata:

    ada kebayan… byk aku dengar dan aku alami sendiri…

  290. ek ele - azlan berkata:

    esok aku jawab lagi ye…aku appt lah malam ni…ha haha….

  291. Arjuna berkata:

    Nazrida… alahh kasi lah dia makan juga… baru lah fair gitu… kalau makan jamu bukan hanya untuk laju.. tapi maintainnn… biar lama dan berusia tapi masih ceria dan bertenaga.

    Barulah boleh pok amai2, belalang kupu2… haha

  292. Arjuna berkata:

    ek..ele.. aku juga main musikkk.. ala2 kasim selamat gitu..

  293. Arjuna berkata:

    masalah geli ekk..rasa mual kalau lama2 buat tu?
    Kalau nak hilangkan geli kena lah contohnya buat strip tease dulu…
    foreplay kena lama..
    exploration kena slow2…
    make sure jangan cum cepat2 dulu kalau main…
    jangan jadikan cum tu fokus masa main…
    kalau boleh foreplay je lama2 sekali sekala tanpa mencapai orgasm…
    learn to understand and explore diri sendiri…. tengok habis2 setiap urat2 yang ada.. setiap isi daging yang ada… gunakan cermin masa sorang2 kat bilik. Cari mana tempat yang sensitif, paling sensitif dan rasakan perbezaan nya.

    Masa game tu.. kalau boleh gunakan kaedah ‘ride the wave’ bg lelaki kena biasakan practice tusuk sampai yr girl nak orgasm… tapi jgn kasi dia orgasm dulu… ulang balik.. sampai dah dekat.. slow down… dengan cara tu control boleh dibuat dua2 pihak dan akan ada explosion yang cukup hebat kalau dah dua2 rasa nak selesaikan tugas.

    Kalau perempuan yang tak dapat tahan bnyk kali cum… gunakan cara diatas… aku namakan ‘ride the wave’.

    Kalau sampai dah rasa mual.. pejamkan mata.. just float…. rasakan diri terapung dan terapung. biarkan diri tu rasa bebas terlepas luas. tak perlu laju2 dan gopoh2.. rasakan setiap daging dan urat bersentuhan perlahan2…

    maaf… itu adalah dari petua2 dan pembacaaan dan amalan sediki sebanyak yg aku ada. Mungkin ada gunanya. Aku pun x banyak guna kaedah2 tu..kadang2 je..kalau nak kasi 10-1 atau 20-1. Dan lagi bagi lelaki… akan ada satu masa dimana kita boleh mengajar senjata kita untuk bermain dan menghabiskan permainan bila2 kita nak habiskan. Biar dia turut perintah kita bukan ikut suka dia je bila nak meletup… hehe..

    tapikan..kalau dah di takdirkan sejak azali geli bila disentuh,, nak buat cemana lagi… terima je lah…

  294. ek ele berkata:

    arjuna…apa alt musik kau main?

  295. penyu berkata:

    rupanya topik mana2 pun kamu semualah chatersnye.mcm best pren.suka gitu.

  296. nazrida berkata:

    arjuna, terimakasih tip yang diberikan….

  297. nazrida berkata:

    kekadang yang mganggu hubungan intim tu, termasuklah….’kenangan lalu’ + ‘dendam yang berpanjangan’….

    tapi apa lagi nak buat, bersyukur saja ke atas apa yang ada sekarang…

  298. ek ele berkata:

    dendam dan kenangan pahit tu memanglah menyusahkan kita kat mana pun kita berada Nida masa tu…tapi cuba fikir kedepan…takkan sisa2 hidup kita ni kita nak isi
    dengan bende tu je…kalau kita tengah main…ingatkan bende lain…..so sampai tua camtu…pastu cuba fikir…ada tak rasanya kita bleh rewind balik masa kita ni…atau
    bleh tah ada peluang kedua untuk jadi muda?..takde kan….

    so aku sedaya upaya aku nak buat bende sume ok ok aje ..the best i could do…so
    nanti dah tua…biarlah kurang penyesalan itu ini…

  299. kebayan berkata:

    Naz …. macam ade cerita aja ….meh le … kongsi ..kisah kisah korang ni ,buat aku selalu terfikir tentang kehidupan ini…

  300. nazrida berkata:

    bukan tak nak kongsi, tapi……… dah jadi ‘penyakit’ agaknya, tiap kali nak luahkan, dada rasa sesak, mcm kena cekik, rasa trembling, palpitation tak tentu pasal…. tapi kekadang menyesak sangat kat dada ni…… takut tak bleh kontrol plak! agaknya naz ni dah jadi timed bomb tak…..?

    nak jgk buat mcm ek ele…………….tapi, bukan mudah!

  301. kebayan berkata:

    Banyak yang terbuku dalam dada tu ….

  302. nazrida berkata:

    ye kebayam, cam tu la kira-kiranya…. tapi life must go on…

  303. nazrida berkata:

    ye kebayam, cam tu la kira-kiranya…. tapi life must go on…

    …dan takut jgk kang hubby baca komen aku ni, terbukalah rahsia yang harus ku bawa

  304. kiranto berkata:

    Aku yang lemah tanpamu
    Aku yang rentan karena
    Cinta yang tlah hilang darimu
    Yang mampu menyanjungku
    Selama mata terbuka
    Sampai jantung tak berdetak
    Selama itu pun
    Aku mampu tuk mengenangmu
    Darimu…
    Kutemukan hidupku
    Bagiku…
    Kau lah cinta sejati
    Ooh…
    Bila yang tertulis untukku
    Adalah yang terbaik untukmu
    Kan kujadikan kau kenangan
    Yang terindah dalam hidupku
    Namun takkan mudah bagiku
    Meninggalkan jejak hidupku
    Yang tlah terukir abadi
    Sebagai kenangan yang terindah
    Ooh…

    tujukan lagu tu pada sumer yang masing2 ada kenagan tersendiri

  305. ishare2learn berkata:

    ida ,,there something u cannot open up ,,,klu hb tau,,,gaduh besor,,,,,terutama rahsia laki bini,,,so kena la tukar ID,,tukar nama,,tukar stlye citer,,,mcm tu lebih kurang baru le dapat lepas kan,,,n ta yah na buat in a hurry mode,,,HB pun akan tau,,pasal tu la pakai id org ta kenal,,,mcm i ,,,it s a cyber world,,faceless

  306. ek ele berkata:

    tapi nida….kalau u bleh atasi ..dan treat kenangan as kenangan as sejarah…..biar kan
    takpe….sometime there are things best to be left untold….

    tapi jangan sampai jadi time bomb….so keep it as long as its not affecting your health
    mentaly and physically….kalau tak leh dah…cari teman cite….cite kat pempuan lah ye..
    jangan kat lelaki lak…kang jadi teman lelaki lak…ha ha

    teman tapi mesra…..anak aku yang kecik pempuan ni leka tengok cite indon kat umah
    sampai dia cakap pun cam indon….teman lelaki lah…bingung lah…pecah perut den ketawa…h aha

  307. nazrida berkata:

    ini bukan kes curang…..

  308. nazrida berkata:

    isahre2learn, thanks atas idea tu…. nanti bila aku dah okay dan ready, aku akan citer, just want to release the burden inside my heart (english aku tak betul, sori la, harap korang faham gak ye…he he)

    …right now, aku tak dpt lak nk story sbb time ni pun aku rasa berpeluh2 dah…..debuk2 dah jantung aku….!

    ..kalau hubby tau, mungkin tak gaduh besar, tapi dia mesti kecil hati sebab selama ni aku tak pernah tunjuk muka sedih yg teruk2 kat dia! Atau paling teruk pun aku dan dia tak tahu nak cakap apa!

  309. kebayan berkata:

    naz .. ko ni macam ada penyakit apa yang dipanggil serangan panik,bila mengingatkan kisah yang trajis, dada jadi sebak ,jantung berdebar debar,pernafasan jadi laju.

  310. ek ele berkata:

    Nida si misteri…..he he..dah lah nida….happy je lah…jangan sodih2 ni…

  311. nazrida berkata:

    memang kebayan, sebab tu aku rasa it’s better to left untold…

    sejak aku jumpa blog ni, aku sebenarnya banyak mengambil kata2 nasihat kat sini…… aku tak bosan lepak kat sini sambil2 buat keje….kekadang tu aku banyak pandai kasik nasihat orang lain, sebenarnya menasihatkan diri sendiri!

    dan yang nampak impproved adalah hubungan aku ngan hubby….

    betul ek ele, jangan sodih2… he he….

    …i want it to be a forgotten memory!

  312. Arjuna berkata:

    ek ele aku main gitar dan boleh juga kibod…

  313. Arjuna berkata:

    Nazrida… sama2. memang pun kenangan lalu tu boleh ganggu. dan kadang2 phobia yang entah apa2 phobia… tu aku ler..

  314. ek ele berkata:

    arjuna…kau hebat main gitar?….lead guitar?….wei email aku lah…aku selalu jamming
    short of penyanyi dan drummer…aku basist sekarang..tapi gitar pun bleh main keyboard pun bleh…nyanyi pun bleh sikit…tapi kalau main bass ni paham jelah susah sikit nak menyanyi….tapi lagu memang old timer je lah..mana yang melekat..ada sikit
    mat salleh ada sikit stock melayu……drum pun bleh main sikit aku…

    email aku lah….kau email aku kat mamuxalan2000@gmail.com pas tu kang
    aku bagi email kat bank ni…kang bagi sini sume spam masuk susah lak den

  315. penyu berkata:

    penyu dah lama nak tanya…………..suami dah 3 tahun x rasa nak berasmara dgn kite.sy tunggu dlm 2 bln klu dia x de tnda2 nk…………sy bg aje asal dia tpancut .sy bg tu krn tingatkn tggjwp.dah tnya …………dia kata penat……x dinafikan keje dia mmg berat.tapi asal mlm minggu bleh pg main bdminton.tak penat pulak.sy curiga….tp selalu pndamkan aje.dah byk tips sy pakai cr nk mgairahkan suami……ada sekali tu saya pakai losyen …….wangi sikit……..nk trus pakai m.wangi tkut ketara sgt.dia trus kt x payah pakai.buang duit aje.cam ne nk buat.@ org lelaki ni ada thp2 nafsu menurun ke?

  316. azmzn berkata:

    knp ye korng slalu tulis 3-1,5-1,4-1??knp x 3-2,4-3 ke??sbb aku pelik aku kurang2 pn 2 kali..klu sekali tu rase lepas abis2 lagi.

  317. azmzn berkata:

    knp ye korng slalu tulis 3-1,5-1,4-1??knp x 3-2,4-3 ke??sbb aku pelik aku kurang2 pn 2 kali..klu sekali tu rase tak lepas abis2 lagi.

  318. kebayan berkata:

    penyu …. baik penyu siasat …. selalunya lelaki kalau agak agak dingin dengan kita ,ditakuti ada cawangan ketiga.lelaki yang normal … nafsunya selalu ada,walau penat macam mana pun dia mesti nak …

  319. ishare2learn berkata:

    betul tu ckp kebayan,,,but at the same time jgn prasangka ,,berbicang dulu,,,kekadang ader penyakit,,,mungkin tidak mampu sekuat dulu,,ego lelaki besor,,,jadi approach tu kena lembut,,,berbicang la,,, semoga berjaya ,penyu

  320. ek ele berkata:

    azmzn…abih tu…bini dah tak larat…nak buek camno….

  321. azmzn berkata:

    xlarat cam biasala oral kot

  322. ek ele berkata:

    betul kebayan….aku ni…time aku demam pun aku nak…he he

  323. ek ele berkata:

    bini 4/5 – laki 1…pastu kau nak suruh dia oral lagi….cam aku cakap tadi…tak larat dah dio…..time tu dia nak kene belai2 lak nak tido….tu yg selalu laki kene
    simpan…esok lak nak lagi…ha ha..

    tapi kalau kak aida kito bleh lah kut…ha ha…jeng3..kene lah aku ni kang

  324. kiranto berkata:

    إِِنَّ شَهْوَةَ الِّنسَاءِ تُضَاعِفُ عَلَى شَهْوَةِ الِّرجَالِ”

    Sesungguhnya syahwat (seksualitas) kaum wanita berlipat ganda melebihi syahwat kaum laki-laki ”

    Imam as-Suyuthi (pengarang kitab rujukan kajian ini) mengatakan, Di dalam kitab al-Awsath dari hadits Ibn ‘Umar terdapat lafazh: –

    فُضِّلَتِ اْلمَرْأَةُ عَلَى الرَّجُلِ بِتِسْعَةٍ وَتِسْعِيْنَ مِنَ الَّلذَّةِ وَلَكِنَّ اللهَ تَعَالَى أَلْقَى عَلَيْهِنَّ الْحَيَاءَ

    “Wanita dilebihkan atas laki-laki sebanyak sembilan puluh sembilan kenikmatan (seksualitas) akan tetapi Allah Ta’ala melemparkan sifat malu pada mereka “

  325. kebayan berkata:

    MALU … itu adalah benteng segala kemungkaran …..

  326. aida berkata:

    assalamualaikum semua….. kau kata kak aida eh…. ek ele…. 2 / 3 hari ni kak aida sibuk dan penatlah… keje kat pejabat masya allah… sengal badan terasa masa tidor… aktiviti sihat tu, x dpt dilaksanakan. .. mata cepat nak lelap ….. sbb tu bla dpt sesekali beri ler yg terbaik… OK

  327. nazrida berkata:

    bab teknik nak menggairahkan suami ni byk betul petuanya! ade tak TEKNIK NAK SURUH SUAMI KE DOKTOR/KLINIK time dia sakit? laki aku ni liat sungguh nak g doktor! Aku dah takde upaya dah, abih ikhtiar dah pujuk dan ugut dia utk ke klinik, dah banyak minggu sakit pinggang! Dah abih cara dah, tinggal nak lempuk CPU kat dia je belum!!! geram kita! Sapa tak sakit ati, mak dia datang rumah, kita yang kena sindir tak pandai jaga laki!

  328. kebayan berkata:

    Naz … batu karang kot …

  329. aida berkata:

    Naz, kak aida ada dengar…. ada kata, kalau lelaki pancut luar, mudah kena sakit pinggang…. tanya ler si ek ele & the geng…. dia org boleh jawab kot… maaf naz…. mungkin sakit tu disbab kan hal lain pulak…

  330. nazrida berkata:

    susah hati naz, kak aida, kebayan……dah lama dah mengadu sakit pinggang, bila ajak ke klinik, ada2 je alasan, cakap tak sakit lah, hampir tiap malam jugak naz kena urut badan dia………petang semalam pulak, pulang keja dia kata sakit dari pinggang hingga kedua belah peha, nak jalan pun susah. dah le naz ni perisau! aduhhh….camana la nak pujuk orang tua ni!

  331. ishare2learn berkata:

    pandai la aida ni pancut luar,,sakit pinggang,,,ta da la ,,klu mcm berlambak org sakit pinggang as budak2 pun da pandai pancut di luar,,,,benda lain la tu,,jumpa doktor, la,,as pinggang tu penting,,,,,, nanti ta bole perform,,, larat lagi ta bole bangun,,,doktor ader la semua alat utk check,,,

    buah pinggang process semua ubat2 yg kita makan termasuk herbal ,,,bukan semua ubat walaupun dari herbal itu selamat,,,,liver bole rosak klu salah makan ubatan,,,doktor pernah nasihat supaya check liver klu minum atau makan ubat herbal selepas 1 bulan,,,utk keselamatan kita

  332. kiranto berkata:

    naz

    kalau susah sangat dia ke klinik..reverse the process
    paggil doktor lak ke rumah…

  333. aida berkata:

    learnmore frm ishare2learn…….heeee kak aida dengar je… ampun..

  334. ishare2learn berkata:

    naz

    the saying goes like this

    GOOD HEALTH IS WEALTH, so jaga kesihatan tu,,jgn amik ringan,,health insurance tu penting

  335. ek ele berkata:

    aku nak tanya korang….aku pun kengkadang sakit pinggang…tapi aku perasan sakit pinggang ni akan datang kalau aku asik tembak pusat…(luar lah)…korang rasa
    ada kene mengene ke?…tapi bila mem on pil or aku guna kondom…takde lak…ni jadi
    bila tembak pusat aje…heran aku

  336. aida berkata:

    ek ele.. tu lah pasal agaknya sakit pinggang …

  337. Arjuna berkata:

    manade.. pancut luar sakit pinggang…. aku dah lama cam tu x de apa2 pun…
    lain sakit tu….kenapg jumpa dokto juga nazrida..

  338. ek ele - azlan berkata:

    tu lah…aku tanya doktor direct aje…dia cakap takde..tapi memang itu lah yang
    aku observe….pancut luar banyak tangkap lah pinggang…heran bin ajaib

  339. Arjuna berkata:

    apasal plak pancut luar tangkap pinggang… tak masuk akal lahh…
    kot kedudukan pinggang tak betul kot.. ataupun ada masalah disc dari mula2 dulu..
    main cara pelik2 kot.. tungging tebalik yang bukan2 manalah tak tangkap pinggang…haha

    ke dokong sambil berdiri.. haha.. kalau badan sama ringan ok gak.. kalau satu berat.. mana bleh main cam tu beb… hishhh.. haha

  340. ek ele - azlan berkata:

    tu aku heran tu arjuna…ada lak kutu kata bila pancut luar tu..air kuar angin ganti masuk…
    aku pun tak tau lah….

  341. nazrida berkata:

    ek ele, hubby pun buat gitu jugak selalu, sbb lupa beli kondom..he he

  342. nazrida berkata:

    tp tak kan kerana tu buleh sakit pinggang!

  343. Arjuna berkata:

    nazeida selalu pakai kondom ehhh… takbest lah….. tak ori..haha

  344. Arjuna berkata:

    ek ele…kalau pancut kat dalam, angin x masuk…. apa pulak yang masuk..
    kalau masuk angin kembong perut arr..takpun kembung pundi2

  345. juita berkata:

    lg sminggu i due date nak besalin, kesian suami, i dah sminggu buat muka slambe je. dia balik lewat i kunci pintu, tido ngan ank2. eeii…kalu tak abis aku kene layan dia. penat la dkat2 nak branak ni asyik nak main je dia. i pun hairan dia masih lg minat walau prut i buncit mgunung ni. nak tanya guys la, kalau istri korang ngandung, minat korang makin naik ke menurun haa? i dh tak de posisi lain dah melainkan ‘blkg kira’ tp jgn salah anggap ye..bukan chanel ‘0’. dia ada mintak gak tp jgn harap i nak bg. tp nak tanya sejujurnya la, antara korang ni penah ada penglamn tak guna chanel ‘O’? cam ner rasa ye. tak lekat ke bende kotor tu? eeiii…. i ada tbaca, ia bleh sbb kan kanser yg teruk pada bowel kita tu. jd kalu ada yang ada amalkan tu. tlg le stop sikalang juga. busuk tu!!!

  346. nazrida berkata:

    arjuna, tak best tak ori aku tak kisah sbb kalau nak puaskan dia aje aku kang yang mengandung! sapa suruh time ‘tak selamat’ nak jugak! he he

  347. ek ele berkata:

    tu lah nida…bab lupa beli condom lah ni….tapi takpe…bulan depan mem start balik pil….siap kau..aku pancut sampai hempedu…ha ha….

  348. ek ele berkata:

    juita…ok ape….laki hang suka kat hang even masa mengandong….kalau tanya
    aku….aku suka gak masa bini ngandong…ala2 sexy gak….tu lah…itu
    tengok kat laki masing2 lah….aku kira itu kira advantage tu pasal time ngandong
    laki tak pi cari lain….ok pe…

  349. ek ele berkata:

    arjuna…..kau ni asik ori kau aje kau nak…kau tau tak condom tu ada jenis yang
    berbintik / berbelang2…so ada tambah pleasure kat pompuan…betul tak nida…he he…ada masa dia org suka gak kau tau….ini sume tambah variety dalam sex
    relationship dgn bini…tapi kita memang kulang lasa lah..he he…..

  350. gee berkata:

    Ha ha ha,

    Dah lama jie tak ke blog intim. Sekali masuk nak pecah perut……. macam2 ilmu dapat la. TQ lah kepada semua senior yang banyak bagi tips bila berkomen tanpa disedari…..

    Dengan itu jie nak bagi satu joke… yang jie pernah bagi kat blog Kak ida … he he he enjoy:

    BARU KAHWIN

    Sepasang pengantin baru mengalami gangguan kesihatan. Setelah diperiksa dengan teliti, doktor memberitahu perkara itu disebabkan oleh hubungan seks yang terlalu kerap.

    “Untuk sementara waktu ini, anda berdua dinasihatkan supaya menghadkan kegiatan seks. Sebaiknya dua kali saja seminggu sahaja. Untuk memudahkan mengingat, saya sarankan untuk melakukan hubungan ini hanya pada hari yang bermula dengan huruf S, iaitu Selasa dan Sabtu,” saran doktor.

    Maklum sajalah baru berkahwin. Pada malam ketiga berpuasa dari membuat hubungan itu, si suami tidak dapat lagi menahan nafsunya lalu mencumbui isterinya yang sedang tidur sehingga isterinya terjaga.

    “Hari ini hari apa bang?” tanya si isteri.
    “Sumaat”
    “Sedang eloklah tu bang…” jawab isterinya..

  351. nazrida berkata:

    ek ele, he he .. ko pun selalu lupa beli kondom??…kah kah kah….

    eh korang lelaki ni kan memang sama! pelupa!

  352. ek ele berkata:

    ye lah..abih tu….aku beli kat 7-11 bukan kat farmasi….kang time anak aku ikut kang
    takkan nak beli condom bayar sekali….postpone…pastu langsung lupa…

    tapi yang best…beli condom lupa…tapi appointment tak lupa ye tak..ha ha

  353. nazrida berkata:

    ek ele, lain kali kalau anak tanya, ckp le, “ini ubat mama”…he he

  354. ek ele berkata:

    ye lah…aku cakap ubat papa….kau tau…sekali dulu kat penang…aku tunggu dalam keta
    abih mama dia masuk 7-11 dgn anak pompuan aku….dia org nak beli air…pastu si
    anak aku ni gi lah cari cokelat lah apa lah…se bila nak bayar dia letak sekali sekotak
    condom…so budak counter tu tanya bini aku…kak ini betul ke nak ni kak…tergamam
    bini aku tegelak…pastu dia tanya anak aku…anak aku cakap..ini ubat papa dina nak belikan…ha ha….satu 7-11 tegelak ko tau…masuk keta bini aku cite kat aku…tu yang
    sumpah beli tak nak bawak dia org dah…dia org observe ko tau…so ingat2 lah kat umah tu….ha ha

  355. nazrida berkata:

    ha ha ha……

    anak aku pernah jugak tanya benda yang sama!

  356. Arjuna berkata:

    pandai ko ek ele…. yang berbintik, rasa strawberry, rasa cherry, macam roket, bagi aku walaupun cemana bentuk condom pun aku tak suka..

    Nazrida… tu lapasal lelaki kena power, kalau dah power x yah pakai kondom… boleh kasi kau puas sepuas2nya… silap2 bukan laki ko yang pancut, ko plak yang pancut. Power bukan maksudnya lama je.. tapi controllable.

  357. nazrida berkata:

    arjuna, laki aku tu memang dah power, kalah power ranger lagi…sebab tu la kena ada kondom, takut termengandung….. tak buleh la kasik power lagi takut nanti “permintaan melebihi pasaran”……susah jugak.

    (menang la korang)

  358. MrsLingerie berkata:

    Ni ada satu lagi teknik nak ghairahkan suami, isteri-isteri boleh cuba. Pakai je lingerie yang seksi-seksi. Yang nipis-nipis, yang jarang-jarang, yang sikit-sikit kain dia. Silap-silap diaorang suruh hangpa pakai cam tu memanjang. Nak citer panjang-panjang tak sesuai. Sila berkunjung ke blog saya dan baca sendiri.

  359. Arjuna berkata:

    hmmm… menang selalu tapi bukan menang yang aku nak. I want a fair fight…

  360. nazrida berkata:

    arjuna…..oh arjuna…….PANGGG…adooiiii….(alamak! laki aku ada kat sebelah, tak perasan….he he…ampun bangggg…)

  361. ek ele berkata:

    ko ni arjuna…condom ni takde kene mengene dgn issue power tak power lah…..
    ini issue pertambahan penduduk….kang dah temengandong….susah semalaysia..
    dah lah minyak dah naik ni

  362. ishare2learn berkata:

    ever heard of a vibrating condom,,of extension condom ,,,,,or a vibrating egg,,,,,,,

  363. nazrida berkata:

    aku dapat tahu, sesapa yang guna vibrater atau yang sewaktu dengannya, untuk mencapai orgasma (betui ke spelling ni?)… lama kelamaan buleh menjadi buta! tu aku baca kat satu blog tak lama dulu, tapi aku dah tak ingat nama blog tu…lupa lak!

  364. ek ele berkata:

    uiks…apa kene mengena dengan mata lak nida…ke masa climax sedap sangat sampai juling atau mata naik atas?…ha ha….tu yang bleh jadi buta tu…h aha ha..

    tapi mana dia org dapat ek…mana ada jual kat msia ni

  365. menonama berkata:

    halo all.. saya nak bertanya sket.. sejak saya dinaikan pangkat ie awal tahun lepas, saya sentiasa rasa letih disebabkan keperluan keje saya yg memerlukan saya byk menggunakan minda dan keje lebih masa. Mmg saya rasa letih sgt, kadang2 tu kalau dah sampai rmh saya nak terbongkang jer.. itu pun bermasalah juge sbb saya terpikir balik keje2 sana. Saya juga perasan, sometimes my wife seems to be giving me hints abt me being inactive, uncaring and etc. I tried to but I’m too tired. Appreciate if anybody could give me advices (that is valid though) to boost my strength and stamina. Dont tell me abt doing long exercise coz I have little free time and dont tell me abt commercialized tongkat ali as it found it a bit risky.

  366. juita berkata:

    kalu letih tak buleh buat apa dh… rest je le jawabnya… kalo kau layan gak takut dia kecewa nanti.

  367. Arjuna berkata:

    Haha..pasal Nazrida.. kena PANG???? haha siannn dia.

    ek ele..kalau termengandung tak pe alhamdulillah je.. sebab rezeki kan tuhan bagi.. apa ko susahkan hati ingat rezeki anak tu.. dari dalam perut dah ada rezeki dia.. don wory.. we dont play god here.

    Nazrida.. pakai vibrator tak boleh buta.. Pakailah lama mana pun x buta punya.

    ek..ele, kat mesia ada jual lah.. sbg contoh aritu aku ke kelantan aku jumpa ada jual… tp aku x beli.

    menonama, cubalah jamu Arjuna… insyaalah..

  368. menonama berkata:

    Jamu Arjuna??? can u share a bit the info…

  369. Arjuna berkata:

    Me nonama, letme tell you from the beginning.

    The company:Jamu Arjuna ni keluaran anak jati Johor. Bearing under M/S Perusahaan Jamu Arjuna Sdn Bhd , Jamu ni adalah ramuan herba2 dan madu lebah. If we were to compare this jamu to the other product, it has better packages. It looks like the company has reached its utmost techological know how on its each products. It does ot smell bad, does not taste bad compared with any other lousy jamu.

    For your information, Jamu Arjuna has established its name internationally.

    I have consumed this Jamu for more than 15 years daily without failed. Unlike other brand which I have tried, it does not affect your well being. Sexual achievement is not the only purpose but it serves as supplement and able to revitalises your energy.

    Alhamdulillah, until today it is the best product for me, my friend and even to my tokey kedai jamu. FYI, tokey kedai jamu sendiri tak pernah mencuba jamu Arjuna yang dia jual until I promoted it to him. He testified, so far no other products in his toko beats Arjuna.

    Try it, and feel the difference.
    “Hanya jauhari yang mengenal manikam”.

  370. ishare2learn berkata:

    vibrating CONDOM — cari kat guardian ,,watson,,

    ida ko ni mcm2 ,,,,overload kat kepala ko tu,,, jgn fuse nanti

    pakai vibrator ,mata buta
    pantun 1 kerat heheheheeh

    aku ta larat la nak jawab yg ni ,,,perut aku nak pecah lawak ida ni
    khahahahaha

  371. Ann berkata:

    Hehe.. Klakar t0l..

  372. Ann berkata:

    Bt0l ke ada vibrating c0ndom 2? Pakai beteri ke?

  373. nazrida berkata:

    arjuna, i share2learn….korang tak pcaya, nanti aku carik balik kat mana blog aku pegi tu….sebab blogger tu siap scan lagi surat yang dikeluarkan oleh pihak kesihatan amerika! korang ingat aku overloaded dlm kepala ke? nanti korang yekkk…aku mesti cari sampai dapat!! tapi maksud aku bukan vibrating kondom la……

  374. nazrida berkata:

    eee….sakit ati aku korang ni buat lawak plak aku kasik tahu betul2……!

  375. ishare2learn berkata:

    a very gud morning to u ida,,,

    Marah ke jgn la marah nanti kena jual,,gurau kit da geram,,,abiis la kita,,,,,,,, ida da mengamok tu,,,but jgn sampai naik minyak ok ida ,,,minta ampuuuuun Puan Sri Nazrida

    Ann,,,,,,,, da cakap go to guardian ke watson ,,semua keperluan ada,,,KY jelly, durexx lubricant yg MANIS pun ader,don’t tell me you want us to pimpin tangan u n tunjukkan,,,le malu masuk la ke http://www.lelong.com.my cari under health berlambak..untuk sesuatu yg lain supaya ta boring bukan memudararatkan

    kalau yg TAK suka benda ni,,,, jgn la baca aperlagi cuba

  376. menonama berkata:

    Thanks arjuna. Wah u really know a lot and u seem to do you own study. Do you know any nearby shop that I can look for? M staying in KL. Area around kl puchong and shah alam shall not be a problem.

    Look around in the internet n the product is marketed as Jamu Pak Tani. As i can recall there are a lot of immitation of the real one. How to know the real one? N there are also a lot of product under the brand. M thinking to buy for my dearest also.

    I never tried a jamu before and never been a true believer too. But I’ll give a try.

  377. ek ele berkata:

    arjuna…memang lah ada rezeki dah sume org….tapi rezeki takkan datang bergolek…usaha perlu….= proper planning + doa….so this is part of the planning…

  378. mama rock berkata:

    kak ne dah 40thn n hubby dah 45 thn. Bab tu memang maintain. paling kurang seminggu 2 kali. hubby selalu kalah,kak menang. Layananmemang A+. Dulu hubby dingin jer,sebulan sekalipun susah. mcm alasandia. kak pun jd PI. Rupa-pupanya dia ada affair dgn minah filipin n minah2 lapaq jantan kat luar sana tu. Apa lagi kak mengamuk sakan sampai turun naik mahkamah. La lepas rujuk,kak bagidia”makan” puas-puas supaya dia tak seronglagi. Mana-mana isteri yg suamiselalu bg alasan tu, eloklah siasat,mesti ada yang tak kena.

  379. kamariah berkata:

    aku setuju tu mama rock….tapi…kena fair la…asyik kita je nak bagi dia puas mana boleh kan….dua2 kena tolak ansur…saling memahami kehendak masing2…baru lah bahagia ….suami pun x cari lain…tak gitu…ini pendapat aku…org lain aku tak tau lah

  380. kebayan berkata:

    kak kamariah … betul ke orang kata menghampiri monopouse …selera kita dah kureng,bila suami dekat rasa rimas aja .. ada kisah kawan atas kawan dia sanggup pinangkan suaminya bini baru,sebab dah malas nak layan suami dia.Tidur pun dah tak nak satu katil …

  381. kamariah berkata:

    entah lah kebayan…akak pun x pasti sbb akak rasa lambat lagi nak sampai ke era monopouse tu.. Akak ada gak refer kat doktor….yg penting katanya..jgn dipikir kan sgt pasal monopouse tu…jalani hidup seperti biasa. Pada akak la kalau nak lebih bersedia menghadapi saat tu…jaga lah apa2 yg patut…makan lah apa2 yg patut…insyaallah..semua tu dapat diatasi …

  382. Arjuna berkata:

    Kamariah… i agreed with u.. kedua-dua kena puas. Puas macam-macam jenis puas.. puas hati pun puas juga haha… Alah bukan susah pun..kalau takpuas.. buat2 je puas.. so tak de lah jadi bergaduh… lepas tupandai2lah kan dah dewasa masing2…

    Kebayan… dari apa yang Arjuna tahu, selera kureng, rimas dengan suami, malas nak layan suami bukan tanda orang nak menopouse saja. org tak menopause pun banyak yang macam tu. Banyak faktor yang menyebabkan jadi seperti itu… mungkin… seri rumahtangga dah tak ada… mungkin masalah luar dibawa balik kerumah.. ataupun masalah lain yang menyebabkan isteri rasa jelak dengan suami.. dan suamijelak dengan isteri. Bagaimanapula dengan suami yang rasa sebegitu? adakah suamipun nak menopause jugak?? Haha…

    Hasil beberapa kajian, kadang2 simptom2 menopause boleh diatasi dengan ilmu dan penghayatan kedua2 pihak. Mana tau kot2 menopause boleh menjadikan kedua2 suamiisteri lebih HOT dari sebelumnya?

  383. penyu berkata:

    suatu waktu dulu.. dr thamby pakar sakit Tuan mengatakan daya sex lelaki turun naik mengikut umur.20-an sex mnik,30-an ada skit turun,40-an sudah naik dan akan menurn sedikit ketka 60-an.berbeza dgn prempuan bila masuk 35 @ slps melahirkan anak ketiga nafsu sex akan menurun.menurutnya lagi ia sex permpuan akan trus menurun masuk 40-an.sy prnah tny mak sy,mmg lelaki yg dah 50 keatas lbih dahsyat goncangannya……mak sy selalu psn makan madu agar selalu bleh on bila laki mau.bukan saja untuk hubungan suami isteri tapi dalaman wanita yg paling penting.mungkin juga betul kaitannya dgn pepatah lelaki life begin at 40.so prmpuan era teknologi ,kita tdk lagi bersaing unt mndptkn lelaki unt djdkan suami tapi saingan untuk melayan mereka.sbb layanan berbayar lebih up to date jadi kite kena update dan upgrade kan diri kita sendiri.jadi jom jadi HOT MAMA!

  384. ek ele berkata:

    kelas lah posting hang penyu…..camni lah apa yng laki nak ni….

  385. kamariah berkata:

    tak de suami yg tak suka isterinya jadi HOT MAMA…..

  386. ek ele berkata:

    tu lah…susah gak kak kamariah…bini den ni alah kat jamu…..ada cara lain nak kasi garing sikit

  387. kamariah berkata:

    alah camano lak tu…entah2 alasan dio aje tak…dulu akak pun takut gak nak cuba benda2 ni…tapi sayang kat laki punyo pasal…tolan jo la

  388. kebayan berkata:

    tapi ..aku hairanlah ….lelaki yang dah berumur ni,memang betul betul kuat lagi ke,ialah penyakit kan dah banyak ,dengan darah tingginya ,kencing manisnya,entah entah ambil bau aje …yalah dah tak larat, bini nak kao kao.Bagi akulah laki bini tu biarlah seiring tuanya ,kalau bini dah slow ,laki pon biarlah slow sama, dah puas dah dari muda hingga ke tua … dah macam macam aksi dah ….bila dah tua ni sama sama lah kita menuju keberkatan.Itulah sebabnya lelaki kalau dia pasang lagi satu ,dia tak tergamak nak tinggal kan bini yang pertama.Walau apa pun yang pertama tetap nombor satu percayalah …..

  389. ek ele berkata:

    wei kebayan…aku mana tua lagi…aha ha…korang gak cakap dulu…ha ha….nak wat
    camne woit….dah bangun aje memanjang….kalau bleh taknak lah kasi kat org lain
    ..nak kasi bini aje….so tu yang inginkan bini jadi garing memanjang….

    tapi consideration mesti adalah….kan bini pun keje..walau duduk rumah pun dia keje
    gak..tu yang aku sign contract gosok baju sampai tua tu…he he..cian dia..tapi
    sex drive kene jaga gak….

  390. man79 berkata:

    memanglah saya pun setuju jugak cz girl sekarang memang dah kureng power…….. btl x?

  391. kebayan berkata:

    engkau ek ele … muda lagi ,tengah kuat main tu ,tunggulah dah masuk umur 40an kalau ko tak jaga kesihatan dari sekarang ..alamat bergantung pada ubat .. ubat boleh menjejaskan pretasi tau ….

  392. kebayan berkata:

    apa kene dengan ko ni …ko ni sakit ke ….dah tergedik gedik aku rasa ….

  393. ek ele berkata:

    tu lah kebayan..aku sekarang tengah bergiat bersenam-senaman ni…takmo masuk 40n jadi lesu….tu pun lagi satu..kalau bleh tak nak lah aku nanti asik harap
    ubat aje..

  394. penyu berkata:

    penah x korang terkantoi dgn anak??????????????????
    ari ahad selalu berkumpul adik bradik kt umah mak.masa tu heboh ‘mari berdansa’.tgh tgk tv…..tetiba anak umur 5 thn buat announcement ‘abah pun pndai nari, adik tgk abah nari kt ats mak……’malu beb………….skang semua kasi tido asing.

  395. ek ele berkata:

    terkantoi tu rasa takde lah..tapi kene ketuk pintu selalu sangat…yang kecik tido bilik
    dia tapi time dia bangun tengah malam mesti dia datang bilik aku…selalu gak tengah
    projek di ketuk pintu…adus…tak tau nak kata lah..ha ha…

    tapi anak kecik anak pompuan…mak oi ..jeles…selagi dia tak tido..tak merasa lah
    nak tido berdua aje…mesti dia datang tido tengah2…..”tak bleh rapat2″ dia cakap..he
    he

  396. kebayan berkata:

    Masa anak kecik kecik memang susah nak projek …tapi aku la ni …kalau nak projek ,memang agak aman sikit pasal anak dah besar … tapi lagi bahaya ,tak boleh berbunyi langsung ,dia orang study sampai tengah malam ..komputer depan bilik.Bebudak dah besar kalau dengo bunyi pelik ..dia orang akan pasang telinga.Senyap ajer …lagi bahaya…

  397. Mikrofon surau berkata:

    kehkehkeh…

  398. arjuna berkata:

    haha… projek besar-besaran… piling kena pasang silencer… letak signboard ‘construction in progress’ kat depan pintu tu…

  399. ek ele - azlan berkata:

    kalau nak besar-besaran apa lagi ..cuti ler time budak sekolah…hah takdo
    sapo melarang…bleh main kejar2…he he

  400. meow meow berkata:

    dapat pahala besar tu suami isteri menyegerakan hasrat nurani hati memasing…kalau nak lebih feel pasang lagu iitiraf hadad alwi kuat kuat…korang pasti sedaya upayanya cuba untuk menuju puncak kegemilangan…

  401. cinta84 berkata:

    salam semua.. syoklah dapat msk blog ni,byk info yang membantu isteri2 mcm saya ni menghangatkan hubungan intim dengan suami.saya ada trynya..memang menjadi..

  402. Mikrofon surau berkata:

    Pada pengamatan den la kan, blog ni,maksud aku forum hubungan intim ni la, ramai pompankan?… lelaki? adalah beberapa kerat termasuk aku..hehehe.. topic nih…topic nih…hehehe…adakah ini bermakna pompan ni lebih prihatin soal hubungan intim ni drpd lelaki? atau lelaki pun prihatin gk tp sekadar baca jek, tanak komen2…atau kebanyakannya xprihatin langsung!!! any statement??..mungkin kebayan nk komen sket pasal mentaliti masyarakat kita nih…(yg baguih dok adanya kat aku ialah setelah aku dok baca komen2 kowang..of koz yg berguna la..hubungan aku ngan isteri aku bertambah ngam! kesedaran utk menghargai isteri aku makin meninggi..tahniah kat diri aku..proud to be me! ;))

  403. arjuna berkata:

    Nak INTIM??? Cuba ni..

    How to satisfy A Woman Every Time?
    Caress, praise, relish, savour, massage, fix things, empathise, serenade, compliment, support, feed, soothe, tantalise, humour, placate, stimulate, stroke, console, hugs, ignore fat bits, cuddle, excite, pacify, protect, phone, anticipate, smooch, nuzzle, forgive, accesorise, entertain, charm, carry for, oblige, fascinate, attend to, trust, defend, clothe, brag about, sanctify, acknowldge, spoil, embrace, die for, dream of, tease, gratify, squeeze, indulge, idolise, worship.

    How to satisfy A Man Every Time?
    satu je…Arrive naked…

    haha… bukan aku yang cakap ehh.. (cedok dari buku ni..)

    Ada boleh pakai ada tak boleh pakai.. Lupikirlasndri…

  404. Menonama berkata:

    Arrive naked? Huh kalau body lawa tak po la… kalau dibandingkan amoi cina ngan awek melayu.. body amoi nih jauh lawa lagi pandai jaga badan la…raso den awek melayu nih kuat mkn kot.. pantang nampak kari la

    Arjuna, aku dah try jamu tu..setakat ini la kan.. aku rasa sama jer

  405. kebayan berkata:

    kalau maseh anak dara maseh muda belia memanglah cantik ,kulit tengah tegang dan halus licin badan pon montok.Tapi bila dah bertahun tahun tambahan sudah beranak pinak .. semuanya akan berubah.Tangan dah kematu asyik memasak dan mengemas,badan pon dah mengembang kesan dari melahirkan.Orang cina ke… orang india ke.. sama aje ..bila dah berusia fizikal semuanya berubah ..kenalah terima hakikat hidup … tiada yag kekal … kecantikan akan hilang.Yang ada ada ni pon mengigil gigil menahan lapar ..sebab nak maintainkan badan.

  406. bunga berkata:

    salam..wah…suka pula saya baca…tak penah lagi nengok komen banyak sebegini…hehehe..berkongsi rasa kongsi pengalaman agar berkebaikan..saya tak da masalah…husband saya alhamdulillah…dia memahami saya..dia menunggu saya shingga capai klimik..sungguh tiada nikmat yang lebih nikmat melainkan bila bersama..dan anugerah persefahaman di antara kita..

  407. arjuna berkata:

    Menonama… amalkan…makan selalu lah… kalau nak rasa perbezaan cubalah dalam seminggu… kalau tak rasa makan sebiji.. makan 2 biji (pagi 1, malam 1). Kalau tak boleh juga mugkin ada penyakit lain tu… just check2 tengok..

  408. kiambang berkata:

    say ada keraguan yang saya nak tanyakan pada pada anda semua. saya dah setahun berkahwin tapi masalhnyer kan suami saya takder aper2 feeling pun terhadap saya..sedeh sangat masa first time dier buat pengakuan mcm tur tau..tak tau kenapa saya buat aper pun kat deir kan mcm kiss and hug tapi dier tak rasa aper2 pun..nafsu dier langsung tak naik pun mmg pelik sangat lar kenapa yer?last2 saya yg frust menonggeng sensorang…hemmm masa memula kawin tak mcm pengantin baru pun saya nie puneyr lar semangat nak menggoda dier tapi deir takde rasa aper2 pun mmg frust giler..boleh berikan pandanagn dan komen tak? terima kasih byk2 yer..

  409. kebayan berkata:

    kiambang … anda ni kawin cinta sama cinta ker … ? dari cerita macam hati suami telah diikat oleh orang lain …

  410. kiambang berkata:

    untuk pengetahuan, saya berkahwin atas dasar suka sama suka, tapi hubby i nie pernah putus cinta 5 tahun dulu dan dier sangat sayang dengan ex dier tur, dier putus pun sebab cinta tak di restui oleh org tua..saya tanya dier ada gf lain ker? dier kata takder…tapi dier mmg ada ramai kawan perempuan lar tapi semua tur kawan biasa jer dier kata..mmg saya tak paham lar dan tak tau nak wat mcm mane lagi…satu perkara lagi ciri2 wanita yang disukai oleh hubby saya nie tak der pada saya tapi ada pada ex dier,,,seperti tinggi ,kurus, dan putih..compare dgn saya nie yg sederhana tinggi jer, kulit pun tak puteh sgt mmg kontars sgt lar..dgn aper yg dier suka..hemmm bende nie pun boleh jadik faktor gak ker dier tak der selera dgn saya?

  411. ayun berkata:

    sabar jer kiambang… ini semua dugaan dari Yang Esa jugak… nanti lama-lama bila suami dah nengok setiap kesungguhan yang kiambang lakukan buat dia InsayaAllahh hatinya akan terbuka untuk kiambang…..

  412. effa berkata:

    Sy ingin pendapat anda yg ingin berkongsi pengalaman dgn sy iaitu tentang isu poligami, dimana sy telah menjadi is3 ke2 setelah 9 tahun hidup sendiri membesar seorg ank daripada usianya 11 bulan tanpa nafkah dari bekas suami..adakah sy ni perampas? Jika ada pilihan, sy pun tak mahu jadi is3 ke2, tapi takdir telah menentukan begitu dan sy pasrah dgn ketentuan ilahi..

  413. kiambang berkata:

    terima kasih ayun mungkin ada benarnya kalau kita bersungguh2 satu hari nanti suami akan nampak kebaikan kita,. cuma saya nak pastikan adakah masalah begini pernah di alami oleh isteri lain dan bagaimana mereka mengatasinya. sekiranya ada boleh berkongsi dengan saya sebab saya mmg susah hati dan rasa rendah diri sebab tak dapat nak buat sumai gairah apabila bersama saya…

  414. kebayan berkata:

    Kiambang … mungkin suami maseh dibayangi cinta lamanya.Berikanlah dia sedikit masa tapi diwaktu yang sama teruskan usaha untuk menarik perhatiannya.Ingat … segala galanya bermula seharian apa bila bersamanya ,sentiasa berhias dan berwangi wangi untuknya dan beromantik dengannya.Bila hatinya dah terbuka .. insyaallah .. segala galanya akan berakhir dikamar tidur …. bersabarlah..

  415. azitamusa berkata:

    hemmm
    kiambang, jie pernah baca sebuah kisah, silelaki masih lagi dibayangi kisah cinta dulu. Then satu hari dia dipertemu dgn seorang wanita yg pernah dia bermain cinta tapi dia tak nak. But bagi wanita ini, lelaki tersebut adalah cinta pertamanya. wanita itu menagih cinta kembali walaupun ada suami. Then dia nasihat balik wanita itu kembali kepada suaminya.
    After that insiden, dia teringat diri dia…. yang dok teringat cinta pertama. Dan lupa apa didepan mata. Isteri dia makin jauh darinya. Dia mula realize bahawa, yg depan mata adalah selamanya. Yg pertama tu dah pergi, ko mengejar bayang2. Dia jadi malu pada isterinya….. kekadang Allah nak bagi insaf kena batang idung baru nampak……

    Ynag penting kiambang doa dan doa. Jangan penat doa….

  416. seri berkata:

    b4 kawin hubby saya awal2 cakap dia nak biasa2 jer klu bersama. memula tu saya fikir setakat foreplay sikit2 pastu projek.
    tapi bila tiba mlm pertama…tak der foreplay, trus jer masuk. saya sampai sekarang terfikir mcm mana rasa nya klimak tu..
    klu hubby nak saya bagi jer lah. selalu dia tanya ada rasa ker tak..kdg2 saya terpaksa tipu2. ckp ada rasa..haha..
    main pun kejap jer tak sampai 10minit dah sudah. lepas pancut terus tido.
    tinggal lah kita terkebil2 bijik mata pandang siling.
    pernah jugak komplen kat hubby pasal nie..hubby senyap jer…esok2 buat lagi..

  417. kiambang berkata:

    tahnks a lot kepada kebayan dan azita musa ,saya baca email nie pagi2 lagi ras ceria terus lak.. kata u all nie buat saya bersemangat semula pulak untuk meneruskan perkahwinan saya, sebelum ni rasa tension jer bila pikir kan isu nie..baru saya tersedar yang penting kita kene bersabar dan berdoa banyak2..harap2 perasaan hubby akan berubah satu hari nanti maklumlah inilah nasib org kedua kan , after all cinta pertama yg masih melekat di hati dier..hemm tak sabar rasanya nak balik umah jumpa hubby petang nanti..thanks al ot yer..

  418. dayang berkata:

    macam tulaaa.. kiambang.jgn tension-tension key… anggap ini semua dugaan dari ALLAH S.W.T Pasti ada hikmah di sebalik setiap ape yg berlaku….

  419. melati berkata:

    emmmm…..kiambang…sy penah ade pengalaman cmtu tp hrpnya pengakhiran kita xsama..kami nikah 2 thn xde apa pun yg berlaku hehe..pujuk punya pujuk ajak bincang nak tahu ape sebabnye dia sonyep jer..at last bwk kes g mhkamah then dia ngaku xmampu bg nafkah batin…
    harap kiambang xjd cmtu moga allah lindungi rumahtangga kiambang….
    bg kaum lelaki..ego pun biar la bertempat…

  420. kiambang berkata:

    melati ye ker? sedeh neyr kalau mcm tur, takut lar kalau jadik macam tur, in fact husband saya pernah ckp gak kalau saya tak puas dgn layanan dier dier akan tunaikan kehendak saya kalau saya yg mintak ( berpisah)tapi saya mash belum smpi tahap tur lagi lar, baru setahun jer kawin nie masih boleh lagi bersabar lar
    hemm melati rasa kan kenapa yek lelaki mcm tur yek?mmg husband mengaku dier takde aper2 perasaan gairah pun kat saya tapi dier mmg sayangkan saya….
    dier ada gf lain ker?

  421. kiambang berkata:

    one thing melati, sebelum u all berpisah pernah tak u all menggunakan aper2 ubat yang berkaitan mcm tongkat langit ker utk memperbaiki perhubungan suami isteri nie, it’is work or not?please let me know yer…thanks..sebab saya pun tgh carik alternatif utk memperbaiki hubungan kami nie…

  422. MATT berkata:

    apa lah nak ke mahkamah…kes kecik macam tu…katakan masing tak sefahaman dan nak cerai..ikut kehendak kita ..jgn ikut pandangan kehendak mahkamh….melati u memang teror-penyabar…..

  423. sweet66 berkata:

    .melati u memang teror-penyabar…..kdg kala lelaki yg ego itu hilang keinginan-kemahuan menurun bila berhadapan dgn isteri yg tidak bertimbang rasa….memandang rendah diri nya..(queen control)…benda hilang mood nak mencacak ..mungkin juga ada yg mengambil alasan untok mencari yg baru…..

  424. ek ele berkata:

    cian kiambang…..

  425. effa berkata:

    Setiap masalah pasti ada jln penyelesaian..usaha dan berdoa jgn pernah putus..tiada insan yg dilahirkan sempurna tapi ingatlah setiap insan punyai kelebihan masing2 dan jgn jadikan kekurangan yang ada akan menutupi kelebihan yg kita ada..tapi biarlah kelebihan yg kita ada akan menutupi kekurangan kita..setiap kejadian pasti ada hikmahnya..perjlnan beribu langkah adalah bermula dgn satu langkah pertama

  426. komando berani berkata:

    petua nak pikat hati suami senang je…u all jentik je telo dia kuat2…lepas tu genggam kuat2..tarik…then lepas..cubala..nanti u all tau la apa yg suami u all buat kat u all lepas tu…selamat mencuba..huhuhu.

  427. kebayan berkata:

    komando … tak ke sakit jentik telor dia kuat kuat … aku teringat ada satu kes bunuh ,baca dalam suratkhabar … laki dia bunuh bini dia … sebab dia baru balik kerja member tu tengah penat penat lapar lagi … bini dia niat nak bergurau ,dia cekop telor laki dia .. agaknya kuat,laki dia bengang … dia sabit kepala bini dia … ni berlaku di indonesia …. jangan main main nak jentik telor …

  428. meow meow berkata:

    cuba tanya mak ko komando berani agak den lah omak ko dulu jontik dan gonggam adik abah ko tu yang dapat species komando berani cam ko ni…agak2 den lah……sobab lain bona species cam ko ni….spesel bona ko….

  429. manja berkata:

    wah, meriahnya blog… baru jer skali baca komen-komen korang ni dah jatuh cinta…

    korang ni friendly dan x kedekut ilmu ekk…. so lepas ni leh la parctice kan petua-petua nih…

  430. menonama berkata:

    Practice la manja ooiiii asalkan yg halal sudahhhhhhh…

  431. kirana berkata:

    bagus gak tips-tips tue, tapi kalu pompuan je yg terhegeh2 tp laki buat cam tak perasan plak cam ner? Nak-nak kalu tido skali ngan anak, susah nak gerak byk2 tkut nanti anak sedar lak. lelaki ni plak, kalo dah letak kepala kat bantal, terus je pengsan. Lelaki kalo dah 40an nie memag cam tu ke?

  432. sophila berkata:

    sy setuju dgn tips di ats…my hubby mmg cpt terangsang kalu sy pkai bj tidur seksi dan jrg…kalau slalu pkai seksi …dia asyik nk jer…hehehe…w/pn sy b’bdn xl tp sy pandai jaga penampiln…

  433. alea berkata:

    bagus tips kat atas tuu.. hmmm terbaca komen dari wani.. ini i ada sket copy komennya”….kitorg ade 1 ank… bru 2 taun lbih kwen…adakh bila dah tua nfsu laki akn menurun?????” juga komen dr kirana…

    hmm.. my hubby umur 51,, tp i muda lg laaa..:)..the point is…walaupun da 51, tapi bab sex..tak penah mengecewakan…i rasa, lelaki nie, lagi tua lagi keinginannya lagi ganass kot.. tp kita nie pandai2 laa memainkan peranan..ajak dia cuba buat mcm2 posisi.. bincang n tnya dia posisi mn dia paling suka.. ..satu lagi laki nie.. lagi tua,, lagi manjaaa…apa salahnya mandikan dia mcm kita mandi anak kita..sabun dia.. syampoo kan dia.. massage2 kan dia..tx rugi kita berbakti kat dia, lg untung kita ada lahh…jgn sekali2 kerana tlalu concentrate kat anak2,, kita abaikannya.. kita buat la selamba sket..jgn malu…lelaki confirm suka punya..alhamdulillah da 6 tahun kami bsama…sex dlm sminggu tx penah miss..dalam kete masih perpegangan tangan..cam becinta2 dulu..walaupun depan anak2..

  434. mawarputih berkata:

    wow!!!!

  435. kanda berkata:

    best nya petua

  436. cahaya berkata:

    Alea, petua2 awak tu semua saya dah buat, makan bersuap, saya mandikan dia, shampoo dan sabunkan dia, apa lagi yg saya tak buat? Massage? Tak usah cakap, perkara biasa setiap kali balik kerja walaupun saya penat juga…tapi….hampeh ler…

    Semuanya bergantung kepada individu….kdg2 layan macam raja pun, tetap cari gundik juga

  437. pakkochok berkata:

    tengok keadaan ‘pelayan’ kalau keadaan ‘jamuan ‘ tak berselera dah tentu customer cabut lali …cari lain tompat ..walau pun service Xtra diordinary

  438. manja berkata:

    Saya stuju ngan alea, petua tu pun saya prakrikkan sejak mula kawain sampai ari nih. saya slalu mandi berdua ngan hubby, paling kurang pun sebulan sekali, memula saya mandikan dan syampookan hubby, pastu dia plak mandikan dan syampookan saya.

    Dlm keta ker , gi shopping ker masih pegang-pegang tgn cam masa bercinta dolu-dolu. Yang penting kita masing2 ada inisiatif nak kekalkan kebahagian kita dan pasangan. Bukannya berniat nak menunjuk2 ke atau apa tapi kami dah jadikan itu satu kebiasaan walaupun depan kawan-kawan dan parents kami. Manja percaya kalau kita selalu parktikkan, ia akan jadi kelaziman pada kita….

    Bagi manja x salah nak manjakan suami tak kira berapa pun umur dia. Asalkan kena pada tempatnya. Sebabnya kita pun as a wife suka dimanjakan. Mesti ada give & take dan selalu berbincang. Hasilnya sama-sama kita nikmati lah suami interi.

    Alhamdulillah …. dah nak masuk 6 tahun kawin dan ada satu anak, tapi kemesraan antara kami tak banyak yang berubah. Cuma umor jer yang bertambah. Tiap kali ada kesempatan kami berbincang & cuba sebaik mungkin tuk sama-sama wat yang terbaik untuk perkahwinan & keluarga kecik kami nih.

  439. laila_ilya berkata:

    kiambang, mcm mana ngan kehidupan awk sekarang??
    adakah suami dh boleh terima awk??
    sy nak tahu sgt…

  440. eshah berkata:

    salam..sy ade kemusykilan skit ni.sy br jer 2 bln kawin tp suami mcm x smgt nk brsama.stakat ni br beberapa kali kami brsama.secara kasar seminggu sekali jer…sy agak trtekan,maklum la..masih dikatakn pngntin baru,tp hubungan intim tak sekerap pasangan pengantin baru yg lain yg biasanya bersama 3 atau 4 kali seminggu.

    sy prnah bertanya pd suami,jwpannya..letih atau mengantuk.dah 2 bln mcm ni,tak abis2 lg letihnya.sy dh mati kutu..dh tak tau nk buat cmne.pnah skali bila sy mmberikan signal utk brsama namun ditolak.sedih rasanya.

    yg menariknya,suami bgtau dia lbh bersemangat nk brsama di waktu pg.mslhnya sempat ker nk brsama time tu?masing2 sibuk nk gi kejer..awal2 lg dh kuar umah.sepanjang 2 bln ni memang tak pernah brsama wktu malam lps balik kejer.tringin gak nk bersm wktu mlm.time gini slalunya rs romantik skit.tp so far xde rzki lagik. suami selalu letih & mngantuk,even blum tgh malam.yg mampu ku buat hanyalah bersabar.

    kdg2 trpikey,sy ni tak cukup mnarik ke?tak bernafsu ke suami sy utk brsama?bila tanya jawapan masih sm,letih…letih..letih..ade ke sesape yg sudi mmberikan tips atau petua2 yg bleh mmbantu..

    tima kasih in advance..

  441. kebayan berkata:

    banyaknya kes macam ni …. kau orang ni kawin bukan ke .. atas dasar cinta mencintai ..! kenapa boleh jadi macam ini .. baru dua bulan kawin .. alasan letih tu .. memang dia mengelak untuk bersama ..

  442. kayeye berkata:

    sian tul ngan korang nih sume…. ape korang x cek tul2 ke ngan pasangan korang b4 kahwin, kahwin atas dasar ape?

    atau sume nak sgt status kahwin, smp after effect x pk?

  443. kebayan berkata:

    kalau “sakit “sekali pon sama samalah berusaha … aku puji si Farahani tu .. sama sama berusaha .. sebab dah sayang sangat .Atau pun ada kekurangan pada diri sendiri yang kita tak sedar .. ialah soal soal remeh seperti bau badan ker .. bau mulut ker ..atau pun ader sejarah silam yang disorokan .. tapi dapat dirasai oleh suami .. membuat dalam dirinya berperang , untuk bertanya dia tak pasti …cuba lihat dalam diri sendiri .. dimana silapnya ..

  444. ek ele berkata:

    biar betul korang ni…aku masa baru kawin tiap2 malam 2 round…..tapi masa tu
    aku awal 20an…bertenaga remaja lagi…ha ha…tak tau lah kalau kawin di umur
    30an ni…aku pun tak tau tahap gaban dia org…

    tapi setau aku kalau lelaki baru jumpa anu tu….kira ala2 pantang sentuh aje jadi sepatutnya

  445. pucuk paku berkata:

    ashah,

    Aku pun masih baru lagi dalam alam perkahwinan ..baru ker 1 tahun 3 bulan.. orang kata masih manis lagi.. apa kata aku cadangkan korang p bercuti.. selesaikan masalah korang time tu.. buat le planning.. Eshah, walaupun your hubby tak plan..tp apa salahnya you yang mulakan dulu.. hujung bulan nie kan banyak cuti.. cuti merdeka..so, apa salahnya u buat pan p mane2 tempat yang tenang dan cuba halusi masalah u dengan your hubby.. anggaplah u n your hubby p honeymoon untuk 2 kali.. cube pujuk dia.. tiada alasan sibuk time tu..coz setahu aku..hari merdeka mostly semua staff cuti..u kena tahu cara nak pujuk hubby you.. selamat berusaha..

  446. ek ele berkata:

    bagus cadangan pucuk paku…..aku kalau ada duit nak gi honeymoon dgn bini tiap2 bulan

  447. kiranto berkata:

    no money no honey
    tinggal moon jerk
    :-)

  448. farahani berkata:

    mencegah lebih baik dari merawat..
    kenali pasangan betul2 sblum kawin..
    itu sebaiknye..

  449. kiranto berkata:

    kalau dah kenal pasangan sebelum kawen ada pro dan kon nye jugak…

    masih ada yang percaya..loves growns when u r together… kalau dah lama
    kenal diri masing2 nanti bila dah dok bersama tiada apa lagi yang nakdi ‘explorekan’
    baru lah cepat timbul bosan..cuma yang pasti tau pasangan anda tu bila tido
    ‘ berdengkur’ ke idak… sebagai contoh.. abis sumer dah kenal luar dan dalam

    love and caring grows when u r legally married… sedangkan lidah sendiri
    bleh tergigit ..ermmmm

  450. ek ele berkata:

    walau pun aku kawin setelah 2 – 3 tahun bercinta…tapi aku masih lagi setuju dgn
    kiranto dan kalau tak salah ini lah cara Islam sebenar….selidik dah masa di alam perkahwinan kita mula explore..bercinta…dan mengenal dalam lagi…..ingat tak
    zaman kita mula2 bercinta…indah kan..semuanya indah…tapi ada limit…itu ini
    tak leh buat…bayangkan kalau mula bercinta tapi dah di alam perkahwinan…best tu
    indah siang malam beb…fuh….ada sebabnya mengapa Islam cakap camtu…

    Salam

  451. farahani berkata:

    lain padang lain belalang..
    lain org lain ragam..

  452. kiranto berkata:

    banyak belalang dipadang

    itu sumer asam garam

  453. farahani berkata:

    garam dilaut,asam didarat..
    dlm tempayan bertemu juga..
    hahahahaha

  454. kiranto berkata:

    malam ini malam jumaat
    pasti psangan suami isteri bahagia
    :-)

  455. pucuk paku berkata:

    memanglah.. semua manis time bercinta.. tak gitu.. tapi kalu pandai melayari bahtera perkahwinan, alam rumah tangga manis nye semanis gula batu.. tapi kalu silap cara.. sehambar dan setawar air tanpa gula… jadi pandai- pandai lah memainkan peranan dan mencorakkan alam rumah tangga..

    aku masih lagi belajar dan umur maseh setahun jagung…

  456. si tua berkata:

    yap kiranto…mlm ini mlm jumaat
    mlm sunat untuk yg berumahtangga.
    apa planning mlm ni korang semua…….posisi paling bagus?
    pls advise

  457. kiranto berkata:

    hehehe…sekarang ramai dah diet concious… gula pun
    ada yang tak guna langsung dalam minuman nya

    ” no sugar added “

  458. ek ele berkata:

    posisi aku malam ni zig zag+berdengkur…..sejuk tido dalam aircond…bini submit form
    cuti…he he…bulan mengambang….

  459. ibliscoRI berkata:

    KALAU YG DAH CUBA TONGKAT LAGIT LEBEH ,,POWER KOT…..MERANKAK TURUN …KOT…WALLAH UALLAM

  460. si tua berkata:

    farahani..mlm ……..berdebar menanti saat mlm pertama yg ke ??????????

  461. kiranto berkata:

    ek ele

    ooo kete masuk w’shop ekk?.. hehehe kasi chance le
    engine tu rihat seminggu ;-)

  462. farahani berkata:

    uiikkk.si tua..farah lom kawin lorr…single but not available wooo..
    klu kawin pun lom tentu dpt 1st night tu..
    huhuhuhu..my future husband got man “darkness nightmare”..
    so right now waiting jer la…

  463. si tua berkata:

    opssss…..cepat cepat la kawin,,,nikmatnya tk terkata……sya bru kawin 2 bulan…tringat mlm prtma…….bahgianya rasa dpt wife masih suci…..

  464. farahani berkata:

    sape xnak si tua oii..
    mmg la nak tp dot dot dot..
    lum jodoh lg..seru ldah smpai tp dot dot dot..
    complicated laa…

  465. kayeye berkata:

    tu la, aku x sabar nak kahwin, tp nak wat cane, mak bapak suh tunggu dulu huhu…

    lg 5 bulan tuuu sblm aku kahwin adeiii…

  466. farahani berkata:

    kayeye…
    5bulan tu xlame.. pejam celik dah sampai ms nyer..
    gunekan mase tu kumpul duit, ilmu bla bla bla..

  467. kayeye berkata:

    uish 5 bulan tuh lama kak, kalu da ready sume…

    duit, ilmu, sume da ready da, tinggal nak sah je jadik laki bini, tp parents suh tunggu gak, so mmg la lama rasenye huhu :(

  468. pucuk paku berkata:

    sabarlah cik farahani..cepat ngan lambat jer.. banyak lah berdoa agar anda di pertemukan dgn MR Right yg sebenarnya..

  469. farahani berkata:

    sabo la kayeye..org tua lebih tau..

    tula pucuk..akan tiba gak saat tuh..sabo la ni..

    world peace..

  470. si tua berkata:

    emm sabo,,kejap je 5 bulan tu………ari ni semua kna lik awal…
    nk buat pssedian………..mental fizikal……..

  471. ek ele berkata:

    kayeye..apasal mak bapak hang suruh tunggu?….

  472. si tua berkata:

    MLm tadi semua mcm mana……….perform tak….??tut tut or ada isteri isteri yang merungut…..tk capai…titik klimaks.

  473. ek ele berkata:

    malam tadi cuti lah bos….tengok movie sampai pkl 2 den…mampus ni nak lelap je rasa

  474. pucuk paku berkata:

    Emm.. my hubby bz sket le this week..asyik tidor lambat jer…. I plak kekadang tlg dia settle kan dia punye kerja.. emm.. next week baru hangat balik kot..

  475. kebayan berkata:

    malam tadi pergi kenduri .. orang meninggal .. balik tak sempat aper aper .. terus pengsan .. tak payah tunggu malam jumaat pon .. boleh.

  476. farahani berkata:

    Astaghfirullahalazim…cara human style ade..cara binatang tu gak nak gune..

  477. kayeye berkata:

    doggy style tuh nama posisi je la kak, summore ramai suka..

    ek ele,

    ntah la, aku pun tatau nape family aku mintak lambatkan… yg aku dgr sbb bapak aku nak family belah die sume kenal2 dulu, supaya org kata xdela tetiba balik kg tup tup tgk aku da kahwin…

    dari belah mak aku anytime je leh, so sabo je la… :(

    pelik aku, org nak kahwin dicepatkan, kes aku nih terbalik la huhu :(

    bad news, aku kene p india 6 bulan waaaaa…

    lg sakit aku jadiknya waaaa…

  478. kebayan berkata:

    si tua .. buatlah macam mana style pon .. yang penting .. dua dua bahagia ..

  479. si tua berkata:

    akak farah..kna banyak belajar lagi………blum cukup ilmu di dada…….kita masih tidk melanggar btas btas…

  480. farahani berkata:

    kayeye..
    ala..kesian..kene pi india yer..
    kene postpone lg la yer..kuang2…

    si tua..
    suka hati la, asalkan bahagia..
    yakyakyeh..

  481. ek ele berkata:

    sian kaye ye….dulu mak bapak aku sporting walau pun org felda….sume aku je yang buat keputusan…aku yng nak kawin…sedara mara lantak dia org lah….sakit pening
    hidup mati sume jiran2 dan org sekeliling yang penting….

    best kau kayeye…gi keje jalan sana sini…aku ni habis kuat dulu bank hantar gi
    KK / Kuching tu je…kat sini penang JB sume ada lah…dalam bulan depan
    nak kene gi labuan kut..malas tul aku nak gi belah sana…

    tapi tahun depan Bangkok/singapore mari…ha ha…yakyakyeh..trademark farah ni…

    aku kat rumah tu…calender aku hari2 kat situ tulis “THURSDAY”…so hari2 malam jumaat…ha ha

  482. kayeye berkata:

    nak wat cane, company suh uwaaa…. :(

    kene extend la jwbnye kahwin huhu :(

    farahani,

    xleh camtuh, blaja la sikit2, at least nnt bile hubby u nak wat, u xdela terkejut beruk smp terpinga2..

    ade mcm2 posisi, asalkan x melanggar batas, xpe…

    kata nak wat yg terbaik untuk psgn, so kenela penuhkan sikit ilmu di dada tuh k :D

  483. XXXX berkata:

    CARI LAH NAMO SAMRAN YG CANGGIH SI KIT…..

  484. kebayan berkata:

    aku tahulah .. si tua ko tu baru kawin .. em.. macam maner malam tadi .. berapa round ..

  485. farahani berkata:

    ahakhakhakhak…
    seram….
    hubby bc buku jer…
    xpandai nak bertenet…
    kuikuikui..

  486. kayeye berkata:

    hehe manela tau bila da kahwin hubby u nnt lagi advance dari yg u kenal hehe…

    bab2 benda2 cani bile da kahwin je baru tau hustler ke x haha…

  487. farahani berkata:

    kayeye..
    hehehehe..harap camtula..dpt rs cam org lain rs..
    hehehehe..same2 menuju ke bintang..cewahh..

    si tua..
    jgn citer lebih2 tau..
    basah kang, xpi solat jumaat..

    for all guy selamat menunaikan solat Jumaat..

  488. si tua berkata:

    tk nye……jika isteri dpn mata baru la……tegeng. he he..

    selamat menunaikan kewajipan..jgn yg tuuu je…..ingat yg wajib ni,,,,kna buat gak….

  489. azitamusa berkata:

    Adus…. semua sudah pening rupernya :)

  490. si tua berkata:

    knpe pening…….mlm td tk dpt ke….

  491. mrslingerie berkata:

    Lelaki ni mudah diumpan melalui mata. Pakailah pakain yang seksi-seksi yang lain dari yang lain. G-string, Thong Babydoll Teddy. Dah ramai yang memberikan komen positif melalui pemakaian lingerie seksi untuk menggoda suami.

    Kalau nak tips. LIhat kat blog saya. Hasilnya anda sendiri akan alami nanti…

  492. azitamusa berkata:

    suami outstation laaa

  493. kebayan berkata:

    promosi nampak …

  494. eshah berkata:

    thanks pucuk paku,4 d advice..i akan try nnt.hopefully berjaya.bkn taknak cuba goda my hubby tu,tp kdg2 bl dia dh letih mmg x dilayan nyer.hmmm…sabar je la.bl time dier ngntuk n nk tido jgn harap ler..huhu.agaknya tido lg bes dr make out kot..huhu.i fhm dia letih,so i akan bg dia masa.nk selfish pn x smpai hati pulak.mn tau nnt i plak jd mcm tu.msti i pn hrpkn dia faham.btw..i akan cuba amalkn jgk tip2 yg diberikn utk pastikn misi berjaya.doakan yer?

  495. lelaki_kesepian berkata:

    sume tu msti ade kesabaran cik eshah oi… yang penting ade time dpt la 2…

  496. sepi berkata:

    eshah, cuba siasat betul2, entah2 dia ada orang lain tak? Bukan nak jadi batu api, cuma lelaki yang tak berminat nak bersama ni, pelik sikit kecuali hati dia ada orang lain. Maklumlah zaman sekarang susah nak cari lelaki setia..Hp dia dikawal rapi tak?

  497. farahani berkata:

    mrslingerie..
    nice blog u have…byk btul brg kat situ..4 those yg bakal,baru and yg dah lame kawin should visit mrslingerie’s blog..mmg ade btul gak pkai lingerie coz berkesan nak tackle hati,mata and bla bla suami..

    i should try gak ni..hehehhehehe..ingat lagu Mariah Carey “Touch My Body”..
    Corus…
    Touch my body
    Put me on the floor
    Wrestle me around
    Play with me some more
    Touch my body
    Throw me on the bed
    I just wanna make you feel
    Like you never did.
    Touch my body
    Let me wrap my thighs
    All around your waist
    Just a little taste
    Touch my body
    Know you like my curves
    Come on and give me what I deserve
    And touch my body…

  498. pucuk paku berkata:

    Eshah,

    Its okey.. Saya just bagi cadangan.. mana tahu ini salah satu cara untuk memulihkan keadaan rumah tangga dan hubungan u dengan your hubby.. Emm.. saya pun manusia dan juga memikul title isteri.. faham sangat perasaan u bila hubungan suami isteri terasai diabaikan.. saya pun pernah mengalaminya.. selalunya apabila hubungan kami bermasalah, kami selalu pergi bercuti.. maksud saya, bukan jauh pun… dlm semenanjung jugak.. Bkn ape, kdg2 suami terlalu sibuk ngan urusan kerja dan kdg2 kita sbg isteri terasa terabai dan mula lah fikiran jahat menggangu fikiran positif kita.. saya kerja di bhg admin, kerja di opiz tak pernah dibawa ke rumah.. but my hubby lecture..dan kerjanya selalu dibawa kerumah.. sampaikan tiada masa untuk dia luangkan masa untuk saya.. saya pun faham keadaan kerjayanya dimana memerlukan sepenuh komitmen terhadap kerjayanya ( mana nak buat preparation utk mengajar, siap journal, conference dan dll) Kalu bole agaknya.. nak ajer dia stay kat opiz…Memanglah gah bila hubby dalam usia yang muda dah dpt title Dr..( bkn nak bermegah) tp wat for..kalu hati isteri tak terjaga..kdg2 saya pujuk ajer hati sendiri.. cian saya..

  499. ek ele berkata:

    aku memang dari dulu tak suka betul dengan mariah carey ni…pasal sexy dia tu bukan
    buat org ghairah….tapi naik rimas tengok….nak muntah aku

  500. kayeye berkata:

    tu la, badan da layut wat2la bertobat, lagi mau seksi, nak termuntah weh…

    bueeekkkkkk, tgk da termuntah da hahahah….

  501. farahani berkata:

    korg ber2 ni klu mgutuk kaw kaw punyer …

  502. ek ele berkata:

    betul farah….kita org lelaki tau lah camana di kata kan sexy dan yang mana di katakan rimas…

  503. kayeye berkata:

    true true..

    walaupun bdn gempal, tp leh tau die seksi yg ori atau fakenye hehe…

    eh, tp bukan ke pompuan lagi kenal body diorang? musykil2 huhu…

    terus terang aku katakan, aku nih jenis x tgk bodynye, asal aku rasa seksi di mata aku da cukup da..

    body tuh anytime leh modified, so aku da tolak tepi da bab2 body nih huhu…

  504. farahani berkata:

    btul gak tuh..klu farah la, farah xsuke jenis seksi yg posing dlm swimming pool..yg biase artis buat dlm magazine..
    teman lelaki farah sndri ckp xcun klu pompuan pakai seksi..seksi xsemestinye pada pakaian kan..byk faktor yg leh jadi seksi..tutup aurat pun leh seksi.. get blushing bile bf puji bibir seksi..kuikuikui

  505. kebayan berkata:

    bagi aku pulak .. yang cantik dan seksi .. bintang palem dulu dulu .. latifah omar .. maria menado .. semua ori.. mana ader plastik ..

  506. farahani berkata:

    lelaki buncit itu seksi…
    org pempuan dlu xkisah klu buncit..yg penting pinggang slim..

  507. kayeye berkata:

    x ke mananye seksi tuh…

  508. ek ele berkata:

    bagi aku bini aku sexy…pakai apa pun…dan tak pakai apa pun…he he..

  509. farahani berkata:

    feeewwwwwiiitttt….
    aaauuww2..
    hahahahahaha…

  510. kirana berkata:

    Kirana suka kalu hubby buncit, bkan nye ape, biar dia lebih buruk dari kita. Jgn nk complain kalu kita tak seramping dolu2….

  511. kiranto berkata:

    hahaha

    gud gud tactic…. no competition

    hehhe..i like that

  512. kayeye berkata:

    uih leh camtuh ek..

    bukan ke dua2 kene jaga ke, untuk syame2 bahagia hehe

  513. Adly berkata:

    Buncit la best……cam teddy bear. Betul tak ?

  514. ek ele berkata:

    tak elok lah buncit…yang belum buncit tu jaga sikit…nanti tak cantik lah pakai baju..
    suar pun …dan ingat…kalau buncit (lelaki)…jangan lak pakai suar kat pusat…nanti
    nampak macam guru besar je…

    sekarang aku jog 3 kali seminggu kat tasik titiwangsa…pastu buat senaman sit-up
    20 kali je terlarat…bukan main susah nak kempis woi…..

    so ingat sebelum terlambat…..jangan buncit…boroi….

  515. pucuk paku berkata:

    hehe..

    Mcmhubby aku plak..lain plak..aku suka die ad aperut siket ( tp x le boroi sat) hehe..nampak cute sgt..suka aku bila baring atas perut die.. heheh..mcm bear plak.. aku tak pernah nak komplen… tp, hubby aku sendiri ade inisiatif sendiri nak ilangkan perut dia..emm..tak besh lah.. tp, aku still bg support..
    dia main badminton sekali seminggu jer..sabtu n ahad jogging seliling taman perumahan umah aku… tp memeng berkesan..aku plak jaga lah makn die.. x le mkn benda2 berlemak.. banyak kan mkn rebus n sup jer.. tp memeng berkesan.. dari saiz seluar 36 skrg dah ke saiz 34… hehehe..

    Itulah..kawen ngan org mude… hubby umur 30 and aku plak maseh lagi 26.. tu lah..coz aku ada rupe.. takut agaknyeerrr..(heheh) jaga badan untuk isteri..hehehe…die pun ada rupe gak..takut gak aku sebenornyer…aduhhhhh

  516. kebayan berkata:

    Buncit tu .. lambang kemakmuran hidup berumah tangga .. he.. he ..

  517. farahani berkata:

    same2..suke yg buncit..cam teddy bear..
    so cute..

  518. pucuk paku berkata:

    Itulah.. tak semstinya bila perut dah buncit tak semstinya dah ilang macho.. setiap isteri punya pandangan mata masing2… tp tak ler boroi tahap gaban.. itu bukan macho..tapi hancur..hehehe..

    Bythe way: perut buncit suami lambang kebanggan isteri coz isteri pandai jaga perut suami..heheh..asyik masak sodap jer..kui..kui…

  519. ek ele berkata:

    banyak lah korang ni…suka buncit lah apa lah…ni kita ni yang merana menanggung
    kau tau….kalau lebih2 kuar lak sakit pinggang…korang mana tau…ke korang tau masa
    mengandong camne rasa…he he……aku nak kurus dan kempis tak kira…nak nampak
    cantik masa pakai baju….bini ada sound gak dia suka aku buncit sikit dia kata…ada
    sexy sikit…dan paling penting…..kurang handsome so takde org nak curi…ha ha

    tapi sebenarnya aku lebih kepada faktor kesihatan….hehe….ya mari berjogging…

  520. farahani berkata:

    ala buncit sikit jer..
    yg penting sihat zahir & batin..
    bola2 api…

  521. Adly berkata:

    Korang ada tengok movie Kungfu Panda tak ?

    Haaa…buncit macam tu la….

  522. kayeye berkata:

    aku nih ade buncit sikit, tp tunang aku nak aku kurus huhu…

    die x rasa lg kot bestnye buncit nih, takut lak susah2 aku kuruskan badan skang nnt time da kahwin die suh buncitkan sikit, hilang segala usaha penat aku menguruskan bdn haha..

    tp kalu buncit sikit, anu tuh akan pendek sikit, korang x kisah ke hehe :P

  523. farahani berkata:

    adly..
    tu buncit sgt la..leh melantun..toing2…

  524. Adly berkata:

    Hehehe farahani.

    pendek ke kayeye ? Cakap pasal buncit semua ni………

    apa pendapat korang lak pasal lelaki yg cam banyak muscle/tegap ?

  525. laila_ilya berkata:

    hehehe…
    sy suka tunang sy perut boroi..
    masa dia balik kg, perut dia taknampak sgt..
    pastu sy suruh dia makan sbb sy ikut dia balik kg gak, sy jaga makan minum dia…last2 smlm dia nak naik flight, perut dia dah boroi balik… agaknye lelaki ni nak kene ada org puan jaga makan minum dia laah.. hehhehehe…
    abang2… macam2 lah..

  526. laila_ilya berkata:

    adly, kalo boleh taknak laa byak sgt muscle.. biar badan sedap2 laaa..
    sedap nyee dapat picitt..

  527. kirana berkata:

    ala…….korang nie, bkn buncit sgt! Tapi cukuple kalu dia nampak tak kempis je. Kalau buncit sgt org kata nanti “anu” pendek, tak best! Kite jugak yg merana oiiii…

  528. farahani berkata:

    stuju dgn laila..xsuke lelaki badan tegap..keras la xgebu..klu sedap2 tu best la…waduh..hehehehe

  529. pucuk paku berkata:

    iyer lak..korang nie..bukan buncit tahap gaban..betul gak..sekgi leh plak melantun..toing..toing…

    tp kan.. aku suke sangat usik hubby aku bila tengik iklan Digi.. yang Line Kuning tu… comel siot…

    Lagi2 lah ilkan sukan olimpik nie.. betul2 comel… my hubby x le tahap tu… tu dah tahap gaban..x mo lerr

  530. kerengga berkata:

    seronoknya orang perempuan citer pasal laki boroi….korang pompuan xborai ker perut tuuu….

  531. ek ele berkata:

    pendapat aku senang…org asia tak sesuai berketul2 muscle macam bina badan tu….pasalnye org asia ni tak tinggi ..pendek2 aje…bila dah besat perut ke atas
    pasal muscle sana sini….jadi lah macam org katik nampaknye…hobit….

    buruk tul….so biar berisi sikit tegap sikit je…dan tak buncit…..mampos
    aku kene jog ni

  532. farahani berkata:

    pempuan buncit xpe sb di cover line oleh breast…
    tp xnak la buncit sgt..xmuat kebaya nak pakai..malu i you…

  533. kayeye berkata:

    diorang akan boroi pun nnt, nak x nak terima je la hehe :D

  534. kirana berkata:

    Tak pe lah…. ape-ape aje, asalkan tak buncit sgt, tak kerempeng sgt, tkut patah tulang rusuk! Yang penting badan tak berbau, sedap bila peluk pastu..bulu ketiak tak panjang. ok lah tu……

  535. pucuk paku berkata:

    iyer lah..mcm mane yek nak elak kan perut dr buncit pas bersalin nie yek.. masa dalam pnatang dulu… aku amalkan jamu n berbekung..bertungku.. siap mak aku tahan lagi makn kalu tak berbekung.. pas abis 44 ari..still gak ade siket buncit… ish.. mcm mane yek.. ade suggestion tak??? kui..kui..

  536. laila_ilya berkata:

    betul cakap kirana tu, bdan jgn berbau.. sedapnyee dapat peluk kan.. bulu ketiak pun taknak laa mcm hutan… kenapa ada setengah laki bangga sbb ada bulu ketiak panjang??
    sy cakap ni sbb ada org terdekat sy pun mcm tu gak.. pelik ehh…
    mesti masam…
    hehhehehe

  537. si tua berkata:

    emmm pnjng itu menawan la…..siap iron lg….bulu ketiak…ayoo mlm ni mlm sunat ..lupaaa la

  538. kayeye berkata:

    isk aku xdela simpan bulu ketiak panjang, selalu gunting kalu pjg sikit…

    kalu bulu roma mcm kumis2 tuh yg mmg da ade kat bdn aku, xleh tolong la yer hehe :D

    tunang aku suka kalu aku x cukur abih misai, pelik aku..

    die ckp die suka tgk aku ade kumis, alahai tunang aku….

    yg bab2 badan berbau nih, ntahla..

    aku n tunang aku suka bau bdn masing2, lagi kuat lagi la suke keh keh keh…

  539. kirana berkata:

    kayeye,

    misai/ kumis yg tajam2 tu best……. geli geleman tau kalau kena kat kulit. Lebih2 lagi kat leherke, kat telinga. tuu yg buat tunang ko teringat2

  540. kebayan berkata:

    ko orang ni .. dari buncit ke bulu ketiak pulak ..

  541. Joe d man berkata:

    Ok semua….next topic lak….

    Apa pandangan korang pasal laki stock macam maamt bangla/bollywood? Shah rukh khan ke…?

    Korang suka ke? :)

  542. laila_ilya berkata:

    eeeee…
    kalo sy memang tak suka..lelaki melayu pun tak abis carik ni plak nak carik laki stok ala shahrukh khan.. cubelah g dekat ngan bangla yg selalu ada kat jalan TAR/stesen minyak/pasar2.. baunyeeee… errrmmmmmm….. berapa hari tak mandi daaa…
    tak tahan sungguh…. muka je nampak ok tapi bau…. hampehhh
    hehhehehehe

  543. farahani berkata:

    klu naik public transport either bus or lrt, klu nmpak lelaki bangladesh, automatically farah akan tahan nafas..xtau nape..dah set kat mind org bangladesh bau hapak..hukhukhuk

  544. laila_ilya berkata:

    ha ah laaa… betul tu.. kenapa ekk.. sy pun mcm tu gak..hehehehe.. kalo wangi tu, wangi sangat dorang tu…

  545. farahani berkata:

    btul tu laila…farah pernah tgk brita psl org bangla ni..diorag duk bwh jambatan or highway..mandi air saluran pastu baju just sidai kat panas..xbasuh..kdg2 kesian gak..

  546. si tua berkata:

    bkn dpa suka mkn kari………….ha ha ha…..itula bau semacam….””’parpu parpu,,,,huhuhu….

  547. farahani berkata:

    diorg suke mkn bwg mentah la…tu bau…hukhukhuk

  548. laila_ilya berkata:

    hehehehee,… betul tu farah..
    citer lain plak lah.. nak termuntah plak bila duk sebut2 bau bangla ni..uuuuwweeekkkksss… hehehehe

  549. farahani berkata:

    hehehehe..ops sorry…

  550. kayeye berkata:

    tu bau bdn x mandi, mmg la busuk…

    nih bau badan semulajadi, yg mmg adenye kat setiap manusia..

    seb baikla aku n tunang aku suka bau badan masing2 huhu…

  551. laila_ilya berkata:

    hehehehe.. yeke kayeye??
    nanti nak tye lah kat tunang sy plak..hehehehe
    nanti kene marah plak..
    biar ahh…

  552. Adly berkata:

    Ok korang. Next topic lak……………

    Kita berbicara pasal kumis dan janggut lak.

    Nak tanya, semua kat sini suka tak kalau laki tu ada janggut….bukan nipis2…….tapi ala2 yang tebal2…..cam pak cik atau professor kat u tu ?

  553. farahani berkata:

    farah suke yg ade janggut..ciput kat bawah dagu..geli2..hehehe
    bkn ape, pemanis wajah..

  554. kirana berkata:

    EEEEE……

    kalau lelaki ada janggut tebal tu tak busuk ke?……Kirana suka lelaki ada misai nipis & ada jaggut ciput cam farah kata, buat geli2 je! Kalau tebal2 mesti serabut jer….tak nak lah!

  555. org muda berkata:

    ye la………tmbh misai tebal..adui mcm datuk K….geli je nk cium….sian siti…….nk cium je kna ganggu dek misai tebal

  556. laila_ilya berkata:

    hahahaha….
    taknak laa lebat sangat.. tajam ooooo…
    tapi ada org suka yg tebal2..
    sy plak taknak tunang sy bela misai…kita usik pun dh tajam…
    tapi sy galakkan dia bela janggut.. tapi taknak yg lebat… sikit jee cukup ah.. hehehe…
    comel kan org laki kalo ada jggut…
    cube bygkan kalo dato k buang misai dia??/

  557. org muda berkata:

    ha ha,,jwbnya..pasang lagi satu la…….emm mcm lain la laki smpn misai..buat org yg umuk 40 ke atas..ok la kut..tpi jika 20 to 30….smpn jnggut cikit..bru nmpak macho…

  558. farahani berkata:

    org muda ni dah kawen lom..

  559. org muda berkata:

    dh..my wife ngh prtnan…… hehe syoknya dpt baby

  560. laila_ilya berkata:

    waaahhh.. bestnye dpt baby…
    tak sabar rasanye nak kawin, pregnant and dapat baby sendiri….
    besttnyeeee..

  561. farahani berkata:

    yeker..so sweet…congrate..smoga isteri and kandungan sihat..

  562. kayeye berkata:

    okla kalu camtuh…

    aku nih, mmg jenis jgn kata jambang, bauk da..

    tp tunang x suke, die nak licin gak huhu…

    maybe die lom rasa kot bestnye kumis2 nih ehhe…

  563. ek ele berkata:

    wei org dah senior ni pun tau..sekarang trend misai takdo…janggut ado tak banyak…

    tapi busuk tak busuk tu lain issue…kalau tak jaga….satu bulu takde pun tapi badan
    bau jugak…..takde kene mengene dgn yang hidup atau yang mati

  564. kebayan berkata:

    ader bululah best .. boleh geli geli ..he .. he ..

  565. ek ele berkata:

    yo lah kebayan,.,,,letih lah dah hari2 duk cukur misai dgn janggut ni….

  566. kayeye berkata:

    abih tuh, aku nih yg seminggu je da naik bauk da, lagi letih mencukur huhu…

    susah tul org byk bulu nih, seb baikla tunang aku x kisah hehe…

  567. kirana berkata:

    org muda,

    anak yg ke berapa tu? best nyer ada baby…….. ank2 kirana dah besar2 paling kecil dah nk masuk 4 thn….dia ckp pun pelat2 maklum ler ank yg last…..ngada2 lah! abg ngan kakak dia dah umur 8 & 7 thn. Kirana suka baby tapi dah takdir cuma dpt 3 ank jer…..

  568. ek ele berkata:

    kirana..takdir tu maksudnye try tak dapat lagi ke..atau memang plan….
    anak aku dah form 1 yang tua….yang kecik darjah 1…lagi terkilan kalau tengok org dapat baby…geram tul tengok baby org…..tapi tu lah nak wat camne…rumah 3 bilik aje
    he he…

  569. kayeye berkata:

    ala bilik bukan mslhnye bang hehe….

    time leh lg la nih plan nak ke xnak..

    jgn time da xleh baru nak nak, lagi payah huhu…

  570. ek ele berkata:

    takde lah saja je tu….he he…keta pun tak muat nanti camne…he he…

    bukan lah..memang dah tutup kedai dah….1st anak lahir kat HLK…tahun 1995..tak dapat tengok….2nd yr 2001 kat Pusrawi….dapat tengok….dan masa tu ..nak menangis
    pun ada tengok bini seksanya menanggung sakit contraction dan nak kuarkan anak….

    so takde lah kut…sian bini tanggung perut 9 bulan ..nak beranak lagi…nak bela lagi..
    tu lah sebab kat rumah aku amik alih tugas gosok baju sampai mati…he he

    pergorbanan kaum ibu ni memang Allah aje yang tahu……cukup lah dua…kasi dia enjoy
    hidup dia bela 2 org ni…

  571. kayeye berkata:

    bagusla kalu suami isteri paham..

    kalu isteri nak lagi, lakinye x kisahla kan huhu :P

  572. kiranto berkata:

    kiran..

    oo …ni mesti case caesarian ni…

    errmm itss okke..alhamdulilah dah dukurniakan 3orang tu…

    sekurang2nya masa depan kirana dan suami..sakit2 esok i’allah
    ada yang akan membantu…

    salamz

  573. kiranto berkata:

    * kirana *

  574. org muda berkata:

    ank first kirana….emmm semoga allah kurniakan anak yg sihat walafiat/bertaqwa kepadanya/comel lotey

  575. kayeye berkata:

    aminn…

  576. kirana berkata:

    betul tu kiranto, sebab ceasarean lah,

    sebenarnya masa tahu mengandung anak yg last, kirana pun tak sangka, ingatkan nak tunggu lama sikit baru ada ank, tapi rancang punya rancang sampai ter.. accident! Dah rezeki, menangis air mata darah pun tak leh nak tolak, redha je la…. masa tu baru 26 thn dah kena ikat (btl). org muda, kalau org rumah dah bersalin nanti e-mail ler gambar ank tu…..

  577. kiranto berkata:

    kirana

    hehehe…. bersyukur la tu…teraccident tak yah g report polis..
    apa2 pun its great tengok..ke3 anak2 tu membesar sama2..jarak beza umur
    mereka tidak jauh sangat..mungkin mula2 ni… haru sikit..but as they grow older..u will be very lucky… they can share and share a like..by the time diorang 18tahun
    hmm bil jalan saing ngan u..cam kawan2 je nanti…

    gu luck

  578. org muda berkata:

    okies..lmbt lagi bulan 3 thun dpn,,,,insyaallah…awak dulu dh prtnan…ada nfsu lg tk nk main…smpi kndungan brpe bulan still main lagi

  579. kiranto berkata:

    orang mude…

    wow..early pregnancy..awas awas orang mude..jangan
    nak buat ikut nafsu… selepas 3-4bulan tu it okke
    buat sementara ni…go slow man

    TAHNIAH !!!

  580. kirana berkata:

    Org muda,

    masa pregnant 9bln je kirana dah berhenti. Pas tu, lepas bersalin sampai habis nifas takut lg nak ‘buat’. 2 bln lebih lps bersalin baru ‘buat’. Masa tu ada sakit ckit sbb dah lama “cuti”. kena pelan2 ckit tau……….!!!!
    Masa baru pregnant, ada org kena kawal sikit nafsu tu, sebab takut org rumah tak “kuat” yer la…. takut plak ‘gugur’…
    Tapi kirana tak de apa2 alhamdulillah. betul kata kiranto, kena slow ckit ngan org pregnant ni…….
    mcm mana kita treat org rumah, cam tu lah lebih kurang character ank tu nanti, jaga2!

  581. kayeye berkata:

    yup, betul tuh…

    time pregnant tuh, kenela slow2, sbb baru nak melekat tuh…

    tp org ckp, time pregnant la best mamam, sbb time tuh da x riso ape da, anak tgh wat, so xdela pk leh dpt anak ke x time tuh huhu…

    ini yg kayeye baca kat tenet la..

    lg satu, org ckp kalu pregnant kalu mamam manyak2 nnt kulit kepala anak berkerak, ntah betul ke x huhu….

  582. Wife Dilema berkata:

    Salam..i br jer join baca furum nie…teknik untuk suami 2 selalu i buat n everyday make love tapi dia still gak mengatai dengan other’s girl…

    kekdg dah rasa nak giler bila tgk dia time call or msg..cuba gak tgk kekurangan diri tapi bila tanya kengkwn semuanya kata ok jer..badan nak kata gemuk x kurus pun x.

    Hubby i muda dr i 5 tahun tapi i x pernah kongkong life dia pun n i bukan jenis yg cemburu buta..dengan siapa dia nak berkwn i x kisah langsung tapi bila i dh terbaca sms yg x sepatutnya i dah xder keyakinan kat hubby..camner pun hubungan di ranjang i terpaksa layan coz berdosa plak klu x layan tapi i selalu jadi murung bila fikir hal nie…

    Ada x sesiapa yg boleh bagi cara camner nk mengatasi hal murung nie coz i dah pernah sekali toreh tangan sebab tension…

  583. bakal isteri berkata:

    saya pun sama kak,pi saya ada petua yg baik

  584. bakal isteri berkata:

    kol i 0142729355 @ tinggalkan sms

  585. NORAA. berkata:

    HMM SENANG JER KALAU NAK MENGGAIRAHKAN SUAMI KITA YG SEORANG TUU. I DAH 3 TAHUN KAWIN DAN ADA SORANG ANAK..PERTAMA I AMALKAN MAKAN JAMU KUAT ISTERI, SUAMI PUN BOLEH MAKAN ,YANG UTK LELAKI PUNYA. MASA DI BILIK I SELALU PAKAI BAJU DALM YG JARANG JARANG JER. BIAR NAMPAK SEMUANYA.. MASA NAK NAK MULA BUAT .TANYA SUAMI DULU..I SELALUNYER KOLOM ZAKARNYA DULU DGN AGRESIF TAPI LEMBUT.. CUBA KOLOM LEBIH DI HUJUNG KEPALA ZAKARNYA DGN GHAIRAH .PASTI DIA MERAUNG KESEDAPAN DAN AKAN SEBUT NAMA KITA..SAYANGLAH..NIKMATLAHH..DAN PELBAGAI LAGI,, TAPI INAGT JGN KOLOM LAMA LAMA..NANTI TERPANCUT AWAL PULAK SPERMANYA.. CARA LAIN PULA JILAT SEKITAR DADANYA.. SEORANG SUAMI SUKA BILA ISTERI MELAKUKAN JILATAN DI SEKITAR DADA DAN TETEK SUAMI.KEKADANG SAYA SUKA LUMURKAN LOSYEN BABY JONSON YANG WARNA PINK TU KE TANAGN SAYA DAN MELANCAPKAN ZAKAR SUAMI SAYA.. MUNGKIN TANGAN SAYA KECIL DAN HALUS.. KERANA I PERNAH LANCAPKAN ZAKAR SUAMI DGN LOSYEN INI, TAK SAMPAI 5MINIT AIR MANINYA MEMANCUT. DAN I APALAGI TERUS JILAT ,KOLOM DAN SEDUT HABIS.. SUAMI I KATA OOHH.DARILNG.. I AKAN INGAT YOU SAMPAI MATI ..NIKMAT SANGAT NII. SUAMI I SUKA BILA I TELAN MANINYE SAAT BILA MULA NAK MEMANCUT MANCUT.. DIA AKAN JADI LEMAH.. DAN TERASA BESSTT SANGAT.. AND AKHIR SEKALI..I SUKA BUAT DIA TELENTANG DAN I DIATAS.. MAKNANYA I YANG SUKA BERAKSI.. TAPI I SUKA MY SUAMI PANCUT DALAM FARAJ I ..CUMA I SELALU TENGOK DAN CEKS KALANDER ,SUPAYA I TAHU BILA I SUBUR DAN BILA I TIDAK SUBUR.SELAMA 3 TAHUN NI OK JER PERKIRAAN I.TAPI KENA CEK KALENDER DGN PENUH DISIPLIN.TAK BOLEH LALAI WALAU SEHARI PUN.. KALAU TIADAK ALAMAT SETIAP TAHUN DAPAT ANAK.ANYWAY I SEKARANG BARU 23.

  586. kebayan berkata:

    pagi pagi lagi .. puasa aku hampir nak terbatal .. baca komen lucah ni .. haram hukumnya bila menceritakan hal bilik tidur pada orang ..

  587. ek ele berkata:

    ya betul kebayan…ini bukan mengghairahkan suami aje ni…ini pembaca pun ghairah kang ni…he he

  588. laila_ilya berkata:

    berani nyee citer hal dlm kelambu.. walaupun org tak kenal saper kiter.. tapi berdosa jugak laaa….
    takut sy dengar…

  589. piah berkata:

    mak oii!!! Daringnya…Ingatlah..bulan puasa ni…puasa bukan takat tak makan aje..mata..telinga..hidung..mulut…semua kena puasa…

    Boleh tak sape-sape senaraikan kriteria suami nusyuz…

  590. farahani berkata:

    noraa…noraa…ish2…

  591. ek ele berkata:

    aku tengah ghairah tengok donut aku tapau kat J.Co pavillion ni tuk bukak puasa…..tengok..ni salah satu tip bagi suami ghairah gak ni…he he

  592. kiranto berkata:

    feea faulieya = noraa ??

  593. kebayan berkata:

    ek ele .. donat j.Co tu .. memang sedap .. anak aku part time kat pavillion .. hari hari bawak setengah dozen balik .. tapi mahal sikit ..

  594. akulahsicomot berkata:

    salam buat semua..

    baru hari ni terbukak website ni.. tapi ok gak .. klu komen yg kelakar tu sampai saya tergelak2 depan pc nih..

    hah pasal j.co donut tu mmg la sedap , kakak saya selalu beli tuk saya.. klu 5 biji pun boleh mkn saja tak kenyang kan.. coz donut dia soft sgt..

    ape2 pun selamat berpose sume..

  595. ek ele berkata:

    kebayan…sapa nama anak kau kebayan…aku selalu tul pegi beli…dekat je ni dari opis aku ni..rhb jtr ni….mahal ke…aku rasa ok kut…dunkin donut pun bleh tahan gak mahal…

    tapi kalau kau banding dgn donut mak limah kat warung memang lah…he he

    tiap2 hari dia bawak balik ye…bestnye…jadi anak angkat aku lah pulak…he he

  596. kebayan berkata:

    ek ele .. anak aku keja part time dekat padini pavillion ..

  597. kayeye berkata:

    peh nak j.co nye pasal, sanggup wat jadik anak angkat tuh ehhe :P

  598. ros berkata:

    i dah lama tak buat sebab bulan puasa, hb letih

  599. farahani berkata:

    kayeye..

    farah ingat kayeye dah terbang ke india..b’pose kat sna…
    bile nak gi sna???

  600. kayeye berkata:

    x p lagi, biasela, kelly ng nye ckp, mane leh caye huhu….

    nape, rindu ke huhu :P

    bagusla x terbang, dpt meluangkan lebih masa ngan insan tersayang hehe :D

  601. ek ele berkata:

    bulan posa memang letih..tapi lepas sahur belasah…he he

  602. kayeye berkata:

    lepas sahur ke lepas berbuka, salah nih….

  603. farahani berkata:

    kayeye..
    xkuasa akak nak rindu kat ko..hehehehehe

    bakal farah pun akan terbang soon after raye…huhuhu,sedihnyer..

  604. kayeye berkata:

    farahani..

    huhu gurau je kak, akak eh, sebaya kot huhu, lupe da haha…

    ala ciannye, nih kayeye pun risau, sian tunang kat mesia, xnak suh kayeye p, skang nih doa bebanyak supaya kayeye x kena travel huhu…

  605. ek ele berkata:

    kayeye…lepas sahur lah…timing cantik2….he he

  606. A Malieq Faisal berkata:

    salam kekawan kat sini,boleh bagi komen pasal blog saya,saya budak baru belajar herb2u.blogspot.com saya ada buat buss supply n trading kecil kecilan,komen sahabat semua dihargai

  607. farahani berkata:

    tu la kayeye..
    ketahuilah bahawasa nye kami yg pempuan ni xsanggup ditinggalkan lame2 tau..
    bukan pe takut nnt suami @ bf ni sangkut dgn org lain..kite kat tanah air pun camtu, takut terpaut kat org lain gak..hehehe..just kidding..

    klu janji setia dah ikat dgn padu, so don’t worry la… tp sunyi lar…
    hukhukhuk..farah dah penah kene tinggal 2 bulan. bakal suami pi medan..fuhh, sunyi nyer tahap gaban..sabo jelah..

  608. kayeye berkata:

    ek ele..

    ooo pas sahur ek.. kul bape sahurnye tuh… cukup ke tinggal lagi 30 min waktu saubuh huhu…

    farahani..

    ye kayeye tau, sbb dulu kayeye penah tinggalkan die 4 bulan, masa tuh kayeye p india.. sian kat die, mmg die sunyi sgt, tp kayeye bertuah sbb die setia menunggu kayeye walaupun masa tuh lom ade pape ikatan yg padu lagi, tp skang alhamdulillah da bertunang, n insya allah dalam masa yg terdekat akan dpt menjalinkan ikatan perkahwinan yg sah :D

    untuk tunangku, i luv u so much dear :-*

  609. piah berkata:

    ye lah tu kebayan….lepas berbuka nak kena kemas meja, basuh pinggan….solat maghrib…siap sedia nak pi masjid terawih…balik rumah lipat kain…bla..bla..bla…kalau lepas sahur…OK…line clear…

  610. kiranto berkata:

    ni pun sama …cam ‘ kebayan’ KLON la pulok

  611. kiranto berkata:

    tengok warna ‘ avatar’ nick ‘ kebayan’ warna hitam..
    lain dari kebayan yang kira ‘ OTAI’ dalam ni

    errrmm

  612. kiranto berkata:

    pada klon farahani @ NORA

    Pada saudara NORA

    saya berpesan kepada anda.. kalau nak sangat berforum didalam site
    ini apa salahnya guna sendiri nick yang awak senitiasa senang..

    Tak payah lah asyik ‘ KLON’ orang lain nye nick je..

    SAYA KASI TIP KAT AWAK YE _

    ” KALAU NAK ‘ KOLN; nick yang lain2 tu ..tukar lah e-mail address awak tu
    ( kena buat banyak2 lah )… sebab kalau awak asyik tukoa ‘ nick’
    TETAPI tak tukar awak punya e-maill address.. awak lihat
    sendiri ‘ BENTUK dan Warna ” avatar awak tu..

    kan sama aje … so nak idup kene pandai.. jgn main redah jer

    apa apa pun tahniah pada awak dan dibulan baik ini snggup
    juga awak berkelakuan sebegini..SYABAS

    selamat berpuasa ( itu pun kalau berpuasa lah)

    salamz

  613. ek ele berkata:

    alah ….camni je lah kengkawan…kita ignore je org camni….buat tak tau aje……

    ..selalunya org camni murahan nak tarik attention….

  614. org muda berkata:

    ala biasa la tu…dh azali otak dia kotor….bkn kira bln pose or bln biasa

  615. pelir berkata:

    APA SUSAH. MASUKKAN PELIR KAT DUBUR KIRANTO.EK ELE.KEBAYAN.FARAHANI. DAN BUTOKH LAA LUU org muda SIAL!!!!!!1

  616. ek ele berkata:

    camni lah….kita jangan layan…biar dia sensorang…kita layan ni tu yang dia naik kepala..dah sume…diam aje…buat macam dia takde je

  617. Fayfa berkata:

    nora,
    camana nak kira untuk tau waktu subur ngan tak subur ek
    ajar boleh tak

  618. pencacai tua berkata:

    hehe..takkan tak tau kot time subur.kitar haid kan..rasanye pas smnggu pmpuan suci dr haid…time tu nafsu pmpuan mmg sgt2 kuat kan..time tulah wktu subur..biase nyer aku tnye tunang psl haid..aku jnis open minded..tu sbb time dtg haid,takleh nk ambik hati sgt kalau ade yg tak kene..biaselh..tgh dtg bulan..hehe..kene sabor jelah..dulu time form 5 aku ade hafal tmpt2 ghairah isteri mgkut hari dalam bln islam…dari 1hb hngga 15 hb kalendar islam…mule start dari tapak kaki pd 1 hb..pd 15 hb adalah di ubun2 isteri…kene ingat smua tu..utk kesejahteraan rmh tangga kan…insyaAllah

  619. kayeye berkata:

    pencacai tua,

    haha byknye ilmu ko pencacai..

    bukan seminggu pas suci la, x salah aku hari yg ke 14 pas suci, time tuh baru subur…

    • ila berkata:

      bkn seminggu..bkn 14 hari…tapi tgah2 tempoh kitaran haid… waktu puncak subur adalah 3 hari bermula sehari sebelum tgah2 kitar haid, tgah2 kitar haid dan sehari selepas tgah2 kitar haid…

      cth kitar haid:
      mula haid 1hb Jan
      next haid 2hb Feb
      so tempoh kitaran haid adalah 1 jan hingga 2 feb = tempoh haid 32 hari.

      waktu subur :
      tgah2 kitar haid
      32 hari / 2 = hari ke-16
      bermakna tempoh subur adalah hari ke-15, ke-16 & ke-17

      harap2 dpt membantu (^_^)

  620. lia berkata:

    sapa boleh jawab kat sini..klu umur suami 42thn , isteri 38 thn …barapa kali nak projek dlmseminggu yek? kalau 3x seminggu ok ke?

  621. pencacai tua berkata:

    hari ke 14 hingga 17 kan dalam kitar haid..seminggu pas suci la..1 hingga 7 dtg haid..seminggu strusnyer..rasnyer la..heheh..kat cni ramai pmpuaan .tak kan takder respon lgsg.

  622. pencacai tua berkata:

    haala..walaupun mude kene cari ilmu dah.aku ni jenis try n error.tapi dalam bab ni takleh nak try lagi.almaklumla tak kawin lagi..satu lagi ilmu aku tak dapat lagi nie..ade ustaz kat cni yg mgmalkannyer..time bersama ngan isteri selagi tak minum air takkan pancut.tak kire la bape lame pun.tapi pas isteri dah maksima tahap gaban baru leh minum air..selagi tak bercanggah ngan hukum islam,nak gak aku ilmu tu..kene cari laaa

  623. farahani berkata:

    pencacai tua..according period tu betul la..

  624. ek ele berkata:

    lia…kalau 3 kali seminggu tu yang kualiti nye kira ok lah tu….ke..rasanya kira hebat jugak tu…

  625. zzzz.... berkata:

    hermmm..mcm2 cara sebenarnya..tp my husband i pakai baju kurung pun dia terguda..sape nk jwb tuh

  626. mofar berkata:

    baju kurung tanpa tudung memang seksi.. boleh meleleh air liur,kalau dah seurat benang pun takder,tak thrill..dia nampak sikit sikit,nak kena intai tu yg best..

  627. suri manja berkata:

    korang memang kena cari jalan lain lah , kalu pakai tudung pn ada orang yang leh tergoga kira kes parah skunk nihhh. bek pakai jubah arab senang besar bru ok kot kan ?????

  628. monkey d luffy berkata:

    salam..
    tumpang tnye sume..cmne x nak bg pnct awal??

  629. mofar berkata:

    kalau pakai tudung elok elok insyaallah,tapi bila pakai tudung benda yang ranum tu nampak tu yang tergoda tu..pakai tudung labuh n berdoalaa.. tapi kalau pakai tudung kecik,boleh pulak di intai yang kat dada tu yg buat geram tu.. monkey, kalau x nak bagi pancut awal kepala jgn cepat geli. kena banyak belajar.. pergi ber urut,jgn malu. lepas tu banyak kan senaman, nafas kena jaga. carilah ilmu walau kenegeri china..

  630. piah berkata:

    ada sorang kawan aku cakap…pompuan yang pakai baju kurung lebih seksi dari pompuan yang pakai kasual…tapi la ni punya baju kasual..semuanya singkat-singkat..sampai nampak seluar dalam…cuma lately ni adalah baju blouse yang labuh sikit..tutup punggung…kalau tidak..bukan main susah lagi nak cari baju yang tutup punggung..

    tudung pulak satu hal…..budak-budak belasan tahun ni suka pakai tudung tapi nampak tocang kat belakang..terjuntai semacam aje macam ekor unta

  631. suri manja berkata:

    huahuahua korang nihhh benda2 mcm tu pn bley naik nfsu…

  632. suri manja berkata:

    itu mmg betul… lg stu dh pkai suar tanagn bj plak smpai ke bahu, jd pa sbnrnya akhl;ak anak-anak md. sy pn blum kwin jd pd sy bnda2 ni x elok lh.. pd ibu bp yg ada anak2 yang mcm ni nsihat lah yerk

  633. mofar berkata:

    suri..lelaki lain.. cara nak trick suami mmg mcmtu,jangan nanti dah kahwin ingat kalau dah takder seurat benang tu bagus.. dia mesti ada suspen.. masalah sekarang kat luar dah ramai bagi suspen kat suami suami.. jagalah adab pakaian tu. kalau laki tenung,marah. tak slesa konon org pandang macamtu, tapi cara pemakaian yg mengundang padah

  634. suri manja berkata:

    ermmm bijak betul lah en mofar nii
    suri setuju………….

  635. pink berkata:

    kalau kita minum byk air ada tak dia akan mengganggu prestasi kite apabila bersama ngan suami

  636. FLORA RAISYA berkata:

    helloooO..
    testing….

  637. monkey d luffy berkata:

    kene berurut ke?alamak..segan la plak kalo bab2 berurut ni.
    actually,saye x kawen lg.still student..so,tahu skit2 je la bab2 ni.
    tp ble dgr mmber2 cte psal pnct awal,isteri x puas,n then curang,cuak gak rasenye…huhuhuu..

    tdg labuh lg comey!!for me laa..hahaha..nmpk sweet..

  638. mofar berkata:

    kena jaga monkey,apa nak dimalukan,bukan depan org ramai.. sendiri pergi laa.. penting sebelum kahwin cari ilmu.. dah get ready bila kahwin nanti, aku 2 minggu sekali pergi pam. servis supaya sentiasa sihat walaupun rasanya ok aku punya tu.. jagalah kesihatan badan.. pink,ko dah kahwin ko tanya org buat apa?? test je laa,jgn terkencing waktu make love sudah..

  639. farahani berkata:

    mofar bak la alamat nyer..bangsar kat ane…

  640. monkey d luffy berkata:

    erm..ok2.i’ll try cube nsht brader mofar k..
    one more,nape ade gurl ble klimaks kuar air byk sgt2.nape jd cmtu?
    normal ke x cmtu ek?takut la plak dpt wife camtu..huhuu..

  641. pencacai tua berkata:

    ye..mmg tudung labuh lagi comei..kalau nak tau,aku lebih bernafsu pd girl yg bertudung labuh dari yg bodyfit..nafsu takleh nak jgka kan..nak berurut leh gak kt orang2 pakar..tapi buat mase nie n tak kawin lagi n akan kawin stahun lagi.baik gune minyak sensaoil atau ape2 yg setaraf dgnnyer..elok sgt2 minyak tu..n buatla urutan sekali..tknik ade dtnjukkan..kene jg dari skang.nak pakai lama.berpuluh taun beb.kang mati,sian kat bini..huahuaa

  642. pencacai tua berkata:

    kalau malu2 nak membeli mende2 sex nie,belilah secara online.kat lelong ade gak jual,pandai2 la xplore kt nternet.mcm2 ada.yg terbaru stdy adalah bab g-spot kat isteri.teknik2 utk klimaks kan isteri.mmg leh pncut..bnyk dah ade dalam kepala nie..wajib kawin dah nie oii

  643. monkey d luffy berkata:

    haha..pencacai tua,sape yg wajib kawen??
    nway..thanx 4 da information..
    juz wanna know..
    sorry 4 interrupt..hehe..

  644. mofar berkata:

    farahani mail aku.tak sedap nak cerita kat sini mofar79@gmail.com

  645. FLORA RAISYA berkata:

    salam..kepade sspe yg blh tlg i,pls gv me some advice..
    i da kawin n baru 1 n 1/2 years..i de prob skit dgn care husb i nie..
    nafkah zahir die x pernah miss..tp tang batin tuh..eerrmmmm….
    mule2 kawin dlm sebulan tuh ade la 2,3x..lepas dr tuh selang 4 bln 1x,selang 5bln 1x..n after 5 bln 1x tuh i pregnant,then trus x de until now..i feel so saaddd.. :'( tmbh lak time pregnant hormon semacam je..b4 dis,i mmg da nekad nak back off jer,tp bile tao yg i pregnant,i pk 2,3x…tp bile d pk2 blk,x kan selame2nye i nk mcm nie??kawin utk seumur hidup rite??i x tao pe slh i..
    nak kate i x jg penampilan diri..i jg..n i plak mmg sejak azali lg jenis yg jg penampilan x kire d mane skalipon..n i sentiase utamakan kebersihan..al-maklumlah pmpn kan..nak kate i x de rupe..asal keluar je mate2 nkal mmndng,bkn stakat pndng..siap ade yg approach lg tuh..wlupn i jln dengan die,still ade yg berani kacau..die pn perasan..klu la men2kn husb tu bkn 1 dose,da lame i wat..tp i x wat sume tuh cz i’m still his wife..
    i x pernah tinggikan suare or wat jahat blkg die..ape la slh i..
    bkn i x pernah goda die..asl i nak manje2 skit,die mcm x brape suke..i pelik..btl2 pelik..klu diikutkan tang fizikal i,i rase i kire ok la..i siap dpt twrn jd modelling n dulu pn i pernah wat part-time modelling,catwalk n everything)mase mule2 kenal,bkn main lagi die merayu nak kawin dgn i..tp bile da kawin..ntah..
    mcm2 teknik i gune t’msk la pkai bju jarang2 gitu..tp hampeh..geram rasenye..nk kate i x pandai tackle die..i tao la thp kemampuan i..i x de la stupid sgt smpai x reti itu ini..
    pg la b’cuti tmpt yang sweet mcm mane skalipn,he still like that..
    i nak kate die sakit,no way..!i pregnant mehh..lg r skali jer tuh..nak kate die ad mslh “ed”..pn x..i know wlupn kami jarang skali,tp yang sblm ni ok jerrr…nk kate die x de pgthn ttg seks,emm…x mgkn gak..mcm2 i jmpe,byk bebeno cd-md i jumpe..
    nak kate die ade pmpn lain,x mgkn gak..cz i x rase die mcm tuh..i percaye kat die..n tgk dr prngi n care die..x mgkn die ade girl lain..
    i bingung la..x tao pe mslh die..klu i bincang ttg hal ni..die mcm wat x fhm..bg die nafkah zahir dah memadai..nafkah batin klu x de pn x per..klu dulu blh la i wat dunno jer..ade ke x de ke x kisah la..i da nekad nak back off..tp skg..ntahlah..dah byk kali da tergerak hati nie nak g pjbt agame..tp x pg2 pn..
    lg satu,i musykil..i pernah gaduh dlm sms dengan die..n care die msg i die soh i pg dkt lelaki yg lebih sesuai dgn i..sbb die kate die x sesuai dgn i..die soh i pegi..kang i pegi btl2 kang baru tao..da jatuh talak ker klu msg2 yg berbau mcm tuh?bkn sekali..ade la dlm 3,4x die ckp die x layak jd husb i la..n soh i pg dkt guyz lain la..walhal punce gaduh nye drpd die sendiri..i trase dengan care die layan i..just nak bg tao bnda tu jer..melarat-larat plak..
    fening2..!i slalu menangis,sedih,murung lately nie..i tkt akan menjejaskan baby dlm perut i nie..i x tao ape mslh lelaki nie..haadeeeiii… :'(
    anyone can help me on this??

  646. farahani berkata:

    mofar,wokeh tp time lunch nnt farah mail..

    kesian flora..complicatd gak ni…care dia ckp tu cam ade satu perasaan rendah diri..both of u ade jurang ke cam dr segi karier ke, family background ke dat can coz the humble relationship..
    there was sumthing dat bother him…try 2 discuss with him…

  647. ek ele berkata:

    farah….selalunya kalau yang normal….masalah background family ke, jurang ke lombong ke..karier ke apa pun…time malam on je…..ni mesti ada lain ni…

    flora …kalau berlembut tak jalan..laser lah sikit….kasi dia tau..ni tak normal ni bang…
    aku 2 tahun pertama kawin bleh kata kan tiap2 malam….permulaan tahun pertama tu siap 2 – 3 round satu malam….ini 4 – 5 bulan sekali itu adus..tak tau nak kata…

    cakap aje flora..laser2….kurang cocok ni bang….kita…

    tapi flora…ada gak lelaki kat opis aku ni kata time bini mengandong dia tak bersama…aku pun heran…takkan 9 bulan tak sentuh….aku ni lain…aku suka buat diri aku sesuai dgn keadaan…time bini ngandong aku cuba lak suka bersama masa mengandong….kata org tu..suma time rasa lah….

    penah bini tanya…kalau nanti dia badan naik gemuk camne nak lagi ke…takpe aku cakap..dapatlak bersama dgn org badan besar…he he…

    tapi betul flora….elok lah desak sikit….pasal yang tak betul tu dia tu…

  648. farahani berkata:

    oh hohohoho… ek ele ni xabis2 dgn melaser…

  649. kebayan berkata:

    adik flora .. sebelum dan selepas berkahwin adalah sesuatu yang berbeza .Betul kata macam farah.. ada sesuatu yang menganggu fikirannya yang membuat dia rasa rendah diri .. dan tak layak berdampingan dengan isterinya .Kadang kadang kecantikan seorang isteri membuat dia rasa cemburu .. apabila ada mata nakal yang memandang .Seeloknya selepas menjadi isteri cara berpakaian dan penampilan biarlah bersederhana dan sejuk mata memandang .Apa yang kita lakukan hati suami kena kita ambil kira .. jangan sekali kali membelakanginya .Kadang kadang perkara yang kita anggap remeh .. itulah yang menjadi puncanya ..

  650. ek ele berkata:

    betul kebayan kau kata mungkin ada sebab remeh temeh….tapi aku berpendapat…kalau lah seorang lelaki berkelakuan sebegitu (kurang nafkah batin) di sebabkan oleh perkara remeh temeh ni….aku beranggapan lelaki tu amat lah CEREWET
    tak bertempat….dan amat lah lembik yang amat…..elok lah bukak bisnes kedai bunga..

    nasihat aku bagi kaum lelaki….jangan lah cerewet amat kat bini…pastu..ada tak kene..
    slow2 kasi tau dia…jangan simpan sampai mengakibatkan kau cari lain lah apa lah…alasan…mmmmm…cian bini tu merana….dah lah sikap perempuan ni lemah lembut
    dan merahsia….kau lak pun nak jadi merahsia2…abih camtu….gi buat gubahan bunga lah senang….

  651. kebayan berkata:

    .. nafkah batin melibatkan hati dan perasaan .. jika kedua duanya tercalar .. maka hubungan akan hambar ..

  652. mofar berkata:

    flora,kalau dia ada perempuan lain,oklah ko berpeluang dapat payung emas,tapi harap dia jgn ada LELAKI lain,parah hidup. bagi aku ko berdoa dan tawakkal, lelaki kalau jenis ego ni lain macam sikit,tegur salah tak tegur salah..aku tahu merana kalau tak disuap nafkah batin ni.. cuba cuba la minta air penawar,jgn sampai bercerai berai.. bergegar arasyh allah

  653. melur berkata:

    betul kebayan..he3..assalamualaikum suma..

  654. mofar berkata:

    salam melur..

  655. suri manja berkata:

    x per korang summer kena lah bersabar…………

  656. farahani berkata:

    btul ckp nek kebayan dgn mofar tu… klu ade mslh kurang batin dn xckup layanan xlogik gak coz flora slalu gak goda suami nyer tp suami dia lak cam wat xlayan..
    si suami hidding sumthing ni…farah rs mst si suami mst ade citer mslh dia kat kwn2..but xnak citer kat wife..so flora klu anda bijak try la risik2 dr kawan dia..mane la tau dpt cari punca nyer..

    lelaki ni ego dia terlalu tinggi..dia xnak isteri tgk dia lemah..sorry ek klu sape2 terasa..

  657. babyju berkata:

    aii semua…
    i ni lh ktakn tgolong dlm wife yg kuat nafsu sex gk la…
    cuma kdg2 cara hby main tu yg wt i sedey..bkn ape da la cpt sgt pancut…
    bru jer main da pancut..lum sempat i nk stim ker ape ker..dia da pancut da…pastu biarkn i lak cmtu jer…da sound gk kt hby…tp hby bila jer da pancut x mau lg nk main blk…kta die letih ler ape le….kita org sex dlm 4 x seminggu jg tp tu ler die jer yg untung….i jrg dpt kepuasan dr hby…

  658. suri manja berkata:

    AKAK DH BRAPA THUN KWIN? NIH PN MSALAH JGAK NIII… AKAK CUBA BW BRBNCNG DLU, PASTU KALU X JLAN JGAK AKAK MRAJUK LAH … X KAN DIA NK BIAR KAK MRAJUK LME2 MSTI DI PJUK JGK KAN? X THAN DIA ….. HEHEHEH

  659. monkey d luffy berkata:

    aaai..lemak le camtu..asal x puas je merajuk..org laki ade ego die jugak..xkan tiap2 kali tu nak pujuk..kesian la jgk kt org laki ni…blk keje penat kot..huhuu..
    anyway,sume mslh,ade jln penyelesaiannye..bwk2 la b’bincang k..

  660. mofar berkata:

    babyju,
    biasa laa kalau kuat nafsu,tapi saya rasa elok suruh suami awak servis benda tu. dulu saya pun kalau dah tertembak,dah malas dah,memang letih.tapi saya pergi berubat,selalu servis benda tu.. bila dah selalu servis wife pun terkejut sebab dia berkali kali kali… faham yer.. mula mula malu,tapi bila fikirkan balik,demi kepuasan bersama biarlah..bukan kita nak cerita hal kain kita kat jiran atau kawan tempat kerja. monkey,memang nampak macam melampau,tapi bab jima ni,bila x puas memang kacau.. air kat kepala flush tak habis.jgn ambil mudah.kena ambil serius benda ni.aku lelaki,bagi aku benda ni dua dua nak seronok,jgn fikir bahagian kita jer..

  661. ek ele berkata:

    tanya aku senang….kalau tanya sana sini selalunya…kes lelaki yang tak cukup ni…mintak kat bini selalu aje bini kate letih itu ini….what ever reason lah kan…

    so kalau mana2 laki yang dapat bini yang nak selalu ni….anggap lah korang ni
    dapat sebutir permata….pasal sikit aje org yang dapat camni…yang lain sume
    seperti aku cakap kat atas tu….so hargai lah apa yang korang dapat ni….kasi cukup2….

  662. suri manja berkata:

    habis tur kira nk sedap dia ja … sesekali kn lah prihatin dgn masalah nih silap2 bley bercerai tuhhhh… ha wife plak kna lah jg maklumlah suami bla tgok bnda fresh di msti nk, jd kt knlah refreshkan diri hehehe………….
    pada suami2 jgnlah pntingkan diri ingatlah sama wife tu cian dia

  663. FLORA RAISYA berkata:

    thanks u all.. lega skit rasenye bile dah luahkan..thanks 4 advice2 yg d beri tu..
    emm… kami jarak umur 15 thun..umur i 24,my husb 39..die minat kat i kali pandang pertame,n lastly menjadi gak..actly be4 dis i blm b’sedia utk kawin,cz i stll ade komitmen lain..i nak keje puas2 dlu..dlu i wat modelling n full time dancing..lps kawin,i stop sume tuh demi m’jg hati seorang suami dan dlu klu nak diikutkan life style i x de la sosial sgt mcm kwn2 i yg lain..i x minum,n bkn kaki pub atau enjoy smpi mlm..cume 1 je..i smoke..tp i stop bile dah kawin dgn die..i adlh 1st wife die..
    yg lain2 tuh x de la jurang sangat..biase2 jer..klu diikutkan fmly die loaded skit n lbh style..sume ckp die i ikut..i turut..i patuh..i x berani nak laser cz i tao die x suke pmpn laser..die pernah ckp sume tu..i nk tinggikan suare skitpon x berani.. :(
    i jg penampilan utk die jg..bkn org lain..die x pernah komplen bout penampilan i..be4 kawin lg die dah ckp yg die suke dgn care i..so,x de lah i ubah..
    i nak tnye kawan2 die..tp i x rapat dgn kawan2 die..tmbh lak kwn2 die tuh sume otai2..die pn jarang bawak i kluar n kenal2 dgn kwn2 die..
    stiap hari die akan kuar waktu pg n blk mlm…die hbskan 1 hari suntuk dgn aktvt die jer tanpe pk yg si isteri ternanti2 kat umah ni..
    kdg2 i rase die x syg kat i..die just nak ckp syarat je dpt kawin spy org x tanye2 bile nak kawin kot..tp bkn main memilih lg calon isteri time dlu..i korbankan karier,zmn mude sume utk die..tp lastly i tertekan..nak menjerit jer rase..
    kdg2 menangis la i sowang2 kat atas katil nie..walaupun die kat sblh,tp die mcm x de kat sblh jer..klu i x thn,i msk toilet..nangis lah puas2..dah puas,dah lega bru kuar..hati ni mcm kene siat2 jer rase..i je yg kene fhm die..die skit pn x pernah nak fhm i..i cube cari punce mslh die..tp lastly i jgk yg di marahkan..
    ape la salah i..i sntiase b’doa moga2 Allah buka pintu hati die spy nampak fungsi i sbg isteri nie..tp apekan daye..mungkin ni dah d takdirkan utk i.. :'( silap haribulan i blh jadi gile mcm nie..tertekan sgt2 rasenye.. :'(

  664. FLORA RAISYA berkata:

    i dgr cite dr fmly die,die kawin lmbt cz terlalu cerewet memilih bakal isteri..x nak yang size bsr..nak yg kurus n tinggi..dn msti yg ade rupe n sedap mate memandang..
    i tao no body is perfect..tp bile dah dapat tuh,hargailah skit..nie die wat kite mcm robot..x de perasaan,x de nafsu..i dah puas cari punce mslh die..tp..hmmm…ntahlah….
    i dah buntu dah.. :'(

  665. FLORA RAISYA berkata:

    i pelik sgt2..die mmg xde mslh kelakian mcm yg i ng tao awal2 td..kdg2 i dpt rase yg i dah tawar hati dgn husb..eeemmmmm….bkn kate nak b’sma…b’sntuhan pn jarang..itupun i yg dtg peluk die..die…hampehh….kdg2 time tido..i saje letak kaki i atas kaki die..die blh kuis2 kaki i..die ingat i dah tido x sedar kot..pastu i x puas hati i letak tgn lak kat dada die..die tolak tgn i..ya allah…sedih,pilu,remuk hati i time tuh..bkn sekali ye tuan2 dan puan2..bnyk kali i try,mcm tu gak r..
    bkn niat d hati nak cite mslh keluarge..klu nak cite,i blh cite kat fmly i ke,kwn2 ke..tp i x nak..malu jer..kat sini blh la..skrg2nye dpt gak i luah ape yg terbuku n terpendam..

  666. mofar berkata:

    kesian ko flora,kalau la ko bini aku kan bagus.. banyak lagi jalan flora,bagi aku la buat la air penawar,jumpa ustaz ustaz,jgn jumpa bomoh. jauhkan diri dari mereka yg berubat pakai kemenyan(makanan jin). aku ada no contc beberapa org ustz kalau ko nak minta air penawar la, kalau tak pergi darul shifa kat bagi(harun din selasa pagi).banyakkan sembahyang taubat,selalu fikir yang positif,ingat waktu bahagia walaupun sedikit, banyakkan zikir.. bila banyak berzikir hati kita akan lembut,tuhan melihat apa hambanya buat.. mofar79@gmail.com mail aku nanti aku bagi no ustaz fauzi anak buah harun din dengan sorg lagi ustaz.. dia ada ajar cara kat aku tapi maaf la aku malas nak buatkan, zikir aku bukan banyak sangat.. air takut tak mujarab.. jgn selalu ingat buruk,menangis sebab nanti syaitan banyak pengaruh ko sis.. have a nice day

  667. kebayan berkata:

    flora .. kadang kadang alam perkahwinan tak seindah seperti yang kita impikan .Sudah jodoh flora berkahwin dengan suami yang jarak umurnya 15 tahun .. perbezaan jarak umur yang ketara serta perwatakan menarik flora telah menimbulkan konflik dalam jiwa suami .Flora .. kira kiranya baru juga melayari hidup berumah tangga .. belum sepenuhnya mengenali hati dan budi suami .Bergitu juga dengan suami flora .Apa yang flora , perlukan sekarang ialah sedikit kesabaran dan berusaha untuk meyakinkan suami yang flora betul betul menyayanginya .Mungkin dengan kelahiran baby sulung akan merapatkan kaseh sayang antara suami dan flora .Berdoalah selalu ..

  668. suri manja berkata:

    yelah flora, kadang2 perkhawinan ni x seindah yang kita sangkakan … msti ada jgak msalah2 mcm ni so kta kna iktihar lah pulak kan… bnyak2 berdoa sabar pastu try contact en mofar kt mgin ustaz tu bleh bantu kot …. cubalah dulu kecian sya dengar

  669. farahani berkata:

    sabar yer flora…

  670. FLORA RAISYA berkata:

    thanks sgt2 u all..actly i dah jumpe sorang ustz yg i kenal..i de minta die doa2 spy husb i t’buka pintu hati die utk i..stiap hari i b’doa..kdg2 sblm tido i doa n hembus kat muke die sprt yg diajar ustz tuh..x pn time nak wat air tu i bace2 dlu..tp so far x de ape2 lg..
    insyaallah,i hope gak dgn adenye baby nie nnt die brubah..tp i x rase mcm tu cz slma i pregnant nie..die x pernahpn kiss perut i ke..ckp2 ngan baby dlm perut nie ke..ade sekali jer,time tuh i amek tgn die letak kat perut spy die dpt rase baby kicking..time tu, i rase terharu sgt w’pn skali tu jerr..i tao die mmg nakkan baby memandangkan umur die pn da meningkat..
    tp dr gaye die,i dpt agak bile dah ade baby nnt,lg lah die x pandang i..skrg ni pn die wat x kisah je bile i ckp i sakit kaki ke,skt pinggang ke..die wat dunno jee..kdg2 i jeles tgk prmpn2 yg pregnant dkt klinik..semue ditemani husb nak2 yg 1st baby..i sorang2 je..x pelah..i b’serah je..mungkin Allah bg ujian ni kat i spy i lebih dekat dgnNya.. :’)
    apepon,thanks a lot u all,sdkt sbnyk i rase tenang skit skrg..i x de kwn sgt kat luar..kwn2 lame i sume single mingle lg..lg pn i x blh nak join sgt dgn dieorg mcm dulu..tkt nnt husb i mrh lak or jeles..klu i kluar pn,dgn sister or mummy i..i x nak cite kat dieorg..i x nak dioerg risau..naluri seorang ibu,kdg2 die nmpk gak i mcm b’mslh..tp i wat2 ckp x de ape2..bile tgk muke mummy,i rase mcm nak menangis jee..nak je i cite betape pedih hati i.. :'(

  671. farahani berkata:

    flora..sedih la plak bile u citer camni..i pun nak nangis gak..
    sabar yer..byk kan solat hajat, berdoa pd Yg Esa..Allah sygkan flora sb tu Dia nak uji flora camtu…kuatkan hati..flora bukan sorg tp flora ade baby..baby tu akan jd penguat hubgn flora and husband..InsyaAllah..

  672. pucuk paku berkata:

    Salam..

    Cik Flora..
    Maapkan sy.. dr cerita awk..sy bersimpati..tp sy just nak tayer..ade ker time awk b4 kawen awk adasorok kan sejarah silam awk pd dia?? maksud sy perkara2 yg begitu sulit.. mana tahu kot2 dia dap tahu n sebab tu dia layan awk mcm tu.. sy just agak shj..

    kalu ada, baik lah awk berterus terang dan memohon maap pa suami awk..sy juat mengagak…

    Maapkan sy..

  673. monkey d luffy berkata:

    cik flora…erm..x tau la nak ckp pe..ssye bknnye pndi bg nsht kt org..
    nyway..byk2 b’sbr ye..nak dpt manis,kene la pahit dlu..
    cik flora sabar skg,i’Allah..dlm syurga nnt,Allah balas blk..
    sbr byk2 k..n jgn putus doa..

  674. FLORA RAISYA berkata:

    i tgh kuatkan semangat la ni farah..klu x kuat,x de i kat sini agaknye..lg pn,i still ade fmly..skrg2nye dpt gak i lupekan mslh dlm kepale nie..fmly i plak gile2 nyye best..pnndi berjenaka,nak2 adik i..ade je cite yg wat kiteorg pecah perut ketawe..slh satu care yg blh i lupe kejap mslh i,bile i b’sm dgn fmly la..

    w’slm pucuk..its ok.. actly,b4 kawin,time2 b”cinte dlu x de mslh..i x de kisah silam yg teruk2 sgt..w’pn karier i,kwn2 i mcm tu,nmpk bebas..tp i sntiase d pantau oleh parents i..alhamdulillah..i blh jg diri walau d mane i brade..husb i adelah lelaki pertame yg meniduri i..husb i plak,i x tao la..tp die mmg ade gf sblm i..i pn mcm tu gak..pernah ade bf sblm die..tp da lame break,tu pn i yg minta break sbb die minta yg bukan2 dkt i..lps dr tu,i mls nak b’cinte dan lbh senang b’kwn je..sampilah i jumpe die(husb i)..i terime lamaran die cz i nmpk die ikhlas sgt..die dah ade ciri2 sorang suami yg b’tgjwb,ade kerjaye,sume ade lah..tmbh lak fmly i suke die..i x tao lak jd mcm ni..

    i dah buntu dan x tao ape mslh die..cume yg i blh wat ksmpln drpd ape yg i nampk,die lebih pentingkan kerjaye dan aktvt2 die b’sma kawan2…die x pernah miss bg nafkah zahir kat i..mkn pakai sume cukup..cume nafkah batin jer…bg die nafkah zahir lebih pentiing b’bndg nafkah batin,klu x de pn x pe..

  675. FLORA RAISYA berkata:

    i sedih sbb da lame i tggu saat2 nak kawin..
    da r sakit hati dgr cite member2 yg blm kawin make love dgn bf dieorg sblm ni..
    nasib la i bkn jenis yg t’pngrh..i x nak malukan fmly i dn i masih tao dosa b’zina..w’pn i bukannye yang b’tudung litup tp i masih tao jg diri..i takut dgr cite pnykit itu..pnykt ini..1 of my friends pernah kene pnykt kelamin..isyyhh..sume yg b’laku d sekeliling i byk membantu i dan mengajar i m’jd dewasa…
    i b’syukur sgt dapat menjage mahkota i d zaman yg serba maju skrg nie..thats y i rase sedih bile dah kawin mcm ni plak..frustnyee…
    x pelah…mungkin ade hikmah d sebaliuk sume yg terjadi..

  676. suri manja berkata:

    ada juga kt nie yg bla dh kwin bhagia tp kn sabar.. tue semua ujian dari allah

  677. mofar berkata:

    insyaalah,ada anak nanti ok ler tu.. aku ada ramai gak kawan pakar,tapi tak tau nak rekemen yg mana satu.. untuk 1st ni aku bagi kat ko no ustaz2 dulu la,buat air ker. tak jalan nanti yg lain pulak.kita bantu membantu.. yg penting baby tu,jgn rungsing sangat. kesian dia,fikirkan kasih sayang ko kat baby.. berkorban la walaupun aku tau benda yg nak dikorban kan tu bukannya benda kecil.. mungkin tuhan nak hapuskan dosa ko yg dahulu ker,mana tau..bersabar n senyum selalu..

  678. pucuk paku berkata:

    Salam..

    Sabarlah Cik Flora.. byk- byk kan solat hajat.. anggap ini satu ujian dalam rumah tangga awak.. Tuhan tengah menguji awak..banyak – banyak kan bersabar.. sebole2 nyer jangan terlalu pikirkan yg negatif buat masa nie.. takut bahawa kesan pd anak yg awk kandung.. ingatkanlah anak dalam kandungan awk..dia masih memerlukan awk..tabahkan hati..kuatkan semangat awk..

    Awk harus kuat lalui apa yang ada di depan awk.. demi anak awk..

  679. piah berkata:

    Flora….kesimpulannya..husband you bukannya seorng yang romantik……sebab tu husband you lambat kawin kot…dalam kategori tak tahu melayan perempuan…apa kata you beli buku pasal cara melayan isteri dan letak di tempat yang dia boleh jumpa dan sambil you sendiri baca buku cara-cara melayan suami di depan dia…harap-harap dengan cara itu..suami you faham apa yang you nak sampaikan…atau pun last choice..cakap terus terang aje lah…you kena cerita macamana you nak husband you layan you tapi dengan suara yang lemah lembut dan manja…

  680. FLORA RAISYA berkata:

    a’ah la piah..btl gak ape yg u ckp tu kan..tp die slalu x de mase n die x suke bc buku2 selain drpd hal bisnes..i pernah letak satu majalah yg b’gune dekat atas katil..die x tgk pn,tgk skali then die biarkan..maybe sbb majalah wanita kot die x pandang…x pn,i balut buku tu,ckp present utk die..haa…ok x??
    isyyhh..tp i takot la..die mrh ke,x pn die sindir..die tu kuat menyindir..ckp die dah la pedas..mmg blh terase..even parents i pn pernah trase dgn kate2 die..x pelah,i should try dlu kn..thanks piah..scr x langsung i dpt gak 1 idea..nnt i kuar cari buku2 2.. :)
    b4 ni i ade bace buku “isteri idaman suami” dpn die,but no respon..tp x pe,kali i nak try bg present buku “cara melayan isteri”kat die…tgk mcm mane…
    thanks u all…i x tao mcm mane nak bls..u all mmg baik sangat.. :)
    i cume blh hadiahkan doa spy u sume d murahkan rezeki dan bahagia dunia akhirat…
    thanks again… :) i sgt2la hargai pndpt,cdgn dan nasihat u all..
    thanks…

    x sia2 i jumpe blog ni…

  681. kebayan berkata:

    aku rasakan .. usia lelaki 39 tahun ni .. dalam kepalanya dok pikir pasal kerja nya saja .Pada usia sebegini kerjaya seorang lelaki sedang memuncak dan memerlukan komitmen yang tinggi .. mana lah dia minat nak baca buku buku nak belai bini ..

  682. monkey d luffy berkata:

    haha..mmg normal la bg laki umur2 camtu asyik pk psal keje..tp for kes kak flora,da x normal la tu..huhuhuu..saye ade satu cdgn,tp x tau la m’bantu ke x..
    kak flora try gi honeymoon or had a vacation with him..maybe at that tyme kak flora n hubby bley bncg psal mslh ni..coz tyme tu xde sape pon bley ggu kak flora n hubby kan?
    tyme vacation tu,bykkan mase kak flora ngan die..cbe b’bncg dr hati ke hati..
    satu lagi..my dad slalu kene keje luar..kdg2 je blk rmh..tp diorg x penah tggl smyg jemaah skali..kalo ktorg anak2 x follow pon,diorg smyg b’due..lps smyg,wat la pape yg kak flora rase ptt..salam cium tgn ke,peluk hubby kak flora kjp ke..i’Allah..Allah turunkan rahmat kt family kak nora..

  683. monkey d luffy berkata:

    eh silap..yg last skali tu bkn kan nora..kak flora..hahaha..sorry..typing error..

  684. ek ele berkata:

    kebayan..aku ni 38 thn….mana ada fikir nak keje….fikir nak balik kejar anak bini aje ada lah……kecuali lah pangkat tinggi nye org kut…nak kena jaga satu negara

  685. kebayan berkata:

    kau tahu .. selalunya kalau orang bisnes dia tak nak pikir yang remeh temeh ni .. kau lainlah makan gaji ..

  686. FLORA RAISYA berkata:

    thanks luffy..as i said mule2 dlu,kiteorg da pg mcm2 tmpt..w’pn be’2 sj,tp still nothing happened..x kirelah tmpt yg sweet or romantik mcm mane skalipn..
    die mmg suke hbskn mase dgn keje n aktvt2(hobi)die dgn kwn2 die..die x suke dok diam..die x blh dok kat umah lame2..die yg ckp mcm tu..sbb tu r die kuar pg blk mlm..

    skg nie i tgh prob dgn parents die plak..lps 1,1 jd..tension btl.. :'(
    klu stay dgn mertua mcm ni la..kang klu i nak cite,x hbs lak…aaaaaarrrrggghhhhhhh!!! tensionnye…! ape lg la yg x kene kat aku ni!!dlu bkn main lg dtg nak merisik sume bagai..bukan main heboh,riuh 1 kampung anak die nk kawin..vip,vvip sume d jmpt..skg ni,ade je yg x kne..dieorg btl2 dah melampau!!ape lg la yg i x wat..masak,kemas,w’pn die org ade bibi smpi 3 org..i still wat keje g..da r tgh pening dgn anak die..ni lak mak bapak die lg..nk marah ke,nak ape ke selidik la dlu..buka mata luas2..ni suke ati je..mcm i ni x de perasaan,mcm i ni anak patung!!

    x thn mcm ni..btl2 da x thn..rase mcm nk give up je.. :'( bsr sgt ke dose aku dlu smpi ake kene tempuh mcm ni..klu la mase blh patah balik..mummmmyyyyy!!!!!

  687. mofar berkata:

    flora.aku rasa ko perlu jumpa seseorg yg boleh ko luahkan..kesian sgt saya tgk awak. parah ni. nati aku fwd kat ko amalan yg perlu dibuat.jgn putus asa. tuhan gelapkan dunia,diberi petir dan guruh..kita bertanya”dimana matahari”?? rupanya tuhan hadiahkan kita pelangi… aku try tolong ko untuk next stage.akan diusahakan.. never give up. tuhan ada mendengar dan menyayangimu sahabat..

  688. zarina berkata:

    Saya sudah kahwin dua tahun. Ada kalanya suami terlalu ghairah untuk bersetubuh. Kalau dia begitu saya tak perlu lagi untuk membangkitkan ghairah dia, apa lagi zakar dia sudah sedia tegang. Hanya dia yang perlu membangkitkan ghairah saya. Tapi ada waktunya bila saya ghairah, dia pula tak ghairah. Saya kena main peranan untuk mengusap zakar dia supaya ghairah dia naik. Jangan rasa jijik untuk mengulum dan sebagainya bagi membangkitkan nafsu suami. Tapi adakalanya walaupun zakar tegang tapi masuk sekejap terus pancut. Keadaan ini kenalah kita terima dan malam berikutnya berusaha lagi.

  689. eshah berkata:

    salam…dh lm x berkunjung ke sni.saya simpati ngn kisah flora.just sharing…dl pn sy ada mslh ngn hubby mcm flora gak.dia mmg x smgt sgt nk bersm.walhal dl dia yg beriya2 nakkn kita.beriya2 nk kwin cpt.siap mtk percepatkn kndri sgla.tp pas kawin lain pulak jdnya.

    sy nk refer to comment by MOFAR dated 22/10/08…sy stuju ngn kata2 mofar tu.kalu suami flora tu ada perempuan lain, ada la peluang dapat payung emas…tu pn kalu dia mmg berhjt nk kawin satu lg la.takutnya tetiba dia ada LELAKI lain jer..zaman skrg ni mcm2 ada..mcm2 yg kita mmg x sgka.

    dl sy pnah luahkn mslh kt sini.dpt feedbck dr pucuk paku, kebayan dan rmai lg la otai kt sni.ms tu mmg sedih dan x keruan. namun br2 ni sy syak suami ada sembunyikn sesuatu. Sblum ni mmg ada org pnah gtau kwn baik dia gay.risau gak mula2 tu..terpikey mcm2 jgk la. nak2 bl dia dingin semcm dgn sy ms mula2 kawin.sy dh mula panik.

    Tuhan Maha Kuasa..satu hari sy tergerak hati utk bc sms dia.walhal sblum ni x prnh sy sentuh hp dia.mmg dia ada org lain rupanya.dan yg mngejutkn bila sy call no hp yg sllu dia sms, yang mnjawapnya ialah seorg lelaki.tersentak hati masa tu.menggeletar satu bdn.sy nyaris2 pitam namun berjaya mngawal keadaan.setakat ni sy masih blom mmpu utk bersemuka dan bertnyakan hal sbnr dngnnya.tp jauh d sudut hati sy kini kecewa yg amat sgt.remuk hati ini tak dpt d gmbr dgn kata2 lg.sy dpti dia mmg rapat dgn beberapa LELAKI.setelah saya melancarkn operasi menge’check’ sms..kini smuanya mkin jelas.mcm2 sms romantik yg sy temui,smuanya bkn dgn pmpuan..tetapi dgn lelaki.YA ALLAH…gay kah suamiku??

    sdhnya sy telefon pejbt darussyifa utk buat temujnji.i’alh, sy akn ke daussyifa minggu dpn utk meminta nsht dan penawar dr ustaz2 d sn.sy inginkn pndangan dr org2 yg cerdik pndai bab2 agama.siapa lah sy utk berfikir berdasarkn ilmu yg cetek ni.sekurang2nya kita perlukn nsht dan pndngan dr org2 yg profesional, dr ulama2..agar keputusan yg dbuat tdk berlandaskn nfsu dan terburu2.doakn saya…

    saudara MOFAR..sy tertarik dgn nsht awak pd flora.sy kini bykkn solat hajat, bc surah yasin,istghfar,zikir…dgn hrpan dpt menenangkn hati dan agar masih kekal waras dlm menangani mslh yg maha bsr ni.tdk pernah terlintas d hati perkahwinan ini akn jd bgini.semuanya bgtu sempurna pd awalnya.rupa2nya lelaki yg ku sangka jujur dan ikhlas menerimaku adalah seorg pelakon hebat yg berjaya memerangkap aku demi menutup kesongsangan nya.aku puji lakonan hbtnya.kalu tdk krn dia buat perangai,mungkin aku xkn sdr ttg kesongsangannya itu.

    kpd kaum wanita d luar sn..berhati2 lah dlm memilih pasangan.bykkn solat istikarah,solat hjt..sy akui tdk mmpunyai byk peluang utk menyiasat terlbh dhlu semasa berkwn dgnnya dl.mklum la ms tu bknnya boleh check hp dia.bknnya byk ms kita nk spy aktvt dia ka apa ka.

    sy anggap ini ujian dr Allah utk mnguji hmbanya..sy kini redha dgn apa yg bkl terjd.sy nekad dgn keputusan utk mengakhiri perkahwinan ini seblum trlambat.sy kini lbh tng dlm merima hakikat sebnr ttg smua yg trjd.sy sntiasa berdoa ditingkatkn kesabaran dan ketaqwaan,dipermudahkn dlm mmbuat keputusan.pd flora..cuba usahakn solat hajat dan rajin2 lah mmbc surah yaasin.bsr kaifiatnya.

  690. rimaukuat berkata:

    macam2 hal… :)

  691. ciku berkata:

    ciku org baru kat sini.

  692. Khamis Ahmad berkata:

    Inilah akibatnya MENGHARAMKAN yang halal. Makanya yang haram menjadi HALAL !

    Sudah sampai masanya SETIAP ISTERI dan WANITA ISLAAM mendalami ILMU MUNAKAHAT bab POLIGAMI.

    Orang-orang kafir semenjak dahulu lagi memang sentiasa mencari KESALAHAN dan KELEMAHAN Islaam. Salah satu darinya ialah POLIGAMI. Merek menentang Islaam secara TOERI. Tetapi isteri-isteri dan wanita-wanita Islaam kita MENENTANG Islaam dari DALAM, SECARA PRAKTIKAL DALAM RUMAHTANGGA.

    Dalam bab poligami SANGAT banyak ilimu-ilmunya yang kita sebagai Umat ISLAAM TIDAK TAHU dan JAHIL makanya kita MENENTANG HABIS-HABISAN apabila suami hendak berpoligami. Sampai TERGAMAK minta cerai. Tiang arassy Allah bergegar apabila kalimah cerai itu di lafazkan oleh para isteri atau apabila berlakunya penceraian tanpa sebab syara’ yang membenarkannya.

    Juga sudah sampai masanya dalam kursus-kursus rumah tangga di masukkan bab poligami. Bukan untuk menggalakkan tetapi mendedahkan kepada setiap para peserta agar apabila terjadi tidaklah menggelabah, kelangkabut sampai tergamak minta cerai tanpa memikirkan baik buruk apabila berlaku penceraian.

    sambung …

  693. ibnuazs berkata:

    Assalamualaikum semua..! Perh…. 2 mlm aku membaca mengikuti forum ni. Penat aku…tp aku nk juga baca sampai ke akhir… Ada cerita lucu ada cerita gembira ada cerita sedih…macam2 ada. Kesian aku tengok. Awat la jadi lagu tu. Yang dah kawin gatai nak kawin. Bila dah kawin ..buat macam orang tak kawin.

  694. ibnuazs berkata:

    Rata rata aku tengok…Kaum perempuan amat bersungguh sungguh nak bina sebuah keluarga bahagia. Yang lelaki aku tengok ramai yang buat mudah ja. Macam tak ada tanggungjawab. Aku tak tau nak kata…pasai apa depa2 tu kawin ha? Mungkin kah tengok org kawin depa pun nk kawin tp apa pun tak tau. Sedih sedih aku sebagai lelaki …Malunya aku.

  695. ibnuazs berkata:

    Ni aku nak seru kepada semua kaum adam… sebelum kita nak kawin…. berlajar la dulu…. kena tau tujuan… kena tau selepas kawin ada tanggungjawab menanti.

  696. ibnuazs berkata:

    Belajar la kenali sifat2 wanita…. luar dan dalam. Jiwa dia…perasaan dia…Bukan hanya berlajar bentuk badan dia…berapa ukuran, warna kulit, ada daya tarikan sex ke tak. Belajar belajar jangan tak belajar…Buat kajian.

  697. ibnuazs berkata:

    Bila dh ada calon….ada cita2 nk kawin. Kena belajar lagi. Apa dia keperluan keperluan org kawin. Kena tahu tanggungjawab suami kepada isteri… Belajar belajar… cari cari ilmu tu ada di internet …dlm buku…org tua tua…org yg dh kawin… kawan2…. ada dimerata rata disekeliling kita … buka mata …tengok dan berfikir..

  698. ibnuazs berkata:

    Bila dah kawin kena peraktik pulak ilmu tu… Mula tadi kita dh belajar kenali wanita…luar dan dalam….Layan la dia sebagaimana yg kamu berlajar tadi. Pastu beranak pinak…tambah lagi tanggungjawab… Kena belajar lagi…. Emmmm letih dah aku…

  699. ibnuazs berkata:

    Sampai la ni….umur dah dekat 50 pun tak abis lg aku belajar…. Bab mengenali wanita pun aku tak abis belajar lagi…sbb wanita ni terlalu unik..komplek. Bab sex… aku umur 40 pun belum abis lg fesyen. Di pendek kan cerita…aku pun dah mengantuk ni seminit pun tak tdo lg ni… Kita kena berlajar terus berlajar..usaha terus berusaha samapai ke liang lahat. Insyallah sebelum malaikat maut datang menjemput nikmat nikmat TUHAN yang dikurniakan tu dapat juga la kita merasa bahagia sebagai suami isteri hidup berumahtangga. Emm lepas ni aku la pulak yang kena membebel.

  700. Nujumbelalang berkata:

    Salam..huhhh berjaya juga aku baca topik ni sampai abihh..
    nak komen tak sempat ..apa pun semua kawan2 di sini amat berhemah..kalo ada yang nakal lebih sangat tu lupa kan dulu..
    hidup perlu di teruskan…pada yang sedang hadapi ujian moga tabah dan ikhtiar dngan bersunguh sunguh..nak jaga rumahtangga zaman ini amat sukar umpama bermain ombak..semoga kalian di rahmat Allah .

  701. kakak berkata:

    saya nak bertanya soalan sket…

    mcm mana kita nak tau suami kita puas ngan hbungan seks kita?adakah bila dah pancut tu dia dh klimaks?tp kalau dia pancut cpat sgt dia puas ke tak sbnarnya?

    lagi satu nak tny mcm mana nak tau kita pny tu dah longgar or still ketat?mcm mana nak tau dia panas ke tak…lagi satu ada tak kemungkinan ada org (pompuan) yg x mungkin rasa klimaks..maybe die pny tu lain ke…sbb sy x pernah pun rasa best… ke tpt saya kat luar je…kalau main kat kelentit tu kadang2 best gak tp xde la best sgt pun…tp kalau hubby masuk dalam sy x penah pun rasa best..nape ek..
    tlgla saya

    hubby saya pening sy x klimaks pastu dia pn dh kurangkan aktiviti sbb die bsalah saya x puas…tp sy x kisah sgt asal kan die puas..tlgla kwn2 bg idea..tq

    • lobak berkata:

      sori la aku pon heran, semua soalan yg ditanya atau luahan yang disuratkan dalam forum ni sudah pon dikembarkan dengan jawapannya sekali, perasan tak? kalau tak bacalah sampai pagi … buat mawar, masalah kesihatan ni ko lawat laman doktor online kat myforum.cari.my tu, tapi jawapannya ialah samada anak ko menyusu pilih kasih atau bapaknya yang menjaga ‘kawasan’ nya tak ?

  702. ina3884 berkata:

    ina ni mmg ade mslh bab ni..kdg2 bkn ina xnk wat mcm mn tips yg ade..tp suami ina ni selalu blk lewat..kdg2 ina rs malu pun ade..yela..kdg2 bila ina belai dia..kte pns la..nk tgk tv la..mcm mn tu..rs bosan pun ade..mula la tdo pun bg belakang..mls nk tgk muka dia..so mcm mn..ade tips2 x dr kwn2 kat c ni

  703. kebayan berkata:

    kakak .. kalau kakak tak puas pun jangan sekali kali suarakan pada suami .. nanti dia rasa dirinya tak sempurna dan mula menjauh kan diri .Hubungan seks kadang kadang tak sehebat seperti yang kita gambarkan .Tapi .. kalau dalaman .. dengan kata lain hubungan hati dan perasaan cinta kita kuat terhadap pasangan .. hubungan seks akan menjadi hebat .Itulah sebabnya kemesraan bersama pasangan kena ada dalam menjalani kehidupan seharian .Kasehsayang kena digembur selalu .. bila sampai hubungan intim menjadi hambar .. adalah sesuatu yang tak kena dengan kehidupan bersuami isteri ..

  704. ""orang hitam"" berkata:

    apa nak di ghairahkan lagi..buka rogol aje..bini yg jual mahal tu..

  705. ""orang hitam"" berkata:

    kalau buat kerja ….di condominiup tu hati2 sikit …slow and steady jangan gelojoh sangat ..lipat empat..cium…sampai member tak brnafas..kang gol aja..alafatihah roh Norita..

  706. hebatdranjang berkata:

    ina… cihan kat ko.. mmng ada masaalah tu… mgkin hubby ko selera dia lain kut… cuma gua nak kepastian sejak bila dia dingin dgn ko.. baru gua boleh buat rumusan..

  707. yongjae berkata:

    kakak…hang tak abih lagi explore….hang kena tanya sedap ke idak..kat somi hang
    haku bila nak masuk rasa cam susah giteww..bila dah masuk rasa cam panas
    giteww..haku tanya apa hang amalkan..dia habaq..jgn minum ayak batu..minum jus
    pegaga selalu…dan mesti senam selalu biaq bertenaga. haku selalu tanya
    istiri haku dah berapa kali dapat…kalu belum haku tunggu dan tunggu..kemudian
    dah sah dia dapat baru haku punya giliran. lepeh tu…rehatler…sehari..
    oghang kata…selang sehari pun baguih dah tu..

    kalu hari–hari…siksa lah pulok….

  708. ina3884 berkata:

    hebatdranjang..sejak 2-3 bln ni la…sblm ni xderla plak..wlpn ina jarang bersm dgn suami ina..tp skrg ni mmg jrg sgt untuk bersm..kdg2 mmg tension sgt la..xtau la nper..ina dh cube gak tips2 yg kwn2 bg kat c ni tp ina pun xtau la ape mslh nyer..tlg la hebatdranjang..ina xnk kehilangan suami ina n belaian suami ina..kdg2 ina btl2 cemburu..leh dikatakan ina tiap2 mlm standby..tp bila dh standy..dia wat xtau jer….

  709. yongjae berkata:

    ina..haku cian kat hang…selalu kalu balik lewat pung pantang dekat pasti harimau
    nyerr…hang masalah ka…habaq mai…

  710. ina3884 berkata:

    yongjae…ina pun xtau ape mslh nyer..ina pun xtau nk wat per

  711. kayeye berkata:

    ina3884,

    erm maybe ade sumthing wrong neh.. jrg laki tolak kalu dpt belaian dari seorang isteri…

  712. yongjae berkata:

    ina…hang kena belai dia….kalu somi hang cool jer hang
    kena slow talk ngan dia. jgn biar kes bilik tidoq menjadi
    masalah.

    cuba hang mula kan dulu…buat aksi berahi gitew..cakap kat dia..
    jgn lah marah-marah dan melenting…romantika d amour lah skit

  713. akublues berkata:

    akublues…. bkn akublue….cian kakak ngan ina… apasal ade org laki cam ni ha…. kalau aku la…. belasah puas2… org dah bagi can…. org dak ajak tggu pa lg…

  714. bomohsiam berkata:

    Bagi aku lelaki tetap lelaki..pantang tgk iperempuan..Dalam kes ina ni..aku rasa suami dia dah jatuh hati pada wanita lain. Bila hati ada pada orang lain, mcmana nak layan bini..Aku rasa dia dah tawar hati dengan kau lah ina. Dia lebih suka dengan perempuan tu..Selalukan dia jumpa perempuan tu..Keluarga perempuan tu..pun memang dah tahu..
    Kenapa kau tak cerita pada kawan2 semua kat sini bahawasanya suami kau bermain kayu tiga. Mengaku sajalah…Sekurang2nya mereka boleh bagi kau tip bagaimana nak ambil hati suami kembali..Bila hati suami kau telah kau tawan barulah dia ada mood dekat engkau…Sekarang kau cerita apa yang sebenarnya berlaku dalam rumah tangga kamu ni..Pada aku mesti ada masalah, kalau tidak takkan laki kamu nak buat kau macam ni,,..
    Nak bercinta kat tempat tidur ni..pun kena ada feeling ina tau..Kalau tak ada feeling mana best…Nasihat aku rebut balik hati suami engkau tu..pikiaq macamana nak buat.Kalau betul ramalan aku ni..kau mengaku saja dan minta bantuan dari kawan2 kita kat sini. Pasai sex tu..ketepikan dulu sementara..tawan hati suami tu..dulu..

  715. yongjae berkata:

    hoi.. bomohsiam hang buleh buat ina nangis. Tilikan ko tembus terus.

  716. kakak berkata:

    kalau kita ber= suami mmg kita kena mengerang ke?mengerang tu sape yg buat? suami ke isteri?ke dua2…sbb sy baca post kat ats kata mengerangla kuat2 barula suami berahi…ye ke mcm tu?sy x pnah mengerang pun? mcm mana ek nak buat mengerang? nak try gak ni..mana tau best ke?tapi mcm malu la plak tiba2 mengerang…ke mengerang ni dtg sndiri…tetiba jadi pelik ngan words ni..

  717. ina3884 berkata:

    to bomohsiam…
    ye seblm ni mmg suami ina ade fair dgn pempuan lain..bila ina dpt tau ina ade kol bdk pempuan tu..then last skali ina bgtau kuarga dia yg dia ganggu suami ina..pas tu mak dia pun terkejut sbb planning mak dia mmg nk satukan hubby ina dgn anak dia dlm tahun ni..pada ms tu ina mmg dh tawa hati dgn hubby ina..tp ina pkir dimana slh n silap ina smp dia leh wat ina mcm tu..bak kate org tua2 suami ni senang je nak jage..jaga pakai,mkn minum n nafsunyer insyaallah dia xkan cari yang lain..tp skrg..sejak kes dr hari tu dia ssh nk bersme dgn ina lg..pkai makan n minum dia semua ina jge dr mula kawin sehingga la sekarang wlpn dlm kami bertengkar..tp ina sebagai seorg memerlukan seorg suami d cc untuk dibelai,d manje,d kasih tp ape yg ina dpt..ina mmg buntu dgn ape yg dia wat kat ina..pnh smp satu tahap ina dh bosan dgn dia n ina nk cr ksh syg dgn yg lain..tp kasih syg n rs cinta pd dia yg membuatkan ina rs kekok untuk lakukan nyer..ina mmg pelik nper suami ina ni wlpn ina dh belai n goda dia untuk bersme tp dia still wat xtau…kdg2 siap mrh2 lg..dia ckp..tepila nk tgk tv..ade ke ptt???kpd isteri2 yg ade kat cni..ptt ke bila dia nk pkai kite br dia cr..klu kite nk dia..dia wat xtau jer..ADIL KE X mcm tu…ina pun manusia yg mempunyai nafsu..lehke seorg suami bersme dgn isteri dia xlbh seminggu skali..mungkin bg dia klu lbh tu berdosa kot…kdg2 seminggu skali ade satu mse dlu sudah hampir 2bulan ina xbersm dgn suami ina..smp satu tahap ina terpks main sendr..mcm ni keadaan isteri???ina pun bkn la inginkan slalu sex..tp atleast tu biarla org kter berpada2…so..bomohsiam..tlg komen..ina dh citer…klu nk tau dgn lebih lanjut or ade komen leh la YM dgn ina..add la r.flower85@yahoo.com

  718. bin laden berkata:

    ina…
    aku sedih baca luahan hati kecik kau 2….maaflan kalau aku katakan apa jenis suami kau 2….tah2 suami kau dah kena mundrum kot…mungkin dia mundrum suami kau supaya benci / padamkan nafsunya terhadap kau…itu pendapat aku je…ye lah kau dan belai2, manja2, dah kasi lampu hijo nak bagi sex…dia pulak tak nak…muskil3..

  719. yongjae berkata:

    dah sahlah tu somi ina dah tak cayang lagik…tul tu
    bomohsiam. haku rasa somi ko dah makan luaq….dosa tu.
    berzina namanya. ko kena beri kata dua..DIA atau ko…
    tersiksa tul batin sampai wat sendiri…
    hampas kelapa tul lah…ini yang haku tak suka!

  720. ina3884 berkata:

    tu la..ina mmg sedih n kecewa dgn sikap dingin suami ina tu..kwn2 kat cni ade cara x??ina citer bkn nk mintak simpati tp ina nk cari cara untuk selamatkan bahtera rumah tangga ina

  721. puaka berkata:

    kalau aku jadi ina .. laki macam ni good byelah .. aku tak mahu jadi hidung tak mancung pipi tersorong sorong .. dah sah sah laki ko ada orang lain .Ko pun maseh muda lagi .. minta kata putus dari suami .. dunia ni luas .. suami ko dah tak ada hati pada ko lagi .. janganlah mengharap kaseh pada yang tak sudi ..

  722. bomohsiam berkata:

    Kalau kau nak tau ini sampai sekarang suami kau tu,,masih dok berkawan dengan perempuan tu..Kau belum ada anakkan. Sekarang bila kau berterus terang ramai pula orang nak nasihat kau…Sekarang semua kawan2 dah tahu apa punca suami ina dingin terhadap ina.
    Maaf ina aku tak dapat nak add kau..apa pun kawan2 kita kat sini akan membantu kau..Ingat kau masih muda..

  723. bin laden berkata:

    betul kata2 puaka & bomohsiam….
    kau masih muda…perjalanan kau masih jauh lagi…minta kata 2 / berbincang dgn suami kau 2 minta kata putus…samada dia minat kat kau @ satu pihak lagi…semua keputusan terserlah kpd kau….kwn2 kat sini akan membantu dari semasa ke semasa….insyahallah semua akan berakhir juga suatu hari nanti..

  724. ina3884 berkata:

    thank kawan2 kat sini..sblm ni ina ade gak bwk berbincang dgn dia siap ina bwk g kuar lg dr umah..ina g bercuti dgn dia..tp pas ape yg ina ckp n luahkan ape yg ina rs..adala dia ok dlm sehari dua..then dia blk kpd sikap dia yg asal…smada suami ina still contact atau x dgn girl tu ina xtau..ina xbrani nk wat andaian..ape2 pun ina akan cube la wat ape yg ptt untuk suami ina kembali kat ina blk..then klu kwn2 ade idea or cadangan jgn segan silu bgtau la..share2…bye2

  725. nerza berkata:

    hi..aku nak share dgn you all semua..aku nie dah 4 tahun kawin dgn wife aku, tapi sekrang nie aku makin bernafsu dgn wife aku, kalo ble hari2 nak bersama, yg peliknyer isteri aku bleh climax sampai 3 -4 kali..yg tak bestnye aku sekarang nie suke bersama melalui belakang dan oral..aku lebih suke wife aku buat blowjob utk aku..makin hari tgk wife aku makin seksi..sampai wife aku pun pelik..kenape yea..

  726. are-reen berkata:

    ek ele..
    i tgok u punye komen dalam nie byk citer yg u bahagia dgn sex life u tu..
    bagus laa jgn cakap jer dlm nie tapi hakikatnye tak seindah dari apa yg diwar-warkan..

  727. MJ berkata:

    Tak pernah nampak thread nie… tips dier bukan main lagi.. macam sama jer ngan aku nye M.E.T. hehehe.. lambat lak waktu nie bergerak…

    Tips “intipan geram” … hmm patutlah hubby suka wat camtu….

    Tima kasih jer lah moderator.. buat susah susah jer kasi tips.. sekarang nie aku pulak yang susah hati..tak sabar nak balik.. hehehe..

    • Ayu Awani berkata:

      Ayu harapa MJ dalam keadaan ‘Selamat dunia akhirat’ time-time nih,.. yang lain tu harap jangan mengganggu key,..Banyak lak nama-nama tips baru skrg nih..

  728. hanz berkata:

    erm tak sabar nak balik ek mj…eh ko penah wat teknik 69 tak ngan laki ko? ko kulum bawah dia jilat lubang ko, ko kat celah kangkang dia kat celah kangkang ko..msti nikmat…

    dalam kete kan masa g jlan2, huby ko penah raba2 badan ko tak mj?

    • Minah Jambu berkata:

      Hanz.. kan aku dah cakap kao pegi cepat2 lah kawin.. nanti hah gasak lah kao nak buat stail apa pun ngan istri kao. Cuma jangan terseliuh tangan sudah lah.. hehhee..

      Aku nak citer ngan kao tadi tapi si Ayu Awani nie.. telah membuat ku mengenang kembali…. tu yang tak jadi nak story story…

      Tanya lah ngan orang lain pulak pasal tips2 nie.. omidahuhu ke, Ayu Awani ke…

      psstt.. selalunye dalam kete, hubby aku tak raba aku sebab nak consentet driving, cuma aku nie jer yang memang genit selalu raba2 dier. Especially kat peha dier dah tu kat anu nye…. hubby selalu bising sebab tak leh consentet.. aku buat dek jer… sebab lepas tu dier tersenyum2.. suka lah tu!

      • Ayu Awani berkata:

        aik…kalau mintak tips ngan Master Omida tu dah guide yg btul lah tu,..mcmane Ayu plak nak mina tips…. buka ape Minah Jambu kalau Ayu bagi tips nanti ada yang seharian basah je.. sape nak tolong..kuang..kuang.. I rasa hubby u saje-saje buat marah tu, wal hal dalam ati ckp ‘best btul wife i nih..’..

  729. Myshalim berkata:

    Fuh.. saya pun tak sabar gak. siap sayang saya nanti…

  730. Dhya berkata:

    :) sabar.. sabar.. sabar.. sampai bila org pompuan ni kena sabar melayan kerenah org lelaki?

  731. Dhya berkata:

    sampai bila pompuan jer nak kena faham orng lelaki?

    buat Suami2 yang suka membaca n cari info seks/agama tuk kebahagiaan umahtangga.. nak merapatkan hubungan suami ister n keluarga… Tahniah.. anda mmg suami idaman setiap wanita..

    pd yg blum kwin baik untuk ilmu pengetahuan.. tpi praktikkan selepas kawin.. jgn praktik sblum kawen ok….

    jgn jd mcm hby dhya.. x suka membaca n xnak cri info…
    dhya bgi info n buku tuk di baca…

    seayat pun dia x baca…

    camner nak buat yer?

    huh.. klu soal seks… mcm2 cara dah buat n goda.. tapi dia tetap dingin… asal dhya goda jer.. mesti ada alasan dia.. penat la!!! esuk keje pagi la!!! mcm2 lagi la alasan dia…

    tension den…. apa harus den buat jang ooiii?????

    kengkadang terpk lak nak pasang sorang kat luar…. tapiiii…………. hahahahahha… jahat sungguh aku ni!!!!

  732. kluklax berkata:

    bondo nya dah kematu kot..tentang nak pasang luak 2 sapo pun sangup bagi..dtg mengolek..mak oii syok nya..tapi kena nengok dulu..potongan..model..gaya..bentuk..rupa…kalo tak do 2 bondo pun malas nak bagun tidoq

  733. hanz berkata:

    notty gak mj ni suka raba2 hubby dalam keter, ko bukak zip dia pastu masuk tangan dala spender ker?? jgn sampai klimaks udah le laki ko tu..huhu..satu hal lak basah tempat seat keter hehhe…ke dah pnah jadi??

    • MJ berkata:

      hanz.. bila nak kawen? Kalau MJ ada kembar u nak tak? hah boleh u buat ngan kembar MJ.. dun worry kalau dah namanya kembar confom gelagat, genitnya, perangainya sama ngan MJ… nak?

      Tapi duit tu cukup tak?

  734. Dhya berkata:

    akukah yg bersalah?

    • MJ berkata:

      Dyha.. u nie nape sayang.. marah ngan hubby ke?

      dah lah tu.. cuba bawak bertenang k… ataupun lagi senang berterus terang jer lah ngan hubby tu.. setiap kali kalau he rejected u cuba tanya dier..”knpa dah tak suka lagi ngan saya?” tok sah takut nak tanya kan soalan tu. itu hak u tau. Just ask him k. paling2 pun dier mesti marah2. then u cakap lah salah ke I bertanya.. I terguris tau ngan perlakuan u..

      K cuba lah try cam nie …

      psst.. macam panadai jer minah nie ya! hehehee

  735. hanz berkata:

    ok je mj…kite jadi sedara ke nanti??..kontek le hanz nii..huhu…duit setakat kawen sederhana2 tu cukup la dah…kalu nak wat kat hotel 5 bintang tu mmg tak dapek le thn nii..:)

  736. MJ berkata:

    So nie kira da setuju lah nie ya.. emm tapi kembar aku tu tak begitu tembam sangat macam aku.. aku lagi gebu.. dier tu kurus ckit sebab lum kawin.. tapi kalau kao pandai “uli” dier.. mungkin boleh lah jadi gebu gak! hehehe..

    Cuma satu hal.. kembar aku nie tak berapa heran sangat ngan benda2 mewah nie.. Paling2 dier cuma nak kao sediakan,
    tiga hati lebah,
    tiga kaki semut,
    tiga gigi buaya,
    tiga pasang mata ular sawa dan
    tiga lidah harimau putih.

    Ok nie jer dier kata dier nak.. nie dier kata tau.. kalau dah siap hah sila lah datang ke rumah masuk meminang.. hehehe…

  737. MJ berkata:

    eh lupa lak nak tulis nama kao.. di atas itu di tujukan untuk hanz… selamat pagi adik ku hanz..(maklum nak jadi sedara lah katakan..)

  738. hanz berkata:

    erm cam nak minang puteri gunung kinabalu je lak nak sediakan 3 bende merapu tu suma mj..takpe ar aku ajak kawen awek aku yg sedia ade ni je la…harap2 dia tak minta benda2 segala 3 cam adik ko mintak tu huhu…kalu stkat minta 2 telur 1 tiang tu leh l la aku sediakan..campur2 jadi 3 gak…:)

    • Minah Jambu berkata:

      Hanz lama kao tak masuk cni?.. Agak dah kahwin kot? Apa stail? 69? “intipan geram”? M.E.T.? minah rasakan confom hanz nie tak kuar bilik! Patut lah tak masuk kat intim (cni) sebab dah berintim dah ngan sex partner dier!

      psst.. inai masih merah ke dijari? satu jari ke dua jari? atau dua puluh skali?! heheh… seronok kan dah kahwin…..

  739. badang live berkata:

    aku ada problem bila bsama dgn isteri

  740. ore_jate berkata:

    sayer baru jer kawin xsmpai stahun lg..kami slalu ‘bersama’ 4-6 x smggu n 5-6 trip dlm satu mlm..kami berdayun 15-20 min n stkt ni kami dapt kpuasan bersama..ape yg sayer nk share slalu la wat exersice xkisah la jogging ker or bersukan..aper yg kami prktik tiap wknd kami g jogging n 2 x smggu kami g jim…klu kami xbersukan memg performance drop berdayun pn kejap n kinginan sex pn cam x semngat..so rajin2 la bersuakn jgn mghrap sgt ngn ubat2 kuat sbb memg berisiko..

    • hai369in berkata:

      ai ore…awk ni asyk ingat main jer..tuntutan agama yg lain buat x ni..msa muda ni sumenya sdap..t dh naik 2-3 thn nikah jd lain pulak..kta bkn leh jangka ape yg blaku dmsa dpn..dugaan org yg dh nikah ni kuat tau…tp mmg btul..lau nk performe bgus mmg kna exercise..dpt2 pompuan..lau nk lg bgus..kne ada lat. kemutan juga..tiap2 hri 50-100 x blajar kemut….

    • hai369in berkata:

      ai ore…awk ni asyk ingat main jer..tuntutan agama yg lain buat x ni..msa muda ni sumenya sdap..t dh naik 2-3 thn nikah jd lain pulak..kta bkn leh jangka ape yg blaku dmsa dpn..dugaan org yg dh nikah ni kuat tau…tp mmg btul..lau nk performe bgus mmg kna exercise..dpt2 pompuan..lau nk lg bgus..kne ada lat. kemutan juga..tiap2 hri 50-100 x blajar kemut….bru ada power..ni ilmu tau…

      • Minah Jambu berkata:

        betul lah hai369in (asal lak nama mika camni?)…
        kemutan di mbam2 kita tu mesti dilakukan setiap hari. minah pun kalau duduk2 buat kerja pun lakukan sambil2. Nie pun tengah buat… hehhe.. pernah jugak masukkan jari kat dalam nak cuba rasa.. apa lah sodap nya ngan kemutan nie.. hmm memang lah bila kita kemut macam menekan2 gitu!.. patut lah abe suka jer..

  741. hai369in berkata:

    emm..pandai pun minah jambu…hehehe…sy ske bc majalah wanita..jd taulh..ada yg kta kna practik tu buatlh..nk mkn jamu pun x tlarat dibaunya..tp sy pkai koset premium beautiful..yg mbuatkan anu wanita lg mencengkap n mengkacip trus..eh ape daa..mengarut pg2 ni…tp elok msa duk2 sja tu kemut je tau setiap hr..ala..bkn ssh pun minah…kdg lpas kemut tu geli ati juga dibuatnya…hehehea…

  742. hai369in berkata:

    lau minah nk thu nma sy mcm tu ada maksud yg tsirat tau..hehe…bsar maksudnya…hanya jutawan hai-o sja yg thu..cewah..gurau je minah…

  743. mawar berkata:

    suka baca komen kt atas……leh di jdkn panduan…

    • hai369in berkata:

      amik jer mawar mne yg leh djadikan teladan…sumenya bguna..yg btul amiklh..yg kurang sesuai jgn buat..

  744. lelaki_biasa berkata:

    akak n abng2 seniour nk tnya ckit cam ner nk soh isteri tahan lama masa ‘bersama’…sbb sayer slalu berdayung 20-30 min tp isteri cepat puas…kdang2 dua x pncut br sayer klimik tp kcian plak kt isteri sy…ada x ubat2 or jamu2 yg bleh pmpuan tahan main lama…thnksss :)

    • aidil berkata:

      hai,
      ok la tu,ko nak berapa lama 1 jam ke?.
      Bila bersama ngan isteri pasti kan dia puas dahulu.setelah itu barulah suami.Sebabnya bila lelaki dah klimik dan isteri lom klimik akan jadi masalah sebab senjata abg dah kendor….

  745. mawar berkata:

    salam kwn2 nk tanya..apa yg leh sy mkn @ buat klu payudara sy besar sebelah…ank sy bru je berhenti susu bdn…sedih tgk payudara da x sama..dan da x cam dulu…pls..ptolongan kwn2 amat dharapkan…t.q

  746. zul berkata:

    salam emmmm bagus tajuk ni moga moga banyak lagi ikatan perkahwinan dapat diselamatkan semakin kurang maksiat diluar sana

  747. farhana berkata:

    huy i xnk make luv ngan i..i stress sngat…atas alsan letih..
    i cant accept.

  748. farhana berkata:

    stress
    presure
    tertekan
    ape ptt i buat

  749. Anggun berkata:

    Salam,

    saya ingin kongsikan dengan anda, mampu buat suami tersenyum dan tak jemu2.
    produk jamu JRD. ketat,Rapat,padat & mantap

    http://anggunayujelita.blogspot.com/p/jamu-ratu-dara.html

  750. bahagia berkata:

    salam…
    bestbye sejak bace nasihat nie…
    dan cubat utk tahan lame…
    suami saye asyik nk main je…
    awal pagi kami berpantat..
    tengah hari die mintak lagi…
    petang pun kami main..
    malam apatah lagi sampai 5 round kita main…
    sampai sakit lubang saye…
    tagi best…
    kadang2 dalam jamban pun kita main jugak…

  751. arjuna berkata:

    wahhhh.. bahagia..memang bahagia dia

  752. zati berkata:

    sy berumur 28 th,, belum kahwin,, kawan sy semua dah kahwin,tp sy malu dengan lelaki..ada yang hendakan sy tp suami org,,

  753. sahabat berkata:

    zati: kenikmatan bila berpelukan bagaikan di syurga…

  754. qis berkata:

    ape nak buat kalu hubby seku curi2 pandang gurl lain? i memang tak lawe mane. tapi kalu nak ubah “benda tu”, haram. pernah baca, kalu niat nak ubah atas arahan suami pun dikatakan haram. sedih dol….

  755. Sally berkata:

    masaalah saya lain. i suspek, suami say main dengan ibu sendiri. ibu mertua tiggal sini, selalu manjakan anak, pakain pun tak berapa senonoh

  756. Arthur Sprowls berkata:

    this is just what I always state. very good post, without a doubt.

  757. electric guitars berkata:

    Quality content is the main to invite the people to go to see the website, that’s what this website is providing.

  758. Hello, every time i used to check web site posts here early in the dawn, for the reason that i enjoy to find out
    more and more.

  759. This is a good tip especially to those fresh to the blogosphere.
    Short but very accurate info… Many thanks for sharing this one.

    A must read post!

  760. Have you ever thought about creating an ebook or guest authoring on other blogs?
    I have a blog based upon on the same information
    you discuss and would really like to have you share
    some stories/information. I know my readers would appreciate your work.
    If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.

  761. No matter if some one searches for his essential thing, so
    he/she wants to be available that in detail, therefore that thing is maintained over here.

  762. Your style is really unique compared to other people
    I have read stuff from. Thanks for posting when you have the
    opportunity, Guess I’ll just bookmark this site.

  763. Why people still make use of to read news papers when in this technological world all is existing on
    web?

  764. Link exchange is nothing else except it is simply placing the other person’s webpage link on your page at suitable place and other person will also do same in favor of you.

  765. drum sets berkata:

    When someone writes an paragraph he/she retains the thought of a user in his/her mind that how
    a user can know it. So that’s why this piece of writing is amazing. Thanks!

  766. If you are going for best contents like myself, just go to see
    this web page every day since it provides feature contents,
    thanks

  767. hello there and thank you for your information – I have certainly picked up something new from right here.
    I did however expertise some technical issues using
    this web site, since I experienced to reload the website lots of times previous to I could get
    it to load properly. I had been wondering if your web host is OK?
    Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will often affect
    your placement in google and could damage your quality score if advertising and
    marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my e-mail and could look out for a lot more of your respective fascinating content. Make sure you update this again very soon.

  768. pacak pacak bera berkata:

    18sx
    Kajian Menunjukkan… 70% Dari Para Suami Gagal Memuaskan Isteri Mereka (Klimaks Tak Sampai) Ketika Melakukan Hubungan Seksual !

    Satu dialog antara sepasang suami isteri…

    Suami : Macam mana Ayang, Ayang puas tak tadi?
    Isteri : Hmm… oklah puas…
    Suami : (Dalam hatinya… “puas jugak isteri aku ni… masih power aku ni…”)
    Isteri : (Dalam hatinya… “ kalau aku cakap tak puas nanti kecik pulak hati dia”)

    prduk hebat buat lelaki yang pancut setelah 2 minit
    semua ini akan berakhir..
    pm saya jika berminat
    sms/call/facebook pacak pacak bera

  769. dvd players berkata:

    You actually make it seem so easy with your presentation but I
    find this topic to be actually something that I
    think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me.
    I am looking forward for your next post, I will try
    to get the hang of it!

  770. Very quickly this website will be famous among all blog visitors,
    due to it’s nice articles

  771. Quality content is the key to interest the visitors to go to see the
    site, that’s what this site is providing.

  772. What a data of un-ambiguity and preserveness of valuable
    familiarity regarding unpredicted feelings.

  773. I like reading an article that will make people think.
    Also, thank you for allowing me to comment!

  774. casino online berkata:

    With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism
    or copyright infringement? My website has a lot of unique content
    I’ve either authored myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any solutions to help stop content from being ripped off? I’d definitely appreciate it.

  775. Maximo berkata:

    you are truly a excellent webmaster. The web site loading pace is amazing.
    It kind of feels that you’re doing any unique trick. Moreover, The contents are masterpiece. you’ve performed a
    excellent process in this subject!

  776. All they need to do is to enroll with their name, email,
    contact number and country and vemmabuilder will
    cater to the particular country of the person. It’s a good idea to have separate email promotions for prospects and customers, too, because you typically need to send different information to the different groups. We saw earlier that we could, through links to email addresses, contact directly with an email.

  777. However, there are several online interfaces available where one needs to click on different types of options
    to send HTML code in email or to generate HTML code.
    ) and installation used are correct for your situation and the location of your wine cellar.
    Decide now because if you are a weight lifter, you will not build
    the chest that you are looking for.

  778. Pretty section of content. I just stumbled upon your site
    and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts.
    Anyway I will be subscribing to your augment and even I achievement
    you access consistently fast.

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s